Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea Yeni Model PENROSE XT ile Damgasını Vuracak mı Dersiniz?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Adem Helvacı

Everybody Lies
Yönetici
Administrator
Geçtiğimiz senelerde testlerini yaptığımız Midea Prime, Midea Xtreme - Midea All Easy Pro ve Midea Breezeless derken şimdi de 2024 yaz mevsimine Midea PENROSE XT ile damgasını vurur mu dersiniz dostlar ?

Henü bilmiyoruz fakat geçmiş modellerdeki testlerimizden aldığımız sonuçlar ve gerçek tüketicilerin yaptıkları testlerin geri bildirimlerine bakarsak sanki Midea 2024 model PENROSE XT ile de sanırım kullanıcıların gönlünü fethedecek gibi.

Bir kısa fikir sunması adına sitemize şu yazıyı girdim az önce.
Detayları zaman içerisinde ekleyeceğim :ok

Midea Penrose XT.png

Çok pahalı bir duruşu var beni ürküttü :hih1
Aslında ben bunu avantaj olarak da görürüm, bunun gelmesi standart Xtreme modellerinin fiyatının düşmesine vesile olabilir ve insanlar vestel arçelik yerine bu ürünlere daha çok yönelip ülke enerji tasarrufuna ciddi katkı sunabilirler. Hatta Xtreme serileri belki de Airfel ile aynı fiyat skalasına gelirse airfel veya kaira yerine bu ürün önerilebilir zira hem evaparatör, hem soğutucu akışkan hem de daha birçok yönden artılara sahip bir ürün Xtreme serisi.

Yine öngörüler, yine önce bilgi girmeler derken Midea Xtreme PENROSE modeli artık resmen satışta. :ok

Yalnız bir eleştirim olacak sevgili @Erinç Aşıcıoğlu

Normal Midea Xtreme olarak baktığımızda 12 lik ile 18 lik arasında 23.000TL fark görüyoruz.
1726821392409.png

Penrose ile baktığımızda ise bu fark 7000tl
1726821541093.png

Yani 12 lik Penrose iyi güzel hoş ama normal Xtreme ile arasında 25.000tl oynayacak kadar fiyat farkının izahının teknik ile mümkünü yok.
O araya bir airfel 12.000btu klima sığdırıyoruz biz kardeşim. Vatandaş neden Penrose tercih etsin ki bu durumda?
12 lik Penrose, 18 lik Save den daha pahalı.

Her mal fiyatı ile birlikte değerlendirilir. Midea Penrose evet çok iyi duruyor. Hem tasarım hem de özellik açısından.
Ancak;

Geçen hafta;
Panasonic - Ethera 12 BTU 54.600 TL
Daikin - Zeta Shira Plus 12 BTU 52.000 TL
Mitsubishi Electric - Krigamine Zen 12 BTU 55.000 TL

fiyat aldım.

Şimdi köklü japon markalarının çok iyi modelleri bu fiyata satılırken. İnsan kendisine sorar neden bunu alayım?

Ayrıca FG Europa' ya olumlu bir eleştirim olacak. Web sitenize biraz daha önem göstermelisiniz. Enerji etiketini buruşuk kağıdı tarayarak eklemişsiniz. Teknik özellikler düşük kalite resim dosyası olarak eklenmiş. Rakibiniz Gree 'nin web sitesine bir bakın lütfen.

Her mal fiyatı ile birlikte değerlendirilir. Midea Penrose evet çok iyi duruyor. Hem tasarım hem de özellik açısından.
Ancak;

Geçen hafta;

fiyat aldım.

Şimdi köklü japon markalarının çok iyi modelleri bu fiyata satılırken. İnsan kendisine sorar neden bunu alayım?

Ayrıca FG Europa' ya olumlu bir eleştirim olacak. Web sitenize biraz daha önem göstermelisiniz. Enerji etiketini buruşuk kağıdı tarayarak eklemişsiniz. Teknik özellikler düşük kalite resim dosyası olarak eklenmiş. Rakibiniz Gree 'nin web sitesine bir bakın lütfen.
Bu hafta Krigamine Zen 12k Adana'dan 52.000 Taksitle 50.000 Peşin teklif aldım.

Ancak;

Geçen hafta;

fiyat aldım.

Bu haklı eleştiriler dikkate alınmalı.
FG Europe dijital pzarlama kısmını elden geçirmeli.

Ancak;

Geçen hafta;

fiyat aldım.

Çok haklısınız, çinden belgenin gelmesini beklerken kanuni zorunluluk nedeniyle geçicici olarak ekledim. Dikkatiniz için teşekkürler. Fiyatlar konusunda yorum yapamıcam ama bu markaların bir çoğunun çinde üretim bandlarıda olabiliyor. Kişisel açıdan yorumladığımda Midea , vb. Chery , Xiomi ucuz çin malı algısını oldukça iyi yıktılar kaliteli ürünlerle. +

Çok haklısınız, çinden belgenin gelmesini beklerken kanuni zorunluluk nedeniyle geçicici olarak ekledim. Dikkatiniz için teşekkürler. Fiyatlar konusunda yorum yapamıcam ama bu markaların bir çoğunun çinde üretim bandlarıda olabiliyor. Kişisel açıdan yorumladığımda Midea , vb. Chery , Xiomi ucuz çin malı algısını oldukça iyi yıktılar kaliteli ürünlerle. +
İlginiz için ben teşekkür ederim.

Kendim bizzat Chery kullanıcısıyım :) . Bu işin duayenleri VW den daha kaliteli olduğunu söylüyor. Şahsen ben de aracımdan çok memnum. Xiaomi söylediğiniz gibi hemen hemen her alanda çok kaliteli ürünleri mevcut.

Çinliler Fiyat / Performans skalasında en üst sıradalar. Bu konuda hiç bir sorun yok. Ancak ben de Adem bey gibi fiyatınızı gözden geçirmeniz gerektiğini söyleyeceğim.

Biz etiketten önce malın kalitesine bakıyoruz evet ama Hem Midea hem Gree ne yazık ki toplum açısından çok az biliniyor.

Saygılarımla.

İlginiz için ben teşekkür ederim.

Kendim bizzat Chery kullanıcısıyım :) . Bu işin duayenleri VW den daha kaliteli olduğunu söylüyor. Şahsen ben de aracımdan çok memnum. Xiaomi söylediğiniz gibi hemen hemen her alanda çok kaliteli ürünleri mevcut.

Çinliler Fiyat / Performans skalasında en üst sıradalar. Bu konuda hiç bir sorun yok. Ancak ben de Adem bey gibi fiyatınızı gözden geçirmeniz gerektiğini söyleyeceğim.

Biz etiketten önce malın kalitesine bakıyoruz evet ama Hem Midea hem Gree ne yazık ki toplum açısından çok az biliniyor.

Saygılarımla.
Zamanında Xtreme serisini eleştirdik performansı hakikaten çok kral bir ürün olmasına rağmen fiyatı yüksek diye.
Sonra Xtreme için fiyat indirimi yapmadılar fakat fiyatları yükseltmemek için ciddi direnç gösterip başarılı olduklarını ben Vestel efendiden anladım.
Israrla ve her mecrada söylediğim üzere Vestel efendi Nova İnverter adı altında 22 sıra evaparatör ve 490 gram gazlı, aluminyum borulu klimayı resmi web sitesinde 34.500tl ye satarken utanmamışlar bir de fiyatı yükseltmişler.
1726829680170.png

Aynı BTU değerinde 30 sıra evaparatör, 650 gram gaz ve bakır borulu Midea Xtreme Save yine resmi web sitelerinde 33.500tl ise burada artık Xtreme save için hiç kimse pahalı diyemez bence. Gree Fairy için de diyemez.

FAKAT!!

Bu Xtreme Penrose fiyatının akıl ile açıklanabilir hiçbir tarafı olmadığı gerçeğini de görmezden gelmeyiz biz. Gözden geçirilip yeniden değerlendirilene kadar da eleştirmeye devam ederiz.

Mesela Bu model için %20 indirim olasılığını duyunca sevinmiştim fakat fiyatı böyle belirleyip ''%20 indirim yaptım'' demek de bizim aklımızla dalga geçmektir bana göre.

Resmi web sitelerini geçtim, hadi oralar hep yüksek oluyor diyelim.
Sahada bahsi geçen vestel 26 27K ile satılırken Midea bayileri Xtreme Save modelini 28K bedel ile dahi satıyor.

Şimdi herhangi bir Midea Yetkili bayisi neden firmadan Penrose sipariş etsin ki tüketiciye satmak için?

@GençKlima Adana @Muharrem Kaya siz bu fiyatlar ile Midea Xtreme Penrose satabileceğinizi düşünüyor musunuz mesela?

Zamanında Xtreme serisini eleştirdik performansı hakikaten çok kral bir ürün olmasına rağmen fiyatı yüksek diye.
Sonra Xtreme için fiyat indirimi yapmadılar fakat fiyatları yükseltmemek için ciddi direnç gösterip başarılı olduklarını ben Vestel efendiden anladım.
Israrla ve her mecrada söylediğim üzere Vestel efendi Nova İnverter adı altında 22 sıra evaparatör ve 490 gram gazlı, aluminyum borulu klimayı resmi web sitesinde 34.500tl ye satarken utanmamışlar bir de fiyatı yükseltmişler.
Ekli dosyayı görüntüle 20247

Aynı BTU değerinde 30 sıra evaparatör, 650 gram gaz ve bakır borulu Midea Xtreme Save yine resmi web sitelerinde 33.500tl ise burada artık Xtreme save için hiç kimse pahalı diyemez bence. Gree Fairy için de diyemez.

FAKAT!!

Bu Xtreme Penrose fiyatının akıl ile açıklanabilir hiçbir tarafı olmadığı gerçeğini de görmezden gelmeyiz biz. Gözden geçirilip yeniden değerlendirilene kadar da eleştirmeye devam ederiz.

Mesela Bu model için %20 indirim olasılığını duyunca sevinmiştim fakat fiyatı böyle belirleyip ''%20 indirim yaptım'' demek de bizim aklımızla dalga geçmektir bana göre.

Resmi web sitelerini geçtim, hadi oralar hep yüksek oluyor diyelim.
Sahada bahsi geçen vestel 26 27K ile satılırken Midea bayileri Xtreme Save modelini 28K bedel ile dahi satıyor.

Şimdi herhangi bir Midea Yetkili bayisi neden firmadan Penrose sipariş etsin ki tüketiciye satmak için?

@GençKlima Adana @Muharrem Kaya siz bu fiyatlar ile Midea Xtreme Penrose satabileceğinizi düşünüyor musunuz mesela?
m1.jpg
İzmir içi kurulum dahil 26.000 TL'den satılıyor hocam. Güzel fiyat bence.

m2.jpg

Aslında ben bunu avantaj olarak da görürüm, bunun gelmesi standart Xtreme modellerinin fiyatının düşmesine vesile olabilir ve insanlar vestel arçelik yerine bu ürünlere daha çok yönelip ülke enerji tasarrufuna ciddi katkı sunabilirler. Hatta Xtreme serileri belki de Airfel ile aynı fiyat skalasına gelirse airfel veya kaira yerine bu ürün önerilebilir zira hem evaparatör, hem soğutucu akışkan hem de daha birçok yönden artılara sahip bir ürün Xtreme serisi.
Abi zaten hemen hemen aynı fiyata. Biri 27 pazarlıkla 24 fiyat alan var çevremde. Airfel de 24 ek olarak 6yil garanti var xtreme de. Airfel de garanti uzatsan pahalıya gelir

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri