Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Beko Buzdolabı Elektrik Tüketimi Fazla *Çözüldü*

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

KISKANIYORLAR

Vessen VTXM25N Tester
İnceleyenler Kulübü
Beko B9426 nofrost buzdolabımız var.Derece ayarı 1.kademede. Geceden sabaha 8 saatlik sürede 0,83 kw elektrik harcamış.Günlük 2,5 kw,aylık 75 kw tüketim oluyor.Tabiki gündüz daha çok kullanıldığı için tüketim bundan fazla olacaktır.

Bu soğuk dönemde hele gele gece vakti elektrik tüketimi normal değil gibi.Acaba ntc sıcaklığı tam ölçemediği için komperesör devamlı devreye giriyor olabilir mi ? Veya düşük bir ihtimal olsada derece ayarı yapılan potansiyometrede sorun olabilir mi ?

Ayrıca 1.kademede buzdolabı içi sıcaklığı kaç derece olmalıdır ?

Test amaçlı ntc yerine potansiyometre/trimpot taksak sorunun ntcden olup olmadığını kontrol edebilirmiyiz ? ( istenilen sıcaklıktaki direnç değerini bulmak gerekir tabiki )

Beko B9426 nofrost buzdolabımız var.Derece ayarı 1.kademede. Geceden sabaha 8 saatlik sürede 0,83 kw elektrik harcamış.Günlük 2,5 kw,aylık 75 kw tüketim oluyor.Tabiki gündüz daha çok kullanıldığı için tüketim bundan fazla olacaktır.

Bu soğuk dönemde hele gele gece vakti elektrik tüketimi normal değil gibi.Acaba ntc sıcaklığı tam ölçemediği için komperesör devamlı devreye giriyor olabilir mi ? Veya düşük bir ihtimal olsada derece ayarı yapılan potansiyometrede sorun olabilir mi ?

Ayrıca 1.kademede buzdolabı içi sıcaklığı kaç derece olmalıdır ?

Test amaçlı ntc yerine potansiyometre/trimpot taksak sorunun ntcden olup olmadığını kontrol edebilirmiyiz ? ( istenilen sıcaklıktaki direnç değerini bulmak gerekir tabiki )
Günaydın, öncelikle sadece ayar değil, hem dondurucu hem de soğutucu bölümlerin soğutma değelrerinin kaç olduğu önemli.
Benim eski Vestel 450 litre buzdolabı kış koşullarında 40kw tüketim yapmıştı on off kompresörlü hali ile.
Yeni buzdolabı olan inverter motorlu 450 litre samsung buzdolabı ise
Ağustos 38.42kw
Eylül 31.34kw
Ekim 27.71kw
Kasım ise henüz 15 günlük sonuca göre 11.08kw tüketim yapmış.

1700033445276.png1700033469891.png1700033490086.jpeg1700033514604.jpeg

Günaydın, öncelikle sadece ayar değil, hem dondurucu hem de soğutucu bölümlerin soğutma değelrerinin kaç olduğu önemli.
Benim eski Vestel 450 litre buzdolabı kış koşullarında 40kw tüketim yapmıştı on off kompresörlü hali ile.
Yeni buzdolabı olan inverter motorlu 450 litre samsung buzdolabı ise
Ağustos 38.42kw
Eylül 31.34kw
Ekim 27.71kw
Kasım ise henüz 15 günlük sonuca göre 11.08kw tüketim yapmış.

Ekli dosyayı görüntüle 9404Ekli dosyayı görüntüle 9405Ekli dosyayı görüntüle 9406Ekli dosyayı görüntüle 9407

Günaydın.
Antalya'da yaz aylarında nerdeyse günlük 3-3,5 kw ,aylık 90-100 kw yakıyor.
Buzdolabının dondurucu kısmında derece ayarı yok,sadece soğutucu bölümünde var.Buzdolabı kompresör motoru inverter değil on off şeklinde.
Normal şartlarda 1.kademede (sanırım en sıcak değer) soğutucu kısmı kaç derece civarında olması gerekiyor ?

Günaydın.
Antalya'da yaz aylarında nerdeyse günlük 3-3,5 kw ,aylık 90-100 kw yakıyor.
Buzdolabının dondurucu kısmında derece ayarı yok,sadece soğutucu bölümünde var.Buzdolabı kompresör motoru inverter değil on off şeklinde.
Normal şartlarda 1.kademede (sanırım en sıcak değer) soğutucu kısmı kaç derece civarında olması gerekiyor ?
Buzdolaplarının soğutucu bölümleri 2 dereceninaltında, 8 derecenin üstünde olmayacak şekilde tasarlanır o nedenle ölçüm değerleri önemlidir.
Eğer bu değerlerin altına iniyorsa kompresör gereğinden fazla devrede kalıyor demektir ki bu da tüketimi arttırır.
Kapı fitillerinde sorun varsa izolasyon sıkıntısı vardır yine kompresör daha fazla devreye girer ve tüketim artar.
Ürün teknolojisi eski nesilse, kompresör büyük, gaz tipi 134 se (Örnek) tüketim zaten yüksek olur zira kompresörün hp değeri yüksek olduğu için tüketim yüksek olur.

2 gün önce,ayar düğmesi tam dönmeyince söküp baktım.Trimpot kartına 2 tane soket geliyor.Biri nerdeyse gevşekliği yüzünden çıkmak üzereymiş.Sıcak silikonla sabitledim.
2 gün boyunca ısı ayarını 2ye alarak test yaptım.

Tüketim günlük 1,15 kw,aylık hesapla 34 kw 'a düştü.
Demek ki trimpota bağlı soket yerinden çıktığı için karta gerekli değerler gitmediği için komperesör fazladan çalışıyormuş :)

2 gün önce,ayar düğmesi tam dönmeyince söküp baktım.Trimpot kartına 2 tane soket geliyor.Biri nerdeyse gevşekliği yüzünden çıkmak üzereymiş.Sıcak silikonla sabitledim.
2 gün boyunca ısı ayarını 2ye alarak test yaptım.

Tüketim günlük 1,15 kw,aylık hesapla 34 kw 'a düştü.
Demek ki trimpota bağlı soket yerinden çıktığı için karta gerekli değerler gitmediği için komperesör fazladan çalışıyormuş :)
İşte sırf bu nedenle rakamsal değerler her zaman arıza tespitlerinde başrol oyuncusudur :)
Elleriniz dert görmesin, geçmiş olsun :ok

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri