İşte üretim kapasitelerine göre sıralanmış Çin'in en büyük klima üreticilerinin listesi:
- Gree Electric Appliances Inc. - Zhuhai merkezli Gree, dünya genelinde en büyük ev tipi klima üreticisidir ve yüksek üretim hacmi ile geniş bir küresel erişime sahiptir.
- Midea Group - Beijiao, Guangdong merkezli Midea, geniş bir yelpazede ev ve ticari klima üniteleri sunarak küresel klima pazarında önemli bir oyuncudur.
- Haier Group - 1984 yılında kurulan ve Qingdao merkezli olan Haier, büyük üretim kapasitesi, yenilikçi teknolojisi ve enerji verimli akıllı klimalar dahil geniş ürün yelpazesi ile tanınır.
- Hisense Group - 1969 yılında kurulan Qingdao merkezli Hisense, yüksek teknolojiye sahip inverter klimaları ile bilinir ve yıllık büyük bir üretim kapasitesine sahiptir, ayrıca 130'dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.
- AUX Group - Ningbo, Zhejiang merkezli AUX, geniş bir üretim ağı ve uluslararası varlığı olan büyük bir ev ve ticari klima üreticisidir.
- Galanz Enterprises - Foshan, Guangdong merkezli Galanz, ev aletlerinde uzmanlaşmış olup, 100'den fazla ülkeye ihracat yapan büyük bir klima üretim kapasitesine sahiptir.
- Chunlan Group - Taizhou, Jiangsu merkezli Chunlan, çeşitli üretim kabiliyetlerine sahip büyük bir işletme grubudur ve ev ve ticari klimalar üretir.
- Changhong Group - 1958 yılında kurulan ve Mianyang, Sichuan merkezli olan Changhong, tüketici elektroniği ve ev aletleri üretiminde önde gelen bir firmadır ve geniş bir klima üretim kapasitesine sahiptir.
- Kelon (Hisense Kelon) - Ev aletleri üretiminde geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Kelon, büyük bir klima üretim kapasitesine sahiptir ve geniş çapta ihracat yapar.
- TCL - Çin ve yurtdışında birden fazla üretim tesisine sahip olan TCL, çeşitli klima türleri üreten büyük bir firmadır ve yenilikçi ürünleri ile tanınır.