Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

50" veya 55" F/P 4k TV önerisi - Bütçe Maks: 13.000+-1000TL

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan teodred
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

teodred

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhabalar,

Başlıkta belirttiğim özelliklerde çok büyük oranda direkt karşıdan, 2.5-3m civarı mesafeden izlenecek TV arayışım var. 50" benim için yeterli fakat panel bazlı olarak vs. durumlarda 55" de tercih edebilirim. Kullanım amacım film-dizi izlemek, ps5 üzerinden oyun oynamak (daha çok hikaye bazlı oyunlar ve fifa oynuyorum, rekabetçi online oyunları oynasam bile çok nadiren oynarım), spor müsabakaları izlemek. Uydu yayınlarını da nadiren şifresiz verilen maçlar yada haber izlemek vs. için kullanırım, kullanımın küçük bir kısmını oluşturuyor diyebilirim. Bu kullanım koşullarından hareketle kendime TV'deki genel kategorilerin bir önem sırasını oluşturdum. Önem derecesi 1-3 puan arasında nitelemem gerekirse;

Görüntü Kalitesi ( 3p ) : Çok abartılı olmadığı sürece canlı renkler ve güzel grafik işlemeleri seviyorum. Kırmızı çizgim bazı TV'lerde yaşandığı üzere hareketli sahnelerde flulaşma, baş ağrıtan bulanıklık durumunun olmaması. Örneğin TCL'in en ucuz segmentteki ürünlerinin mağazada demo videolarını bile izlemeye tahammül edememiştim.

İşletim Sistemi ( 1p ) : Google TV olmasına pozitif etmen, Android olmasını bir nötr etmen ve WebOS tarzı işletim sistemlerine de çok az negatif etmen olarak baktığımı söyleyebilirim. Netflix, Disney gibi uygulamlar zaten ps5 cihazının mağazasında var. Sadece maç yayın uygulamalarını yükleyebilsem iyi olur diye düşündüğüm için Android çerçevesinden yürüyorum. Google TV'yi bir adım önde tutma sebebim de android cihazlarda zamanla kasma, donma gibi sorunlar yaşar mıyım acaba sorusunu aklıma getirmem. En olmadı ekran yansıtma yöntemini kullanırım.

Ses Sistemi - Video Geliştirme Özellikleri - Portlar ( 2p ) : Üstte belirttiğim üzere oyun da sıkça oynayacağım için HDR10 pro, MEMC, ALLM, VRR gibi özelliklerin olması iyi olur. Bütçem el verse 120Hz ekran alırım tabii ki ama malesef bu bütçelerde bulunmuyor ve elemek zorunda kaldım. HDMI 2.1 girişinin de 60Hz ekranda gerçekten HDMI2.0'a göre önemli derecede artısı var mı emin değilim. Ses sisteminin iyi olması da film-dizi izleyeceğim ve oyun oynayacağım zamanlarda artı puan olarak geliyor.

Malzeme Kalitesi ve Sağlamlık ( 2p ) : Ürünün kronik bir arızası olmaması ve 2-3 senede çöp olmamasını önemli buluyorum.

Servis Desteği (1p) : Kullanıcı hatası olmayan bir durumda servise ulaşabilmem ve ilgili işlemi çok başımı ağrıtmadan gerçekleştirmeleri yeterli.

Evet biraz uzun olduğunun farkındayım ama karakter yapımdan dolayı bir kulaklık alırken dahi günlerce belki haftalarca araştırma yapıp en aklıma yatan, en f/p seçeneği bulmaya çalışıyorum. İnceleriz.com üzerinden forumda sayfalarca yorum okudum, onlarca inceleme okudum. Bu mesaj içeriğini oluşturmak biraz vaktimi aldı, sizlerden de ricam biraz vaktinizi ayırıp yukarıda bahsettiğim hususları göz önünde bulundurarak benim için en uygun olduğunu düşündüğünüz TV'leri nedenini belirterek sunmanız. Bu yazıya vereceğiniz cevapların da bir çok insana ışık tutacağı kanaatindeyim. Yardımınızı bu yüzden de rica ediyorum.

Benim güncel olarak en üzerinde durduğum ve aralarında gidip geldiğim ürünler :

Vestel 50QA9700 - Vestel 55UA9630 - TCL 50c725 GoogleTV - TCL 50c635 - Philips 50pus8507 - Vestel 50Q9900

Önerilerinizi ve görüşlerinizi bekliyor, şimdiden teşşekürlerimi sunuyorum.

@Adem Helvacı @Yelda Helvacı @İlteriş Yılmaz @DeepState

Bu listede kullanım koşullarınızı da dikkate alarak benim ön plana alacağım ürün 50C725 olur.
Sen ne dersin @DeepState ? Alternatif önerin ne olur mesela?
Adem Bey selamlar peki Philips 58pus8507 Samsung 55bu8000 ve TCl 55c725 veya 55c635 görüntü kalitesi işlemci ve panel açısından hangisi tercih edilmesi bilgilendirirseniz sevinirim

Bu listede kullanım koşullarınızı da dikkate alarak benim ön plana alacağım ürün 50C725 olur.
Sen ne dersin @DeepState ? Alternatif önerin ne olur mesela?
Siz yazmamış olsaydınız ben de 50C725 derdim hocam. Aklım yolu bir. Alternatif önerim olmazdı ısrarcı olurdum C725 de ama illa alternatif olsun dersek istemeyerek 5 inç büyük diye 55p635 derim fakat 5 inç e karşılık kaybettiğimiz farklar çok fazla olur

@DeepState üstad 50c725 ve 50c635 farkı nedir? Kim hangisini almalı?
Beni araştırdığım kadarıyla 50C725 ile 50C635 arasında çok büyük bir fark görememiştim.
- Dimming sayıları farklı idi
- 50C725 2021 model android
- 50C635 2022 model google tv idi
@DeepState hocam da yorumlarsa sevinirim. (hocam yorumunda p635 ile c725 i kıyaslamışsın değil mi?)

Beni araştırdığım kadarıyla 50C725 ile 50C635 arasında çok büyük bir fark görememiştim.
@DeepState hocam da yorumlarsa sevinirim. (hocam yorumunda p635 ile c725 i kıyaslamışsın değil mi?)
Evet ve P635 ile C725 i kıyaslamıştım. C725 daha iyi bir cihaz P635'e göre. Fakat konu C635 olunca biraz karışıyor çok yakın cihazlar C635 de sanal 120hz var ne kadar gerek olduğu tartışılır. Diğer özellikler konusunda neredeyse aynılar fakat C725'in panel ürticisi CHOT olarak belirtilmiş C635 de bu durum sile ilgili bir yazı yok. Eğer Google Tv olması önemli bir etken değilse C725 alınmasından yanayım iki model arasında.

Genel olarak C635'in kontrast ve nit değerlerinde bir tutarsızlık var. Sitesinde 5000:1 kontrast değeri varken paylaşım yapılmış yerlerde 4000:1 de var 6000:1 de. Cihazdan daha emin olduğumuz için C725'i tavsiye ediyorum.

Genel olarak C635'in kontrast ve nit değerlerinde bir tutarsızlık var. Sitesinde 5000:1 kontrast değeri varken paylaşım yapılmış yerlerde 4000:1 de var 6000:1 de. Cihazdan daha emin olduğumuz için C725'i tavsiye ediyorum.
Kendi site içeriğinde 2040 bölge dimming bilgi aktarımı ile bana kalırsa c635 çok daha iyi olabilir her ne kadar sanal olsada destek var olması iyi olabilir c635 tercih edilebilir bence

Kendi site içeriğinde 2040 bölge dimming bilgi aktarımı ile bana kalırsa c635 çok daha iyi olabilir her ne kadar sanal olsada destek var olması iyi olabilir c635 tercih edilebilir bence
Sanal olanı pek bir şey ifade etmiyor zaten panel 60hz den fazla veremeyeceği için bir anlam ifade etmiyor. Pazarlama taktiği diyebiliriz. Micro dimming daha yüksek olsada kullanılan panel, PPI değeri gibi özellikler önemli bunları da bizimle paylaşmıyorlar maalesef. Bu yüzden bu değerleri bildiğimiz c725 kesinle tercih etmek için daha iyi bir tercih olacaktır. Eğer c635 hakkında detaylar elimize ulaşırsa ve c725 den iyi olduğuna karar verirsek o zaman c635 önceliğimiz olur.

Öncelikle vaktinizi ayırdığınız ve cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Aslında almaya yakın olduğum model 50QA9700'dü fakat sizin yorumlarınızdan sonra 50C725 daha fazla aklımı çelmeye başladı. Fakat bir sorum var, ikisi de QLED olan bu televizyonların neredeyse bütün teknik özellikleri de aynı. HDR10+, MEMC, Dolby Vision her iki üründe de mevcut. Arada ~1500TL fark var iken üstelik 3 yıllık müşteri memnuniyeti kanıtlanmış servis sağlarken neden tercihiniz TCL'den yana. CHOT panel, HKC üretimi FSA(VA tip panel)'den bariz üstün bir panel midir? Her iki panel de 5000:1 tipik kontrasta sahip gözükmekte. Tabii ki sizin bir çok ekranı canlı deneyimleme tecrübeniz var. Kağıt üstünde neredeyse aynı olsa bile iş gerçek hayatta ürünlerin sunduğu görüntü kalitesine geldiğinde TCL aradaki fiyat farkına değecek şekilde daha iyi mi gözükmekte?
@Adem Helvacı @DeepState

Öncelikle vaktinizi ayırdığınız ve cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Aslında almaya yakın olduğum model 50QA9700'dü fakat sizin yorumlarınızdan sonra 50C725 daha fazla aklımı çelmeye başladı. Fakat bir sorum var, ikisi de QLED olan bu televizyonların neredeyse bütün teknik özellikleri de aynı. HDR10+, MEMC, Dolby Vision her iki üründe de mevcut. Arada ~1500TL fark var iken üstelik 3 yıllık müşteri memnuniyeti kanıtlanmış servis sağlarken neden tercihiniz TCL'den yana. CHOT panel, HKC üretimi FSA(VA tip panel)'den bariz üstün bir panel midir? Her iki panel de 5000:1 tipik kontrasta sahip gözükmekte. Tabii ki sizin bir çok ekranı canlı deneyimleme tecrübeniz var. Kağıt üstünde neredeyse aynı olsa bile iş gerçek hayatta ürünlerin sunduğu görüntü kalitesine geldiğinde TCL aradaki fiyat farkına değecek şekilde daha iyi mi gözükmekte?
@Adem Helvacı @DeepState
İki panelin hangisinin üstün olduğu konusunda bir yorumda bulunamayacağım maalesef. @Adem Helvacı hocam bu konuda daha bilgili, tecrübeli ve net cevaplar vereceği için bana söz söylemek düşmez. Benim TCL önerme sebebim sadece kağıt üzerindeki özelliklerden değil bunun yanında TCL grubunun mühendislik ve kalite anlamında da vestelden üstün olmasından dolayıdır ve çoğu modelini diğer markalar ile kıyasladığımızda Fiyat/Performans olarak öne çıkmasından dolayı tavsiye ediyorum.

Bu saatte de olsa görüp hemen cevap verdiğiniz için teşekkürler, neden bahsettiğinizi anladım. Bir nevi markanın üstün ürünler de üretmiş olmasından gelen haklı güven hissi ve kurumsal teknik bilgi birikiminden bahsediyorsunuz sanırım.

Bu saatte de olsa görüp hemen cevap verdiğiniz için teşekkürler, neden bahsettiğinizi anladım. Bir nevi markanın üstün ürünler de üretmiş olmasından gelen haklı güven hissi ve kurumsal teknik bilgi birikiminden bahsediyorsunuz sanırım.
Kesinlikle aynı özellikler hatta daha fazlasını olan vestel venüs telefon mu tercih edersiniz yoksa samsung mu ?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri