Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Emniyet Güçlerimize Selamlar Olsun.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Adem Helvacı

Everybody Lies
Yönetici
Administrator
Vestel 55U9700
Android olmayan, stabil, 17MB180E_G31 (1,5gb) anakart ile üretilmiş olan, HKC VA ve BOE ADS ile karma panel üretilen modeldir. HKC 12, BOE ise 6 COF yani 6 chip (çip) ile üretilmiştir. HKC panel istiyoruz demek şartı ile satıcıdan şartlı alım yapılabilir (Neicede toplu ürün alacaksınız) Oldukça ekonomik, istediğinizi verebilecek düzeyde iyi üründür.

Vestel 55Q9900
Yine android olmayan, Yine 17MB180E_G31 81,5gb) anakart ile üretilen fakat bu sefer HKC ve LG nin ikisi de IPS tabanlı olan karma panel mantığı ile, LG 6 COF, HKC ise 12 COF olan modeldir. Yine HKC şart koşularak satın alınabilir üretimdir.

TCL 55P615 yerine 55P635
Bu ürün Android üretimdir. Stabil üründür, rüştünü ispat etmiştir ancak size önerim 55P635 olur. 2GB ram bellek ve 16gb depolama özelliğine ilaveten CSOT den 12 çip üretim + tekil panel olması avantaj teşkil eder. Şu an Amazon da 14.500tl den satışta görüyorum. Ayrıca işletim sistemi Google TV dir.

Samsung 55BU8000 - 55BU8500
Telefonda konuştuğumuz üzere kasa kozmetik ve pazarlamaya yönelik yapılan yazılım oynamaları dışında 8000 8100 8500 arasında son kullanıcıyı inanılmkaz derecede ilgilendirecek değişiklik yok. Crystal panel olarak geçen bu üretimler renk algoritması anlamında çok tatmin edicidir. Yazılımı oldukça stabil olan bu ürün ital gruplarda en iyi satış sonrası hizmete sahiptir ancak yine de kusursuz değildir.

Samsung 60BU8000
Yine Telefonda anlattığım üzere en çok ön plana aldığım modeldir diyebilirim. SDP yani Sakai display tarafından üretilen çok özel bir panele sahiptir. 24 COF ile üretilmiş VA tabanlı (Panelin yapı tipi ASV yani Advance Super View (Gelişmiş Süper Görünüm) şeklindedir.) ve renk uzayı bağlamında sRGB oranı %100, DCI P3 ise %79 olan bu panel sınıfında tek diyebileceğim üretimdir. Daha geçen hafta veya 19 gün kadar önce Öğrenci indirimli 14.500tl ye satılmış olan bu ürün şu an. Dİğerleri ile kıyaslandığında yine en yüksek anti Glare kaplama oranına sahiptir. Diğerleri %1 ile %3 arasında değişirkenbu panelde mat kaplama oranı %5 dir.

TCL 55C725
Yine CSOT panel ile ancak bu sefer QLED olarak üretilmiş ve yine rüştünü ispat etmiş Google TV işletim sistemli üründür. Bütçe üst sınırınızı aşmasaydı 120hz panel destekli 55C735 tüm listeye alternatif size önerebileceğim ürün olurdu. Bütçeyi aşıyor olduğu için 120hz 55C735 yerine 60hz 55C725 de bu listede yer almalı diye düşündüm.

LG ve PHILIPS
Teknolojik anlamda önerilebilir ürünleri var olsa da Özellikle Philips konusunda TPV yani TP Vision adlı şirketin yedek parça konusunda Ticaret Bakanlığına resmi şikayetimiz ile ispat edilmiş hurda yedek parça kullanma sorunu halen çözülebilmiş değil. LG konusuna ise ürünlerin garantisi bittikten sonraki süreçte yetkili servislerin özellikle fiyat politikası konusundaki denetimsizlik ve kontrolsüzlükleri ciddi sorun teşkil ediyor.

ARÇELİK BEKO
Teknolojilerine ve üretim kalitelerine lafım yok fakat panel bilgisi paylaşmayı kabul etmeyen bir firma, Sizlere bir ürün ile ilgili alabilirsiniz veya sakıncalıdır gibi bilgileri paylaşabilmem adına panel bilgilerine sahip olmamız gerekir. Mesela Philips 58PUS8507 modelin panel bilgilerine sahip olmasaydık ve insanları uyarmasaydık, normalde 12 olması gereken COF yerine 6 COF ile üretilmiş paneli insanlara yüksek fiyat ile sattıklarını biz de bilemezdik ve sizi uyaramazdık. Şimdi biz Arçelik XZY123 modelind ehangi paneli kullandıklarını bilemiyorsak size neye güvenip ürün önerebileceğiz?

Halka bilgi paylaşmayı kabul etmeyen firmaları yorumlamayı ve önermeyi doğru bulmuyorum.

Yukarıdakilerin dışında ONVO dan 55F950 model yine rüştünü ispat etmiş Google TV işletim sistemli üretimdir ancak mükemmel ve kusursuz değildir, Fiyatının karşılığını verir, bütçeniz özelinde de düşük kalacağından dolayı size şu an için yazmıyorum.

Bütçeniz olan 17.000tl üst sınır çerçevesinde önerilebilecek başkaca ürünler de var olsa da malumun ilanı olan bu bütçeye bana göre en iyi seçenek 60BU8000 veya 55C725 bu listede yer alıyorken çok fazla maceraya girmeye de gerek olmadığı görüşündeyim, yoksa bu listeye Sony Philips vs de ilave edilebilir.

Yine de sizlere önerim, En azından toplantı alanındaki ürünü 55C735 olarak tercih edip diğer bireysel alımlarda 60BU8000 veya 55C725 tercih edilebilir.

Görevlerinizde başarılar diliyorum.

Ayağınızın ucuna çakıl taşı değmesin dostlar :ok

Dostlar, Emniyet güçlerindeki dostlarımızın malum zaman sorunu nedeniyle bu şekilde bir değerlendirme yazısı ile kendilerine yardımcı olmaya çalıştım.

Bildiğiniz üzere öneriler her zaman kişiye ve kullanıcı profiline özeldir.

Bu tarz başlıklardan feyz alınabilir, forumlardan fikir alınabilir ancak kesin kararlar almamanızı rica ediyorum.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri