Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Buzdolabının boşta elektrik tüketimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mcakan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

mcakan

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar elimdeki watt ölçerle denemeler yaparken kullandığım buzdolabının boşta 23-25 w arası güç çektiğini gördüm. Başka bir dolabı kontrol ettim boşta 0 w görünüyor. Arıza falan mı var acaba dolapta bilgisi olan var mı?
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.

Bu linkte de böyle bir sorundan bahsedilmiş bende uygulasam sorun olur mu acaba?

Bu sorunun doğru cevaplandırılabilmesi için öncelikle bahsi geçen buzdolabının ne olduğunu bilmemiz lazım çünkü her buzdolabının farklı çalışma tekniği var.

Günaydın, Tropikal serisi olan bu buzdolabı yanılmıyorsam 11 yaş ve üst ola gerek. TEE kompresör ile üretilen modellerden. Bu üründe siz kapağı açınca susan, kapattığınızda devreye giren minik bir fan var, hiçbir şey çalışmasa dahi hava sirkülasyonu için o fan çalışmaya devam eder. gördüğünüz tüketimin sebebi o.

Tek sensörlü bir dolap bu, no frost değil doğru ancak yine de fan ile hava devinimi yapılır bunlarda.

Günaydın, Tropikal serisi olan bu buzdolabı yanılmıyorsam 11 yaş ve üst ola gerek. TEE kompresör ile üretilen modellerden. Bu üründe siz kapağı açınca susan, kapattığınızda devreye giren minik bir fan var, hiçbir şey çalışmasa dahi hava sirkülasyonu için o fan çalışmaya devam eder. gördüğünüz tüketimin sebebi o.

Tek sensörlü bir dolap bu, no frost değil doğru ancak yine de fan ile hava devinimi yapılır bunlarda.
Evet hocam 10 yaş üstü dolap ama fan falan yok içinde otomatik defrost diye bişey varmış o mu çekiyor anlamadım.

Ekli dosyalar

• IMG_20230128_135525.jpg
    IMG_20230128_135525.jpg
    38.6 KB · Görüntüleme: 7
Evet hocam 10 yaş üstü dolap ama fan falan yok içinde otomatik defrost diye bişey varmış o mu çekiyor anlamadım.
defrost adımı farklıdır. Defrost rezistansı marka modele bağlı olarak çok değişir ama 100watt üstüdür.
Kitapçığınızda da fan motoru gösteriyor, o kadar watt anca fan motru fln çeker

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    480.6 KB · Görüntüleme: 4
Üretimin nasıl yapıldığına dair patlamış resimlere göre fan var ama siz yok diyorsanız yoktur elbette.
Defrost için rezistans gerekir ve defrost günün her zaman diliminde aktif olmaz, önceden planlı şekilde mekanik termostat mantığı ile 3 veya 4 kere defrosta girer. Bazı üretimlerde 3 kereydi yani 8 saatte 1 kere defrosta girer, sonra devame derdi, bazı bölgelerde yetersiz kalınca değişikliğie gittiler ve 6 saatte bir defrosta soktular ürünleri.

Sorun şu ki defrost için çalışan en düşük watt lı rezistans 100 120watt dolaylarında olur.
Yaprak rezistans, oluk rezistans, gövde rezistans çok değişkendir ama 10watt çekecek rezistans ben bilmiyorum.

Öyle 10 watt güç ile bir buz eritilebilmesi mümkün olmaz.

defrost adımı farklıdır. Defrost rezistansı marka modele bağlı olarak çok değişir ama 100watt üstüdür.
Kitapçığınızda da fan motoru gösteriyor, o kadar watt anca fan motru fln çeker
Fikocum aynı şeyleri yazmışız, ben tam yazarken @İlteriş Yılmaz gelince bir konu tartışırken mesajı göndermeyi unutmuşum, yollayınca senin mesajı gördüm artık o kadar yazmışım silmeyeyim bari dedim :kiskis

İnternette bunlarla ilgili fekalet bilgi kirliliği var. Adam rezistansın ısıtıcının vs akımını gerilimini kesiyor, kimi adam var buzdolabını geceleri fişten çekiyormuş bilmemne yani böyle çok garip bilgiler var. Yani 3 kuruş tasarruf edilecek diye buzdolabı perişan oluyor. Mesela çok vardı hala da vardır adam buzluğu böyle öbek öbek kar bağlamış buz tutmuş 1 karış buz var yani öyle buzlu, bıçakla kırmaya uğraşıyor sonra deliyor gaz kaçıyor hoop gitti dolap çöpe. Halbuki olay basit, 0'a al konumu çek fişini buz kendi kendine çözülsün bu kadar basit. Arka soğutucu alt kısmı soğutan kısım da aynı buz oluyor sonra hoop bıçakla dalan var. Ya abicim gerek yok ki ? onu alet kendisi otomatik yapıyor zaten, orada ki suyu da alttan motorun üstündeki kaba gönderiyor o kapta duran su da motorun soğumasına yardımcı oluyor o da zamanla buharlaşıyor vs. mesela burada da 25 watt yakıyor diyelim 10 saatte 250 watt, 40 saatte 1000 watt o da 1 kw desek bakkal hesabı yani bunu da kaç günde yakacak zaten ? 1 haftada mı ? 1 haftada ekstra alet 1 ke yakıyor o da güncel fiyattan 1.45 tl miydi 1.74 müydü öyle birşeydi diye hatırlıyorum. Yani bunla ilgili kafa patlatmaya değer mi değmez mi o da başka bir konu. :)
Orçun'um en iy bilenlerdensin, bizim de derdimiz zaten sadece ve sadece teyitli doğru bilgi paylaşılmasını istiyoruz. ''Yazsınlarda ne yazarlarsa yazsınlar, polülasyon olsun, sirkülasyon olsun yeter'' mantığında olan DH üst yönetimi ile tartışmalarımdanbirisi buydu mesela ben orada mod iken. Ben yanlış her bilgiyi silerdim mesela, üst yönetim ise ''Biz doğrulama mercii değiliz, sen karışma bırak herkes istediğiniz yazsın'' diye diretiyordu.

Yahu 2+2=4 ama birisi ''Bence 5'' yazıp gidiyor, bunun altını besleyecek bir argüman yok, neden sonuç ilişkisi yok, akıl yok, mantık yok ama o mesaj orada var, neden? Çünkü ne kadar çok mesaj o kadar çok hit ve ne kadar çok hit o kadar çok reklam demek olay bu..

Bana bir yetki verilmiş ise takıldığım her forumda hatalı paylaşılan bilgilerin tamamını siliyorum sırf bu bilgi kirliliğinin önüne geçmek için.

Oooo abi neler var neler. DH'den biliyorum yani, adam güç kaynağı fanı ses yapıyormuş diye fanın kablosunu kesmiş şimdi diyor sıfır ses oh be kurtuldum. E abi psu gitti ? o nereye kadar dayanacak ? yanacak gidecek ısıdan birşey olacak sonra birisi yazınca da '' YA KARDEŞİM SENİN YÜZÜNDEN PSU BOZULDU NE YAPACAZ '' diye herif aymazca bana ne yapmasaydın diyecek. :D Abi bana böyle 2 tane notebook geldi. Kimden duymuşsa işte açmış içini temizlemiş güya, tutmuş elektrik süpürgesini fanın üstüne içini temizlemiş. Abi temizledin de o fandan anakarta ters akımı verdin yüksek devir yüzünden aaaa sonra fan hiç çalışmıyor neden acaba ? yeni fan alır takar gene çalışmaz geçti o iş anakartı gitti. Bunu anlatıyorum yapmayın diyorum daha hala '' AMA ABİ YUTUPTA BİR DAYI VAR O ÖNERİYOR '' ya kardeşim öneriyor da sen yapma işte bak bozuldu git o zaman onun parasını o dayıdan iste ? birini yapamadım entegreye kadar gitmiş, birtane kontrolcü vardı oraya kadar gitmiş pert. Onu değiştirsek belki olacaktı ama söktüm yerinden baktım kısadevre devam taaa işlemciye yürümüş. Birde usb 3.0 portunu da yemiş öldürmüş sadece 2.0 çalışıyordu. Öğrenciydi kardeşimiz mecburen usb hattından 5v çektim fanı öyle çalıştırdık ama yüke girince tabi devir yetmiyor sabit kalıyor, dedim bak böyle böyle götürür ama zorlama oyunu bırak nette gez o kadar. Öbürü hele çok kötüydü baya yol erimiş. Bu dayı dedim ama araştırdım baktım ünlü bir youtubermış. :D Dayı emekli olmuş sarmış bu işlere abi tamam da yapma işte ya, gördüm birtane hele notebook fanını çıkartıyor komple olduğu gibi fanı açmadan etmeden banyoda musluk altında fırçayla sabunlayıp yıkıyor. :D İşte kasa temizleyecek birtane öyle videosu vardı banyoda hortumla yıkıyor sonra diyor balkonda 3 gün kuruttum çalışıyor biz böyle yaptık falan birşey olmadı şimdiye kadar diyor. Ya abi bunları gören insanlar yapıyor işte sonra sen böyle deyince çıldırıyorlar. '' VAY SEN DAHA MI İYİ BİLECEN YA ? ADAM YUTUBIR YA BİLMEMKAÇ BİN ABONESİ VAR ADAMIN KARDEŞİM AZ SAYGI DUY '' gibi gibi kraldan çok kralcılar türüyor. Sonra bıraktım hiç yazmıyorum adam zaten izlensin diye cpu soğutucusu yerinde yumurta haşlamaya çalışmış birisiydi. :D Vaktime yazık günah. :D
Abi işte bizdeki genel durum ne yazık ki takipçi sayısı, abone sayısı ve mavi tik gibi durumlar üzerinden ilerliyor.

Twitter aktif kullandığım bir alan değil, genelde siyasi içerikleri takip için kullanırım o yüzden önemsiz mecradır benim açımdan. Aeada girer bakardım, yazanları göz aşinası tanırım takip edenleri vs. elimden geldiğince geri döner geri takip ederim falan filan. Bu bahsedeceğim arkadaş da böyle birisi, Kendisini tanımam etmem ama göz aşinalığım var.

Nesye bu Musk efendi gelip de parayı bastırana (Sanırım aylık 8usd) mavi tik vermeye başladı ya hani, la bi baktım eleman yorum yazmış, ''Mavi tik yok, hesaba güvenemem'' demiş. Yalnız kendisi mavi tik almış asıl vurgulamak istediği o sanırım :kiskis

''Seni güven sorunundan kurtarayım engelleyerek'' dedim engelledim geçtim :kop

Yahu abi şimdi benim 6 milyon abonem var ise, sizce ben araba konusunda uzmanmıyımdır? Abone sayısı artınca beyine bilgi upload seviyesi mi yükseliyor?

Mavi tikli olunca daha mı iyi biliniyor.?

Sırf bu yüzden ben bilgiyi dahi hak edenin alması için bir yol düşünüyor bulamıyorum. Böyleleri faydalanmasın abi, cehaletlerinde boğulsunlar :kiskis

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri