Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

TCL C845 ekran sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan figci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

figci

Meraklı
Yeni Üye
Herkese merhaba, ilk televizyonumu almak için 10 gündür araştırma yapıyorum ,forumdaki önerileri de dikkate alarak c845 almaya karar verdim. Vatanda gidip ürünü canlı olarak gördüm ve görüntüsünü beğendim ve indirimli olarak 40k ya satın aldım.Araştırma aşamasında Forumda kullanıcı deneyimi olarak bir gönderiye rastlamadığım için belki düşünenlere faydası olma ihtimali için süreçten bahsetmek istiyorum.
Tv yi vatandan satın almaya karar verdiğimde mağazada stok yoktu,gelecek olan 5 adet tvden birini bana göndereceklerdi 1 ay içinde. Ancak başka şubeden bulup temin ettiler.Ürün horoz lojistikle geldi,teslim alırken yine forumda ve youtubeda Adem beyin videolarından faydalandım ve her dediğini uygulamaya çalıştım.Şanslıydım kutu sağlamdı ve teslim aldım 24 ekim salı günü, mağazadaki arkadaşın verdiği bilkom müşteri hizmetlerini aradım ve kurulum yapmak istediğimi söyledim,Konumuna göre bir servis belirledi,servisin numarasını alıp kendim aradım ve kurulum için hafta sonu cumartesiyi seçtim.
Servis; Randevu için Güven elektroniği aradım ( kartal-İstanbul) Lg servisi. Kaydımı oluşturdum ve akım koruma prizi satıp satmadıklarını sordum, ellerinde olduğunu servis araçlarında bulunduğunu söylediler. Almamam halinde garanti konusunda bir sorun yaşayıp yaşamayacağımı sordum ve zorunluluğum olmadığını belirttiler (Zaten forumdan dolayı öğrenmiştim:D).Cumartesi günü erkenden heyecanla uyanıp servisi beklemeye başladım ama bir türlü gelmiyordu:D Akşam 7 gibi gelebildiler.Ben bu süreçte servisi 3 kez aradım ve hepsinde de aynı nezaketle ekip hakkında bilgi verdiler. Ben salondaki koltuğu kurulum için hazır hale getirdim.2 kişi geldiler biri teknisyen diğeri yardımcısıydı sanırım. Gayet özenli bir şekilde montajı tamamladılar,sohbet eşliğinde.İstediğim bütün testleri yaptılar.Ölü-canlı piksel kontrolü yapıldı,Beyaz ekranda ,siyah ekranda ve sorun görmediler ki bende dikkatle baktım ve göremedim.Life time testini de söylediğimde hemen yaptılar ama kendi girdikleri kodla başka bi sayfa açııldı,ben youtubedan tcl life time test videosunu açtım.Girilen koda göre farklı sayfalar açılıyormuş onlarda yeni öğrenmiş oldular böylelikle. Running time 30 dakika çıktı ve rahatladım:D Daha sonra tv ve kumanda kullanımından bahsettiler ve gittiler.Buradan enes beye ilgi alakasından dolayı teşekkür ederim,testleri yapmazlar yada yapamazlar diye gergindim çünkü. Ne söylediysem hiç ikiletmediler sağolsunlar.Enes beye güven elektroniğe 10 puan vermezsem ayıp olur.
Deneyim;Tv nin arayüzü çok akıcı,hızlı.Görüntü kalitesini çok beğendim.Siyahlar bence oled gibi.Eklere koyduğum videodan eğer belli olursa demek istediğimi göreceksiniz.Açı olarakta birkaç foto ekliyorum,benim odamın düzenine göre çaprazda olunca da görüntüde bir kayıp yaşamadım ki oda küçük onla da alakalı olabilir.Ses kalitesi Çok iyi çok beğendim,hem çok yüksek hem de bozmadan verebiliyor.Bağlantı seçenelekleri olarak wifi6 var ve kablosuz bağlandım.Modemimde wifi 6 destekli test yaptığımda 100 Mbps si görüyorum ve 4k videoları takılmadan oynatıyor.Kumandası güzel kullanışlı,telefondan kontrol edilebiliyor,bu sebeple klavye ihtiyacıda ortadan kalkmış oluyo.Ayrıca Sesli komut çok güzel çalışıyor.Sadece erkek sesini değiştiremdim asistanda :D Yaşadığım bir sorun ; apk bir uygulama yükledim,uygulama açılışta sol üstte beyaz bir nokta oluşuyor,açılış ekranı koyu lacivert gibi bir renk,oluşan nokta beyaz.İlk gördüğümde aklım çıktı fakat sadece bu uygulamanın açılışında bu sorun oluyor,başka hiçbir ekranda bu nokta yok.Uygulamayla alakalı olduğunu düşünüyorum,ölü yada canlı piksel olayı olsa hep orda olması lazım(bilgi verirseniz sevinirim).Bu durumdan dolayı uygulamayı da sildim zaten görünce canım sıkılıyor diye.bahsettiğim durumun videosunu da ekliyorum.
Çok uzun bir yazı oldu kusura bakmayın ama detay vermek istedim özellikle.Sorularınız olursa cihazla ilgili deneyim olarak cevaplarım.Bu forumla son 10 günde tanıştım tv araştırırken ve çok faydalandım.Tüm foruma ve Adem beye verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum.
IMG20231028203822.jpg
IMG20231028203822.jpg
IMG20231030194026.jpg
IMG20231030194046.jpg
IMG20231030194456.jpg
IMG20231030194631.jpg
IMG20231030194811.jpg
IMG20231030194951.jpg
IMG20231030195004.jpg
IMG20231030195019.jpg
IMG20231030195035.jpg
IMG20231030195044.jpg
IMG20231028231550.jpg
IMG20231028203822.jpg
apk sorun videoSiyah performans

Son düzenleme:
Videoları eklemeyi beceremedim,nasıl yüklendiğini tarif ederseniz yüklerim hemen.

Bu arada Tcl nin kampanyası: Kuruluma gelen ekip 1 adet tcl s600 tws kulaklık getirdi.Mağazadaki arkadaş bilgilendirme yapmıştı,kampanya kasım sonuna kadar devam ediyormuş.Ek olarak servisin sattığı gerilim koruma prizini de aldım, markası galaxy s220.Ayarını da düşük voltajı 200V yüksek voltajı 235 e ayarlayıp taktık.Prizin voltaj ayarı konusunda daha doğru değerler varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

Bu arada Tcl nin kampanyası: Kuruluma gelen ekip 1 adet tcl s600 tws kulaklık getirdi.Mağazadaki arkadaş bilgilendirme yapmıştı,kampanya kasım sonuna kadar devam ediyormuş.Ek olarak servisin sattığı gerilim koruma prizini de aldım, markası galaxy s220.Ayarını da düşük voltajı 200V yüksek voltajı 235 e ayarlayıp taktık.Prizin voltaj ayarı konusunda daha doğru değerler varsa bilgilendirirseniz sevinirim.
Voltaj değerleri konusunda bilgisi olan var mı?

Benim sorularıma hiç cevap gelmemiş?

İlk iletide deneyim kısmında yaşadığım apk sorunu için de fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim, videosu ekli "apk sorun"adıyla.

Hocam öncelikle hayırlı olsun, muhtemelen arkadaşlara denk gelmemiş olabilir ben APK hakkında şunu soracağım, aynı uygulamayı telefona yüklediğiniz de yine o beyaz nokta yer çıkıyor mu, oradan teyit edebilirsiniz ama muhtemelen uygulama kaynaklı diye düşünüyorum yoksa çoğu renkte görmeniz lazımdı.

T
Hocam öncelikle hayırlı olsun, muhtemelen arkadaşlara denk gelmemiş olabilir ben APK hakkında şunu soracağım, aynı uygulamayı telefona yüklediğiniz de yine o beyaz nokta yer çıkıyor mu, oradan teyit edebilirsiniz ama muhtemelen uygulama kaynaklı diye düşünüyorum yoksa çoğu renkte görmeniz lazımdı.
Teşekkürler,telefonda da denedim ama telefonda görünmüyor .Tv ile telefonun ekran oranları farklı olduğu için görünmüyor da olabilir .dediğim gibi tv calibrstionla baktığımda aynı yerde öyle bşr problem yoktu ölü-canlı piksel gibi.

T

Teşekkürler,telefonda da denedim ama telefonda görünmüyor .Tv ile telefonun ekran oranları farklı olduğu için görünmüyor da olabilir .dediğim gibi tv calibrstionla baktığımda aynı yerde öyle bşr problem yoktu ölü-canlı piksel gibi.
Muhtemelen dediğiniz gibidir, güle güle kullanın

Daha önce bakmıştım ama görememiştim telefondan,şimdi daha dikkatli baktım ekranı yan çevirip açtım uygulamayı telefondan,aynı yerde o beyaz nokta vardı,uygulamayla alakalıymış.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-11-08-11-37-58-48_9de67f564b07bab5891ebcef9aa5373b.jpg
    Screenshot_2023-11-08-11-37-58-48_9de67f564b07bab5891ebcef9aa5373b.jpg
    15.3 KB · Görüntüleme: 34
Daha önce bakmıştım ama görememiştim telefondan,şimdi daha dikkatli baktım ekranı yan çevirip açtım uygulamayı telefondan,aynı yerde o beyaz nokta vardı,uygulamayla alakalıymış.
O zaman problem yok hocam, ayrıca tv nin renk ve yan açı performansı bence güzel, iyi günlerde kullanın.

Uygulamayı geliştiren insanların sinirini bozmak istemiş galiba. Profil fotoğraflarına kıl koyuyorlardı bir aralar. İnsanlar ekranında kıl var sanıyordu. :hihi

Hayırlı olsun yeni tvniz,gayet güzel görünüyor..Güle güle kullanın.:ok:bye

Tv'niz hayırlı olsun temiz bir panele denk gelmişsiniz iyi günlerde kullanın?

Galiba çok sevdiğim ve beğenerek kullandığım televizyonuma nazar mı oldu artık ne iştir anlamadım,dizi bitti baktım ki ekranda bi leke var.Umarım sahnedendir diye içimden geçirirken her ekranda orda duruyordu maalesef.Birden peydah oldu anlamış değilim.miniledlerde yanık olmuyordu diye biliyorum ama bu nedir açıklayan olacaktır forumda umarım.

Burdan gelecek sağlıklı bilgilendirmeye göre garanti için başvuru yapacağım.Çetin bir yola giriyorum sanırım.Forumdan yanıt bekliyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri