Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Fujitsu 686 Gr Ağırlığındaki Ultrabook'u Tanıttı

OrcunFix

Bilgi Dolu Üye
Kadim Üye
The-Fujitsu-UH-XH1-an-ultra-light-14-inch-laptop-is-introduced-Its.jpg

Fujitsu UH-X / H1

Özellikleri:
14'' 1920x1200 Piksel IPS Ekran
Intel Core i7 13. nesil 1355U İşlemci
16 GB LPDDR5 Bellek
512 GB Pcie 4.0 m.2 SSD
689 Gram ağırlığında ve magnezyum karbon alaşımlı kasası var.

Özelliklere sahip. 9 Martta Japonya da 240,000 Yen yani 1850 dolara satışa çıkacakmış.

Kaynak :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.

Yaklaşık 35.000₺ bu donanıma göre fiyat çok yüksek. Türkiye'ye gelmeyecek demektir. Ama 689 gram olması çok iyiymiş.

Orçun bu ağırlık meselesi en çok hangi konuda avantaj sağlıyor kullanıcılara?
Ağırlık ile birlikte dayanıklılık kavramı da aynı oranda düşüyor mu?

Genelde abi bu ağırlık konusunda cihazla haşır neşir ama fiziken oradan oraya taşıyan kullanıcılar için çok önemli bir konu. Atıyorum abi birtane şirket düşünelim burada bir arkadaş var görevi IT birimi olsun, ondan sonra şirket içi diğer bilgisayarların sağlık sıkıntı durumunu kontrol etmek gibi şeyler olsun. Bunlar için haliyle ince ve hafif bir cihaz demek daha işlevsel oluyor. Adam şirket içinde oradan oraya taşıyor o cihazla yatıp kalkıyor eve gidiyor uzaktan bağlanıyor vs. Bu cihazlarda mesela bence en kritik nokta da type-c'den şarj olmaları bu büyük bir avantaj sağlıyor priz derdiniz neredeyse yok ve de aleti basit 20 watt çıkış veren pd destekli bir powerbankle bile şarj edebiliyorsunuz. Genelde abi bunlarda birde 4g gsm modülü de olur ki dışarda da heryerde devamlı uzaktan iş yapılabilsin. Daha çok iş ağırlıklı cihaz.

Ağırlığı abi bazı firmalar metal yada magnezyum yerine plastik kullanıp azaltmak istiyorlar ama malzeme inceliyor hafifliyor mukavemeti azalıyor yazı yazarken bile cihazın menteşesi oynuyor öyle sıkıntılar olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
aynı seriden 2 nesil önceki modeli bu mesela adamlar genelde iş kullanımını amaçlamışlar. Üstüne ağırlık koyuyor vs. hani kasa sağlam vurgunu yapmak istemişler. :D Aslında en dayanıklısı ve sağlamı abi direkt apple'dan bildiğimiz unibody denilen komple cnc'den bloktan işlenmiş metal. Bu en sağlamı oluyor. Ama tabi alüminyum da olsa bir ağırlığı var sonuçta, bu tür windows cihazlarda tabi iş değişiyor. Magnezyum işte karbon karışık üretimlere kayıyorlar. Birde bu asıl ürün özelinde vurgu made in japan. :D
Geçen hafta Heyet incelemesine Monster laptop geldi daha 2 yaşında, Klasik laptop sorunu, Sol menteşe gövdeden cortlamış. Panel bölümüne mukavemet kazandırsınlar diye (Dik dursun) gergiyi arttırmışlar fakat gövde aşırı inceltildiği için menteşe vidalarını tutan karşı yivli takozlar gömüldükleri gövdeden kopuyor.

Sıkıntı ise bu ürün için yine her zaman olduğu gibi tüketici hatası diyorlar.

Yani ben de paranoyak yaklaşımlar sergileyip her ürüne bir kulp takan tip olmak istemiyorum ancak 50 senelik ömrümün 42 senesinde tezgahlardan neler geldi geçti, neler gördüm, neler yaşadım o yüzden her zaman hep kötü senaryo tarafından bakıyorum her ürüne her teknolojiye.

Ekranı TN ve hala 1366x768 garabetinde çözünürlükteler. Bu cihazlar kanser makinesi resmen.
Şu an evdeyim, sana mesaj yazdığım laptop denen hesap makinesi Casper üretimi vestel 1366x768 win7 :kop

Kanser oluyorum her gün bu aletten mesaj atarken :kop

Monster hangi kasa yarın ofisteki pc den fotolara bakıp cevap vereyim sana. Reddettim dosyayı biraz karışık konu.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri