Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

NBKpro

Moderatör
Moderator
Son zamanlarda sosyal medya üzerinden operatörlere yönelik bir hareket başladı. Bunu muhtemelen farklı yerlere çekmeye çalışanlar ya da aklımızla alay edercesine açıklama yaparak haklı çıkmaya çalışanlar olacaktır. #OperatörSoygunu hashtagiyle özellikle X (Twitter) üzerinden tepkiler büyüyor.

Buna soygun denmesinin ise birkaç ayrı sebebi var. Aslında bunları parça parça şekilde forumumuzda sürekli dile getiriyor ve bunun uzun zamandır bir soygun olduğunu düşünüyordum.

1 - NEDEN YENİ GELENE DAHA UCUZ DA MEVCUT MÜŞTERİYE PAHALI ?
Bunun nedeni aslında BTK tarafında da kendi içlerinde de "müşteri kapma" "abone sayısını yükseltme" yarışı. Ve yanlış hatırlamıyorsam bunların BTK tarafında da yeni aldıkları müşteriler önemli. Ayrıca "biz bir şekilde kendimize bağlayalım, zaten devam için ikna ederiz" mantığı da var. Faturalı ve Taahhütlü olma sebebi de bu zaten. Biz içimize alalım orada bir şekilde tutarız ikna ederiz ya da kalmak zorunda bırakırız mantığı.

2 - SÜREKLİ OLARAK ÜST YÖNLÜ VE YÜKSEK FİYATLI TARİFE DAYATMASI
Evet operatörlerin böyle bir dayatması var. Enflasyondan dolayı fiyatlar yükseliyor bu nedenle, yoksa böyle olmaz vs. demeyin. Genelde operatörler 4-6 aylık periyotlar arası zam yaparlar. Bu zamlardan önce zamlı fiyatları yazıp eski fiyatlardan "kampanya" yapıp toplayabildikleri kadar müşteri toplarlar. Fakat bu "zam periyodu" içinde olmasa bile, tarife değiştirmek isteyen müşteri sürekli olarak yukarı yönlü tarife değiştirmeye zorlanırlar. Yani sizin 5 GB'lık bir tarifeniz varsa sizi 8-10 GB'lık tarifelere yönlendirir taahhüt bitmeden değiştirmek isterseniz. Yahut diyelim ki 25 GB'lık bir tarife kullanıyorsunuz ve tarife ücreti 350 TL, size tarife değiştirmek isteyenlere özel tarifeler önerir ve 15 GB'ında 450 TL gibi bir ücret ister.

3 - TARİFE ÜCRETİ YÜKSEK AMA TAAHHÜTE İNDİRİM VAR YALANI
Cayma Bedeli olarak, Yapılan İndirimler veya Kalan Fatura Tutarlarından Hangisi Tüketici Lehine İse O Ücret Cayma Bedeli Olarak Alınır. Fakat tüketiciler caymasınlar, cayarlarsa yüksek ücretlerle karşılaşsınlar diye sözde 20 GB'lık tarife 950 TL'miş de 12 ay taahhüte 600 TL indirim yapıp 350 TL'ye veriyorlarmış havası yapıyorlar. Bunu belirleyen denetleyen bir mekanizma yok zaten. Olsa da genelde tüketiciden taraf olmadıkları için "tavan fiyat" olarak çok uçuk bir miktar belirleyip gelen şikayetlere "fahiş değil tavan fiyat politikamıza uygun" şeklinde yanıt gelecek.

4 - VERİ HESAPLAMADA GERÇEKTEN DÜRÜST DAVRANILIYOR MU?
Aslında daha önce de çeşitli testler yapılmıştı ve sonuçlar gerçekten düşündürücüydü fakat sosyal medyada yeterince, geleneksel medyada ise hiç yer bulmadı. Fakat geçtiğimiz aylarda Türkiye'den bir kullanıcı Bulgaristan'daki arkadaşıyla bir deney yapıyor. Turkcell ve Vivacom operatörlerinin ikisinden de 10 GB internet ile Friends dizisini arka plan verileri kapalı ve 360p çözünürlükte olacak şekilde izlemeye başlıyorlar. Türkiye'deki kullanıcı 22 bölüm izleyebilirken, Bulgaristan'daki kullanıcı 38 bölüm izlemişti. Bu deney sosyal medyada biraz da olsa yer buldu fakat bence görmesi gereken değeri görmedi. Tepkiyi görmedi. İnsanlar sessizleşmiş, kabullenmiş kazıklanmaya kandırılmaya dolandırılmaya soyulmaya alışmış olacak ki bu olaya hiçbir ses çıkarmadılar.

Bundan önce ve sonra da bu konuda çeşitli yorumlar yapılmıştı. Gurbetçi ya da Çifte Vatandaş olarak zaman zaman Türkiye'de zaman zaman farklı ülkelerde yaşayan kullanıcılardan gelen yorumlar da aynı şekilde. "Amerika'da aylık 5-8GB ile sorunsuz şekilde ayı bitirebilirken, Türkiye'de 20 GB yetmiyor." şeklinde yorumlar gelmişti. Diğer yandan kimi ülkelerde yaşayan kullanıcılar ise "Cep internetinde kota yok, sınırsız tarife olmasına rağmen aylık kullanım istatistiklerimde bakınca en fazla kullandığım ay 8-10 GB anca olmuş" yorumları da vardı.

Burada sadece veriyi karşılaştırdım. Fiyatları ve hızı da cabası

Peki neden böyle oldu sizce? Arama ve SMS'in maliyeti operatörler için yok gibi bir şey, İnternetin maliyeti ise sürekli olarak düşüyor, tüm ülkelerde internet ve internete erişim ucuzlarken bizde nasıl oluyor da böyle uçarak yükselmeye devam ediyor? İnternet yurt dışı kaynaklı, bu nedenle de internet maliyeti döviz cinsinden, tüketicilere faturalandırılması ise TL cinsinden gibi bir bahaneye de gerek yok. Döviz kuru hemen hemen aynı iken gelen bu %100'den fazla zammı kimse açıklayamaz. Burada asıl konumuz GSM Operatörleri olsa da bunun yanında Sabit İnternet Sağlayıcılar da var. Zaten iki sektör de hemen hemen aynı şirketler ya da ortaklar tarafından yönetiliyor.

Bu başlıkta konuşulacak çok şey ve gerçekler var, fakat girişi böyle yapmış olayım. Sizlerden de yorum alarak bu başlığı büyütebiliriz.

[/URL]

Bunlar her sene böyle sözleşme bitimi yaklaştımı boyuna arayıp duruyorlar sonrada size zaten eski müsteri olduğunuz için indirimli veriyoruz diyorlar külliyen yalan resmen milleti soyuyorlar bunlara ttelekom ve ttnet,de dahil millet çalıştığı işinden yüzde 5,10 zam alırken devlette,de dahil bu tür işletmeler ve kurumlar milleti resmen soyuyor bunlara ne zaman dur denecek merak ediyorum

Bunlar her sene böyle sözleşme bitimi yaklaştımı boyuna arayıp duruyorlar sonrada size zaten eski müsteri olduğunuz için indirimli veriyoruz diyorlar külliyen yalan resmen milleti soyuyorlar bunlara ttelekom ve ttnet,de dahil millet çalıştığı işinden yüzde 5,10 zam alırken devlette,de dahil bu tür işletmeler ve kurumlar milleti resmen soyuyor bunlara ne zaman dur denecek merak ediyorum

Yıllardır sürekli operatör değiştirir dururum. Hiç de erinmem. Bir yıl içinde hem Turkcell hem TT hem de Vodafone kullandığım bile olmuştu. Ondan sonra faturalıya geçince de yine her yıl operatör değiştirmeye devam. İşime gelmezse çeker giderim. Taahhüt olayına da ters düşer aklım. Bağlanmayı pek sevmiyorum da mecburi olarak taahhüt verdik.

ekran görüntüleri arasında 1 hafta 10 gün var yok biri bu fahiş zam olayı gündem olmadan önce çekildi diğeri bugün.
demekki oluyormuş fiyatları düşük verince
ha o 20 gb 1000 1000 314 tl yine fazla ama en azından tepki gösterince düşürmeye başladılar.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240917_102556_Trk Telekom.jpg
    Screenshot_20240917_102556_Trk Telekom.jpg
    70.7 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_20240919_234618_Trk Telekom.jpg
    Screenshot_20240919_234618_Trk Telekom.jpg
    72.7 KB · Görüntüleme: 32
Türk Telekom kullanıyorum. Taahhüt bitimi yaklaştığı için aradılar. Sundukları seçenek pahalı gelince kabul etmedim. Mobil uygulamadaki bana özel kısmında 8gb internet, 1000 dk ve 250 sms 269 lira olunca hemen aldım. Bu tarifeye 165 lira ödüyordum şimdi 269 lira ödeyeceğim. Vodafone 6gb olan tarifeye 190 lira teklif etmişti ama taahhüt bitimine 70 gün vardı, 835 lira cayma bedeli çıkardılar. Bu yüzden geçemedim. Taahhütlü ve taahhütsüz fiyatlar arasındaki fark evrensel boyutta. Her şekilde kazanıyorlar...Bu arada 8gb internet kullandığım içim müşteri temsilcisi 6g tarifeleri sunmadı, görüntüleyemiyormuş. Bana özel kısmında da çıkmıyordu. Sizi belli paketlere mecbur bırakıyorlar.

Son düzenleme:
Aynı şekilde senelerce sadık Vodafone kullanıcısı olarak en son bana dayatmalarına isyan edip son birkaç senedir sürekli operatör taşıyordum Vodafone ve TT arasında. 1 sene birinde, 1 sene diğerinde çünkü dışarıdan gelene uygun tarife sunuyorlardı.
Sadece geçen sene taşımama gerek kalmadı Vodafone bana sistemde nasıl olduysa uygun bir tarife sundu geçebileceğim. Özel bir görüşme vs de yapmadım, Vodafone Yanımda uygulamasına girdim, geçebileceğim tariifeler kısmına baktım, geçtiğimiz senelerde 2-3 kat yüksek olan fiyatlar yerine 20-30tl daha yüksek fiyat ile bir tarife vardı ona geçtim. Kendi kendime dedim ki ''Bunlar şimdi beni arar, bir yanlışlık olmuş der'' ama kimse aramadı 2 senedir devam ediyorum. Bu sene yine neler yaşayacağız bakalım görelim :)

Aklıma geldi girip hem mevcut tarifeme hem de tekliflere baktım, şuraya ekleyeyim de kayıtlı kalsın :)

1726815009610.jpeg
1726815025216.jpeg
1726815044985.jpeg

Evet 6 Aralığa kadar zamanım varmış, mevcut tarifem 121tl ve 12gb 1000dk 250sms. Teklif edilen ise 13gb 1000+250 karşılığında 250tl :)

Yıl sonuna doğru bakalım ne değişiklik olacak :)

Haa bu arada TT ye gidip aynı tarifeye baktım taşırsam 225tl diyorlar. Taşıma ile uğraşmaya değmez şu koşullarda bana göre.

1726815326075.jpeg

4 - VERİ HESAPLAMADA GERÇEKTEN DÜRÜST DAVRANILIYOR MU?
Aslında daha önce de çeşitli testler yapılmıştı ve sonuçlar gerçekten düşündürücüydü fakat sosyal medyada yeterince, geleneksel medyada ise hiç yer bulmadı. Fakat geçtiğimiz aylarda Türkiye'den bir kullanıcı Bulgaristan'daki arkadaşıyla bir deney yapıyor. Turkcell ve Vivacom operatörlerinin ikisinden de 10 GB internet ile Friends dizisini arka plan verileri kapalı ve 360p çözünürlükte olacak şekilde izlemeye başlıyorlar. Türkiye'deki kullanıcı 22 bölüm izleyebilirken, Bulgaristan'daki kullanıcı 38 bölüm izlemişti. Bu deney sosyal medyada biraz da olsa yer buldu fakat bence görmesi gereken değeri görmedi. Tepkiyi görmedi. İnsanlar sessizleşmiş, kabullenmiş kazıklanmaya kandırılmaya dolandırılmaya soyulmaya alışmış olacak ki bu olaya hiçbir ses çıkarmadılar.

Bundan önce ve sonra da bu konuda çeşitli yorumlar yapılmıştı. Gurbetçi ya da Çifte Vatandaş olarak zaman zaman Türkiye'de zaman zaman farklı ülkelerde yaşayan kullanıcılardan gelen yorumlar da aynı şekilde. "Amerika'da aylık 5-8GB ile sorunsuz şekilde ayı bitirebilirken, Türkiye'de 20 GB yetmiyor." şeklinde yorumlar gelmişti. Diğer yandan kimi ülkelerde yaşayan kullanıcılar ise "Cep internetinde kota yok, sınırsız tarife olmasına rağmen aylık kullanım istatistiklerimde bakınca en fazla kullandığım ay 8-10 GB anca olmuş" yorumları da vardı.
bu konuya kısmen katılıyorum ama bence abartıldığı gibi bir durum da yok öncelikle hesaplama yönteminden fark zaten var mesela burda türk telekomda 100 kb ve altı internet isteği olsa da 100 kb yazıyor yani yurtdışındaki 10kb üzerinden yapıyorsa burda daha çok gidebilir ama normal kullanıma bakıldığı zaman abartıldığı kadar fazla bir etkisi yok yani işte aldığım interneti hiç kullanamıyorum bence pek yok telefonun veri kullanımına bakıyorsun ordan zaten belli oluyor hatta benim operatördeki veri kullanımı şuan telefondaki veri kullanımdan daha az gözüküyor. Telefondaki veri kullanımına güvenmiyorsanız bie vpn uygulamasıyla bakılabilir ama test etmedim şüphesi olan ona da bakabilir orda durum nasıl. Yani yurtdışında 5 gb yetiyor burda 20 gb durumlarına şüpheli yaklaşıyorum mesela yurtdışında evinde interneti olabilir Türkiye'ye geldiğinde almayabilir orda yoğunluktan internete bakamıyor olabilir burda tatile gelmiştir sürekli internette geziyor fotoğraf paylaşıyor olabilir Türkiye'den oraya giden biri de sürekli gezip sosyal medyada video kaydırmıyor olabilir. Bir de bazıları yurtdışında sadece indirme paketten düşüyor yükleme düşmüyor diyenler var ama öyle bir durumda bile kimse 5 gb indirme 15 gb yükleme yapmıyordur yani fark yine ordaki 5 gb burdaki 20 gb olmaz. O film izleme olayı ne kadar doğrudur değildir oda belli değil. Sonuç olarak orda daha az yazıyor mudur yazabiliyordur özellikle yükleme paketten düşmüyorsa kullanıma bağlı olarak bu belirgin fark oluşturabilir ama ben abartıldığını düşünüyorum insanlar sürekli video/fotoğraf kaydırmanın ne kadar internet harcadığını bilmiyor ve birçok insanın her gün durmadan video fotoğraf kaydırdığını görüyoruz.

Son düzenleme:
Mafyacılık kardeşim kim ne derse desin. Özel teşebbüsü bazı kilit sektörler haricinde savunuyorum bu yüzden. Turkcell ve Türk Telekom, Türkiye Varlık Fonu denen garabet bir oluşumun. Ne denetleme var ne başka bir şey. Devletin kısaca. Vodafone desen Uzan'ların Telsim'ine çöküp devletin özelleştirdiği bir kurum. Vodafone genelde devlet firmalarına göre daha uygun (ne kadar uygunsa) fiyat veriyor ama her yerde de çekmiyor. Kaç yıldır ne yatırımı yapıyorlar belli değil. 6G çıkacak biz daha 5G'ye geçemedik 4.5G denen bir saçmalığın içerisindeyiz. İşin fiber altyapı kısmına hiç girmiyorum zaten ora da mobil şebeke kısmından hallice. Foruma girmeden önce X'te dolaşırken bir kadının tweetine denk geldim. Turkcell'de çalışıyor, çalışma alanı oyun parkı gibi bir yer. Lay lay lom. İşe mi gidiyorlar sosyal medyaya içerik çıkarmaya mı belli değil. Yok İtalyan günü yok Fransız günü garip garip yemekler, şirketin içinde kuaförler falan filan. Videoyu buradan da paylaşırım da hiç uğraşmaya gerek yok. Ben mi geri kafalıyım yeni dünya düzeni mi böyle yoksa umursamazlık mı bilemedim. Şirkette çalışan kadınlar ellerinde olimpiyat meşalesi gibi kahve taşısın diye, Fransız günü, İtalyan günü düzenlensin diye 500 TL fatura ödüyoruz. Allah belalarını versin. 1-2 tane özel telekomünikasyon şirketi girse piyasaya rekabetçi fiyatlardan bakın bu arkadaşlar nasıl hemen ağlamaya başlayacaklar. Gerçi hep ağlıyorlar sağ olsun BTK diye de bir kurum var anca orayı burayı kapatsın başka bir iş yapmasınlar. Baştan aşağıya çürümüşlük.

Mafyacılık kardeşim kim ne derse desin. Özel teşebbüsü bazı kilit sektörler haricinde savunuyorum bu yüzden. Turkcell ve Türk Telekom, Türkiye Varlık Fonu denen garabet bir oluşumun. Ne denetleme var ne başka bir şey. Devletin kısaca. Vodafone desen Uzan'ların Telsim'ine çöküp devletin özelleştirdiği bir kurum. Vodafone genelde devlet firmalarına göre daha uygun (ne kadar uygunsa) fiyat veriyor ama her yerde de çekmiyor. Kaç yıldır ne yatırımı yapıyorlar belli değil. 6G çıkacak biz daha 5G'ye geçemedik 4.5G denen bir saçmalığın içerisindeyiz. İşin fiber altyapı kısmına hiç girmiyorum zaten ora da mobil şebeke kısmından hallice. Foruma girmeden önce X'te dolaşırken bir kadının tweetine denk geldim. Turkcell'de çalışıyor, çalışma alanı oyun parkı gibi bir yer. Lay lay lom. İşe mi gidiyorlar sosyal medyaya içerik çıkarmaya mı belli değil. Yok İtalyan günü yok Fransız günü garip garip yemekler, şirketin içinde kuaförler falan filan. Videoyu buradan da paylaşırım da hiç uğraşmaya gerek yok. Ben mi geri kafalıyım yeni dünya düzeni mi böyle yoksa umursamazlık mı bilemedim. Şirkette çalışan kadınlar ellerinde olimpiyat meşalesi gibi kahve taşısın diye, Fransız günü, İtalyan günü düzenlensin diye 500 TL fatura ödüyoruz. Allah belalarını versin. 1-2 tane özel telekomünikasyon şirketi girse piyasaya rekabetçi fiyatlardan bakın bu arkadaşlar nasıl hemen ağlamaya başlayacaklar. Gerçi hep ağlıyorlar sağ olsun BTK diye de bir kurum var anca orayı burayı kapatsın başka bir iş yapmasınlar. Baştan aşağıya çürümüşlük.
Abi geçen bir videoya denk geldim tt ceosu tüm operatörlerin 5 gye geçişin 2026da olacağını söylemiş bu fiyatlar hepimizin dediği gibi akılalmaz bir seviyeye ulaştı inşallah sesimiz duyulur devlet bunu denetler yurtdışındaki karşılaştırma videosu ne kadar doğru dersek bence tartışılır yani videoda oynanma da yapılmış olabilir

Abi geçen bir videoya denk geldim tt ceosu tüm operatörlerin 5 gye geçişin 2026da olacağını söylemiş bu fiyatlar hepimizin dediği gibi akılalmaz bir seviyeye ulaştı inşallah sesimiz duyulur devlet bunu denetler yurtdışındaki karşılaştırma videosu ne kadar doğru dersek bence tartışılır yani videoda oynanma da yapılmış olabilir
Türk Telekom CEO'su bir şey diyor, Ulaştırma Bakanı bambaşka bir şey diyor. 2026 da olur 27 de 28 de. Her operatör kendi kafasına göre altyapı faaliyeti yapıyor. Bir apartmanda TT Fiber, Superonline Fiber ve Kablonet Fiber var diğer apartmanda ADSL var böyle saçmalık olur mu? TT CEO'su ortak altyapı kullanımına bizim altyapımıza çökmeye çalışıyorlar diyor. Sanırsın kendisi döşemiş o altyapıyı. Turgut Özal zamanından beri PTT döşemiş bakır ve kablo altyapıyı. Özelleştirildi Telekom'a devredildi çorba ettiler sistemi. Uzun lafın kısası şu. Altyapı işini tek firma yürütecek diğer firmalarda o altyapı üzerinden hizmet verecek. Her firma kendi altyapısıyla hizmet vermeye kalkınca hem hizmet veremiyorlar adam akıllı hemde boşa masraf oluyor biraz önce bahsettiğim gibi. Örnekleri geniş bant internet üzerinden verdim ama mobil şebekelerde aynı vaziyette.

Devlet denetlemek istemiyor ki her şeyden evvel :)

Devlet dediğimiz olgu aslında direkt olarak Hükumet şu an ve Hükumet çıkarı olan hiçbir oluşuma dokunmuyor.
Vatandaşı bile isteye dolandırdığını ispat ettiğimiz firmaya Ticaret Bakanlığı işlem yaptı mı mesela? Devletin adli kayıtlarına geçmesine ramen bu işletmeler halen ticarete devam ediyor mu mesela?

Demek ki neymiş?
Devletin (Hükumetin) önce denetlemek istemesi gerekiyormuş

Devlet denetlemek istemiyor ki her şeyden evvel :)

Devlet dediğimiz olgu aslında direkt olarak Hükumet şu an ve Hükumet çıkarı olan hiçbir oluşuma dokunmuyor.
Vatandaşı bile isteye dolandırdığını ispat ettiğimiz firmaya Ticaret Bakanlığı işlem yaptı mı mesela? Devletin adli kayıtlarına geçmesine ramen bu işletmeler halen ticarete devam ediyor mu mesela?

Demek ki neymiş?
Devletin (Hükumetin) önce denetlemek istemesi gerekiyormuş
Katılıyorum ama maalesef sen zaten konuya birebir şahitsin

bu ülkede çıkan fiyatlar düşmez 5g gelirse de fiyatlat daha da artar sadece maaş artışlarıyla bu fiyatlara da alışırız
Maaşlar artmadan kiraları ''Nasılsa maaşın artacak'' diye arttıran, senelik kontrat olmasına ramen aklına estikçe ''Ya şunu öde ya da çık'' diyen karakterde(!) ev sahiplerinin olduğu güzel ülkemizde tabi ki fiyatlar bırakın düşmeyi, teşebbüs dahi edemezler.

Ev sahibi dostlar darılıp alınmasın, biz forumda nice istisna ev sahipleri biliyoruz kiracıları ile abi kardeş olan.
Diğer yandan ilk satırda yazdıklarım da ülkemizde yaşanan, bize anlatılan durumlar ne yazık ki.
Yani fiyatlar düşmeye fırsat bile bulamaz.

Yıllardır sürekli operatör değiştirir dururum. Hiç de erinmem. Bir yıl içinde hem Turkcell hem TT hem de Vodafone kullandığım bile olmuştu. Ondan sonra faturalıya geçince de yine her yıl operatör değiştirmeye devam. İşime gelmezse çeker giderim. Taahhüt olayına da ters düşer aklım. Bağlanmayı pek sevmiyorum da mecburi olarak taahhüt verdik.
Bu ara hepsi anlaşmış gibi , hangisine gitsen öpüyorlar.. Geçen günlerde NETGSM konusunda ben de bu dertten muzdaribim diye yazmıştım. TTKOM da Whatsapp Business hattı için aldığım ,hiç kullanmadığım bir hat var. Esnaf paketi 3 gb tanımlı ,+3 de kendileri veriyor. iç bir zaman kullanmadım gibi bir şey. 143 TL şu anki tarife . 10 güne bitiyor tahhahüt . Bana yaptıkları teklif 5+5 gb tekl,f ediyorlar 325 TL mi ne . Lem ben 3 gb bile kullanmıyorum. Eski tarife kasın diyorum. 3 gb için 400 TL leri söylüyorlar. Ben bu hattı direk NETGSM e aktaracağım.
Bu sanayi ve ticaret bakanlığı neden bunlara hesap sormaz Faiş fiyat bu ne diye.

Aynı şekilde senelerce sadık Vodafone kullanıcısı olarak en son bana dayatmalarına isyan edip son birkaç senedir sürekli operatör taşıyordum Vodafone ve TT arasında. 1 sene birinde, 1 sene diğerinde çünkü dışarıdan gelene uygun tarife sunuyorlardı.
Sadece geçen sene taşımama gerek kalmadı Vodafone bana sistemde nasıl olduysa uygun bir tarife sundu geçebileceğim. Özel bir görüşme vs de yapmadım, Vodafone Yanımda uygulamasına girdim, geçebileceğim tariifeler kısmına baktım, geçtiğimiz senelerde 2-3 kat yüksek olan fiyatlar yerine 20-30tl daha yüksek fiyat ile bir tarife vardı ona geçtim. Kendi kendime dedim ki ''Bunlar şimdi beni arar, bir yanlışlık olmuş der'' ama kimse aramadı 2 senedir devam ediyorum. Bu sene yine neler yaşayacağız bakalım görelim :)

Aklıma geldi girip hem mevcut tarifeme hem de tekliflere baktım, şuraya ekleyeyim de kayıtlı kalsın :)

Ekli dosyayı görüntüle 20239 Ekli dosyayı görüntüle 20240Ekli dosyayı görüntüle 20241

Evet 6 Aralığa kadar zamanım varmış, mevcut tarifem 121tl ve 12gb 1000dk 250sms. Teklif edilen ise 13gb 1000+250 karşılığında 250tl :)

Yıl sonuna doğru bakalım ne değişiklik olacak :)

Haa bu arada TT ye gidip aynı tarifeye baktım taşırsam 225tl diyorlar. Taşıma ile uğraşmaya değmez şu koşullarda bana göre.

Ekli dosyayı görüntüle 20242
13 gb 250 TL teklif çok iyimiş ,otur oturduğun yerde.

bu konuya kısmen katılıyorum ama bence abartıldığı gibi bir durum da yok öncelikle hesaplama yönteminden fark zaten var mesela burda türk telekomda 100 kb ve altı internet isteği olsa da 100 kb yazıyor yani yurtdışındaki 10kb üzerinden yapıyorsa burda daha çok gidebilir ama normal kullanıma bakıldığı zaman abartıldığı kadar fazla bir etkisi yok yani işte aldığım interneti hiç kullanamıyorum bence pek yok telefonun veri kullanımına bakıyorsun ordan zaten belli oluyor hatta benim operatördeki veri kullanımı şuan telefondaki veri kullanımdan daha az gözüküyor. Telefondaki veri kullanımına güvenmiyorsanız bie vpn uygulamasıyla bakılabilir ama test etmedim şüphesi olan ona da bakabilir orda durum nasıl. Yani yurtdışında 5 gb yetiyor burda 20 gb durumlarına şüpheli yaklaşıyorum mesela yurtdışında evinde interneti olabilir Türkiye'ye geldiğinde almayabilir orda yoğunluktan internete bakamıyor olabilir burda tatile gelmiştir sürekli internette geziyor fotoğraf paylaşıyor olabilir Türkiye'den oraya giden biri de sürekli gezip sosyal medyada video kaydırmıyor olabilir. Bir de bazıları yurtdışında sadece indirme paketten düşüyor yükleme düşmüyor diyenler var ama öyle bir durumda bile kimse 5 gb indirme 15 gb yükleme yapmıyordur yani fark yine ordaki 5 gb burdaki 20 gb olmaz. O film izleme olayı ne kadar doğrudur değildir oda belli değil. Sonuç olarak orda daha az yazıyor mudur yazabiliyordur özellikle yükleme paketten düşmüyorsa kullanıma bağlı olarak bu belirgin fark oluşturabilir ama ben abartıldığını düşünüyorum insanlar sürekli video/fotoğraf kaydırmanın ne kadar internet harcadığını bilmiyor ve birçok insanın her gün durmadan video fotoğraf kaydırdığını görüyoruz.
Turkcell superbox ile Turkcell GSM internet harcamasında bile arada fark var. Superbox çok daha yavaş eriyor.

Konunun tam detayı bu video da aslında ,yıllardır değişmeyen bir soygun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri