Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

İZMİR'İN MEŞHUR KARDELEN TATLISI ? BU NASIL BİR LEZZET BÖYLE BAYILDIK RESMEN ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan osmanke
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

osmanke

Müdavim
Kadim Üye
İZMİR'İN MEŞHUR KARDELEN TATLISI ? Kek için 4 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı su 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin Kreması için 1 lt süt 3 yemek kaşığı mısır nişastası 3 yemek kaşığı un 1 su bardağı şeker 2 yumurta sarısı 1 poşet krem şanti Yarım çaybardağı süt Şerbet için 4 su bardağı süt 1 paket krema 1 çay bardağı şeker Üzerine 2 poşet krem şanti 1,5 su bardağı süt 1 çay bardağı hindistan cevizi Yumurta ve şekeri köpürünce kadar çırpalım ardından diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım ve yağlı kağıt serili 30x20 cm fırın kabına aktaralım önceden ısıtılmış 185° fansız alt üst ayarda pişirelim ortalama 30,35 dakika piştikten sonra soğuması için bir kenara alalım Ardından muhallebi için krem şanti ve yarım çay bardağı süt hariç diğer malzemeleri tencereye alıp çırpalım ocağa alalım koyulaşıncaya kadar pişirelim koyulaşan muhallebiye soğuması için buzdolabına kaldıralım iyice soğuduktan sonra üzerine bir poşet krem şanti yarım çay bardağı sütü ekleyip mikser ile 2-3 dakika çırpalım ve bir kenara alalım şerbet için süt şeker ve kremayı uygun bir kaba alıp şeker eriyene kadar çırpalım daha sonra soğuyan keki bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölelim fırın kabına alalım şerbetin yarısını üzerine aktaralım daha sonra muhallebinin hepsini üzerine aktarıp kekin Diğer yarısını üzerine alalım ve kalan şerbeti de üzerine aktaralım ardından 2 poşet krem şanti 1 buçuk su bardağı sütü çırpalım üzerine Hindistan cevizi ekleyip karıştıralım ve tatlımızın üzerine yayalım son olarak Hindistan cevizi ekleyip Dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu "şuranın meşur bilmemnesi" lafına artık ben inanmıyor/güvenmiyorum. Bunun bir diğer örneği "İzmir bombası" denen saçmalık. Bu saçmalık son 8 senedir filan var. Öncesinde böyle bir şey yoktu. Alsancak'daki ufacık bir pastane yapıyordu ilk (şimdi her yerde var), adını söylemicem, çünkü bu eziyeti size yaşatamam. Pastanenin sahipleri İzmirli mi bilmiyorum. Açıkçası pek sanmıyorum. Şive bildiğin Anadolu şivesiydi. Gerçi düşününce şu anda kendisine kadim İzmirli diyenlerin ne kadarı gerçekten İzmirli tartışılır. O kadar kötü bişey ki bu "bomba", bi de bunu sıcak yenir diye ısıtıp satıyorlar, ya da fırından yeni çıkmışken alıyor millet. Isırıyorsunuz akıyor, sağı solu kirletiyor, ağzınızı yakıyor, sıcak yağlı hamur ve şeker içinizi bayıyor, içinde de dünyanın en ucuz şokellası var zaten (bim,a101 şokellası), meşur bomba dedikleri bu. Kapısında sıraya giriyor "izmirliler" :)

Bu "şuranın meşur bilmemnesi" lafına artık ben inanmıyor/güvenmiyorum. Bunun bir diğer örneği "İzmir bombası" denen saçmalık. Bu saçmalık son 8 senedir filan var. Öncesinde böyle bir şey yoktu. Alsancak'daki ufacık bir pastane yapıyordu ilk (şimdi her yerde var), adını söylemicem, çünkü bu eziyeti size yaşatamam. Pastanenin sahipleri İzmirli mi bilmiyorum. Açıkçası pek sanmıyorum. Şive bildiğin Anadolu şivesiydi. Gerçi düşününce şu anda kendisine kadim İzmirli diyenlerin ne kadarı gerçekten İzmirli tartışılır. O kadar kötü bişey ki bu "bomba", bi de bunu sıcak yenir diye ısıtıp satıyorlar, ya da fırından yeni çıkmışken alıyor millet. Isırıyorsunuz akıyor, sağı solu kirletiyor, ağzınızı yakıyor, sıcak yağlı hamur ve şeker içinizi bayıyor, içinde de dünyanın en ucuz şokellası var zaten (bim,a101 şokellası), meşur bomba dedikleri bu. Kapısında sıraya giriyor "izmirliler" :)
İzmir'de meşhur diyebilecek çok şey var olsa da bomba kısmında size katılıyorum.
Diğer yandan artık hiç kimse izmirli İstanbullu Ankaralı olamıyor, Ben de İzmirliyim diyorum, Karşıyaka da doğdum, babam asker olduğu için tayini çıktı diye Eskişehir'e gittik, çocukluğum orada geçti, 14 Yaşımda İzmir'e döndüm, bütün gençliğim neredeyse Hayatım İzmir de geçti ancak ''Baban Nereli?'' desen Bayburtlu.

Eee Babamın Babası Nereli? Desen ne bilem ben kim bilir nereli?

Annem nereli? Suriyeli, Onun babası? irlandalı, Onun dedesi? ne bilem ben nereli vs.

Soruyorsun kardeşimize ''nerelisin?'' cevap geliyor ''Vollah ben dogma büyüme İstanbulluyem'' Diyemiyorsun ki ''babacım has Harranlısan sen'' diye. :)

Benim nerelilikle ilgili sorunum yok, herkes her yerli olabilir. Asker çocuklarına bakıyorsun, her biri başka yerlerde doğmuş.

Biz 4 kardeşiz, her birimiz Türkiye Cumhuriyetinde Hava Üssü bulunan İllerde doğmuşuz, ablam Diyarbakırda doğmuş mesela, benim küçüğüm Eskişehirde doğdu. Abim benim gibi İzmirde doğdu, aradaki fark benim doğumum babamın Çipli Hava üssünde görevli olması nedeniyle Karşıyakada olmuş, Abimin ise sanırım Konak da.

10 yıldır Fethiyede yaşıyorum, yöre insanı ile kültürümüz çok farklı, ben şimdi ''Fethiyeliyim'' diyemiyorum çünkü buranın kültürünü yansıtmıyorum. ''Bayburt'luyum'' hiç diyemiyorum zira bırakın kültürü, dini açıdan dahi bağdaşmıyoruz.

Bana göre insanın nereli olduğuna,i yansıttığı kültür karar veriyor. İstanbulda doğdun ancak Konyalı gibi Davranıyorsan sen Konyalısın kardeşim. İzmirde doğdun ama Muğlalı gibi davranıyorsan sen Muğlalısın bana göre.

@Adem Helvacı
Ben gavur gibi davranıyorum abi :) Gavurum.
Bizim burada ona cavur diyolla.
Hatta aslı Gavur Döndü olan bir bölge var, oraya bile cavurdondü diyollaa :D

Savaş zamanında Gavur askeri diye tabir edilenler o bölgeye kadar gitmiş, oradaki azgın suyu aşamayınca geri dönmüşler, o bölgeye o yüzden Gavur Döndü diyorlarmış.

@Adem Helvacı
Ben gavur gibi davranıyorum abi :) Gavurum.

İzmir'de meşhur diyebilecek çok şey var olsa da bomba kısmında size katılıyorum.
Diğer yandan artık hiç kimse izmirli İstanbullu Ankaralı olamıyor, Ben de İzmirliyim diyorum, Karşıyaka da doğdum, babam asker olduğu için tayini çıktı diye Eskişehir'e gittik, çocukluğum orada geçti, 14 Yaşımda İzmir'e döndüm, bütün gençliğim neredeyse Hayatım İzmir de geçti ancak ''Baban Nereli?'' desen Bayburtlu.

Eee Babamın Babası Nereli? Desen ne bilem ben kim bilir nereli?

Annem nereli? Suriyeli, Onun babası? irlandalı, Onun dedesi? ne bilem ben nereli vs.

Soruyorsun kardeşimize ''nerelisin?'' cevap geliyor ''Vollah ben dogma büyüme İstanbulluyem'' Diyemiyorsun ki ''babacım has Harranlısan sen'' diye. :)

Benim nerelilikle ilgili sorunum yok, herkes her yerli olabilir. Asker çocuklarına bakıyorsun, her biri başka yerlerde doğmuş.

Biz 4 kardeşiz, her birimiz Türkiye Cumhuriyetinde Hava Üssü bulunan İllerde doğmuşuz, ablam Diyarbakırda doğmuş mesela, benim küçüğüm Eskişehirde doğdu. Abim benim gibi İzmirde doğdu, aradaki fark benim doğumum babamın Çipli Hava üssünde görevli olması nedeniyle Karşıyakada olmuş, Abimin ise sanırım Konak da.

10 yıldır Fethiyede yaşıyorum, yöre insanı ile kültürümüz çok farklı, ben şimdi ''Fethiyeliyim'' diyemiyorum çünkü buranın kültürünü yansıtmıyorum. ''Bayburt'luyum'' hiç diyemiyorum zira bırakın kültürü, dini açıdan dahi bağdaşmıyoruz.

Bana göre insanın nereli olduğuna,i yansıttığı kültür karar veriyor. İstanbulda doğdun ancak Konyalı gibi Davranıyorsan sen Konyalısın kardeşim. İzmirde doğdun ama Muğlalı gibi davranıyorsan sen Muğlalısın bana göre.
İtinayla her bilgim verilir diyorsun ?

20 sene Buca da esnaflık yaptım, dediğim gibi boğazı severim. Bu tatlıya hiç rastlamadım.
İzmir Bombası Meşhur mu meşhur , ama popstar gibi bir şey. Yeni yetme. Bunu Acarlar iyi yapar. Ben yedim mi, Hiç yemedim.
1996 da Bursa da iş yapmaya gittik , 3-5 gün kaldık. Fuar alanı vardı ,akşam çıktık Fuara gittik. Meşhur İzmir Lokması yazıyor. Hiç bilmezdim meşhurluğunu. Bizde sokaklarda ,sünnette , mevlütte hep dökülür. Bizde lokma şuruplu olur. Meger Meşhur mu.

İzmir de ne meşhur bir İzmir li olarak (Doğum yerim İzmir tescilli )
Kumru . Kumru bizde iki çeşit. Biri İzmir Tulum , domat , biber . Birde yengen var adı oldu Çeşme Kumrusu.
Gevrek (simit demeyin hakaret sayarız) O bir olmazsa olmaz ,yemeyen de olmaz. Çıtır gevrek.
BOYOZ işte bu ,bu has izmr li , aşktır Boyoz ,sevdadır , onsun yaşanmaz. Tadına bakmak isteyen A101 den dondurulmuş çiğ alsın denesin. Fırındann çıkınca gömeceksin. Yanında haşlanmış yumurta olmadan olmaz . A101 in Boyoz İzmir li için diyorum en yakın boyoz.
Çöp şiş oy oyyy oy
Şambali , halep tatlı
KOKOREÇ ,Uykuluk baden
Birde Zarif var bizim Ciğerci

Uzar bunlar da , İzmir bence dünyadaki en geniş sokak yemeklerine sahip bir şehir.

20 sene Buca da esnaflık yaptım, dediğim gibi boğazı severim. Bu tatlıya hiç rastlamadım.
İzmir Bombası Meşhur mu meşhur , ama popstar gibi bir şey. Yeni yetme. Bunu Acarlar iyi yapar. Ben yedim mi, Hiç yemedim.
1996 da Bursa da iş yapmaya gittik , 3-5 gün kaldık. Fuar alanı vardı ,akşam çıktık Fuara gittik. Meşhur İzmir Lokması yazıyor. Hiç bilmezdim meşhurluğunu. Bizde sokaklarda ,sünnette , mevlütte hep dökülür. Bizde lokma şuruplu olur. Meger Meşhur mu.

İzmir de ne meşhur bir İzmir li olarak (Doğum yerim İzmir tescilli )
Kumru . Kumru bizde iki çeşit. Biri İzmir Tulum , domat , biber . Birde yengen var adı oldu Çeşme Kumrusu.
Gevrek (simit demeyin hakaret sayarız) O bir olmazsa olmaz ,yemeyen de olmaz. Çıtır gevrek.
BOYOZ işte bu ,bu has izmr li , aşktır Boyoz ,sevdadır , onsun yaşanmaz. Tadına bakmak isteyen A101 den dondurulmuş çiğ alsın denesin. Fırındann çıkınca gömeceksin. Yanında haşlanmış yumurta olmadan olmaz . A101 in Boyoz İzmir li için diyorum en yakın boyoz.
Çöp şiş oy oyyy oy
Şambali , halep tatlı
KOKOREÇ ,Uykuluk baden
Birde Zarif var bizim Ciğerci

Uzar bunlar da , İzmir bence dünyadaki en geniş sokak yemeklerine sahip bir şehir.
Usta o Bayraklıdaki uykulukçular nerededir şimdi?
Oralar plaza vs olmuş sanırım eski bayraklı yolu.

Duruyor yerinde . 2 Hafta önce gittik. Ben toktum aslında ,oğlan Bursa dan geldi ,garajdan aldık açım dedi. Bayraklıya gittik.Salhaneye yani. Toktum yarım ekmek yedim
Neyse ki tokmuşsun ustam. O uykuluk+badem karışımına biz hasret kaldık.
Burada soruyorum kokoreççilere ''O ne'' diyorlar ne diyeyim :(

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri