Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Soru Cevap Buzdolabı raflar arası sıcaklık farkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan garfabi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

garfabi

Yeni Üye
Yeni Üye
Arçelik 2476 cei model buzdolabımın en alt raf ile en üst raf arasındaki sıcaklık farkı 5-6 dereceyi buluyor. Bu normal midir yoksa çalışmayan bir parça mı var? Birden fazla iç fan olabilir mi? İnsülin kullandığım için benim önemli, teşekkürler.
Not: Bir hafta önce bozulan Ntu 170mt kompresör yerine embraco emy 3118y yeni takıldı. Akım ve watt değerleri normal.

Takılan kompesör gayet iyi. Birden fazla fan olmaz. Maksimum 2 tane olur biri dondurucu diğeri soğutucu bölmesinde ama genelde tek fan olur iki tarafa da soğuk havayı iletir. Muhtemelen başka bir sıkıntı var servis kaydı açtırın gelip testo cihazı koyup takibe alırlar dolabı. Bu arada dolabın yerleşimi çok tepe tepe olmasın hava içinde rahatça sirküle olsun.

İçeride hava sirkülasyonunu olumsuz etkileyici şekilde yerleşim varsa
Kapı sık açılıp kapatılıyorsa
Yeni gıda yüklemesi yapılması durumunda bu farklar oluşabilir ancak süre geçtikçe dengelenir.

Dengelenmiyorsa ''sorun var'' olarak değerlendirilebilir. :ok

İçeride hava sirkülasyonunu olumsuz etkileyici şekilde yerleşim varsa
Kapı sık açılıp kapatılıyorsa
Yeni gıda yüklemesi yapılması durumunda bu farklar oluşabilir ancak süre geçtikçe dengelenir.

Dengelenmiyorsa ''sorun var'' olarak değerlendirilebilir. :ok
Adem Bey selamlar,
48 saatlik gözlemlerimi paylaşıyorum.
Derin dondurucu ayarlandığı gibi -18/-19 ⁰C,
Üst bölüm +4 ayarlı, alt raf 3,3⁰C, üst raf 7,7⁰C
Defrost yapıyor (160 watt çekiyor)
İç fan çalışıyor (kapı anahtarını bulamadım, cep telefonu ile çektim), ama hava kanallarına peçete yapıştırdım, hava akışını göremedim.
Günlük tüketim ortalaması 3,25 watt, günlük çalışma süresi 21,66 saat, bana çok yüksek geldi. (çalışırken 150 watt anlık tüketim, 1,1A),
Sizin yorumunuzu alabilir miyim, teşekkürler

Arçelik 2476 cei model buzdolabımın en alt raf ile en üst raf arasındaki sıcaklık farkı 5-6 dereceyi buluyor. Bu normal midir yoksa çalışmayan bir parça mı var? Birden fazla iç fan olabilir mi? İnsülin kullandığım için benim önemli, teşekkürler.
Not: Bir hafta önce bozulan Ntu 170mt kompresör yerine embraco emy 3118y yeni takıldı. Akım ve watt değerleri normal.
Selamlar,
İç fan çalışıyor (kapı anahtarını bulamadım, cep telefonu ile çektim), ama hava kanallarına peçete yapıştırdım, hava akışını göremedim.
Günlük tüketim ortalaması 3,25 kwatt, günlük çalışma süresi 21,66 saat, bana çok yüksek geldi. (çalışırken 150 watt anlık tüketim, 1,1A),
Yorumlarınızı alabilir miyim, teşekkürler

Selamlar,
Günlük tüketim ortalaması 3,25 kwatt, günlük çalışma süresi 21,66 saat, bana çok yüksek geldi. (çalışırken 150 watt anlık tüketim, 1,1A),
Yorumlarınızı alabilir miyim, teşekkürler
Dostum merhaba aynı dolaptan bende de vardı 2 yaşından sonra soğutmamaya başladı ,servis aldı götürdü dolapta gaz kaçağı var yerine yeni başka model dolap verdi arçelik hiç ikiletmeden, bu model dolabın sıkıntısı çok kronik hatalı dolap bilgin olsun

Dostum merhaba aynı dolaptan bende de vardı 2 yaşından sonra soğutmamaya başladı ,servis aldı götürdü dolapta gaz kaçağı var yerine yeni başka model dolap verdi arçelik hiç ikiletmeden, bu model dolabın sıkıntısı çok kronik hatalı dolap bilgin olsun
Selamlar,
Dolabım 10 yaşında, garantisi olmadığını için değişim yapacaklarını sanmıyorum, kompresörü yeni değişti, yaşatmaya çalışıyorum, yeni dolap almak son çare.

Selamlar,
Dolabım 10 yaşında, garantisi olmadığını için değişim yapacaklarını sanmıyorum, kompresörü yeni değişti, yaşatmaya çalışıyorum, yeni dolap almak son çare.
Ben yeni kompresör değiştirdim 25 yıllık Arçelik marka G. Kore üretimi ilk nofros ladan dolap. Kasa çok sağlam olduğu için kompresör değiştirmeye değer dedim. Embraco taktım bende. Satın alınabilecek en iyi kompresörler den. Secom daha iyi ama çok yok piyasada. Benim kompresör sizin kompresörün bir büyük kapasitesi 1/4 hp. Watmetre ile ölçüm aldım, anlık 250 watt gibi. Soğutma çok iyi bende. Bu arada eski olan bu dolapta het rahat, ayrı ayrı üfleme var. Dengeli soğutma için. Yeni dolaplarda malesef hava dağılımı çok yetersiz. Ama şunu dikkatim çekti sizin total tüketimde çok. Şu an İndesit marka nofrost olmayan dandik bir çift kapı dolap var, yazlıkta kullanıyoruz. Soğutma vasat. R600 gazlı, 24 saat nerede ise durmuyor hiç. 24 saat tüketim 3,6 kw larda, çıkarıp atacağım o dolabı. Bence aşırı yakıyor. Birde şöyle keskin soğukta yok. Yeni tamir ettiğim dolabı test ettim, içi boş yanlız, çivi gibi soğutma var, 1,1 kw 24 saat tüketim.
Sizin dolabın alt soğutma fanını kontrol edin bence, sıkıntı olabilir. Birde dolabın arka kısım havalandırma iyi olsun.

Konuyu sonuçlandırma paylaşımıdır.
Havaların serinlemesi ile günlük tüketim 3,25 kwatt tan 2.00 kwatt a düştü, raflar arası sıcaklık farkı 5⁰C den 1,5⁰C ye düştü, soğutmasından memnunum.
Benim yorumum sistemdeki yağ ve nem zamanla filtrede toplandığı için normale dönmeye başladı, destekleriniz için teşekkürler.

Konuyu sonuçlandırma paylaşımıdır.
Havaların serinlemesi ile günlük tüketim 3,25 kwatt tan 2.00 kwatt a düştü, raflar arası sıcaklık farkı 5⁰C den 1,5⁰C ye düştü, soğutmasından memnunum.
Benim yorumum sistemdeki yağ ve nem zamanla filtrede toplandığı için normale dönmeye başladı, destekleriniz için teşekkürler.
Kapı contalarınız çok iyi oturmuyor olabilir onu da kontrol edin, contalar eşit seviyede oturuyor mu bakın. 14 yıllık Arçelik dolapta kapıya yıllarca çok fazla şey konulmasından dolayı, kapının açıldığı yön hafif aşağı sarkma yapmış. Sizinki gibi çok uzun süre çalışıp çok tüketiyor, soğutmada sıkıntı yapıyordu en son. Kapıyı çıkarıp alt pime 2-3 tane metal vida pulu koydum sorunlar düzeldi.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri