Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Dış ünite sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Emrees
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Emrees

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Eca ecotech 12000
Merhabalar. Klimanın sesi normal mi bana mı yüksek geliyor anlamadım. İki sorum olacak

1- Isıtma modunda 27 dereceye ayarlıyorum, fan orta seviye veya otomatikte. Dış ünitenin fanı hep yüksek hızda dönüyor. Üfleme sesi bana mı yüksek geliyor bilmiyorum ama fanı hep yüksek hızda. İnverter klima yavaşlaması gerekmez mi?

2- Otomatik modda 27 dereceye ayarlarsam belli bir sonra kanatçıkları yukarı kaldırıp sıcak havayı kesiyor. Bu esnada dış ünite fanı duruyor bi kaç dakika sonra tekrar çalışmaya başlıyor. Yine en yüksek seviyede dönüyor gibi çalışıyor. Odanın içine ses gelmiyor gibi bişey fakat motorun yanındayken üfleme sesi oldukça fazla. Telefona desibel ölçüm uygulaması indirdim, videoyu çektiğim mesafeden 54-55 desibel civarı ölçtü

Bunlar bir sorun mu emin değilim, aldığım ilk klima fakat inverter olayı bu değildir heralde. Fikri olan varsa şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Bu arada yarim saatte dusuk devire gecmez bence. Yanlis hatirlamiyorsam 2. Saate dogru vites küçültüyordu benimkisi.

Sorunu buldum gibi fakat emin değilim. Klimayı 24 derecede çalıştırdım, ısıttı güzel 15 dakka sonra dış ünite durdu. 5 dakika sonra tekrar çalıştı bi müddet sonra yeniden durdu. Salonun kapısını açık bıraktım uzun süredir durmadan çalışıyor. Klima daha 10 günlük Acaba klima mı büyük geliyor odaya termostat mı arızalı? Oda 20m klima 12000btu eca ecotech

Sorunu buldum gibi fakat emin değilim. Klimayı 24 derecede çalıştırdım, ısıttı güzel 15 dakka sonra dış ünite durdu. 5 dakika sonra tekrar çalıştı bi müddet sonra yeniden durdu. Salonun kapısını açık bıraktım uzun süredir durmadan çalışıyor. Klima daha 10 günlük Acaba klima mı büyük geliyor odaya termostat mı arızalı? Oda 20m klima 12000btu eca ecotech
Büyük

12btu 20-25metrekare için diye gördüm hep internette o yüzden aldım. Yazın Soğutmada aynı şeyi yapar mı sizce?
bazı cihazlar ısıtmada kendini kısamıyor ama soğutmada kısabiliyor o yüzden denemeden bir şey demek mümkün değil. fan hızını arttırarak bir nebze çözüm sağlayabilirsiniz. Kendi fikrim Isınan hava yükseleceği için sensör erken algılıyor soğutmada pek yaşayacağınızı sanmıyorum.

bende ortalama 20m2 odada 12 btu kullanıyorum

( kiracı olduğum için bilerek tercih ettim kendi açımdan şikayetçi değilim )

kışın sık sık termostat yapıyor fizik kuralları gereği sıcak hava hafif olur sürekli yükselir iç ünite sensörü ister istemez boğulur.

Yaz aylarında @M_aTRa_X arkadaşımızın dediği gibi denemeden bilmek zordur.
kışa göre yazın şöyle bir avantajınız olur soğuk hava ağır basar tabana iner tavandaki iç ünite sensörü bir nebze rahat edebilir.
bakalım yazın mevsiminde nasıl olacak onuda o zaman göreceğiz.

bazı cihazlar ısıtmada kendini kısamıyor ama soğutmada kısabiliyor o yüzden denemeden bir şey demek mümkün değil. fan hızını arttırarak bir nebze çözüm sağlayabilirsiniz. Kendi fikrim Isınan hava yükseleceği için sensör erken algılıyor soğutmada pek yaşayacağınızı sanmıyorum.
Soğutmada da denedim. Yine yapıyor

Kimde ne sorun vardi karistirmaya basladim🤣 12000 btu ideal. fazla değil. Stop ettirmeye merakli olmayin. Eski klimalar oyleydi.inverter calisacak, calistikca az yakiyor. Dur kalk yaparsa sık, sarfiyatı artar. 20-22 c de calistirmak yanlis bence mesela. Zaten bir arkadasin dedigi gibi sıcaklık algilamasi farkli. tam termometreye uymuyor. Servise termometreye uymuyor kulagim pisti demistim.birsey yok anlattiginiza gore gelirsek para aliriz sorun olmadigi icin demisti. Gercekten sonradan alistim.24 te 15 dakika duruyorsa 26 ya alip oda kapisini acin. Kanatlar yere baksin. Bu arada 2 saatte bir ev havalandirilmali klimada. ev kendiliğinden sicak bir evse bazi evler oyle oluyor. Ben de gunde bi kac kez ac kapat şeklinde kullanirdim veya elektrik sobasinda aynını yapardim.

Kimde ne sorun vardi karistirmaya basladim🤣 12000 btu ideal. fazla değil. Stop ettirmeye merakli olmayin. Eski klimalar oyleydi.inverter calisacak, calistikca az yakiyor. Dur kalk yaparsa sık, sarfiyatı artar. 20-22 c de calistirmak yanlis bence mesela. Zaten bir arkadasin dedigi gibi sıcaklık algilamasi farkli. tam termometreye uymuyor. Servise termometreye uymuyor kulagim pisti demistim.birsey yok anlattiginiza gore gelirsek para aliriz sorun olmadigi icin demisti. Gercekten sonradan alistim.24 te 15 dakika duruyorsa 26 ya alip oda kapisini acin. Kanatlar yere baksin. Bu arada 2 saatte bir ev havalandirilmali klimada. ev kendiliğinden sicak bir evse bazi evler oyle oluyor. Ben de gunde bi kac kez ac kapat şeklinde kullanirdim veya elektrik sobasinda aynını yapardim.
Evet konu biraz çorba oldu😂 Şimdi hocam dediğiniz gibi ev kendiliğinden sıcak, birşey yakmadan rahat duruluyor. Ben zaten stop etmesin diye uğraşıyordum kapıyı açınca durmadı hiç. Asıl merak ettiğim konunun ilk mesajında olduğu gibi dış ünitenin sesi. Diğer markaların ses seviyelerine bakıyorum, benim klima onlardan daha az desibel değerine sahip. Adamlar çok sessiz diye yazmışlar hep lakin bana mı fazla sesli geliyor yoksa normali mi böyle bilmiyorum. Geçen akşam balkona sigaraya çıktım aklıma geldi Telefona decibel x diye bir uygulama indirdim desibel ölçmek için. Ünitenin altında otururken 55 desibel civarı ses ölçüyor.

Evet konu biraz çorba oldu😂 Şimdi hocam dediğiniz gibi ev kendiliğinden sıcak, birşey yakmadan rahat duruluyor. Ben zaten stop etmesin diye uğraşıyordum kapıyı açınca durmadı hiç. Asıl merak ettiğim konunun ilk mesajında olduğu gibi dış ünitenin sesi. Diğer markaların ses seviyelerine bakıyorum, benim klima onlardan daha az desibel değerine sahip. Adamlar çok sessiz diye yazmışlar hep lakin bana mı fazla sesli geliyor yoksa normali mi böyle bilmiyorum. Geçen akşam balkona sigaraya çıktım aklıma geldi Telefona decibel x diye bir uygulama indirdim desibel ölçmek için. Ünitenin altında otururken 55 desibel civarı ses ölçüyor.
Kapı açınca hiç duymaması çok normal ama ses çok çok yüksek

Montajcıları aramadınız mı hiç ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri