Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Vestel CMİ 89242 Çamaşır Makinesi İncelemesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Graf Spee

Araştırmacı
Araştırmacı
Merhaba arkadaşlar cmi 76201 modeline sahiptim vestelle uzun süren diyaloğun ardından makine değişimini kabul ettiler birebir aynı modelle değiştirdiler ancak yeni gelen makinede 1 ay sonra rulman problemi baş gösterdi yine uzun süren bir diyaloğun ardından bu sefer farklı model istediğimi belirttim 2100 lira farkla konu başlığında ki modeli tercih ettim tercih etmemde ki sebep mandalsız kapağa sahip olması tambur hacminin 60 litre olması ve de twinjet,köpükjet özelliklerinin mevcut olmasıydı ayrıca ek durulama enerji tasarrufu ve hızlı yıkama gibi seçeneklerde mevcut yeni kontrol paneli arçelik grubuna benzetilmiş bu panele sahip ekstra fonksiyonlara sahip pek model yok.

Vestelde ki hacim yanıltmasını firmaya yakıştıramadım 8 kg modeller arasında 51 litre,55 litre ve 60 litre olmak üzere tüketiciyi yanıltan modeller var baz modelinde inci kazan bile yok hele ki 60 litre kazan hacmi olan model 9 kg yıkama kapasitesine sahip modellerin bazılarından bile daha yüksek hacme sahip makinede beğenmediğim bir hususu dile getireceğim kapak diğer modellere göre ağır kalıyor tutma kısmı üste konumlandırılmış ancak bu kapağı gereğinden fazla esnetiyor olası sorunlara gebe diyebilirim ayrıca kapak camında ki koyu renkli plastikten yapılmış malzeme de pek sağlıklı durmuyor.Gelelim güzel tarafına makinenin motor sesi ve sessizliği 201 ve 202 kodlu modellere göre daha iyi ve tamburun hareket başlangıcı biraz daha farklı sıkma aşamasına geçerken çamaşır dağıtmasını daha başarılı yapıyor bu konuda sanırım biraz geliştirme yapmışlar ancak titreşim konusu ne yazık ki devam ediyor.Vestel tercih edecekseniz fonksiyon açısından bu modeli tercih etmenizi tavsiye ederim baz modellerden kesinlikle daha iyi diyerek yorumumu burada noktalıyorum bir maşallahınızı alırım bu konular da malesef çok nazara geliyorum :)??

Son olarak @Adem Helvacı ustamıza faydalı bilgileri için tekrar teşekkür ediyorum.

WhatsApp Image 2023-02-20 at 10.50.22.jpeg
WhatsApp Image 2023-02-20 at 10.50.09.jpeg

Teşekkürler fırsat buldukça olabilir tabi.
10912 kullanıyorum tek sıkıntısı, kontrol panelim çakma inox paslanıyor hemen.
Arada hanımla anlaşamıyor; hanım yetersiz diyor, makine doldum diyor :) sonra hanımın dediği oluyor. Makinede acı çığlık ve inlemeler le yıkamaya çalışıyor

10912 kullanıyorum tek sıkıntısı, kontrol panelim çakma inox paslanıyor hemen.
Arada hanımla anlaşamıyor; hanım yetersiz diyor, makine doldum diyor :) sonra hanımın dediği oluyor. Makinede acı çığlık ve inlemeler le yıkamaya çalışıyor
Konu vestel olunca pek yorum yapamıyorum malesef keşke arçelik beko kalitesinde olsa da daha az eleştirsek.

Gönlünüze göre, güzel ve uzun yıllar boyu kullanmanızı diliyorum, Maşallahımızı da ekleyelim ???

O siyah kapak bundan önceki 9414 vestel kurutmalı makinemde vardı, Vestel bütün makinelerin makus talihi rahmetli Azer Bülbül gibi titrek çalışmaları olduğu için zamanla o vibrasyon bu kapaklarda ciddi deformasyona neden oluyor ve o titreme esnasında makinenin titreme sesi yetmezmiş gibi o siyah kapağın kendi kasası ilerisindeki sürtünme sesi de ilave oluyor diye ben artık söküp atmıştım garantili makineden o derece çıldırtmıştı beni.

Bakın bu aşağıdaki görsel, Vestel 9414 kurutmalı makinenin canı sıkıldıkça yürüyüşe çıktığı günlerden birinde çektiğim foto ve orijinal kapaklı hali
vestel 9414 yürüyor.jpg

Bu aşağıdaki ise artık nefret edip ''Lanet olsun'' diyerek o dekoratif kapağı söküp attığım hali. Haaaa skötüğüm derken, kapağı tutan çeneler titreşimden kırıldığı için kalan tırnaklarından kurtardım demek daha doğru olurdu.
Vestel 9414.jpg

Şimdi bu makineden sonraki model olan Regal 8kb BLDC Ultra sessiz olan modelde yine aynı kapak var ve o kapaktaki sorunu da sosyal medyadan paylaşmıştım bilenler hatırlayacaktır.

Bu bağlamda sizden de bir ricam var, eğer imkan var ise makinenin kapağını açtığınızda, kapağın sol tarafı makinenin kendi gövdesine sürtüyor mu ona bir bakabilir ve hatta olanak var ise fotosunu atabilirmisiniz :ok

Gönlünüze göre, güzel ve uzun yıllar boyu kullanmanızı diliyorum, Maşallahımızı da ekleyelim ???

O siyah kapak bundan önceki 9414 vestel kurutmalı makinemde vardı, Vestel bütün makinelerin makus talihi rahmetli Azer Bülbül gibi titrek çalışmaları olduğu için zamanla o vibrasyon bu kapaklarda ciddi deformasyona neden oluyor ve o titreme esnasında makinenin titreme sesi yetmezmiş gibi o siyah kapağın kendi kasası ilerisindeki sürtünme sesi de ilave oluyor diye ben artık söküp atmıştım garantili makineden o derece çıldırtmıştı beni.

Bakın bu aşağıdaki görsel, Vestel 9414 kurutmalı makinenin canı sıkıldıkça yürüyüşe çıktığı günlerden birinde çektiğim foto ve orijinal kapaklı hali
Ekli dosyayı görüntüle 650

Bu aşağıdaki ise artık nefret edip ''Lanet olsun'' diyerek o dekoratif kapağı söküp attığım hali. Haaaa skötüğüm derken, kapağı tutan çeneler titreşimden kırıldığı için kalan tırnaklarından kurtardım demek daha doğru olurdu.
Ekli dosyayı görüntüle 651

Şimdi bu makineden sonraki model olan Regal 8kb BLDC Ultra sessiz olan modelde yine aynı kapak var ve o kapaktaki sorunu da sosyal medyadan paylaşmıştım bilenler hatırlayacaktır.

Bu bağlamda sizden de bir ricam var, eğer imkan var ise makinenin kapağını açtığınızda, kapağın sol tarafı makinenin kendi gövdesine sürtüyor mu ona bir bakabilir ve hatta olanak var ise fotosunu atabilirmisiniz :ok

Umarım benzer sorunlar çözülmüştür ancak kapak üstten kulplu olduğu için esneme oluşuyor tabi ki kontrol ederim gerekirse kısa bir video paylaşırım.

@Adem Helvacı

Şaka gibi bu makinede sorunlu çıktı hızlı 60 programını seçtiğimde ışık kendi kendine yanıp sönüyor 5-6 dk da bir ayrıca uyarı sesi veriyor ya kart hatalı ya da düğme sorunlu bu arada kapak gövdeye çarpmıyor ama fotoğraf çektiğimde tam net belli olmuyor makinenin yeri biraz sıkıntılı dolabın içinde.

@Adem Helvacı @Vesteloji
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Kart hatası olasılık, topraklama da olası sorun olsa da önceki makinelerde bu problem yoktu bildiğim kadarı ile.
Çok düşük olasılık JOG hatası da olabilir (Propgram düğmesi)

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri