Ürün dün teknik servis aracılığıyla kuruldu, ben evde değildim ve kurulum yapılırken lifetime testing yapmalarını istemiştim o konuda bir sorun olmamış 0,
panel testinde de benim okey olduğum oranda bir clouding vardı o yüzden değişim iade süreçlerine girmedim. Binamız eski olduğu için de elektrik hatları çok stabil değil prize takıldığında bile dalgalanam olmuş voltajda teknik servis akım korumalı priz önermiş ve samsung garantili olarak 300 tl ücretli bir akım koruma priz aldık. Çok güvenmiyorum fakat dediklerine göre herhangi bir arızada ücretsiz karşılıyorlarmış, sütten ağzımız yandığı için çok da güvenmiyorum tamamen sorumluluk alacaklarına ama böyle bir opsiyon sunmaları iç rahatlığı sağladı.
Ürünü dün akşam bir kaç saat kurcalama şansım oldu.
Hoşuma giden gitmeyen yanlar olarak kullanıcı deneyimimi aktarıyım.
+ yönleri
1.Öncelikle samsung telefon kullandığım için gider gitmez samsung thing'e bağlanıp telefondan yapabileceğim işleri keşfetmek istedim.
QR kodu ve oturum açma işleminden sonra telefonunuz anında kumanda oluyor tv için ve bunun en kritik noktası tvde klavyenin çile olduğu noktada telefonunza bir pop-up çıkıyor ve telefondan klavyeye yazabiliyorsunuz prime blu exxen vs bunların hepsini telefondan girdim sorunsuz çalıştı.
2.telefonunuz kamerasıyla video call'u tvden yapabiliyorsunuz bu da çok hoşuma gitti sunum yapmayacağınız sadece izlemeniz gereken toplantılarda ve görüşmelerde işe yarar duruyor.
3.kumanda çok kullanışlı ama alışmak lazım.
4.Sesli komutu youtubeda veya bir diziyi açmak istediğinizde fena çalışmıyor ama çok sağlıklı bir çözüm değil aksanınız doğru değilse türkçe olmadığı için bazen saçma şeylere gidebiliyor,bununla kanal değiştirmek istediğinizde biraz daha geç değişiyor ama elinizin dolu olduğu zamanlarda kumandayı uyandırıp ses açma kısma kanal değiştirme tipi işler yapmak için iyi.
5.4K konusunda farkı hissediyorsunuz düşük bitrateli bir yayın dahi olsa detaylar çok net renk kalitesi gayet güzel hatta o kadar iyi ki ımaxte izlediğim bir iki filmi açıp test ettim ımaxten daha güzel gözüküyorlar baya netler cgilari set extensionları falan fark edebiliyorsunuz bu zamana kadar 4k izlememiş olmak çok büyük bir kayıpmış onu anladım.
6.laptopumu wifi üzerinden bağlayıp kabloyla uğraşmadan da görüntü alabildim yeterli seviyedeydi bence wifi için hdmi bağlantısını henüz test etmedim yeterli bir ekran kartıyla 4k oyun performasını da test edicem hdmila beraber.
7.ses konusunda kötü yorumlar görmüştüm fakat ses konusunda iş yerimde referans monitörlerden dinlediğim müziklere göre test ettiğimde açıkcası ortalamanın çok üstünde kaldığına kanaat getirdim bence aşırı yeterli sound bar vs sadece ambiyansınızı arttırmak için isteyebileceğiniz ürünler haline dönüşecektir.
8.arayüz ve kanal geçiş hızı da gayet iyi çok fazla uygulama doldurmamaya çalışacağım yavaşlatıcı etkisi olacak mı olmayacak mı bilemiyorum ama şu an gayet tatmin edici.
-yönleri (kişisel görüşlerim)
*playstation kolumu ds4 bluetooth üzerinden bağlamaya çalıştığımda direkt görmedi ve bağlanamadı araştırmaya devam edeceğim böyle bir şansım varsa süper olacaktır.
*tizen uygulama genişliği playstore kadar geniş olmadığı için uygulama kısıtlamalarınız var bunu bypass edip harddiskten apk falan kurabiliyor muyuz bilmiyorum ama kuruluyorsa bu da eksi olmaktan çıkacaktır benim gözümde çok sorun değil bir iki tıkla kurabilmeyi dilerdim yine de .
*büyük ihtimalle bu büyüklükte ve bu kalitede yüksek yenileme hızı beklemek maliyetleri çok arttıracaktır fakat ilk izlediğim anlarda motion blur etkisi çok fazla geldi kamera hareketleri laptoptan,monitörden izlediğimden daha az net olmaya başladığı anlar oluyordu "noldu ya orada" gibi bir hissiyat geldi.
*Bir de benim kişisel görüşüm, arkadaşım buna katılmadı fakat izlediğim içeriklerde sanki karakterlerin hareketleri videoyu 1.25x hızlandırmışsınız gibi oluyor bu 16:9u bu kadar büyük izlemediğim için mi yoksa gözüm alışmadığı için mi öyle hissettiriyor bilmiyorum,benden başka bu hissiyatı yaşayanlar varsa öğrenmek isterim."
*kumanda biraz hassas bazen 3-5 bar ses açıp ,5-6 kanal falan geçebiliyorsunuz bir anda.
*tvnin güç kablosu bence aşırı kısa biraz daha uzun olmasını dilerdim son dönemlerde standartı belki budur ama biraz saçma geldi bu esnekliği sunmalarını dilerdim.
Son yorum olarak şu an gayet memnunum içim rahat teşekkürler
@Adem Helvacı
iş arasında haberdar etmek için yazdım,yazım yanlışlarından affola. İlerleyen günlerde farklı özelliklerini de mıncıklayıp o deneyimlerimi de anlatacağım.
iyi forumlar dilerim.