Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

32" 1080p Android TV Vestel 32FA9510 vs. Daewoo 32DE54FA vs. Toshiba 32LA3B63DT

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Boorock70
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Boorock70

Yeni Üye
Yeni Üye
32" android işletim sistemli 1080p bir TV alacağım.
Mutfakta, özelikle stremio / youtube ve USB ve WiFi (paylaşıma açık modeme bağlı HDD üzerinden) film/dizi izlemek amaçlı kullanılacak.
Ama hangisini seçeceğime karar veremedim.

Hepsi VESTEL üretimi TVler.
Araştırdığım kadarı ile hepsi 4 çekirdekli modeller. Vestel 32FA9510 Android 11, diğerleri ise Android 9 pie işletim sistemi kullanıyor.

Vestel 32FA9510 (1.0Gb RAM / 8Gb Depo) USB'de NTFS desteği YOK, FAT32 desteği var. DTS desteği VAR.
Daewoo 32DE54FA (1.0Gb RAM / 8Gb Depo) USB'de NTFS ve FAT32 desteği var. DTS desteği YOK (kullanma kılavuzunda var diyor ama...)
Toshiba 32LA3B63DT (1.0Gb RAM / 8Gb Depo) USB'de NTFS ve FAT32 desteği var. DTS desteği YOK (kullanma kılavuzunda var diyor ama...)

Panel, görüntü kalitesi ve ana donanım (Anakart, wifi, işlemci, cof sayısı vs) olarak hangisi seçilmeli ?

* DTS takıntım ise arşivimde bulunan hatırı sayılır DTS kodekli filmler yüzünden. Ama genel olarak DTS desteğinin mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum.
Peki, sizce hangisi ?

Reklam yapmak isteyen firmaya tavsiye

32" 4K 120Hz
Va Panel DirectLED / MiniLED Mat Ekran Tv Çıkartın

1 - Millet mutfak için böyle bir tv arıyor
2 - Millet odasında tv izlemek için bu ürünü alır
3 - Millet balkon için kesinlikle böyle bir ürün alıyor
4 - Millet monitöre para vermemek için bu ürünü alır (gerçek input lag ve tepki sürsi 9ms altı)
5 - Fiyat 7-8 bin tl dicret led / 10 -12 bin tl miniled olursa

Hem piyasayı hem de monitör sektörünü tamamen ele geçirir SATIŞ PATLAMASI yapar

Böyle bir ürün piyasaya çıktığında monitör satışı tamamen durur

Uzuuun araştırmalar sonucu Daewoo 32DE54FA aldım.
HB'den 3.800TL (+50TL kupon) ile 3.750TL/3 taksitle gayet uygun bir fiyat olduğunu düşünüyorum.

20 günlük değerlendirmem ise şöyle...

Açıkçası tam istediğim gibi. Yok, YOK !
NTFS dosya format desteği VAR
DTS desteği VAR
Çekim gücü, menü hızı güzel. (1GB RAM yüzünden açılışta ve nadiren bi tıkanma geçiriyor ama sorun edilecek bişey değil.)
CEC-ARC desteği VAR.
Stremio, 1GB RAM'e rağmen, 1080p çözünürlükle hatasız çalışıyor ! (ne kadar şaşırdığımı ve sevindiğimi anlatamam.)

Ancak, Hoparlör işi sorunlu. Çok düşük kalite hoparlör koymuşlar.
Ses aşırı tiz çıkıyor. Bass ağırlıklı bir Ekolayzer ayarı ile ciddi olarak düzeltiliyor ancak sesi açınca kasa zırlamaya başlıyor.
Diğer modellerde de aynı donanım olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam...

Mutfak için fazla gelişmiş bir TV olduğunu düşünüyorum.
Artık canlı TV olayı giderek gündemden düşerken internet tabanlı uygulamaların yıldızı kaçınılmaz olarak parlıyor.
Kahvaltı veya yemek sırasında, 32" 1080p FullHD ekranda Youtube vs çok keyifli. Laptop vs ile kıyaslanamaz.
Sonrasında ise Netflix, Disney+, BluTV vs ile takip ettiğiniz diziye/filme geçmek eğlenceli oluyor.

Haa.. derseniz ki; ben Stremio'cuyum. 1GB RAM'e rağmen Stremio da kusursuz çalışıyor.
1080p FullHD çözünürlükte 1GB RAM ihtiyacı karşılamak için yeterli.(developerlar da çok şaşırdı !)

Kısaca, F/P bir 32", 1080p FullHD Android TV.
Detaylı değerlendirmem HB sayfasında...

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri