Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Gözlüklendik :) Gözlük Kullananlar Fikir Verebilir

Adem Helvacı

Everybody Lies
Yönetici
Administrator
Uzun yıllar evvel astigmat teşhisi koyulmuş ve 1 numara gözlük verilmişti fakat ben o zaman kullanamamıştım

1693996457006.png

Aradan yıllar geçti yeniden muayene oldum, yine gözlük verdiler, yine kullanamadım.
1693996883105.png

Geçen hafta tekrar gittik ister istemez ve sevgili @Yelda Helvacı yakın gözlüüğü için kontrol ettirirken ben de yeniden muayene oldum, 2,5 olmuş gözler ve yine gözlük verdi doktor.

1.jpg

Şimdi durum şu; Ben yıllar evvel ilk verdikleri gözlükte de, sonraki verdikleri gözlükte de yolda yürürken sanki uzay boşluğuna ayak basıyormuşum gibi hissettiğim için haftalarca direnmeme rağmen bir türlü bu histen kurtulamadım. Tamam kabul, daha net görüyordum ancak bir türlü günlük hayatımda kullanamıyordum.

Bu sefer ilk defa sadece ama sadece yakın gözlüğü olarak vermesini istedim. Normal hayatımda kullanmadığım ve sadece okumada kullandığım için günlük hayatımı etkilemiyor burası tamam. Fakat yine de okuma yaparken halen adapte olabilmiş değilim.

Diğer yandan, monitör başında çok vakit geçiriyor olmam ve Yeldoşun da benim de telefon mesaisi (Ekrana bakma) yoğun olduğundan dolayı ikimiz de şu mavi ışık kaplama zımbırtısından yaptırdık camlara. Gördüğüm kadarı ile bu kaplama nedeniyle normalde beyaz gördüğümü belli oranda yeşil tonda görüyorum.

3.jpg
2.jpg

Şimdi, bu gözlük denen şeye alışma süresi ne kadar?

Ayrıca Sevgili Yeldoş Gözlük kullanmaya başladığı şu 5-6 aylık zaman zarfı içerisinde artık gözlükleri yokken hiç okuma yapamıyor. Gözlük kullanmak belli oranda göz kaslarında tembelliğe de neden oluyor olabilir mi? Eğer Yeldoş ile aynı zamanda ve hatta geçmiş yıllarda gözlük verdikleri günden beri ben gözlük kullanıyor olsaydım demek ki bugün gözlüksüz bir yaşam benim için imkansız denebilecek miydi zira ben bugün aslında gözlük olmadan da okuyabiliyorum kitabımı, sadece mesafe ayarlamam gerekiyor.

Uzun zamandır elimde olan ve henüz okuyamadığım kitaplarıma başlayabilmek için şu gözlük meselesini zihnimde de olmak üzere kökünden kapatabilmek istiyorum artık.

Bendede 1 e 1 numaralarda astigmat var. Sol gözümde de ayrıca 0.25 miyop var. Hiç alışmakta zorluk çekmedim şimdiye kadar gözlüklerime. Sadece son yaptırdığım gözlüğün çerçevesi ayar tutmadı sürekli ayarlattırdım bezdim artık :D uydurukta değildi Puma marka çerçeve. Camları da Hawx marka mavi ışık kaplamalı bir cam. Kaplamasında atma felan olmadı 2 yıl oldu yaptırdığım. Her gün sabunlu suyla yıkarım sonra yumuşak bezle silerim doğru düzgün çizik bile yoktur. Az kaldı süresinin dolmasına yeni gözlük yaptırırken büyük metal çerçeve gözlükler var onlardan yaptırmaya niyetim var. Camları da Ziess ya da Nikon düşünüyorum tabi parası da güzeldir onların :D

@Adem Helvacı Üstadım öncelikle geçmiş olsun. 30 yılı aşkın süredir gözlükle yaşıyorum. Bu süreç çok normal. Ben de yeni gözlük aldığımda hala yaşarım çünkü odak değişiyor. Bu durum 3-5 gün devam eder. Sonra alışırsınız.
Kullanımla alakalı olarak öncelikle iki gözün görme durumunun aynı olup olmaması çok önemli. Şöyle ki,
Evet göz her zaman görmek için kaslarını kullanır. Ancak, bir göz diğerinden farklı ise beyin gören göz üzerinden hareketi yapmayı tercih ederek görmeyen gözün (yani daha az gören/bozuk olan) tembelleşmesini sağlar. 12-13 yaşlarına kadar bu süreç tek göz kapatılarak yada özel numara ile düzeltilebiliyor. Ancak bizin yaşlarda artık düzelme olayı maalesef yok.
İkincisi ise 40 yaş sonrasında yakın görme bozukluğu bir anda çıkıyor ve hızlıca ilerliyor. Bu sizin gözlük kullanıp kullanmamanıza bağlı değil. Bu sizde başlayacaksa her şekilde başlar.
Cam ise çok derin bir konu. Zeiss alıp memnun kalmadığım bile olmuştur. O yüzden hiç girmiyorum o konuya
Mavi filtre size eskisinden farklı bir sunum yapacaktır. RGB den blue nin biraz filtrelendiğini düşünün. Ancak özellikle ekrana baktığınız süre içinde rahat edeceksiniz ki, daha sonra filtresiz bakıp "ben buna nasıl bakıyormuşum" diyebilirsiniz.
Gözlük işini kafanıza çok takmayın. Erkeklerde bir aksesuar olarak değerlendirilir saat ve gözlük. O açıdan bakın zaten bir süre sonra alışmış olursunuz.
Tekrar geçmiş olsun...

Bendede 1 e 1 numaralarda astigmat var. Sol gözümde de ayrıca 0.25 miyop var. Hiç alışmakta zorluk çekmedim şimdiye kadar gözlüklerime. Sadece son yaptırdığım gözlüğün çerçevesi ayar tutmadı sürekli ayarlattırdım bezdim artık :D uydurukta değildi Puma marka çerçeve. Camları da Hawx marka mavi ışık kaplamalı bir cam. Kaplamasında atma felan olmadı 2 yıl oldu yaptırdığım. Her gün sabunlu suyla yıkarım sonra yumuşak bezle silerim doğru düzgün çizik bile yoktur. Az kaldı süresinin dolmasına yeni gözlük yaptırırken büyük metal çerçeve gözlükler var onlardan yaptırmaya niyetim var. Camları da Ziess ya da Nikon düşünüyorum tabi parası da güzeldir onların :DMura

Bendede 1 e 1 numaralarda astigmat var. Sol gözümde de ayrıca 0.25 miyop var. Hiç alışmakta zorluk çekmedim şimdiye kadar gözlüklerime. Sadece son yaptırdığım gözlüğün çerçevesi ayar tutmadı sürekli ayarlattırdım bezdim artık :D uydurukta değildi Puma marka çerçeve. Camları da Hawx marka mavi ışık kaplamalı bir cam. Kaplamasında atma felan olmadı 2 yıl oldu yaptırdığım. Her gün sabunlu suyla yıkarım sonra yumuşak bezle silerim doğru düzgün çizik bile yoktur. Az kaldı süresinin dolmasına yeni gözlük yaptırırken büyük metal çerçeve gözlükler var onlardan yaptırmaya niyetim var. Camları da Ziess ya da Nikon düşünüyorum tabi parası da güzeldir onların :D
Zeiss den rodenstock'a çok cam kullandım. Tek söyleyeceğim yapan yer çok önemli... Şu anda değişimden gelen Hawx kullanıyorum ve hayatımda kullandığım en kötü cam maalesef. Ben de yakında değiştireceğim ve bir önce kullandığım fiyat performans ürünü işbir in bir modeli vardı, yıllarca nikon gibi kullandım desem yeridir. Onun modelini bulup tekrar araştıracağım

Zeiss den rodenstock'a çok cam kullandım. Tek söyleyeceğim yapan yer çok önemli... Şu anda değişimden gelen Hawx kullanıyorum ve hayatımda kullandığım en kötü cam maalesef. Ben de yakında değiştireceğim ve bir önce kullandığım fiyat performans ürünü işbir in bir modeli vardı, yıllarca nikon gibi kullandım desem yeridir. Onun modelini bulup tekrar araştıracağım
Yapan yer önemli evet Hawx'ın yorumları genelde kötü ama ben hiç sorun yaşamadım. Esnaf desen çok ilgili çok nazikler hep orada yaptırırız gözlüklerimizi biz.

Uzun yıllar evvel astigmat teşhisi koyulmuş ve 1 numara gözlük verilmişti fakat ben o zaman kullanamamıştım

Ekli dosyayı görüntüle 7221

Aradan yıllar geçti yeniden muayene oldum, yine gözlük verdiler, yine kullanamadım.
Ekli dosyayı görüntüle 7222

Geçen hafta tekrar gittik ister istemez ve sevgili @Yelda Helvacı yakın gözlüüğü için kontrol ettirirken ben de yeniden muayene oldum, 2,5 olmuş gözler ve yine gözlük verdi doktor.

Ekli dosyayı görüntüle 7223

Şimdi durum şu; Ben yıllar evvel ilk verdikleri gözlükte de, sonraki verdikleri gözlükte de yolda yürürken sanki uzay boşluğuna ayak basıyormuşum gibi hissettiğim için haftalarca direnmeme rağmen bir türlü bu histen kurtulamadım. Tamam kabul, daha net görüyordum ancak bir türlü günlük hayatımda kullanamıyordum.

Bu sefer ilk defa sadece ama sadece yakın gözlüğü olarak vermesini istedim. Normal hayatımda kullanmadığım ve sadece okumada kullandığım için günlük hayatımı etkileiyor burası tamam.
Fakat yine de okuma yaparken de halen adapte olabilmiş değilim.

Diğer yandan, monitör başında çok vakit geçiriyor olmam ve Yeldoşun da benim de telefon mesaisi (Ekrana bakma) yoğun olduğundan dolayı ikimiz de şu mavi ışık kaplama zımbırtısından yaptırdık camlara. Gördüğüm kadarı ile bu kaplama nedeniyle normalde beyaz görüğümü belli oranda yeşil tonda görüyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 7224 Ekli dosyayı görüntüle 7227

Şimdi, bu gözlük denen şeye alışma süresi ne kadar?

Ayrıca Sevgili Yeldoş Gözlük kullanmaya başladığı şu 5-6 aylık zaman zarfı içerisinde artık gözlükleri yokken hiç okuma yapamıyor. Gözlük kullanmak belli oranda göz kaslarında tembelliğe de neden oluyor olabilir mi? Eğer Yeloş ile aynı zamanda ve hatta geçmiş yıllarda gözlük verdikleri günden beri ben gözlük kullanıyor olsaydım demek ki bugün gözlüksüz bir yaşam benim için imkansız denebilecekmiydi zira ben bugün aslında gözlük olmadan da okuyabiliyorum kitabımı, sadece mesafe ayarlamam gerekiyor.

Uzun zamandır elimde olan ve henüz okuyamadığım kitaplarıma başlayabilmek için şı gözlük meselesini zihnimde de olmak üzere kökünden kapatabilmek istiyorum artık.
Aynı durumdayız. 40'ndan sonra yavaş yavaş yakın başlıyor. Bana da yakın gözlüğü vermişti takmamak için direndim. Önce cepteki yazıları zor seçiyordum. Şimdi bilgisayar ekranında hafiften bulanmalar başladı. Ben de gideyim şu göze baktırıp yakın takayım diye düşünüyordum. Artık şart oldu. Bazen zor seçmeye başladım küçük yazıları.

Hayırlı olsun, bendede yıllarca 1,5 civarı miyop astigmat vardı. Lise çağlarında başlamıştım kullanmaya ta ki 2 sene öncesine kadar.

Gözlük kullanmaya 1-2 hafta sürekli (uyanır uyanmaz takardım) kullanarak alışmıştım. Başta dediğiniz gibi geliyordu. Sadece okuma için değil sürekli kullanın alışırsınız.

Bu sürede yıllarca lenste denedim lakin okadar temiz dikkatli kullanmama rağmen retinama zarar verdi bıraktım.

2 sene önce “No Touch” teknolojisi ile lazer oldum. Maşallah çok iyiyim şuan. Gözlük atma isteğin covidde başladı, camların maskeyle buhar yapması ve ışığa çok duyarlı gözlerimin güneşte mahfolması ile kaliteli bir güneş gözlüğü kullanma aşkı beni lazer ameliyatına itti. Şuan çok iyi.

Bence göz kaslarında bir tembellik söz konusu değil zira kullandıkça sabit kalan numaralar bunun kanıtı. Bu alışkanlık. Tatilde denize girip çıkıp, denizden çıkınca güneşlenme süresi sonunda göz ilk gözlüğü çıkarttığım zamandan daha iyi görürdü. Korkmayın takın, gözlük kullanmak istemeyenler tembellik olurmu diye hep hayıflanır ama özel bir durum yoksa olmaz niye olsun :)

@Adem Helvacı Üstadım öncelikle geçmiş olsun. 30 yılı aşkın süredir gözlükle yaşıyorum. Bu süreç çok normal. Ben de yeni gözlük aldığımda hala yaşarım çünkü odak değişiyor. Bu durum 3-5 gün devam eder. Sonra alışırsınız.
Kullanımla alakalı olarak öncelikle iki gözün görme durumunun aynı olup olmaması çok önemli. Şöyle ki,
Evet göz her zaman görmek için kaslarını kullanır. Ancak, bir göz diğerinden farklı ise beyin gören göz üzerinden hareketi yapmayı tercih ederek görmeyen gözün (yani daha az gören/bozuk olan) tembelleşmesini sağlar. 12-13 yaşlarına kadar bu süreç tek göz kapatılarak yada özel numara ile düzeltilebiliyor. Ancak bizin yaşlarda artık düzelme olayı maalesef yok.
İkincisi ise 40 yaş sonrasında yakın görme bozukluğu bir anda çıkıyor ve hızlıca ilerliyor. Bu sizin gözlük kullanıp kullanmamanıza bağlı değil. Bu sizde başlayacaksa her şekilde başlar.
Cam ise çok derin bir konu. Zeiss alıp memnun kalmadığım bile olmuştur. O yüzden hiç girmiyorum o konuya
Mavi filtre size eskisinden farklı bir sunum yapacaktır. RGB den blue nin biraz filtrelendiğini düşünün. Ancak özellikle ekrana baktığınız süre içinde rahat edeceksiniz ki, daha sonra filtresiz bakıp "ben buna nasıl bakıyormuşum" diyebilirsiniz.
Gözlük işini kafanıza çok takmayın. Erkeklerde bir aksesuar olarak değerlendirilir saat ve gözlük. O açıdan bakın zaten bir süre sonra alışmış olursunuz.
Tekrar geçmiş olsun...
Çok güzel açıklamışsınız, teşekkür ederim :ok
Kullanabileceğim ilk gözlüğüm olacak bu sanırım.

Aynı durumdayız. 40'ndan sonra yavaş yavaş yakın başlıyor. Bana da yakın gözlüğü vermişti takmamak için direndim. Önce cepteki yazıları zor seçiyordum. Şimdi bilgisayar ekranında hafiften bulanmalar başladı. Ben de gideyim şu göze baktırıp yakın takayım diye düşünüyordum. Artık şart oldu. Bazen zor seçmeye başladım küçük yazıları.
Tabi her şey bir tecrübe zira doktora bir daha gittiğimde monitör ile aramdaki mesafeyi ölçüp gitmeyi ve ''Hocam benim derdim bu'' demeyi planlıyorum zira bu verdiği gözlük ile ben sadece elimdeki kitap ve telefonu okuyabiliyorum. Dik oturduğumda monitör ile aramdaki 85cm lik (32'') mesafe dahil olmak üzere dış dünyada hiçbir şey görmem mümkün değil :)

Yakın gözlüğü kullanım sıklığım forum sayesinde çoğaldı. Telefondan kullandığım için, gözlüksüz zor görüyor oldum. Bulanıklaşıyor zamanla herşey.
Laptop ve masaüstü var evde fakat telefon kolayına geldiği için kendine eziyet ediyorsun, bir de kabul etmek lazım elde telefon, yayıla yayıla yazma rahatlığı vermiyor pc ler :)

Hayırlı olsun, bendede yıllarca 1,5 civarı miyop astigmat vardı. Lise çağlarında başlamıştım kullanmaya ta ki 2 sene öncesine kadar.

Gözlük kullanmaya 1-2 hafta sürekli (uyanır uyanmaz takardım) kullanarak alışmıştım. Başta dediğiniz gibi geliyordu. Sadece okuma için değil sürekli kullanın alışırsınız.

Bu sürede yıllarca lenste denedim lakin okadar temiz dikkatli kullanmama rağmen retinama zarar verdi bıraktım.

2 sene önce “No Touch” teknolojisi ile lazer oldum. Maşallah çok iyiyim şuan. Gözlük atma isteğin covidde başladı, camların maskeyle buhar yapması ve ışığa çok duyarlı gözlerimin güneşte mahfolması ile kaliteli bir güneş gözlüğü kullanma aşkı beni lazer ameliyatına itti. Şuan çok iyi.

Bence göz kaslarında bir tembellik söz konusu değil zira kullandıkça sabit kalan numaralar bunun kanıtı. Bu alışkanlık. Tatilde denize girip çıkıp, denizden çıkınca güneşlenme süresi sonunda göz ilk gözlüğü çıkarttığım zamandan daha iyi görürdü. Korkmayın takın, gözlük kullanmak istemeyenler tembellik olurmu diye hep hayıflanır ama özel bir durum yoksa olmaz niye olsun :)
Şu No Touch konusu daha 3 gün önce tesadüf önüme geldi. Enteresandır ki işlem süresi de çok kısa :alala

Bir de hem yakın hep uzak tek gözlük olanlar var. Belli bir açıda bakınca yakın, belli açıda bakınca uzak oluyor. Camı japon pahalı idi hatırladığım kadarıyla. Ama kullanım zorluğu var mı bilmiyorum.

Şu No Touch konusu daha 3 gün önce tesadüf önüme geldi. Enteresandır ki işlem süresi de çok kısa :alala
Bende bir tanıdığımın önerdiği doktorun çalıştığı göz hastanesinde gözüme uygun olan 2 yöntemden biri olan bunu seçtim. Bu yöntem aşırı acı hissettiriyor lakin kesik vs olmadığı için daha az evham yapmama neden oldu. Diğerinde lazerle kesip kapak açıp yine lazerle göz kusuru düzeltiyorlardı. Diğerinin iyileşme süresi daha hızlı ama göz kesildiği için eskisinden daha az dayanıklı olabiliyor darbelere. Bu No Touch sonrası yaşadığım 24 saat süren acıları hayatımda yaşamadım ama gözlükleri atma konforu paha biçilemez :) Ankaraya yolunuz düşerce doktor gibi doktor birini önerebilirim. Her yöntem sanırım hastanelerinde mevcut.

No touch lazer uzak durmanız gereken bir uygulama...doktor eli değmiyor doğru.fakat gözün korneası lazerle kazınıyor..prk denilen yöntemin müşteriyi kaçırtmadan ucuz yolu..acemi nalbant doktorların kısa yoldan performans kastıkları bir alan..diğer tekniklere oranla ciddi komplikasyonları var..tam reklam ve müşteri tokatlama..belli bir yaştan sonra katarakt oluşma riski de olduğu için lazer konusunda en iyisine bakın..yakın gözlükleri her zaman fiyaskoyla sonuçlana bilir..uzak gözlüklerinde mesafe kusurları örter..yakında ne kadar yakın olmalı herkesin ihtiyaçı farklı olabiliyor.artık prospektüs okuma mesafesi çok eskilerde kaldı.ideale yakını kol uzunluğu monitor mesafesi..doktora bunu söylerseniz ona göre ayarlar.yada işini bilen gözlükcü verilen reçeteyi revize eder..

No touch lazer uzak durmanız gereken bir uygulama...doktor eli değmiyor doğru.fakat gözün korneası lazerle kazınıyor..prk denilen yöntemin müşteriyi kaçırtmadan ucuz yolu..acemi nalbant doktorların kısa yoldan performans kastıkları bir alan..diğer tekniklere oranla ciddi komplikasyonları var..tam reklam ve müşteri tokatlama..belli bir yaştan sonra katarakt oluşma riski de olduğu için lazer konusunda en iyisine bakın..yakın gözlükleri her zaman fiyaskoyla sonuçlana bilir..uzak gözlüklerinde mesafe kusurları örter..yakında ne kadar yakın olmalı herkesin ihtiyaçı farklı olabiliyor.artık prospektüs okuma mesafesi çok eskilerde kaldı.ideale yakını kol uzunluğu monitor mesafesi..doktora bunu söylerseniz ona göre ayarlar.yada işini bilen gözlükcü verilen reçeteyi revize eder..
Şu işlerin de bir doğrusu olmaz. Gönül rahatlığı ile gidip yaptıralım. No touch diyoruz tu kaka, LASIK diyoruz tu kaka. Kakadan geçilmiyor.

Bir de hem yakın hep uzak tek gözlük olanlar var. Belli bir açıda bakınca yakın, belli açıda bakınca uzak oluyor. Camı japon pahalı idi hatırladığım kadarıyla. Ama kullanım zorluğu var mı bilmiyorum.
Bende var. Multifocal diyorlar. Camın alt tarafı yakın, orta kısmı orta, üst kısmı uzak mesafe için. Benim gibi miyop olup belli yaştan sonra yakın da bozulanlar için. Ama ben kullanamadım. Çok zor kullanımı var. Bakacağınız yere göre başınızı yani bakış açınızı değiştirmeniz gerekiyor. Mesela koltuğa uzanıp tv izleyememezsiniz. Başınız aşağı bakmalı ki üst kısımdan uzağı göresiniz. Çekmeceye istirahate yolladım. Bİri uzak biri yakın iki gözlük yaptırdım ben

Adem üstad yeni gözlükleriniz size ve Yelda kardeşime hayırlı olsun.Ben ilk gözlük kullanmaya kırklı yaşlarımda uzağı net görememe sorunu nedeniyle güneş ışığını kırma özellikli uzak gözlüğü ile başladım ama uzun süre alışamadım.Özellikle hareketli zamanlarda ya düşüyor,ya da net göremiyordum.Uzun süre kullanamadım.Daha sonra yakın yazıları net okuyamama sorunu başlayınca doktora derecelerini yazdırıp bir tanıdık gözlükçü vasıtasıyla hem yakın hem uzak aynı camda olan gözlüğe geçtim.Aynı sizin gibi ilk başlarda yürürken sanki boşluğa düşüyormuş gibi hissettim.Sonra zamanla alıştım ama yine de mecbur olmazsam devamlı kullanamıyorum.Ya tv seyrederken veya pc,telefon kullanırken veya yazılı bir evrak okurken takıyorum.Tekrar yeni gözlükleriniz hayırlı olsun,güle güle kullanın.:ok:bye:geek:

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri