Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

AXA Sigorta Zorbalığı ( Mahkemelik Olduk)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan umut3513
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

umut3513

Hidroforlardan Sorumlu Forum Bakanı
Araştırmacı
Merhaba arkadaşlar yaşadığımız bir olayı sizinle paylaşmak istedim. Özellikle @Adem Helvacı abi seninde görüşünü merak ediyorum. 13.02.2024 tarihinde babam emekli maaşını aldığı denizbank şubesine gittiğinde orada ki görevli arkadaşı kampanya var diye axa tamamlayıcı sağlık sigortası yapmış. tutarı ise 6000 tl . ( ayakta tedavi yok sadece yatışlı poliçe) Oysa uygulamalar üzerinde yarı fiyatına almak mümkün. Mart ayına geldiğimizde babam karın ağrısı sebebiyle sağlık ocağına gidiyor ve oradan ilaç veriyorlar 1 hafta sonra geçmeyince hastaneye gidiyor ve safra kesesinde çamurlaşma tespit ediliyor. doktor ilk etapta büyük olmadığını ilaç tedavisi uygulayacağını belirtiyor. Mart, nisan ve mayıs ayı ilaç tedavisi ile geçiliyor ancak düzelme olmayınca haziran ayında ameliyat olmasına karar veriliyor. Haziran ayında ise ameliyat olup safra kesesi alınıyor. Asıl olay burdan sonra başlıyor axa sigorta poliçede öyle bir madde yer almamasına rağmen safra çamurunun 1 ayda oluşamayacağını söyleyip önceden var olduğunu idda ediyor. ancak epikriz raporunda vs hastalığın ilk teşhisinde yeni başladığı söyleniyor zaten poliçede öyle bir madde yok. Sadece daha önceden tanısı konulmuş hastalıkları kapsamaz diye belirtiyor. Babamın ise önceden ne böyle bir tanısı var ne şikayeti. Hiç bir şekilde böyle bir başvuru ve kaydımız yok. tabi ameliyat ücretini axa sigorta karşılamadı hatta hukuki yollara başvurucağımızı söylediğimizde ne hukuki ne kanuni yollarla bu ücreti bizden alamazsınız istediğinizi yapın diye kestirip attılar. Bunun üzerine aynı burada yazdıklarımla hakem heyetine başvurduk. hem bizi hem onları dinlediler ve bizi haklı bulup ameliyat ücretinin iadesine karar verdiler. THH özetle bizim söylediğimiz gibi bu hastalığın poliçe tarihi öncesinde bulunmadığı sağlık bakanlığı kayıtlarında ve hastanıın geçmişinde böyle bir hastalık ve ilaç kullanımı bulunamadığını yeni teşhis olduğu aksi durumun poliçede belirtilmesi gerektiği ancak belirtilmediğini söyledi. Biraz araştırma yapınca axa sigorta yeni doğmuş bebeğin hastalığını bile geçmişte var olan hastalık olarak nitelendiip insanlarla mahkemelik olmuş. Şimdi Hakem heyeti kararına itiraz da bulmuşlar izmir tüketici mahkemesine. @Adem Helvacı seninde görüşünü merak ediyorum bunu için avukat tutmamıza gerek varmı nasıl bir savunma yolu izlemeliyiz yardımcı olursan çok sevinirim. Son olarak tavsiyem axa sigorta için aynı tipte pek çok şikayet var buradan sigorta yaptıracaksanız bile bunu göz önünde bulundurun derim.

Bu çeşit ayak üstü sigorta olaylarına hiç inanmıyorum. Sadece para tuzağı olarak görüyorum. Bazen arıyorlar. Sertçe reddedip kapatıyorum.

İnşallah tazmin edebilirsiniz.
hocam ben hepsinin aynı olduğuna inanmıyorum benim ve eşimin anadolu sigortadan var sigortamız bugüne kadar hiç mağdur bırakmadılar hep bit şekilde yardımcı olundu. Babam hiç bize sormadan yaptırmış denizbankta poliçe adı bile denizbank axa diye geçiyor bilsem gerçekten yaptırmazdım oradan. Ufak bir araştırma ile görülüyor onlarca şikayet mevcut axa hakkında.

Hukuk'un Guguk olduğu ülkede tabi ki canı isteyen herkes vatandaşa ''istediğin yere git alamazsın'' diye posta koyar.
O nedenle bu ülkede Devletin kendi sistemi dahil hiçbir güvenlik ve sağlık sistemine inancım ve güvenim yok, oralara yatıracağım paraları biriktirsem zaten kendi sağlık harcamalarımı rahatlıkla yapardım diyorum emekliliğine 3 sene kalmış birisi olarak.

Diğer yandan haklı çıkarlar çıkmazlar bilemem ancak haklı çıkmayacaklarını bilseler dahi enflasyonist ortamı kâr görüp ''madem para iade edeceğiz bari değeri iyice düşünce ödeyelim'' mantığı ile bilerek işi Hukuk sisteminde uzatıyorlar çünkü avukat için sizin gibi özel olarak para vermiyor, zaten var oaln Hukuk departmanındaki Avukatlarına ''YAPIN'' diyorlar.

Sizin avukat tutmanızı tavsiye etsem bir dert, etmesem başka dert.

Etmelisiniz çünkü yol yordam bilmezsiniz, hakkınızı alabilecekken de alamazsınız.
Etmemelisiniz çünkü avukatlık vekalet ücretlerine dün yine zam geldi hayat bu kadar pahalıyken riske girmeye değer mi bilemiyorum.

Hukuk'un Guguk olduğu ülkede tabi ki canı isteyen herkes vatandaşa ''istediğin yere git alamazsın'' diye posta koyar.
O nedenle bu ülkede Devletin kendi sistemi dahil hiçbir güvenlik ve sağlık sistemine inancım ve güvenim yok, oralara yatıracağım paraları biriktirsem zaten kendi sağlık harcamalarımı rahatlıkla yapardım diyorum emekliliğine 3 sene kalmış birisi olarak.

Diğer yandan haklı çıkarlar çıkmazlar bilemem ancak haklı çıkmayacaklarını bilseler dahi enflasyonist ortamı kâr görüp ''madem para iade edeceğiz bari değeri iyice düşünce ödeyelim'' mantığı ile bilerek işi Hukuk sisteminde uzatıyorlar çünkü avukat için sizin gibi özel olarak para vermiyor, zaten var oaln Hukuk departmanındaki Avukatlarına ''YAPIN'' diyorlar.

Etmelisiniz çünkü yol yordam bilmezsiniz, hakkınızı alabilecekken de alamazsınız.
Etmemelisiniz çünkü avukatlık vekalet ücretlerine dün yine zam geldi hayat bu kadar pahalıyken riske girmeye değer mi bilemiyorum.
Adem abi dün tebligat geldi babama bizimde çok yakın aile dostumuz aynı zamanda iyi de bir avukat olan büyüğüm var babam onunla görüştü o bakacak davaya. poliçeyi okuyunca tepkisi hakem hayeti gibi oldu. evet hastanın geçmişinde kayıtlı bir hastalık varsa karşılamaz burayada yazılmış ama hastanın geçmişinde olmayan ilacını kullanmamış bir hstalık için bu hastalık 1 ayda oluşmaz muhakkak önceden olmuştur diye bir yaklaşım da olmaz dedi bir aksilik olmazsa muhakkak kazanırız dedi. bakalım şimdi dava gününü bekliyoruz.

Adem abi dün tebligat geldi babama bizimde çok yakın aile dostumuz aynı zamanda iyi de bir avukat olan büyüğüm var babam onunla görüştü o bakacak davaya. poliçeyi okuyunca tepkisi hakem hayeti gibi oldu. evet hastanın geçmişinde kayıtlı bir hastalık varsa karşılamaz burayada yazılmış ama hastanın geçmişinde olmayan ilacını kullanmamış bir hstalık için bu hastalık 1 ayda oluşmaz muhakkak önceden olmuştur diye bir yaklaşım da olmaz dedi bir aksilik olmazsa muhakkak kazanırız dedi. bakalım şimdi dava gününü bekliyoruz.
Bu durum geçmiş dönemde çok şerefli(!) bir elektrik mühendisinin bilirkişi olarak atandığı dosyada tüketicinin evine bile gitmey egerek görmeden ''Orada parafudr yoktur yeaaaaa'' diye ÖNGÖRÜ ile hareket edip rapor yazması gibi olmuş işte. Sizin sigorta şirketi de ''Bu önceden hastadır yeaaaa'' demiş geçmiş.

Sigortacılar istatistik biliminin şeytanlarıdır. 100 kişinin haklı talebi reddedilse ve 80-90'ı uğraşmayıp dava etmese, müthiş bir "gayri ahlaki kazanım" elde etmiş oluyorlar.
Özellikle miktarı düşük uyuşmazlıklarda avukat davayı üstlense, avukatlık ücreti duruma göre uyuşmazlığın değerinin tamamı veya çok üzerinde ve en iyi ihtimalle yarısını aşar miktarda kalabiliyor.
Tabi bu durum, vatandaş aleyhine kullanılıyor.
Nasıl ki; (sigorta, banka ,telekominikasyon başta) şirketlerin hukuk departmanları varsa, dar veya bol gelirli her vatandaşın da tüketici dernekleri tarzında oluşumların hukuk departmanlarından kolayca hukuki destek destek alma hakkı olmalı ki, bu tarz hukuk tanımazlıklar olmasın, olduğunda yapanın yanına kar kalmasın, yıldırsın.

Son düzenleme:
Sigortacılar istatistik biliminin şeytanlarıdır. 100 kişinin haklı talebi reddedilse ve 80-90'ı uğraşmayıp dava etmese, müthiş bir "gayri ahlaki kazanım" elde etmiş oluyorlar.
Özellikle miktarı düşük uyuşmazlıklarda avukat davayı üstlense, avukatlık ücreti duruma göre uyuşmazlığın değerinin tamamı veya çok üzerinde ve en iyi ihtimalle yarısını aşar miktarda kalabiliyor.
Nasıl ki; (sigorta, banka ,telekominikasyon başta) şirketlerin hukuk departmanları varsa, dar veya bol gelirli her vatandaşın da tüketici dernekleri tarzında oluşumların hukuk departmanlarından kolayca hukuki destek destek alma hakkı olmalı ki, bu tarz hukuk tanımazlıklar olmasın, olduğunda yapanın yanına kar kalmasın, yıldırsın.
barolarda böyle bir oluşum olsa keşke.

Bu durum geçmiş dönemde çok şerefli(!) bir elektrik mühendisinin bilirkişi olarak atandığı dosyada tüketicinin evine bile gitmey egerek görmeden ''Orada parafudr yoktur yeaaaaa'' diye ÖNGÖRÜ ile hareket edip rapor yazması gibi olmuş işte. Sizin sigorta şirketi de ''Bu önceden hastadır yeaaaa'' demiş geçmiş.
tam olarak öyle dediler ama sizin safra kesesi muhakkak önceden çamur yapmıştır belirtiyi şimdi veriyordur diyorlar hatta babam şeker hastalığı için düzenli kontol oluyor dedim öyle birşey olsa kan değerlerinde anormallik çıkar ağrı vs olur yok diyor axa :)

Var, ama mevzuat gereği sadece;
"kendisinin ve ailesinin geçimi bakımından önemli bir zarurete düşmeksizin avukatlık ücretleri ile yargılama giderlerini karşılaması mümkün olmayan ve adli yardıma konu isteminde haklı olan başvuru sahipleri" adli yardımdan yararlanabilmektedir.

Nasıl ki; sigorta, banka ,telekominikasyon şirketleri başta hukuk departmanları varsa, dar veya bol gelirli her vatandaşın da tüketici dernekleri tarzında oluşumların hukuk departmanlarından kolayca destek alma hakkı olmalı ki, bu tarz hukuk tanımazlıklar olmasın, olduğunda yapanın yanına kar kalmasın, yıldırsın.
Sizin bir Hukukçu gözü ile cevaplamanızı rica edeceğim bir konu var.

Şimdi ortada bir Kanun var ve bu Kanun (6502) sözde, tüketiciyi korumak için yazılmış. Buna bağlı Yönetmelikler de var (Garanti Belgesi Yönetmeliği gibi) ve bunlar Devletin belirlediği kurallar diyelim (Tanımım yanlış olabilir neticede Hukukçıu değilim)

Bir de üreticiler ve bu üreticilerin bastırmakla yükümlü olduğu Garanti Belgeleri var.
Garanti belgelerinde neyin nasıl yazılı olması gerektiği de yine yönetmelikte mevcut (Uygulanabilirliği yok ama yazmış geçmişler işte)

Geçen gün komisyonda raportör arkadaşlarla ters düştük. Ben özellikle akü ve batarya konularında acımasız gerekçeli kararlar yazarım çünkü firmaların değişik alicengizler ile tüketicilerin haklarını gasp ettiğini görüyorum.

Mesela ''Şarj Döngüsü'' bahanesi ile telefonun bataryasının garanti dışı bırakılması konusu. Ben bu tarz durumlarda firmaların ''Ama biz garanti belgesinde bunu belirtmiştik'' savunmalarını kabul etmiyor ve ''Kanun varken Senin Garanti Belgesine yazdığın kendi kuralın beni bağlamaz' diyorum.

Raportör arkadaşlar ise ''Aksi belirtilmedikçe'' ilkesi var diye bir beyanda bulundular, ''O ne demek?'' dedim, Garanti belgesinde veya kullanım kılavzuunda aksi belirtilmedikçe bu süre 2 yıldır, Akü için veya Batarya için üretici firma bir süre belirlemişse o süre geçelidir'' dediler.

Yahu benim düz mantığım söyle düşünüyor ve diyorum ki ''Kardeşim günün sonunda kıytırık bir üreticinin tırıvırı bir kâğıt parçası üzerine yazdığı kendi çıkarına satırlar geçerli olacaksa Devlet ne diye Kanun yazıyor ki?''

Şimdi;

Onlar ''VAR'' dedi diye o gün bir şey demedim fakat arıyorum tarıyorum şu ''Aksi belirtilmedikçe'' veya bu minvalde, Kanun veya yönetmelik değil de kılavuz veya garanti belgesinde yazanın geçerli olacağının doğru olduğunu ispat edecek bir şey bulamıyorum.

Sizin görüşünüz nedir bu konuda?

10yıl öncesinde kadar bu tür faailiyetleri yasaklandı. Kanun böyle

Odalar ve barolar "halkın yararı" kağıt üstünde var iken

Bütçesinde dava giderleri yasaklandığından faaliyet alanında yazılı iken fiilende bunu yapamıyorlar.

Odalar ve barolar sonra bütçesinde usulsüzlükten soruşturuluyor.

Var, ama mevzuat gereği sadece;
"kendisinin ve ailesinin geçimi bakımından önemli bir zarurete düşmeksizin avukatlık ücretleri ile yargılama giderlerini karşılaması mümkün olmayan ve adli yardıma konu isteminde haklı olan başvuru sahipleri" adli yardımdan yararlanabilmektedir.
Bu maddeden yararlanması gerekenler çekiniyor. Cimriler başvurmaya çalışıyor.

Kuyumcuda başvurmuş diye anlatılır.

Raportör arkadaşlar ise ''Aksi belirtilmedikçe'' ilkesi var diye bir beyanda bulundular, ''O ne demek?'' dedim, Garanti belgesinde veya kullanım kılavzuunda aksi belirtilmedikçe bu süre 2 yıldır, Akü için veya Batarya için üretici firma bir süre belirlemişse o süre geçelidir'' dediler.

Şimdiki mi bir önceki kanunda mıydı Garanti belgesi 2 yıldır. Ama Ticaret Bakanlığı izni ile bu süre değiştirilir. diye bir hüküm vardı.

Şirketler bu yola neden gitmezler diye düşünürdüm. Giden varmış. Bir daha okumam gerek.

Bunu yapan bir de Axa. Normal şartlarda e-nabız sistemine bir teşhis yazılmadıysa her türlü ödemesi gerekir. Öncelikle şikayet kanallarını deneyip ardından hukuki yollara başvurun derim.

Bunu yapan bir de Axa. Normal şartlarda e-nabız sistemine bir teşhis yazılmadıysa her türlü ödemesi gerekir. Öncelikle şikayet kanallarını deneyip ardından hukuki yollara başvurun derim.
Şikayet kanalı denendi bu parayı bizden alamazsınız dediler. Thg yr başvuru yapıp kazandık şimdi onada itiraz ettiler. Dün itibari ile tebligat geldi tüketici mahkemesinde dava görülecek. Sorunda tam olarak orada babamın geçmişte değil safra kesesi karın ağrısı şikayeti bile yok buna uygun ilaç lullanımı yok. Ama axa poliçede öyle bir madde olmamasına rağmen buni hastalık önceden olmuştur diye karşılamıyor ameliyatı.

sigorta Aleminde Axa gibi tamamen hasar ödemem üzerine çalışan bir şirket bulamazsınız. Yıllar önce kasko lu bir aracımızın hasarında benzer durumu yaşadık, tesadüfen bölge müdürlüğünün daha öncelerde faklı firmalara yaptığı kıyağın bildiğimizi ve gerekirse başaklarının da bilgisi olacağını düşündüğümüzü belirtip iş çözdük. Ben ne kasko ,ne sağlık sigortası Axa ile iş yapmam o gün bu gündür.

Birde dayanıklı tüketim mallarında mansung da aynı kafadadır. Her türlü garanti işi mahkemeye kadar yolu var. Tamamen bezdirme politikası. Arkadaşta belirtmiş %80 pes etse %20 yi karşıla ,her türlü kardasın.
Hukukta hak arama o kadar zor ve pahalı ki , en kötü anlaşma ,en iyi mahkemede haklıyımdan daha iyidir. Arkadaşımın Annesine ehliyetsiz, ruhsatsız motosiklet ile 2 it çarptı , kadın 2 gün sonra vefat etti. İtler bir gün bile tutuklu kalmadı. Sebep ne , arkadaşımın annesi karşıdan karşıya geçerken Önce sola bakmış ,sonra sağa bakmış, sonra tekrar sola bakmadan geçmiş. Geçtiği yerde trafik de o kadar sıkışık ,mahalle içi .Bilen bilir Yeşilyurt Üzümcü kavşağı.Yasal yola başvurmanın bedeli ise Annen ölür ve üzerine 30 000 TL avukat masrafı . bekle de adalet uygulansın. 6 ayı geçti şu an haber yok ortada. Yani Allah kimseyi mahkemeye düşürecek iş getirmesin başına.

Sizin bir Hukukçu gözü ile cevaplamanızı rica edeceğim bir konu var.

Şimdi ortada bir Kanun var ve bu Kanun (6502) sözde, tüketiciyi korumak için yazılmış. Buna bağlı Yönetmelikler de var (Garanti Belgesi Yönetmeliği gibi) ve bunlar Devletin belirlediği kurallar diyelim (Tanımım yanlış olabilir neticede Hukukçıu değilim)

Bir de üreticiler ve bu üreticilerin bastırmakla yükümlü olduğu Garanti Belgeleri var.
Garanti belgelerinde neyin nasıl yazılı olması gerektiği de yine yönetmelikte mevcut (Uygulanabilirliği yok ama yazmış geçmişler işte)

Geçen gün komisyonda raportör arkadaşlarla ters düştük. Ben özellikle akü ve batarya konularında acımasız gerekçeli kararlar yazarım çünkü firmaların değişik alicengizler ile tüketicilerin haklarını gasp ettiğini görüyorum.

Mesela ''Şarj Döngüsü'' bahanesi ile telefonun bataryasının garanti dışı bırakılması konusu. Ben bu tarz durumlarda firmaların ''Ama biz garanti belgesinde bunu belirtmiştik'' savunmalarını kabul etmiyor ve ''Kanun varken Senin Garanti Belgesine yazdığın kendi kuralın beni bağlamaz' diyorum.

Yahu benim düz mantığım söyle düşünüyor ve diyorum ki ''Kardeşim günün sonunda kıytırık bir üreticinin tırıvırı bir kâğıt parçası üzerine yazdığı kendi çıkarına satırlar geçerli olacaksa Devlet ne diye Kanun yazıyor ki?''

Şimdi;

Onlar ''VAR'' dedi diye o gün bir şey demedim fakat arıyorum tarıyorum şu ''Aksi belirtilmedikçe'' veya bu minvalde, Kanun veya yönetmelik değil de kılavuz veya garanti belgesinde yazanın geçerli olacağının doğru olduğunu ispat edecek bir şey bulamıyorum.

Sizin görüşünüz nedir bu konuda?
Adem ağa yasada vardır yoktur bilmiyorum ,fakat bana göre batarya ,akü işi garantide çok sıkıntılı şeyler. Benim bu güne kadar hiç bir telefonum 2 yıldan önce pil değişmedi. Ki yoğun kullanan biriyim. Benim kayınpedere Pil 6 ay dayanmıyor. ne yapıyor ne ediyor pili de telefonu da pert ediyor adam . Aynı durum küçük oğlanda da var . 4 sene de 3 kere ekran değişti. Pilin sayısını unuttum. Pil şarj yatağı desen hak getire .
Şimdi pil dediğimiz batarya nın kullanım ömrü yıl değil Cycle dır. Yanı şarj sayısı. Hatta bu sayı ,pilin ne kadar boşaldığı ile de alakalı olarak değişir. Bunun yanında şarj cihazı da çok önemli , hatta bence olmazsa olmaz orjinal şarj cihazı. Şarjın voltajı ,şarj bitince şarjı kesmesi, şarj ederken pişin doluşuna göre şarj akımını düşürmesi vs . Bunları tüketicinin doğru cihaz kullandığının ne garantisi var.
Akülere gelirsek. Şu an moda Karavan , ve karavanlarda en çok kullanılan akü Jel aküler. Jel aküler en az 15 günde bir % 100 tam şarj olmazsa ,içeride sülfatlaşma başlar ve akü pert olur. Karavan güneş paneli konusunda çok kısıtlı yere sahip. Bu işin birde gölgesi ,kışı ,garajı , bilinçsiz kullanımı var. Bir de üstüne üstelik dibine kadar kullanıldı mı ,hepten gitti akü. Şimdi bu durumda akü üreticisinin sorumluluğu suçu nedir. nasıl akü her türlü 2 yıl garantili olabilir.

Ben bunları yazarken tarafsız olarak yazdım. Haklının hakkını , Hakkı ya vermek lazım diye düşünüyorum.

Bu arada kayınpedere yeni telefon aldık . 1000 TL ye extra garanti yaptık. 2 yıl ekran kırılma ve garanti dışı arızalarda (sıvı teması ,larj yuvası vs ) geçerli bir garanti. ve adamlar 2 yıl içinde 1 defa ya mahsus pil değişimi hakkı vermiş. Ekran kırılma 3 defa mesela ,ama pil 1 defa . Ver 1000 TL kafan rahat olsun bence .

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri