Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Buzdolabı ses sorunu

serkancam60

Yeni Üye
Yeni Üye
Öncelikle hepinize iyi günler dilerim
Forumunuzu üstat @Adem Helvacı hocamı Youtube'den takip etmeye başlayarak buldum ve ne yazık ki buraya karşılaştığım bir sorunu yazmam gerekti.

Modeli alttaki resimdeki bulunan profilo buzdolabına sahibiz
Uzun yıllardır bizimle olan ve arıza çıkarmayan buzdolabımız bir anda buzdolabından gelen yüksek bir çatırtı sesinden sonra arızalanmaya başladı.
Ve bu sesi çıkarttıktan sonra ise titreşim sesleri çıkarır gibi uzun soluklu motor sesleri çıkarmaya başladı arada ses kesilse de her gün istisnasız oluyor ve bu sesi çıkardığı zamanlarda da aşşağıda yine resmini çıkardığım yerden su sızdırıyor
Tabiki servisi çağırmak ve durumu netliğe kavuşturmak en mantıklısı ama ben birde size danışmak istedim
Sorun nedir
Tamiratı ne kadar mâl olur
Saygılarımla

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250517_185943_Gallery.webp
    Screenshot_20250517_185943_Gallery.webp
    16.5 KB · Görüntüleme: 12
  • Screenshot_20250517_185919_Gallery.webp
    Screenshot_20250517_185919_Gallery.webp
    53.9 KB · Görüntüleme: 10
Kapasitör / kondansatör arızası gibi duruyor. Eğer kondansatör arızasıysa ilerleyen zamanlarda kompresör motorunu da bozabilir. Eve gelen servis yüksek olasılıkla motor arızası olduğunu ve motorunun değişmesi gerektiğini söyleyecek ki böylece ortalama 15 bin liralık bir masrafı fatura edebilsin.

Bizim buzdolabının da derin dondurucusu arızalıydı, gelen servis elemanı “abi motor yağ basmış evaporatörü tıkamış, motor arızalı, değişmesi gerek.” vs dedi, 22 binden açtı kapıyı, 15 olur dedi 😀😀 Sonrasında kendim el attım olaya ve sadece basit bir yoğuşma kaynaklı bir tıkanma olduğu ortaya çıktı. Isıtıcı çalışıyor, zamanlayıcı çalışıyor, kompresör vaktinde devreye giriyor. Yani hiçbir sorunu yok. Tek ayak üstünde kaşla göz arası seveceklerdi🙂

Kapasitör / kondansatör arızası gibi duruyor. Eğer kondansatör arızasıysa ilerleyen zamanlarda kompresör motorunu da bozabilir. Eve gelen servis yüksek olasılıkla motor arızası olduğunu ve motorunun değişmesi gerektiğini söyleyecek ki böylece ortalama 15 bin liralık bir masrafı fatura edebilsin.

Bizim buzdolabının da derin dondurucusu arızalıydı, gelen servis elemanı “abi motor yağ basmış evaporatörü tıkamış, motor arızalı, değişmesi gerek.” vs dedi, 22 binden açtı kapıyı, 15 olur dedi 😀😀 Sonrasında kendim el attım olaya ve sadece basit bir yoğuşma kaynaklı bir tıkanma olduğu ortaya çıktı. Isıtıcı çalışıyor, zamanlayıcı çalışıyor, kompresör vaktinde devreye giriyor. Yani hiçbir sorunu yok. Tek ayak üstünde kaşla göz arası seveceklerdi🙂
Bu yüzden ilk foruma tanışmak istedim çünkü balıklama dalıp direkt servisi çağırdığında dediğiniz gibi kaşla göz arasından fark etmeden cüzdanınızdan para gidiyor

Hocam değerli cevabınız için teşekkürler
Bundan sonra ne yapmalıyım buzdolabı işinden pek anlamam da
Servis mi çağırayım

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri