Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima DAİKİN ZETA SHİRA PLUS 14000 BTU KLİMA

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Altan

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba size bir sorum olacak 2025 model

DAIKIN zeta shira plus 14000 btu modeli klima aldım salonum 20 metre kare montajdan sonra klima yi sıcak modda kullanmak istediğimde sıcak hava ilik ve soguk gibi üflüyordu ve oda sıcaklığını 30 dereceye ayarlıyordum ama salonumda 2 termometre 1.Si Apple Home pod 2. Si Meross akilli termostatik vana bunlarin ikisinde de termometre bulunuyor bunlardan oda sicakligina baktigimda salonun sicakligi 25 derece gösteriyor (klima 4 saat çalistiktan sonra bu degerleri aldim) fakat klimanin ONECTA uygulamasi üzerinden baktigimda klima

30 dk sonra salonun sicakligi 31 derece gösteriyordu 4 saat içerisinde

ONECTA 31/32 derece gösteriyordu yani gerçek anlamda oda sıcaklığını ben 30 derece bile hissetmiyordum servise gittim durumu söyledim servis geldi ve klimanın gazi yetersiz dedi gaz bastı tamam düzelir dedi gitti daha sonra klimayı tekrar açıp denediğimde evet eskiye göre daha sıcak hava üflüyor fakat klima fani sürekli duruyor bir süre sonra tekrar fan devreye giriyor ve oda sıcaklığı ölçümlerimdeki problem hala devam ediyor klimada sorun var mi sizce ne yapmalıyım klimanın termostatı arızalı olabilir mi oda sıcaklığını yüksek algılayıp bundan kaynaklı fani sürekli devre disi bırakıp devreye girer mi bilgilendirirseniz memnun olurum karşısındaki duvar 3.80 cm mesafede ve kapiyi açık kullandığımda aldığım degerler bu sekilde klima ile salon kapisinin mesafeside yaklaşık 120 cm dijital termometre ile ölçdüğümde klimanın içinden çıkan sıcak hava max 50-51 derece oluyor. Zeta shira plus ın iç fan durmadan kesmeden çalışması için bir ayar var mı acaba fan sürekli durduğu için mi salonu ısıtmıyor (Yatak odamda bulunan DAİKİN sensira modeli ise içinden çıkan hava sıcaklığı stabil şekilde 56-58 derece ve odayı ısıtma konusunda çok memnunum) yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• IMG_1219.webp
    IMG_1219.webp
    217.2 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_1227.webp
    IMG_1227.webp
    204.4 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_1228.webp
    IMG_1228.webp
    221.6 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_1311.webp
    IMG_1311.webp
    38.3 KB · Görüntüleme: 23
Youtube 'da konuşmuştuk sizinle, tamda söylediğim gibi durum, kısa duvar etkisi ve klimanın odaya bük gelmesinden kaynaklanan bir durumdan sizin klimanın çok fazla dur kalk yapıyor. Klimaya boşuna gaz eklemişler bence. Sizin aldığınız klima özellikle kışın için çok güçlü bir klima olduğundan dış ortam şuan havalar itibarı ile soğuk olmadığından düşük watt larda çalışıyor ve sizin istediğiniz ısıyı üflemiyor. O klima kışın 80 100 m2 alanı ısıtacak kapasiteye sahip bir klimadır.

Hocam birde resime dikkatli bakınca gördüm, klimanızın altında bir dolap var, klima kışın aşağı üflediğinde o dolaba çarparak yine klimanın sensörünü yanıltacaktır. Klimanızı kullanırken flaplarını dolaba üflemeyecek şekle getirdiğinizde daha sağlık bir durum olacaktır.

Youtube 'da konuşmuştuk sizinle, tamda söylediğim gibi durum, kısa duvar etkisi ve klimanın odaya bük gelmesinden kaynaklanan bir durumdan sizin klimanın çok fazla dur kalk yapıyor. Klimaya boşuna gaz eklemişler bence. Sizin aldığınız klima özellikle kışın için çok güçlü bir klima olduğundan dış ortam şuan havalar itibarı ile soğuk olmadığından düşük watt larda çalışıyor ve sizin istediğiniz ısıyı üflemiyor. O klima kışın 80 100 m2 alanı ısıtacak kapasiteye sahip bir klimadır.
İlginiz için teşekkür ederim.Bu durumda benim yapmam gereken bir şey varmı?

Hocam birde resime dikkatli bakınca gördüm, klimanızın altında bir dolap var, klima kışın aşağı üflediğinde o dolaba çarparak yine klimanın sensörünü yanıltacaktır. Klimanızı kullanırken flaplarını dolaba üflemeyecek şekle getirdiğinizde daha sağlık bir durum olacaktır.
Evet haklısınız klimanın altındaki vitrine ısı çarpıp sensörü yanıltabilir. Kış a girerken onu kaldıracağım oradan

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri