Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Çamaşır Makinesi Geziyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ahayyildiz

Araştırmacı
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
ÇamaşırMakinesi
Arçelik Servisi gelip Çamaşır makinesi kurup gittmişti ancak teraziye almadığı için sıkarken aşırı titreşim yapıyordu terazi ile dengeye aldım ancak bu seferde makine gezmeye başladı ? Teraziye alırken makineyi ayaklarını yükseltme yapmıştım alttan daha iyi hava girişi olsun diye.

Yükseltince ayakların gezmesi normal midir Çamaşır makinesinin. Makineyi daha iyi hava girişi oslun diye paslanmaya karşı yükseltmek mantıklı mı ? mantıklı ise gezinmesini nasıl önlerim makinenin

Arka ayakları dibine kadar sıkın ön ayaklarıyka ayar yapın. Yer ne bu arada parke felansa düzen tutmaz.

Arka ayakları dibine kadar sıkın ön ayaklarıyka ayar yapın. Yer ne bu arada parke felansa düzen tutmaz.
Yer daha yeni tadilat gördü zemin döşemeler granit. Arka ayakları yere kadar sıfırlayalım anladım ? Peki o zaman teraziden çıkmaz mı makine öne doğru ayar yaparsak sadece

Yer daha yeni tadilat gördü zemin döşemeler granit. Arka ayakları yere kadar sıfırlayalım anladım ? Peki o zaman teraziden çıkmaz mı makine öne doğru ayar yaparsak sadece
Ben arkaları komple sıfırladım önleri kaldırıp teraziye aldım makineyi yürüme felan yapmıyor. Öyle deneyin yine olmazsa servis çağırın.

Ayakların çok yüksek olmaması lazım, su terazisini hem dik hem de yan olarak tutup bir eğim olup olmadığına dikkat edilmeli. Jiroskop sensörü olan telefonlarda telefonu makinenin üstüne koyup o şekilde ayar yapılabilir. 3 eksende birden gösterdiği için hem sağ sol hem de yukarı aşağı cinsinden düz olmasına yarar. Makine çok yüksek olmamalı mümkün olan en alt seviyede terazide olmalı.

Arçelik Servisi gelip Çamaşır makinesi kurup gittmişti ancak teraziye almadığı için sıkarken aşırı titreşim yapıyordu terazi ile dengeye aldım ancak bu seferde makine gezmeye başladı ? Teraziye alırken makineyi ayaklarını yükseltme yapmıştım alttan daha iyi hava girişi olsun diye.

Yükseltince ayakların gezmesi normal midir Çamaşır makinesinin. Makineyi daha iyi hava girişi oslun diye paslanmaya karşı yükseltmek mantıklı mı ? mantıklı ise gezinmesini nasıl önlerim makinenin
teraziye falan gerek yok , makinenin üstünden elle bastırın dengesizlik yoksa sıkıntı yok. Tabi terazi veya telefon ile ayarlarsanız daha iyi olur.Bunun dışında ön taraf hafif yüksek olursa iyi olur detarjan çekmesinden su sızıntısı engeller , detarjanın akışını kolaylaştırırsınız.

ama size üzücü birşey söyleyim makine dengede olduğu halde titreme yapıyorsa naparsanız yapın gezecektir ses yapacaktır. Bazı arçelik modellerinde bu sıkıntı var.yine de deneyin derim.

evet bendede arçelik var ne yapsam illaki sapmalar oluyor. tecrübelerime göre makinadaki çamaşır miktarına göre makinanın gezmesi değişiyor. ağırlığa göre kazan çok veya az sallanıyor sıkma anına geçeceği zaman bu durum meydana geliyor.

evet bendede arçelik var ne yapsam illaki sapmalar oluyor. tecrübelerime göre makinadaki çamaşır miktarına göre makinanın gezmesi değişiyor. ağırlığa göre kazan çok veya az sallanıyor sıkma anına geçeceği zaman bu durum meydana geliyor.
ne zaman almıştınız hocam modeli nedir?

Makineyi teraziye alırken sadece üstten bakmak yeterli olmaz , önden ve yandan da teraziye bakmak lazım. bir de ayakları ne kadar yükseltirseniz makinenin ağırlık merkezini o kadar yukarıya alırsınız. Bu da titreşimi arttırır. Ayakları mümkün oldukça yere yakın tutmalısınız. Eğer ıslak zemin gibi bir sorun var ise de platform temin edip üstüne koymanız gerekir.

ne zaman almıştınız hocam modeli nedir?
2023 un sonuna doğru almıştım. GPWM 104855
Gezinme normalde dengesiz iken yoktu. Servisler malum kurup 2 birşey anlatıp diğer müşteriye geçiyor. Alttan yüksek yapalım dedik banyoda olduğu için ortam buhar oldu mu ç.makine sirkülasyon yapsın çürüme olmasın diye (Gerçi bizde sürekli banyo penceresi açıktır ayrıca 2 tane de baca çıkışı var ) yükseltme yapınca oldu. Henüz ayarları değişmedim. değiştirnce tekrar bakacağım duruma.

2023 un sonuna doğru almıştım. GPWM 104855
Gezinme normalde dengesiz iken yoktu. Servisler malum kurup 2 birşey anlatıp diğer müşteriye geçiyor. Alttan yüksek yapalım dedik banyoda olduğu için ortam buhar oldu mu ç.makine sirkülasyon yapsın çürüme olmasın diye (Gerçi bizde sürekli banyo penceresi açıktır ayrıca 2 tane de baca çıkışı var ) yükseltme yapınca oldu. Henüz ayarları değişmedim. değiştirnce tekrar bakacağım duruma.
gezinecek kadar olması ayaklardan birinin boşta yada dengesiz olduğundan olabilir.Ama titreşim ve sesi ayak ayarıyla çok az düzeltebilirsiniz.

Çm yi arka ayakları sıfırlayıp ön ayakları yukarı olacak şekilde ayarladım. Makineyi el ile sarstığım halde gram oynamıyor ancak makine yine yürümüş gördüm. Sıkma-pompa programda deneyim gözümle görmek için 15 dk sürüyor 14 dk sürekli bir sağa bir sola dönüyor. Bu dönerken (makinede çamaşırlar var) bana garip gelen ses kaydını ekte aldım. bu ses normal mi yoksa anormal mi ?
çm nin göstergesi 1dk kaldığı halde nerede ise 5 dk yine hafif döndü sonra sıkmaya başladı ve makine deli gibi titriyor ve gezinmeye başladı. bir dahakine tüm ayakları ön dahil sıfırlayacağım yere doğru olmazsa servis çağıracağım

@Adem Helvacı

Ekli dosyalar

Çm yi arka ayakları sıfırlayıp ön ayakları yukarı olacak şekilde ayarladım. Makineyi el ile sarstığım halde gram oynamıyor ancak makine yine yürümüş gördüm. Sıkma-pompa programda deneyim gözümle görmek için 15 dk sürüyor 14 dk sürekli bir sağa bir sola dönüyor. Bu dönerken (makinede çamaşırlar var) bana garip gelen ses kaydını ekte aldım. bu ses normal mi yoksa anormal mi ?
çm nin göstergesi 1dk kaldığı halde nerede ise 5 dk yine hafif döndü sonra sıkmaya başladı ve makine deli gibi titriyor ve gezinmeye başladı. bir dahakine tüm ayakları ön dahil sıfırlayacağım yere doğru olmazsa servis çağıracağım

@Adem Helvacı
Servis çağırın değişim istediğinizi belirtin.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri