Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Asetat gözlük çerçevelerinde kılcal çizikler normal mi karşılanıyor?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

faikkivrak

İnce Eleyen
Araştırmacı
Ray-Ban RB 2140 modelini satın aldıktan sonra elime gelen üründe çok fazla kılcal çizik olduğunu fark etmem üzerine Atasun Optik ile iletişime geçtim. Değişim konusunda yardımcı olacaklarını, dilersen iade edebileceğimi söylediler. Ben de değişim istediğimi bildirdim ancak daha önceki iki gözlükte de sorun yaşadığım için ve tekrar uğraşmamak adına mümkünse ürünün açılıp kontrol edilmesini ve kusursuz bir şekilde (çiziksiz, tozsuz, etiketleri çıkarılmamış biçimde) tarafıma gönderilmesini rica ettim. Ayrıca konuyu araştıracaklarını bildirdiler. Daha sonra dönüş yapan hanımefendi “Konuyu uzmanlarımıza danıştığını, asetat çerçevelerde kılcal çiziklerin sıklıkla yaşanan bir sorun olduğunu ve değişse bile tekrar aynı sorunla çok büyük ihtimalle karşılaşacağımı” istersem iade istersen değişim yapılabileceğini söyledi. Ben de gözlükte ayrıca çerçeve ile cam arasında minimal boşluk olduğunu, bunun normal olup olmadığının da bilgisini rica ettiğimi (camın düştüğü gibi kırılma ihtimali yüzünden), duruma göre son kararımı değerlendirmek istediğimi söyledim. Bilgi alıp geri dönüş yapacağını söyledi.

Bu durumda bu kılcal çizikleri görmezden gelebilmem için ayıp oranında bedel indirimi talep etmek geldi ancak firmalar asla bu seçeneğe yaklaşmadığı için dile getirmedim. Sizce yeni gözlüğü kabul edip yine çizik çıkarsa tüketici hakem heyetine başvurup ayıp oranında indirim istersem talebim kabul edilir mi? Ve dedikleri gibi bu sorun normal mi? Çünkü bana başka firmalardan da alsanız mutlaka bu şekilde çizikli gelecektir dendi. Sonuç olarak ben bunun maddi bir kusur olduğunu düşünüyorum. Fikirlerinize göre iade edeceğim.

Son düzenleme:
Atasun hem web sitesinde hem mağazasından güneş gözlükleri almıştım, siz nasıl baktınız bilmiyorum ama benim aldıklarımda çizik yoktu. Kılcal çizik tanımı mümkün değil yani ölçülebilir değil. Bir çiziğe siz kılcal dersiniz ben göremem bile belki. Toz olayında haksızlık etmeyelim toz olur ama bu sorun olmaz, silersiniz geçer. Bende bu modelin polarize olan ve mat çerçevelisini kullanıyorum, aşırı memnunum. Polarize olmayan bir gözlüğe büyük paralar vermenin gerek olmadığını düşünüyorum. Hiçbir esprisi yok bu alışverişin. Rayban polarize camları cidden gözü çok rahatlatıyor.

Atasun hem web sitesinde hem mağazasından güneş gözlükleri almıştım, siz nasıl baktınız bilmiyorum ama benim aldıklarımda çizik yoktu. Kılcal çizik tanımı mümkün değil yani ölçülebilir değil. Bir çiziğe siz kılcal dersiniz ben göremem bile belki. Toz olayında haksızlık etmeyelim toz olur ama bu sorun olmaz, silersiniz geçer. Bende bu modelin polarize olan ve mat çerçevelisini kullanıyorum, aşırı memnunum. Polarize olmayan bir gözlüğe büyük paralar vermenin gerek olmadığını düşünüyorum. Hiçbir esprisi yok bu alışverişin. Rayban polarize camları cidden gözü çok rahatlatıyor.
https://inceleriz.com/forum/konular/atasun-optik-cizik-gonderilen-gozluk.8815/#post-132012 durum bu şekilde abi. İlk bakışta gözle görülmesi mümkün derecede ve fazla çizik vardı. Daha da kötüsü bu üçüncü gözlük. İlk gözlüğü RB3447 almıştım ve sapındaki problemler nedeniyle değiştirmiştim, birebir değişen ürün de reyondan verilip içime sinmeyince iade edip farklı model sipariş etmiştim onda da böyle olunca artık güvenemiyorum firmanın söylediklerine.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri