Oooo abi neler var neler. DH'den biliyorum yani, adam güç kaynağı fanı ses yapıyormuş diye fanın kablosunu kesmiş şimdi diyor sıfır ses oh be kurtuldum. E abi psu gitti ? o nereye kadar dayanacak ? yanacak gidecek ısıdan birşey olacak sonra birisi yazınca da '' YA KARDEŞİM SENİN YÜZÜNDEN PSU BOZULDU NE YAPACAZ '' diye herif aymazca bana ne yapmasaydın diyecek.
Abi bana böyle 2 tane notebook geldi. Kimden duymuşsa işte açmış içini temizlemiş güya, tutmuş elektrik süpürgesini fanın üstüne içini temizlemiş. Abi temizledin de o fandan anakarta ters akımı verdin yüksek devir yüzünden aaaa sonra fan hiç çalışmıyor neden acaba ? yeni fan alır takar gene çalışmaz geçti o iş anakartı gitti. Bunu anlatıyorum yapmayın diyorum daha hala '' AMA ABİ YUTUPTA BİR DAYI VAR O ÖNERİYOR '' ya kardeşim öneriyor da sen yapma işte bak bozuldu git o zaman onun parasını o dayıdan iste ? birini yapamadım entegreye kadar gitmiş, birtane kontrolcü vardı oraya kadar gitmiş pert. Onu değiştirsek belki olacaktı ama söktüm yerinden baktım kısadevre devam taaa işlemciye yürümüş. Birde usb 3.0 portunu da yemiş öldürmüş sadece 2.0 çalışıyordu. Öğrenciydi kardeşimiz mecburen usb hattından 5v çektim fanı öyle çalıştırdık ama yüke girince tabi devir yetmiyor sabit kalıyor, dedim bak böyle böyle götürür ama zorlama oyunu bırak nette gez o kadar. Öbürü hele çok kötüydü baya yol erimiş. Bu dayı dedim ama araştırdım baktım ünlü bir youtubermış.
Dayı emekli olmuş sarmış bu işlere abi tamam da yapma işte ya, gördüm birtane hele notebook fanını çıkartıyor komple olduğu gibi fanı açmadan etmeden banyoda musluk altında fırçayla sabunlayıp yıkıyor.
İşte kasa temizleyecek birtane öyle videosu vardı banyoda hortumla yıkıyor sonra diyor balkonda 3 gün kuruttum çalışıyor biz böyle yaptık falan birşey olmadı şimdiye kadar diyor. Ya abi bunları gören insanlar yapıyor işte sonra sen böyle deyince çıldırıyorlar. '' VAY SEN DAHA MI İYİ BİLECEN YA ? ADAM YUTUBIR YA BİLMEMKAÇ BİN ABONESİ VAR ADAMIN KARDEŞİM AZ SAYGI DUY '' gibi gibi kraldan çok kralcılar türüyor. Sonra bıraktım hiç yazmıyorum adam zaten izlensin diye cpu soğutucusu yerinde yumurta haşlamaya çalışmış birisiydi.
Vaktime yazık günah.