Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Arçelik A43L 8840 5B Televizyon Uzun Kullanım Deneyimi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Murat ALA

Süper Moderatör
Süper Moderatör
7 Mart 2019 tarihinde Tavsiye Forumu'nda incelemesini yaptığım televizyonumuzu aldığımızın üzerinden 4 yıl geçmiş. Dedim bu 4 yıllık deneyimimi başlıklar altında sizlere anlatayım.

Görüntü;
Televizyon genellikle Türksat uydu yayınlarını izlemekte kullanılıyor. Ayrıyeten Youtube içerikleri ve Bein Connect üzerinden futbol, dizi, film içerikleri seyrediliyor. Klasik Türk evi televizyonu yani. Uydu yayınlarının görüntüsü gayet tatmin edici. Doğal olarak internet yayınlarına (Bein Connect) geçince kalitenin değiştiği farkediliyor ama hiç rahatsız edici bir durum yok. TRT 4K da daha da güzelleşiyor doğal olarak. LG üretimi IPS panel olduğu için gerek renk açısından gerekse yan açı performansından yana hiçbir sıkıntı çekmiyoruz.

Ses;
Ses gurmesi değilim. Bas mış tiz miş pek anlamam, dertte etmem açıkçası. Benim için sesin berrak olması önemli. Tek şikayet ettiğim yanı sanki bazı kanallar da azmış gibime geliyor ses. Sesi yükseltiyoruz sorunu çözüyoruz burada :D

Dahili uydu performansı;
Kanal geçiş hızı gayet güzel memnunuz bu açıdan. TKGS özelliğini kullanmıyorum çünkü güzel bir liste yapmıyor sayılar arasında atlama felan yapıyor. Zaten toplasanız 50 tane kanal var. 3-4 tanesi yerel karadeniz kanalları onlar SD kalan kanallar HD.

Smart;
Televizyonun en zayıf yönü burası maalesef. 3 yıldır güncelleme almıyor. Arada bir yeni uygulama eklendi bu 3 yıllık süreçte ama kullandığım şeyler değil. Uygulama mağazası yok uygulama yüklenmiyor. Netflix yok. Disney+ yok (bunun olmamasının sebebi Arçelik değil Disney. Linux tabanlı smart ürünlerin hiçbiridne yok). Web browser stabilliğini yitirdi kullanmıyorum bu yüzden. HBB TV özelliği televizyonu kitlediği için servis menüsünden kapattım bu özelliği. Keza hava durumu özelliği de aynı şekil onu da kapattım. Zaten yanlış gösteriyodu güncelleme almadığı için. Şuanda Smartının tek vasfı Youtube, Bein Connect ve SS IPTV. Xiaomi Mii TV Stick 4K almayı düşünüyorum bakalım. Smart arayüzünün olumlu bir yanı kullanışlı, sade ve basit.

Zamanında 2800 TL ye almışız şimdi baktığımda. Verdiğimiz parayı çıkardı mı derseniz bence çıkardı. Cihazdan memnunuz. Dediğim gibi Xiaomi Mi TV Stick 4K almayı düşünüyorum indirime felan girerse. O zaman smart konusundaki eksiğini de atlatırız daha da güzel olur.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri