Genelde abi bu ağırlık konusunda cihazla haşır neşir ama fiziken oradan oraya taşıyan kullanıcılar için çok önemli bir konu. Atıyorum abi birtane şirket düşünelim burada bir arkadaş var görevi IT birimi olsun, ondan sonra şirket içi diğer bilgisayarların sağlık sıkıntı durumunu kontrol etmek gibi şeyler olsun. Bunlar için haliyle ince ve hafif bir cihaz demek daha işlevsel oluyor. Adam şirket içinde oradan oraya taşıyor o cihazla yatıp kalkıyor eve gidiyor uzaktan bağlanıyor vs. Bu cihazlarda mesela bence en kritik nokta da type-c'den şarj olmaları bu büyük bir avantaj sağlıyor priz derdiniz neredeyse yok ve de aleti basit 20 watt çıkış veren pd destekli bir powerbankle bile şarj edebiliyorsunuz. Genelde abi bunlarda birde 4g gsm modülü de olur ki dışarda da heryerde devamlı uzaktan iş yapılabilsin. Daha çok iş ağırlıklı cihaz.
Ağırlığı abi bazı firmalar metal yada magnezyum yerine plastik kullanıp azaltmak istiyorlar ama malzeme inceliyor hafifliyor mukavemeti azalıyor yazı yazarken bile cihazın menteşesi oynuyor öyle sıkıntılar olur.
aynı seriden 2 nesil önceki modeli bu mesela adamlar genelde iş kullanımını amaçlamışlar. Üstüne ağırlık koyuyor vs. hani kasa sağlam vurgunu yapmak istemişler.
Aslında en dayanıklısı ve sağlamı abi direkt apple'dan bildiğimiz unibody denilen komple cnc'den bloktan işlenmiş metal. Bu en sağlamı oluyor. Ama tabi alüminyum da olsa bir ağırlığı var sonuçta, bu tür windows cihazlarda tabi iş değişiyor. Magnezyum işte karbon karışık üretimlere kayıyorlar. Birde bu asıl ürün özelinde vurgu made in japan.