Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Daikin Sensira montajı yapıldı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

incelerizsever

Daikin Sensira Tester
İnceleyen Kulüp
Daha önce açtığım konuda kurulum sonrası fotoğraflar istenmişti bugün klima kuruldu fotoğrafları atıyorum Sensira 12000 btu. Ustaya vakumu sorduğumda yapıyoruz dedi ve vakumun neden gerektiğinide anlattı hoşuma gitti 10 dakika yada daha uzun süre vakum yapıldı kuruldu ustalardan memnun kaldım. Elektrikçi geldiği zaman elektrik tesisatını yapacak şuan test edemedim ama elektriği bağlayıp kontrol ettiler sorun yok gibiydi montajdan memnum kaldım yalnız ustalar gittikten sonra duvardaki deliğin durduğunu gördüm normalde kuran ekip bu deliği kapatıyor mu unutmuş olabilirler mi onu da sormak isterim artık deliği kendim kapatırım ama sanırım arasına bir şey sıkıştırmam lazım çimento alçı vb dökersem sıkıntı olur.

Ekli dosyalar

• 20240610_174605.jpg
    20240610_174605.jpg
    21.6 KB · Görüntüleme: 80
  • 20240610_174621.jpg
    20240610_174621.jpg
    39.3 KB · Görüntüleme: 80
  • 20240610_174641.jpg
    20240610_174641.jpg
    63.2 KB · Görüntüleme: 77
  • 20240610_174650.jpg
    20240610_174650.jpg
    60.1 KB · Görüntüleme: 79
  • 20240610_174720.jpg
    20240610_174720.jpg
    38.2 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleme:
Daha önce açtığım konuda kurulum sonrası fotoğraflar istenmişti bugün klima kuruldu fotoğrafları atıyorum ustaya vakumu sorduğumda yapıyoruz dedi ve vakumun neden gerektiğinide anlattı hoşuma gitti 10 dakika yada daha uzun süre vakum yapıldı kuruldu ustalardan memnun kaldım. Elektrikçi geldiği zaman elektrik tesisatını yapacak şuan test edemedim ama elektriği bağlayıp kontrol ettiler sorun yok gibiydi montajdan memnum kaldım yalnız ustalar gittikten sonra duvardaki deliğin durduğunu gördüm normalde kuran ekip bu deliği kapatıyor mu unutmuş olabilirler mi onu da sormak isterim artık deliği kendim kapatırım ama sanırım arasına bir şey sıkıştırmam lazım çimento alçı vb dökersem sıkıntı olur.
Merhaba,
Fotoğraflardan tam anlayamadım ama sanki iç ünite kirişe denk gelmiş gibi üst tarafta yeteri kadar hava emişi için mesafe var mı? (örneğin15-20cm) Normalde o deliği kapatmaları gerekiyor alçı vb. gibi ürünle, birde dış ünite bağlantı noktasında o 10 cm civarı gibi olan hatları izolasyonsuz öyle açık bırakmak montaj yapan ustayı hiç mi rahatsız etmemiş ya oradan terleme yapıp su damlatması ya da çok çok azda olsa ısı kaybını geçtim görsel olarak içine sinmez ustayım diyen insanın ya.
Eğer ki alçıyı kendiniz yapacaksanız delik içerisine gazete parçası, sünger. karton vb. bir şeyler koyup yüzeysel yapmaya özen gösterin alçıyı içini komple doldurmayın. İlerleyen zamanlarda bakım, arıza veya taşıma gibi durumlarda demontajı gerekirse tesisatın sökümü açısında önemli.
Hayırlısı olsun bu arada güle güle kullanmanız dileğiyle.

Merhaba,
Fotoğraflardan tam anlayamadım ama sanki iç ünite kirişe denk gelmiş gibi üst tarafta yeteri kadar hava emişi için mesafe var mı? (örneğin15-20cm) Normalde o deliği kapatmaları gerekiyor alçı vb. gibi ürünle, birde dış ünite bağlantı noktasında o 10 cm civarı gibi olan hatları izolasyonsuz öyle açık bırakmak montaj yapan ustayı hiç mi rahatsız etmemiş ya oradan terleme yapıp su damlatması ya da çok çok azda olsa ısı kaybını geçtim görsel olarak içine sinmez ustayım diyen insanın ya.
Eğer ki alçıyı kendiniz yapacaksanız delik içerisine gazete parçası, sünger. karton vb. bir şeyler koyup yüzeysel yapmaya özen gösterin alçıyı içini komple doldurmayın. İlerleyen zamanlarda bakım, arıza veya taşıma gibi durumlarda demontajı gerekirse tesisatın sökümü açısında önemli.
Hayırlısı olsun bu arada güle güle kullanmanız dileğiyle.
İç ünitenin ön kısmında 18-19cm civarı bir boşluk var arka tarafınsa ise tavanda çapraz alçıpan olduğu için azalıyor ama görünüşte hava emişi için gayet yeterli alan gözüküyor, deliği ise kutudan çıkan strafor köpükleri iyice sıkıştırarak doldurdum dış duvar kısmına da tamir bandı çektim iç tarafa demontajı etkilemeden dekoratif bir şeyler yapmaya çalışacağım. Dış ünite izolasyonun açık kalması benimde dikkatimi çekti acaba kasıtlı olarak mı öyle bırakıldı diye düşünüyordum artık oraya kendim izole etmek için bir şeyler yaparım iyi dilekleriniz ve yardımınız için teşekkür ederim.

Boruların açık kalan yerleri de kapatılsa ve dekoratif ile sarılsa güzel olurdu fakat genel itibari ile güzel montaj.
Bir an korktum vibrasyon takozu takılmamış sanki diye, sonraki fotoda gördüm :)

Sizi de inceleyenler kulübü grup üyesi yaptım. Daikin Sensira Tester olarak aramıza hoşgeldiniz :ok

Az önce elektrik tesisatı yapıldı pek test edemedim ama ilk gördüklerim normal kullanımda gerçekten sessiz, klimanın önüne çubuk şeklinde yemek derecesi koydum çok iyi olmasa da fikir verebilir. Hava dışarıda 32 derece dış ünite güneş görmüyorken klima ilk çalıştırmada turbo modda 13.9 derece, fanlar düşükte klima 18 dereceye ayarlıyken 8.3 derece çıkış sıcaklığı gördüm biraz bekleyip turbo modda bidaha bakım 13 dereceyi gördüm galiba oda soğudukça düşüyor ama klimanın ilk çalıştığı zamanki dereceler bilenler için fikir verebilir ben sadece ölçüldüğünü gördüm ve kendim de öylesine denemek istedim klima şuanlık güzel gözüküyor özellikle dış ünite bana çok sessiz geldi turbo modda bile sesi düşük ama yeni nesil diğer klimaları görmediğim için bilemiyorum.

Az önce elektrik tesisatı yapıldı pek test edemedim ama ilk gördüklerim normal kullanımda gerçekten sessiz, klimanın önüne çubuk şeklinde yemek derecesi koydum çok iyi olmasa da fikir verebilir. Hava dışarıda 32 derece dış ünite güneş görmüyorken klima ilk çalıştırmada turbo modda 13.9 derece, fanlar düşükte klima 18 dereceye ayarlıyken 8.3 derece çıkış sıcaklığı gördüm biraz bekleyip turbo modda bidaha bakım 13 dereceyi gördüm galiba oda soğudukça düşüyor ama klimanın ilk çalıştığı zamanki dereceler bilenler için fikir verebilir ben sadece ölçüldüğünü gördüm ve kendim de öylesine denemek istedim klima şuanlık güzel gözüküyor özellikle dış ünite bana çok sessiz geldi turbo modda bile sesi düşük ama yeni nesil diğer klimaları görmediğim için bilemiyorum.
Hayırlı olsun güzel ürün daikin ürünleri zaten enerji tüketim az ve sessilik olarak bilinir. Bide uzun ömürlüdür. Tabi sensira en alt model üst seviyeleri başka bi dünya'dan

8,3 °C gibi çıkışlar normal. Bahsettiğiniz turbo modda fan hızınız arttığı için geçen hava miktarı artıyor. Yani basit bir anlatımla, fan hızı düşükken hava daha yavaş geçtiği için evaporatörün içinden ısı tranferi daha iyi iletiliyor. Turbo modu yada en yüksek fan modunda ise geçen hava miktarı arttığı için ısı tranfer süresi azaldığından iç ünite hava çıkış sıcaklığında değişkenlik görmeniz gayet olağan. Birde bu duruma etken olan bir diğer konu oda içerisinde sıcaklık 32 °C olan bir odada ki klimanın çıkış sıcaklığı örneğin 12-13 °C verirken içerisi 24 °C derecelerde olan bir oda da örneğin 6-7 °C görmekte gayet olağan bir durum oluyor.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri