Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

55Q9900 Görüntü Kalitesi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Eshler

Meraklı
Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, başlıkta belirttiğim model tv'yi alalı 4 ay oldu. Televizyon QHD ve 4k özelliği var fakat yerel kanallarda HD olduğundan mı yoksa panelinde mi bir problem var bilmiyorum ama görüntü kalitesi sandığım gibi değil. Tv üzerinden 720p video izliyormuşum gibi bir kalitesi var. Özellikle siyahlar pütürlü gösteriyor. Bu tv ile mi alakalı yoksa kanallarla mı çözemedim. Digiturk kullanıyorum geçen hafta eski dekoderi değiştirdim. 4k dekoder istiyordum ama çanak bize ait olmadığı için 4k olmayan daha yeni bir dekoder takıldı. Sizce servisi çağırmalı mıyım?

Size yuksek kalite bir film paylaşsam indirip flash bellek takip dener misiniz?

Merhaba arkadaşlar, başlıkta belirttiğim model tv'yi alalı 4 ay oldu. Televizyon QHD ve 4k özelliği var fakat yerel kanallarda HD olduğundan mı yoksa panelinde mi bir problem var bilmiyorum ama görüntü kalitesi sandığım gibi değil. Tv üzerinden 720p video izliyormuşum gibi bir kalitesi var. Özellikle siyahlar pütürlü gösteriyor. Bu tv ile mi alakalı yoksa kanallarla mı çözemedim. Digiturk kullanıyorum geçen hafta eski dekoderi değiştirdim. 4k dekoder istiyordum ama çanak bize ait olmadığı için 4k olmayan daha yeni bir dekoder takıldı. Sizce servisi çağırmalı mıyım?
Televizyon 4K fakat uydu yayınları 4K olmadığı için televizyon tam kalitesini belli etmez. Youtube'dan, Netflix'ten güzel bir 4K video açarsanız televizyon hemen kendini belli eder. Digiturk konusuna gelirsek 4K kutu için LNB'nin 4K destekli LNB ile değiştirmek gerekir. LNB değişti kutu da değişecek ve kutuya aylık bedel ödeniyor diye biliyorum. Değer mi değmez mi bence değmez 4K yayınları yok adamların. 4K dedikleri maç yayınlarını bile upscale ederek veriyorlar. Size verdikleri yeni kutu Next ise değiştirin derim pek iyi bir cihaz değildir. Humax HM 9506 öneririm.

Televizyon 4K fakat uydu yayınları 4K olmadığı için televizyon tam kalitesini belli etmez. Youtube'dan, Netflix'ten güzel bir 4K video açarsanız televizyon hemen kendini belli eder. Digiturk konusuna gelirsek 4K kutu için LNB'nin 4K destekli LNB ile değiştirmek gerekir. LNB değişti kutu da değişecek ve kutuya aylık bedel ödeniyor diye biliyorum. Değer mi değmez mi bence değmez 4K yayınları yok adamların. 4K dedikleri maç yayınlarını bile upscale ederek veriyorlar. Size verdikleri yeni kutu Next ise değiştirin derim pek iyi bir cihaz değildir. Humax HM 9506 öneririm.
Modelinden tam emin değilim ama next değil küçük bir kutu HM 9506 benzeri. LNB için çanağın bana ait olması gerekiyor. Apartmanın çatı katı balkona bağlı olduğu için oturan ev sahibi çanağa izin vermiyor. Bir komşunun çanağından kablo çekilerek yayın ayarı yapıldı. Çanak ortak olduğundan LNB yapılamıyor çünkü komşu da çanağı kullanıyor.

4K TV'ler en iyi görüntü performanslarını 4K ve Full HD 1080p olan videolarda gösteriyorlar. 4K olmayan Full HD 1080p olan orijinal, bandrollu Blu-ray film koleksiyonum var. LG oynatıcı ile 4K TV'ye bağlayıp seyrediyorum. Gerçekten 4K film izliyormuş gibi oluyorum. Görüntü mükemmel oluyor.

Normal TV yayınlarında da bir şikayetim yok. Yayınlar 1080i ama TV 4K ekrana gayet güzel dağıtıyor. Kusur yok.

Bende bu tv ye 43 inç 4k hi-level geçtim. Hi level full hd yayını çok iyi k çeviriyor netlik bozulmuyordu. Bu tvde hd yayınlar çok sorunlu. Youtube 4k da sorunlu pembiş renk yapıyor. Hatta 4k yayın yapan trtk da bile görüntü çok net değil. panel ips ama galiba görüntü işleme birimi bu ips panele uyum sağlamıyor.

Bende bu tv ye 43 inç 4k hi-level geçtim. Hi level full hd yayını çok iyi k çeviriyor netlik bozulmuyordu. Bu tvde hd yayınlar çok sorunlu. Youtube 4k da sorunlu pembiş renk yapıyor. Hatta 4k yayın yapan trtk da bile görüntü çok net değil. panel ips ama galiba görüntü işleme birimi bu ips panele uyum sağlamıyor.
Kalitesi yerlerde bir tv pişman oldum aldığıma siyah sahnelerde bildiğin kalite 480p falan.

Son düzenleme:
Belki inch ile alakalıdır emin değilim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri