Ray-Ban RB 2140 modelini satın aldıktan sonra elime gelen üründe çok fazla kılcal çizik olduğunu fark etmem üzerine Atasun Optik ile iletişime geçtim. Değişim konusunda yardımcı olacaklarını, dilersen iade edebileceğimi söylediler. Ben de değişim istediğimi bildirdim ancak daha önceki iki gözlükte de sorun yaşadığım için ve tekrar uğraşmamak adına mümkünse ürünün açılıp kontrol edilmesini ve kusursuz bir şekilde (çiziksiz, tozsuz, etiketleri çıkarılmamış biçimde) tarafıma gönderilmesini rica ettim. Ayrıca konuyu araştıracaklarını bildirdiler. Daha sonra dönüş yapan hanımefendi “Konuyu uzmanlarımıza danıştığını, asetat çerçevelerde kılcal çiziklerin sıklıkla yaşanan bir sorun olduğunu ve değişse bile tekrar aynı sorunla çok büyük ihtimalle karşılaşacağımı” istersem iade istersen değişim yapılabileceğini söyledi. Ben de gözlükte ayrıca çerçeve ile cam arasında minimal boşluk olduğunu, bunun normal olup olmadığının da bilgisini rica ettiğimi (camın düştüğü gibi kırılma ihtimali yüzünden), duruma göre son kararımı değerlendirmek istediğimi söyledim. Bilgi alıp geri dönüş yapacağını söyledi.
Bu durumda bu kılcal çizikleri görmezden gelebilmem için ayıp oranında bedel indirimi talep etmek geldi ancak firmalar asla bu seçeneğe yaklaşmadığı için dile getirmedim. Sizce yeni gözlüğü kabul edip yine çizik çıkarsa tüketici hakem heyetine başvurup ayıp oranında indirim istersem talebim kabul edilir mi? Ve dedikleri gibi bu sorun normal mi? Çünkü bana başka firmalardan da alsanız mutlaka bu şekilde çizikli gelecektir dendi. Sonuç olarak ben bunun maddi bir kusur olduğunu düşünüyorum. Fikirlerinize göre iade edeceğim.
Bu durumda bu kılcal çizikleri görmezden gelebilmem için ayıp oranında bedel indirimi talep etmek geldi ancak firmalar asla bu seçeneğe yaklaşmadığı için dile getirmedim. Sizce yeni gözlüğü kabul edip yine çizik çıkarsa tüketici hakem heyetine başvurup ayıp oranında indirim istersem talebim kabul edilir mi? Ve dedikleri gibi bu sorun normal mi? Çünkü bana başka firmalardan da alsanız mutlaka bu şekilde çizikli gelecektir dendi. Sonuç olarak ben bunun maddi bir kusur olduğunu düşünüyorum. Fikirlerinize göre iade edeceğim.
Son düzenleme: