Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Arçelik Süpürge Nasıl Temizlenir?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Caner Ergin

İnce Eleyen
Araştırmacı
Fotoğrafını koyduğum süpürgeyi kullanıyoruz. 1 ay kadar önce ben bu süpürge ile kükürt çektim. O günden bu güne makine her çalıştığında ev kükürt kokuyor. Torbasını değiştim iki kez çözüm olmadı. Boruyu falan kokluyorum koku yok. Çalıştığında ev komple kokuyor.
Nasıl temizleyebilirim bunu?

IMG_0481.jpeg

Süpürge temizliği ile ilgili çok detaylı bir video çekme düşüncem vardı ama fırsat olmadı bir türlü.

Giriş filtresi, çıkış filtresi, toz torbası, motor filtreleri (motoru saran filtreler) dahil komple temizlik yapılabilir. Hatta Murat'ın dediği gibi plastik kısımlar ve sünger filtreler yıkanabilir bile. Muhtemelen bu temizlik işi çözecektir.

Borunun kıvrımlarına işlemiş olanlara da süpürgeyi çalıştırıp borunun ucunu kapatıp vakum yapıp birkaç saniye bekledikten sonra birden açınca anında güçlü bir çekme kuvveti oluşturur. Borunun kıvrımlarına işlemiş olacağını düşünmüyorum tabi, genelde nemde kalınca tozlar yapışır oralara. Boru sökülüp yıkandıktan sonra kesinlikle içinde su damlacıkları kalmayana kadar kurutulabilir fakat bunlar en detay aşamalar.

Hatta süpürgedeki kötü kokuyu engellemek için motor çıkış filtrelerine (hava üflediği yer) (benimki hepa değil sünger) vanilya dökenler vardı. Denedim, evet ilk zamanlar çok güzel koku yayıyor, fakat sonrasında o koku da çirkinleşiyor. Ben oda spreyi yerine de yumuşatıcılı su kullanıyorum fısfısta, ondan sıktım çıkış filtresine, kurutup taktım, güzel koku yaymaya başladı.

Kendim yapabileceğim bir şey mi? Deneyeyim mi ?
Yapamazsam Dyson alırmışım öyle anlaştık hanımla ?

Kendim yapabileceğim bir şey mi? Deneyeyim mi ?
Yapamazsam Dyson alırmışım öyle anlaştık hanımla ?
Yani basit iş bence. Bizim takoz Profilo 1-2 ayda bir durur illa içini açtırır bize. Söker bakarız yalandan bir şeyi yok deriz kapatırız çalışmaya başlar tekrar. Kompleks bir cihaz değil bunlar.

Açtığınızda bu halde göreceksiniz

Bir hava üfleyci gerekecek.

Şehrinizin iç süngerlerini satan yerlerden açmışken yenisi ile değiştirmenizi öneririm.

Motoru yerinden kaldırdığınız şekilde yerine koyunuz. Yoksa yuvalarında gerilme olur. Neden oturmadı dersiniz.

Uzun ince sap PH2 tornavida gerekecektir.

Ekli dosyalar

• supurgetemzilik01.jpg
    supurgetemzilik01.jpg
    95.4 KB · Görüntüleme: 13
  • supurgetemzilik02.jpg
    supurgetemzilik02.jpg
    72.6 KB · Görüntüleme: 13
  • supurgetemzilik03.jpg
    supurgetemzilik03.jpg
    56.3 KB · Görüntüleme: 13
  • supurgetemzilik04.jpg
    supurgetemzilik04.jpg
    59.8 KB · Görüntüleme: 13
Ben olsam makineyi dağıtmadan önce halıya karbonat serpip onu çektirirdim. Hem halıya hemde süpürgeye iyi gelecektir. Miktarı fazla değilse birkaç denemeden sonra kötü koku kaybolacaktır. Kaybolmazsa içini açmaktan başka çare yok :)

Ben olsam makineyi dağıtmadan önce halıya karbonat serpip onu çektirirdim. Hem halıya hemde süpürgeye iyi gelecektir. Miktarı fazla değilse birkaç denemeden sonra kötü koku kaybolacaktır. Kaybolmazsa içini açmaktan başka çare yok :)
Yine de o kükürt makinenin içinden yayılır, koku engellenir belki ama her süpürgede kükürt solumak biraz sağlık açısından iyi olmaz diye direkt temizlik dedim. Yoksa süpürgeler için torba kokusu da yapmışlar.

Süpürgeyi dağıtırken ve toplarken dikkat etmeniz gereken konu; kablo sargı yayıdır :D dikkatli olun. sonra bir daha toplanmıyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri