İzolasyon zaafiyeti olan bir yerde düşük fan ile sonuç almanız mümkün değil, enerji maliyetini de düşüremezsiniz ayrıca.
İklimlendirmede esas olan öncelikle izolasyon zaafiyetini gidermek, sonrasında ortamı iklimlendirmeyi başarıp en son düşük fan ve ekonomi moduna geçmek ve hiç kapatmamaktır taa ki sezon bitene kadar.
İzolasyon zaafiyeti var ise ve yine de düşük fan kullanmak istiyorsanız o zaman ekonomi sınıfından değil orta üst segment ürün almanız gerekir.
BTU hesabına göre sınırda değil aslında 12 lik. Eski on off lara nazaran tolerans değerleri çok değişti o nedenle 25/2.2x1000=11363BTU sizin ihtiyacınız olan, 12 lik diye satın alsanız da örneğin Midea Xtreme Save modeli soğutmada 4700 ile 14700BTU ve ısıtmada 3650 - 14950BTU değerleri arasında çalışır. Yani siz klimayı 12 lik diye staın alıyor olsanız da o aslında neredeyse 15 lik diyebiliriz.
Aynı durum belli başlı markalar için de geçerli. Bu anlamda 12 lik klima satın alım maliyeti ile 12 lik klima satın alım maliyeti arasındaki farka bira zdaha ekleyip izolasyona yatırım yapmak 2 sene ve sonrası yıllar için çok ciddi bir yatırım olur düşüncesindeyim.
Deseydiniz ki ''25m2 normal bir evim var'', ben size ''12 lik Airfel alın geçin'' derdim. Yani yine de 12 lik derdim zira ben 29m2 salonumda 12 lik Olefini Black Pearl ile ısıtma ve soğutmada kullanıyrum yaz kış. İzolasyonsuz güneydoğu cephe.