Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Bir Daha Vestel Almayı Düşünmüyorum (Avrupa Fiyatı Şaka Gibi)

faintchimera

Yeni Üye
Yeni Üye
Bugün böyle bir tweet gördüm:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Birincisi böyle bir şey nasıl mümkün olabilir hem de taşıma maliyeti vs. göz önüne alındığında yarı fiyatına satıp kar edebiliyorsanız? Burada amaç ne bir türlü anlam veremiyorum. Bir millete kanlı bıçaklı düşman olsanız yine yapmak istemezsiniz uygun fiyata daha çok kazanabilirsiniz.

Başka bir üründe yine aynısı geçerli:
Türkiye: https://www.vestel.com.tr/vestel-cmi-89242-wifi-8-kg-1400-devir-camasir-makinesi-p-1823
Almanya: https://www.vestel.com/de/vestel-wmi-g-89342-wifi-waschmaschine-8-kg-1400-u-min-p-4168

Burada benim göremediğim gizli bir vergi yükü falan mı var?

Bugün böyle bir tweet gördüm:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Birincisi böyle bir şey nasıl mümkün olabilir hem de taşıma maliyeti vs. göz önüne alındığında yarı fiyatına satıp kar edebiliyorsanız? Burada amaç ne bir türlü anlam veremiyorum. Bir millete kanlı bıçaklı düşman olsanız yine yapmak istemezsiniz uygun fiyata daha çok kazanabilirsiniz.

Başka bir üründe yine aynısı geçerli:
Türkiye: https://www.vestel.com.tr/vestel-cmi-89242-wifi-8-kg-1400-devir-camasir-makinesi-p-1823
Almanya: https://www.vestel.com/de/vestel-wmi-g-89342-wifi-waschmaschine-8-kg-1400-u-min-p-4168

Burada benim göremediğim gizli bir vergi yükü falan mı var?

Bir şekilde kazık yiyoruz, o muhakkak. Lakin adil bir değerlendirme için iki pazar arasındaki farklı koşulları bilmek lazım.

-Türkiye’de nakliye ve montaj fiyata dahil. Oralarda değil.
-Bizde 3-7 yıl garanti var, oralarda genelde iki yıl.
- Bizde ürün lüks, %6,7 ötv var. Verginin vergisi ile %8 gibi ilave yük.
-orada ekonomi iyi. Öngörülebilir. Finansman maliyeti yok gibi. Düşük kar marjı ile çalışılabiliyor. Bizde kur riski, vadeli satışlar, taksit maliyetinin ve diğer risklerin fazlasıyla fiyatlara bindirilmesi, bayi teşkilatını besleme gereği vs vs hep ciddi yük
-burada Arçelik, Vestel kendini premium konumlandırırken orada yemez, ucuz olacak ki tercih edilsin. Benim için Hoover neyse onlar için Vestel o. Parası ona göre.

Bu arada, yanlış bilgi vermeyeyim diye listeye baktım. ÇIT ÇIT TIRNAK MAKASI %20 Ötv’ye tabi. Üzerine de kdv binince %44’e geliyor. Şaka falan değil.

Sonra bizim ürün bizde neden pahalı diyoruz. Kamu ve özel sektör işbirliği ile çok fena öpülüyoruz. Sebep olanları Allah bildiği gibi yapsın.

Türkiye'de satılan cep telefonlarındaki vergi ve kayıt ücreti gibi ücretlerin yaratıcısı Vestel'in kendisidir.

Yukarıdaki konuya gelirsek, Almanya satışları sanırım yeni başladı. Pazarda yer bulmak için komik rakamlara satışlar olabilir. Nasılsa Türkiye'den bu satışları amorti edebiliyor. Oraya yaptığı iskontoyu buraya eklerler olur biter. Biri sorarsa da yerli ve milliyiz derler olur biter.

Az önce ulusal haber kanalının birinde bu konu vardı. Katar ile Türkiye fiyatı tablosunu ekrana getirdiler. Fiyatlar ilk mesajdaki gibi neredeyse yarı yarıyaydı. Uzman diye çağırılan yorumcunun birinin açıklaması şu idi. Yurt dışından döviz getirisi olduğu için vergi alınmıyor dedi.

Ben bildim bileli böyle 90sandan sonra
BEKO da aynısı
Hangi markaya baksanızda aynı
Serbest bölgede üretilen her marka bundan yararlanıyor

Diğer sektörlerde
Rakıda, gofrette de aynı duruma geldi. Eskiden gıda da daha yakın rakamlardı.

Bizde bir de pazarlık mevzusu var. Almanya'da bu makine her yerde bu fiyattan satılıyordur.
Hepsiburada: https://www.hepsiburada.com/vestel-...Bayi&utm_source=pc&utm_medium=epey&wt_pc=epey

Vestel satış fiyatı 26999₺ olan makinenin Hepsiburada'da satış fiyatı 18000₺. Euro bazında yine pahalıya gelmekle birlikte aradaki fiyat farkı montajın ücretsiz olmaması ve verilen ekstra garanti ile açıklanabilir.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri