Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru 65UA9090 Ekrandaki Çizgi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

HasanSeven06

Meraklı
Meraklı
Marka Model Bilgisi
VESTEL 65UA9090
@Adem Helvacı @Vesteloji @Murat ALA
Tavsiyeleriniz üzerine 65ua9090 ı satın aldım ve bugün kurulumu gerçekleşti.Lifeteam ve piksel testi yaptırdım.Işık sızması ve bulutlanma testi yaptırmadım cünkü karanlık olmadıği icin sağlıklı olmucaktı akşam kendim yapıcam.lifeteam kısmında 00.00.12 yazıyodu ve bana 12 sn çalışmış sadece dediler.piksel testinde bi problem göremedik.Fakat görselinide eklediğim kısımda yani ekranın sağ tarafında bitiş kısmında yukarıdan aşşağıya kadar dikey bi şekilde yarım cm civarında bi çizgi iniyo çoğu renkte belli oluyo servise gelen arkadaşlara da sorduğumda panelin bitiş kısmı orası her tv de olur abi dediler bende üstelemedim.böyle bisey varmı doğrumudur içim rahat değil çünkü rahatsız ediyo insanı.Cevap verirseniz çok mutlu olurum.Bu arada sol tarafında yok sadece sağ kisımda mevcut.

Ekli dosyalar

• 20230620_173045.jpg
    20230620_173045.jpg
    27.3 KB · Görüntüleme: 38
  • 20230620_165748.jpg
    20230620_165748.jpg
    27.6 KB · Görüntüleme: 38
Hocam aynı panel testi videosunu telefonumdanda açtım ve renk değişimi esnasında siyah ekranda iken telefonda da sağ tarafında bi çizgi mevcut diğer renklerde belli olmuyo ama siyah da iken telefonda da beyaz dikey şekilde çizgi mevcut.izlediğim videonun görselini ekliyorum sizden ricam kontrol edermisiniz ona göre servis çağırıcam.

Ekli dosyalar

• 20230620_193827.jpg
    20230620_193827.jpg
    30.4 KB · Görüntüleme: 18
Hatta dikkatli bakinca her renkte mevcut tv den zannettim ama galiba videodan sizden ricam kontrol edermisiniz kendi tv nizde eğer mümkünse tabi

Hatta dikkatli bakınca her renkte mevcut tv den dir diye düşündüm ama videodanmış galiba yinede kontrol ederseniz çok sevinirim.

Merhaba

Bir yayın açın. Görüntü çerçevesi Tam Ekran ise onu 16:9 yapın. Sağ tarafa tekrar bakın. Çizgi hala var ise buna arıza diyebiliriz. Eğer 16:9 yapınca çizgi kayboluyorsa TV'niz Tam Ekran modunun hakkından gelemiyor demektir. Bu da arıza sayılır.

Ben hem Vestel TV'mde, hem de Grundig TV'mde her zaman Tam Ekran modunu kullanırım. Hiç bir çizgi veya boşluk ta olmuyor. Bu şekilde en kayıpsız videoyu seyretmiş oluyoruz.

Bir de eski bir LG TV var bende. Tam Ekran seçeneğinin ondaki karşılığı: Sadece Tarayın

Çerçeve oranı normal görünmüyor. Bu şekilde bir sıkıntının tv veya panel kaynaklı olup olmadığı teyide muhtaçtır.
Sanırım dün de bir konuda bu fotoyu görüp daha net görsel istemiştim.

videonuz mu sorunlu anlamadım ?
Hocam yotubedeki videoyu tv de açtım ve o çizgiyi gördüm aynı videoyu 2 farklı telefonda yine açtım ve aynı cizgi orda da mevcuttu.Tv de normal izlerken bi çizgi yok videoda sorun olduğun düşünüyorum dememin sebebi odur.O yüzden sizden rica ettim bide siz tv de açıp bakarmısıniz diye

Merhaba

Bir yayın açın. Görüntü çerçevesi Tam Ekran ise onu 16:9 yapın. Sağ tarafa tekrar bakın. Çizgi hala var ise buna arıza diyebiliriz. Eğer 16:9 yapınca çizgi kayboluyorsa TV'niz Tam Ekran modunun hakkından gelemiyor demektir. Bu da arıza sayılır.

Ben hem Vestel TV'mde, hem de Grundig TV'mde her zaman Tam Ekran modunu kullanırım. Hiç bir çizgi veya boşluk ta olmuyor. Bu şekilde en kayıpsız videoyu seyretmiş oluyoruz.

Bir de eski bir LG TV var bende. Tam Ekran seçeneğinin ondaki karşılığı: Sadece Tarayın
Deniyorum hemen çok sağolun

Merhaba

Hocam cevabınız için teşekkür ederim dediğinizi yaptım ama dediğim gibi sorun tv de değil,normal videolarda olsun filmde dizide herşeyde kontrol ettim ama yok sorun o videodaymış.Videonun görselini paylaştım zaten eğer sizde açıp bakarsanız görürsünüz.İşin komik kısmı servis bana bu videoyu açip test ediyoruz soruyorum bu ne diye o panelin bitiş kısmı diyo o an onlara yok kabul etmiyorum desem laf kalabalığından öteye gitmicekti bunu bildiğim için uzatmadım.Allaha şükür ki videodanmış da uğraşmadım.Tekrar teşekkür ederim ilginiz için.

Çerçeve oranı normal görünmüyor. Bu şekilde bir sıkıntının tv veya panel kaynaklı olup olmadığı teyide muhtaçtır.
Sanırım dün de bir konuda bu fotoyu görüp daha net görsel istemiştim.
Adem abi bu çizgi sadece görselini eklediğim kanalın paylaştığı videoda gözüküyor.O video haricinde hiçbir yayında çıkmıyo dediğim gibi videoyu 2 farklı telefonda da açtım ve yine çizgi mevcut.Eğer fırsatınız olur ise videoyu açıp bakarsanız demek istediğimi sizde görüceksiniz.Komik kısım servise sorduğumda panel bitiş kısmi abi o cevabını almamdı servislere güvenilmemesi gerektiğini de bu sebeple öğrenmiş olsamda yinede herhangi bi sorunda onlara muhtaç olmamız gerçekten içleracısı bi durum.

Adem abi bu çizgi sadece görselini eklediğim kanalın paylaştığı videoda gözüküyor.O video haricinde hiçbir yayında çıkmıyo dediğim gibi videoyu 2 farklı telefonda da açtım ve yine çizgi mevcut.Eğer fırsatınız olur ise videoyu açıp bakarsanız demek istediğimi sizde görüceksiniz.Komik kısım servise sorduğumda panel bitiş kısmi abi o cevabını almamdı servislere güvenilmemesi gerektiğini de bu sebeple öğrenmiş olsamda yinede herhangi bi sorunda onlara muhtaç olmamız gerçekten içleracısı bi durum.
Serviscilik başka
Beyaz eşyacılık başka
Klimacılık başka
Televizyon tamirciliği başka
Panel Teknolojileri ise Bambaşka alanlar

Konsept servis adı altında servis yapılanmasına gidip klimacıyı televizyona, televizyoncuyu buzdolabına, buzdolapçıyı klima montajına gönderince bu tarz ince detaylarda sistemin sıçıp kalması çok da şaşırılması gereken bir durum değil.

Dışarıdan baktığınızda YETKİLİ gibi görünen bu dostların bir çoğu alanında %100 eğitimli insanlar değil. Ayrıca üzerlerinde oluşturulan randevu sistemi baskısı nedeniyle sizin evi bir an evvel terk edip bir sonraki sistem randevusuna yetişme baskısı BİLSELER dahi uğraşmamak adına haaa huu , olur arada öyle, bu modeller böyle gibi ezberenmiş devaplar verdikleri gibi ''Orası panelin bitiş noktası'' gibi saçma ifadeler de çıkabiliyor ne yazık ki.

Vestelde ciddi eğitimli personel sayısı ülke genelinde 15 20 kişi ya var ya yoktur. Ayrıca fabrikada teknik müdürlük adı altında faaliyet gösteren departmanlartın personellerinin bir kısmı, sahada çalışan teknisyen arkadaşlar kadar dahi bilgiye sahip olmayabiliyor.

Vestel prosedürlerine boğulan personel ne yazık ki dış dünyada neler olup bitiyor habersiz.

Ben burada böyle yazıp çizdikçe kendilerini fazla ciddiye alıp ''Adem'in Vestelden kuyruk acısı var o yüzden böyle sataşıyor'' diyen çakma müdürlerini daha fazla rezile tmeyeyim. o yüzden ''Neyse, bular Vestel efendinin sorunları.'' diyerek kendi cephemde konuyu kapatayım..

Serviscilik başka
Beyaz eşyacılık başka
Klimacılık başka
Televizyon tamirciliği başka
Panel Teknolojileri ise Bambaşka alanlar

Konsept servis adı altında servis yapılanmasına gidip klimacıyı televizyona, televizyoncuyu buzdolabına, buzdolapçıyı klima montajına gönderince bu tarz ince detaylarda sistemin sıçıp kalması çok da şaşırılması gereken bir durum değil.

Dışarıdan baktığınızda YETKİLİ gibi görünen bu dostların bir çoğu alanında %100 eğitimli insanlar değil. Ayrıca üzerlerinde oluşturulan randevu sistemi baskısı nedeniyle sizin evi bir an evvel terk edip bir sonraki sistem randevusuna yetişme baskısı BİLSELER dahi uğraşmamak adına haaa huu , olur arada öyle, bu modeller böyle gibi ezberenmiş devaplar verdikleri gibi ''Orası panelin bitiş noktası'' gibi saçma ifadeler de çıkabiliyor ne yazık ki.

Vestelde ciddi eğitimli personel sayısı ülke genelinde 15 20 kişi ya var ya yoktur. Ayrıca fabrikada teknik müdürlük adı altında faaliyet gösteren departmanlartın personellerinin bir kısmı, sahada çalışan teknisyen arkadaşlar kadar dahi bilgiye sahip olmayabiliyor.

Vestel prosedürlerine boğulan personel ne yazık ki dış dünyada neler olup bitiyor habersiz.

Ben burada böyle yazıp çizdikçe kendilerini fazla ciddiye alıp ''Adem'in Vestelden kuyruk acısı var o yüzden böyle sataşıyor'' diyen çakma müdürlerini daha fazla rezile tmeyeyim. o yüzden ''Neyse, bular Vestel efendinin sorunları.'' diyerek kendi cephemde konuyu kapatayım..
Çok haklisınız hocam.Teşekkür ederim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri