Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ani Su Isıtıcısı / Termosifon Tavsiyesi Hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ömer-m
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ömer-m

Yeni Üye
Yeni Üye
Öncelikle herkese merhaba,

Biraz vaktinizi alarak size ufak bir soru yöneltmek isterim. Tavsiye forumundaki konuları ve genel olarak internet üzerindeki önerileri in hepsini okuduğum için birazcık kafam karıştı. Bu nedenle buradan da görüşlerinize başvurmak istediğim bir konu var.

İzmir-Foça bölgesinde 1+1, 50m2 büyüklüğünde bir daire satın aldım. Daire içi kalorifer tesisatı ve klima ankastre tesisatı müteahhit tarafından yapılmış. Ancak bölgede henüz doğalgaz yok. Metrekarenin ve iklim koşullarının değerlendirmesini yaparak ilerleyen dönemde daireye doğalgaz altyapısı gelse de gerek olmayacağını düşünerek vazgeçtim. Isınma ve soğutma amaçlı genel tavsiyeleri ve özellikle Adem Hocam'ın tavsiyelerini de dinleyerek midea extreme save klima satın aldım. Ocak için ise elektrikli tercih ederek tüp ihtiyacını da eledim.

Şu anda sıcak su çözümü için araştırmalarımı yaptım ve tıkandığım noktaya geldim açıkcası. Müteahhitin kombi montajı için salona hazırladığı altyapıyı kullanarak elektrikli termosifon ya da ani su ısıtıcısı çözümü düşünüyorum ve bu noktada birkaç sorum var.

Öncelikle, Adem Hocam'ın bir yazısında termosifon için duvarda fayans olmalı gibi bir şey okuduğumu hatırlıyorum ve birazcık kafam karıştı. Bir diğer kararsızlık sebebim ise zaten küçük olan dairede kombi için ayrılan bölümün salonda olması ve alanı ciddi anlamda daraltacak olması.

Bunları da düşünerek Veito ani su ısıtıcıyı da olasılıklar arasında düşündüm. İncelediğimde kombi için ayrılan bölümde kablo tesisatı 3x2,5 olarak hazırlanmış ve 7500W Flov S olarak adlandırılan modeli satın alsam bu kablo kesiti yeterli olur mu bilemedim. Veito markasını aradığımda teknik destek yetkilisi kablodan kaynaklı sorun olmaz ama 7500w size yetmez yeterli verimi alamazsınız, 9000W modeli 3x2,5 ile kullanırsınız birşey olmaz dedi.

Evi toplamda 2 kişi eşimle beraber kullanacağız ve aslında yarı zamanlı ofise gittiğimiz için hedefimiz ayda 8-10 gün kadar dairede konaklamak.

Bu durumda siz nasıl bir tavsiyede bulunursunuz? Hangi ürüne yönelmeliyim.

Eğer değerli görüşlerinizi alabilirsem çok mutlu olurum.

Kombi için hazılanan bölümün görselini de ekliyorum.

Sağlıklı günler diliyorum111.jpg

Buradan salona kombi tesisatı çeken müteahhide selamlarımı iletiyorum. Ani su ısıtıcısı yerine termosifon almanız daha mantıklı olacaktır gibime geliyor randıman açısından.

Öncelikle herkese merhaba,

Biraz vaktinizi alarak size ufak bir soru yöneltmek isterim. Tavsiye forumundaki konuları ve genel olarak internet üzerindeki önerileri in hepsini okuduğum için birazcık kafam karıştı. Bu nedenle buradan da görüşlerinize başvurmak istediğim bir konu var.

İzmir-Foça bölgesinde 1+1, 50m2 büyüklüğünde bir daire satın aldım. Daire içi kalorifer tesisatı ve klima ankastre tesisatı müteahhit tarafından yapılmış. Ancak bölgede henüz doğalgaz yok. Metrekarenin ve iklim koşullarının değerlendirmesini yaparak ilerleyen dönemde daireye doğalgaz altyapısı gelse de gerek olmayacağını düşünerek vazgeçtim. Isınma ve soğutma amaçlı genel tavsiyeleri ve özellikle Adem Hocam'ın tavsiyelerini de dinleyerek midea extreme save klima satın aldım. Ocak için ise elektrikli tercih ederek tüp ihtiyacını da eledim.

Şu anda sıcak su çözümü için araştırmalarımı yaptım ve tıkandığım noktaya geldim açıkcası. Müteahhitin kombi montajı için salona hazırladığı altyapıyı kullanarak elektrikli termosifon ya da ani su ısıtıcısı çözümü düşünüyorum ve bu noktada birkaç sorum var.

Öncelikle, Adem Hocam'ın bir yazısında termosifon için duvarda fayans olmalı gibi bir şey okuduğumu hatırlıyorum ve birazcık kafam karıştı. Bir diğer kararsızlık sebebim ise zaten küçük olan dairede kombi için ayrılan bölümün salonda olması ve alanı ciddi anlamda daraltacak olması.

Bunları da düşünerek Veito ani su ısıtıcıyı da olasılıklar arasında düşündüm. İncelediğimde kombi için ayrılan bölümde kablo tesisatı 3x2,5 olarak hazırlanmış ve 7500W Flov S olarak adlandırılan modeli satın alsam bu kablo kesiti yeterli olur mu bilemedim. Veito markasını aradığımda teknik destek yetkilisi kablodan kaynaklı sorun olmaz ama 7500w size yetmez yeterli verimi alamazsınız, 9000W modeli 3x2,5 ile kullanırsınız birşey olmaz dedi.

Evi toplamda 2 kişi eşimle beraber kullanacağız ve aslında yarı zamanlı ofise gittiğimiz için hedefimiz ayda 8-10 gün kadar dairede konaklamak.

Bu durumda siz nasıl bir tavsiyede bulunursunuz? Hangi ürüne yönelmeliyim.

Eğer değerli görüşlerinizi alabilirsem çok mutlu olurum.

Kombi için hazılanan bölümün görselini de ekliyorum.

Sağlıklı günler diliyorumEkli dosyayı görüntüle 1716
Ömer Kardeşim Merhaba;
Benim bu konuda yazacak uzun uzun cevaplarım olur fakat ben sevgili @Ispanak Namık Murat kardeşimin selamına bir ilave yapmadan evvel sormak istedim. Bu binada güneş enerjisi neden kurmamışlar hem de Foça gibi bir yerde veya kurulu da benim atladığım bir husus mu var?

Eski Foça mı yoksa Yeni Foça mı? :alala

Hayır yanı bina sıfır o açıdan kafamı kurcaladı.

Ayrıca hakikaten Salonun ortasına kombi tesisatı kurmak nedir?

Ömer Kardeşim Merhaba;
Benim bu konuda yazacak uzun uzun cevaplarım olur fakat ben sevgili @Ispanak Namık Murat kardeşimin selamına bir ilave yapmadan evvel sormak istedim. Bu binada güneş enerjisi neden kurmamışlar hem de Foça gibi bir yerde veya kurulu da benim atladığım bir husus mu var?

Eski Foça mı yoksa Yeni Foça mı? :alala

Hayır yanı bina sıfır o açıdan kafamı kurcaladı.

Ayrıca hakikaten Salonun ortasına kombi tesisatı kurmak nedir?
Bina eski olsa anlarım abi. Mutfaklar genelde küçük oluyor ve güncel mevzuatta bacalı kombi yasak olduğu için koyamazsın mecbur tesisatı odadan dağıtırsın ama bu müteahhit afedersin tam bir öküzlük etmiş. Orada oturan ya da uyuyan adam kombinin sesiyle mi uğraşacak?

Bina eski olsa anlarım abi. Mutfaklar genelde küçük oluyor ve güncel mevzuatta bacalı kombi yasak olduğu için koyamazsın mecbur tesisatı odadan dağıtırsın ama bu müteahhit afedersin tam bir öküzlük etmiş. Orada oturan ya da uyuyan adam kombinin sesiyle mi uğraşacak?
Ne diyeyim bilemedim abim.

Herkese değerli yorum ve görüşleri için çok teşekkür ediyorum öncelikle.

Maalesef, güneş enerjisi alternatifi kurgulanmamış ve altyapısı hazırlanmamış. Dolayısı ile en makul ve çevreci alternatifi elemek zorunda kaldık.

Mutfak bölümü çok küçük ve muhtemelen arada kaldığı için baca çıkışı nedeniyle sanırım kombi altyapısı için o bölümü değerlendirmemişler diyeceğim ama konuya çok hakim olmadığımdan yorumlarım doğru olmayabilir.

Şu anda en makul görünen çözüm termosifon uygulayıp, görselliği de dolapla toparlamak olacak sanki ama termosifonlarda da ince uzun bir alternatif yok sanırım. Genelde hep 50 cm civarında derinlikleri var gördüğüm kadarıyla.

size de yaranılmıyor ya. adam ev sahibi mutfağa gidip zahmet etmesin diye salona kurmuş tesisatı :haha
Abi biz ''İstemezük'' tayfası hep böyleyiz yahu, yenilikçi veya postmodernizm kanımıza işlememiş bizim :kiskis

Kardeşimizin sorununa gelirsek, bahsi geçen ürün 3 faz çalışan ürün olması, her bir fazda ayrı rezistans bulunması nedeniyle şebekede tek hatta 9kw yük binmeyeceği bilgisinden hareketle şöyle bakılabilir.

Teknikde amper bilgisine ulaşmak için A=W/V yaparız ve her bir faz için 3000W olarak düşünsek 3000/230=13A sonucuna ulaşırız. 230 dedim zira genelde şebeke gerilimi için 220 olduğu zannedilse de 2011 yılından beri TS-EN-50160 sayılı standart gereği TC topraklarında resmi gerilim 230VAC şeklindedir.

2,5 kesit bir kablonun taşıyacağı sınırlar içerisinde bunda da sorun yok. Ayrıca yeni nesil üretimlerde bir mikroişlemci ile de sistemi kontrol altına almayı başarmışlar biz bir dönem incelemiştik bu ürünlerden.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bu aygıtın sağlayacağı en önemli avantaj estetik olur açık ve net fakat ben daha güvenli olduğunu düşündüğün termosifonu tercih ederim.

Monofaze bağlantı, Faz/nötr/toprak ver olsun bitsin. Ek tesisat vs gerek yok.

Yalnız o alan için inanılmaz bir görüntü kirliliği olacağı gerçeğini de gözardı edemeyiz. hayır o görüntü girliliğini kapatmak için uygulanacak bir dolap hacmen daha fazla alan ölmesine de neden olacaktır. Ben bir kere ariston 50 lik termosifon almıştım küçük olsun diye, küçük olması ne yazık ki zayıflatmıyor bunları, boydan kısaltıyorlar yine aynı tombiklikte kalıyorlar.

Ne yalan söyleyeyim, kullanım şeklini de düşününce aklım Veito ya kaymıyor değil.

Tek aklıma gelen baca kaynaklı, dairenin 1+1 oluşu sebebiyle de başka bir cepheye tesisat çekemeyecek oluşu. Açık mutfak ise içeride kalmış olabilir. İki cephe görünüyor ev, başka duvarı mı yoktu acaba? Yani gözlerimin yanmasına kılıf bulmaya çalışıyorum bir yerde.

Tek aklıma gelen baca kaynaklı, dairenin 1+1 oluşu sebebiyle de başka bir cepheye tesisat çekemeyecek oluşu. Açık mutfak ise içeride kalmış olabilir. İki cephe görünüyor ev, başka duvarı mı yoktu acaba? Yani gözlerimin yanmasına kılıf bulmaya çalışıyorum bir yerde.
Bakişte inşaat işinin içinden birisi olunca onun bile gözleri kanıyor bizim suçumuz yok :)
Ben bir dönem binanın dış cephesine erişilebilir bir noktaya hanze yaptırıp aygaz denen o tombik tüpü bile oraya koymayı düşünmüştüm. Balkona delik deldim orada bıraktım tembellikten.

Bu fikirden hareketle aslında elektrik bağlantısı iyi izole edilebilirse bu tarz uygulamalar uygun nokta bulunup dış cephelere dahi yapılabilirdi de muhtemelen ruhsat işleri sıkıntı çıkartırdı.

Bakişte inşaat işinin içinden birisi olunca onun bile gözleri kanıyor bizim suçumuz yok :)
Ben bir dönem binanın dış cephesine erişilebilir bir noktaya hanze yaptırıp aygaz denen o tombik tüpü bile oraya koymayı düşünmüştüm. Balkona delik deldim orada bıraktım tembellikten.

Bu fikirden hareketle aslında elektrik bağlantısı iyi izole edilebilirse bu tarz uygulamalar uygun nokta bulunup dış cephelere dahi yapılabilirdi de muhtemelen ruhsat işleri sıkıntı çıkartırdı.
Abi sen bunu söyleyince fark ettim de. Galiba sağ taraftaki camın arkası zaten balkon. E niye balkona konmamış? 50m2 evin içinde görsel ve alan kaybına neden olacağına varsın balkondan çalsın biraz.

İzmir'de şantiye için kaldığım dönemde benim de evim minnaktı. 50m2 bile olmayabilirdi hatta. O evi öngörerek de fikir yürütüyorum ama her türlü çıkmaza giriyor. Her neyse bile, kardeşim evin en civcivli köşesine boru çekmek nedir?

Köydeki evimizde bizde öyle yaptık abi. Ocağın tüpü yer çalmasın diye duvarı deldik hop dışarı üstü balkon olan gölgeliğe postaladık tüpü. Hem değişmesi de kolay dolu tüplerimizde orda oluyor hemde dedantörde olabilecek sızıntı riskinden kurtarmış oluyoruz.

Ariston pro r50 model termosifon önerebilirim. Bende ilk ani su ısıtıcı şofben lere baktım ama önce can güvenliğim dedim ve termosifon aldım.

Abi sen bunu söyleyince fark ettim de. Galiba sağ taraftaki camın arkası zaten balkon. E niye balkona konmamış? 50m2 evin içinde görsel ve alan kaybına neden olacağına varsın balkondan çalsın biraz.

İzmir'de şantiye için kaldığım dönemde benim de evim minnaktı. 50m2 bile olmayabilirdi hatta. O evi öngörerek de fikir yürütüyorum ama her türlü çıkmaza giriyor. Her neyse bile, kardeşim evin en civcivli köşesine boru çekmek nedir?
Aaaaaa, inan ben bakmamıştım o kısma hiç, eğer gerçekten öyle ise basit bir ter kırım ile bu iş başkona taşınabilir, ürünü korumak için bir suya dayanıklı kabin dışırıya yapılabilir ve bu durumda termosifon makul olur, ebatı da sorun olmaz sanki.

Bravo Beril :ok

Köydeki evimizde bizde öyle yaptık abi. Ocağın tüpü yer çalmasın diye duvarı deldik hop dışarı üstü balkon olan gölgeliğe postaladık tüpü. Hem değişmesi de kolay dolu tüplerimizde orda oluyor hemde dedantörde olabilecek sızıntı riskinden kurtarmış oluyoruz.
Aklın yolıu bir abi :ok

Aaaaaa, inan ben bakmamıştım o kısma hiç, eğer gerçekten öyle ise basit bir ter kırım ile bu iş başkona taşınabilir, ürünü korumak için bir suya dayanıklı kabin dışırıya yapılabilir ve bu durumda termosifon makul olur, ebatı da sorun olmaz sanki.

Ben pratikte yapıcı ve sabuncu biriyim :LOL:

Yine Adana'daki evimde de termosifon vardı balkonda. O da gölgede duruyordu. Direkt güneş almadığı sürece sorun olmayabilir. Bu sebeple kabin içi mantıklı geliyor. Ama bu termosifon için kabin içine yapılabilirlik, hava almalı mı gibi durumlarını bilemiyorum.

Konuşmalarda balkon muhabbetini görünce dedim acaba donar diye mi tesisatı balkona koymamışlar dedim sonra ulan Ankara'da millet balkona koyuyor da donmuyor İzmir'de mi donacak dedim ve müteahhitin iş bilmezliğini bir daha anladım :D

Öncelikle bir önceki soruyu atlamışım. Onu yanıtlayayım. Eski ve yeni foça ayrımından önce, bağarası diye geçen bölgede ev :)

Sanırım görselde yansıma sorunu var, o yüzden balkon var gibi görünüyor ama balkon mevcut değil maalesef :(

Sanırım mevcut tesisat ve planlanmamış altyapıyla termosifon üzeri dekoratif bir dolap yolunu izleyeceğiz gibi duruyor sanırım :(

Öncelikle bir önceki soruyu atlamışım. Onu yanıtlayayım. Eski ve yeni foça ayrımından önce, bağarası diye geçen bölgede ev :)

Sanırım görselde yansıma sorunu var, o yüzden balkon var gibi görünüyor ama balkon mevcut değil maalesef :(

Sanırım mevcut tesisat ve planlanmamış altyapıyla termosifon üzeri dekoratif bir dolap yolunu izleyeceğiz gibi duruyor sanırım :(
Balkon yoksa ve mutfakta da konumlandıracak yer yoksa mecburiyetten koydu demekki adam. Günahını almayalım boşuna laflarımı geri alıyorum :D

@Adem Helvacı abi ikimizin de gözü yanılmış. Gördüğümüz duvar karşı evin cephesi ve çatısı :haha

Tüm termosifonların derinliği aynı olmayabilir. Çok bilgim yok, şöyle bir bakınca Google'da yassı olanlar da var sanırım. Fotoğrafta görünen boruların solunda olan kolon genişliğine bakılıp, eğer kurtarıyorsa boydan bir dolap ile tamamen kolon genişletme gibi düşünülerek gizlenebilir aslında. Altı da ev eşyaları için depolama olarak kullanılır. Deterjan, yumuşatıcı vs. 50m2 ev için depolama alanı değerlidir. Üstü de depolama gibi kullanılabilir ama termosifon açısından bir engel teşkil eder mi bilemedim. Sadece termosifon kadar bir dolap olması görselde topal durabilir :unsure:

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri