Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru HİSENSE PERLA KLİMA SOĞUTMA PERFORMANSI HK.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emre34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

emre34

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
HİSENSE PERLA 12
Herkese merhabalar, hayırlı günler dilerim..

Yaklaşık 1 hafta önce evime Hisense Markasının Perla modeli olan 12.000 Btu klimasını bağlattım. Bu modeli seçmemdeki en büyük etken, klima motorunun bina dışına konulmasına izin verilmediği için balkon içine sığabilecek tek motordu. Velhasıl ürünün teslim edildiği gün şansıma kurmaya geldiler, gelen arkadaşlar çok özverili şekilde çalıştılar motoru sığdırmak için çok uğraştılar keza vakumda yapıldı, anlayacağınız işçilikleri harikaydı. Gelelim soruma, benim evimin salonu tahmini 18-23 m2 arası, dış ünite ile iç ünite arasında 3 veya 4 mt bakır boru kullanıldı. Balkonum cam balkon camların hepsi sürekli açık, fakat klimanın sanki soğutma anlamında bir eksikliği var. Klimayı hangi şekilde kullanırsam kullanayım, en düşük derece(16) yüksek fan, orta derece(24) orta fan seviyesi, odayı hiç bir şekilde 25 derecenin altına indiremiyorum. Heleki eve bir misafir geldiğinde kişi sayısı artınca derece 27 nin altına düşmüyor. En sonunda dayanamayıp servisi çağırdım. Gerekli gaz ve basınç ölçümünü yaptılar. Klimanın ağız üfleme derecesi ve dış ünitenin çalışma ortam sıcaklığını ölçtüler. Değerleri merkeze attıklarında normal olduğuna dair dönüş geldi. Aşağıya ölçüm fotoğraflarını ve dış ünitenin kurulduğu alanın fotosunu ekliyorum sizce bir anormallik mevcut mu yoksa 12.000 btu'yu benmi çok gözümde büyütüyorum.

Not: Sanırım binanın ısı yalıtımı mevcut değil sadece estetik görünümlü mantolama yapılıp boyanmış, ayrıca evimin tüm cephesi saat 11:00'dan akşam güneş batana kadar güneş alıyor.
Evde test yaptıklarında saat 12:00'dan 18:00'a kadar 16 derece ve en yüksek fan hızında kapılar ve pencereler kapalı şekilde ev en düşük 24,5 dereceyi gördü.
Test sonucunda iç ünite üfleme sıcaklığı 11,8 derece idi, fanı kademe kademe düşük ayarlara aldığımda en düşük olarak gördüğüm üfleme verisi 8,8 derece idi.

Dış ortam çalışma sıcaklığı ise 45 derece olarak ölçtüm.

Değerli yorumlarınızı rica ederim sizce bu şartlar altında klima performansı normal midir ?

Ekli dosyalar

• dış ünite çalışma alan sıcaklığı.jpeg
    dış ünite çalışma alan sıcaklığı.jpeg
    159 KB · Görüntüleme: 30
  • iç ünite üfleme değeri.jpeg
    iç ünite üfleme değeri.jpeg
    193.8 KB · Görüntüleme: 28
  • dış ünite takılı olduğu alan.mp4
    2.4 MB
Zamanla bu konuyu da insanların zihnine işleyeceğim zira 12.000btu var, 12.000btu var.
Olay sadece btu değeri ile bitmiyor işte.

26 sıra evap, 550 gram akışkan olan da 12.000btu
30 sıra evap, 650 gram akışkan olan da 12.000btu
30 sıra evap, 690 gram akışkan ve 18.000btu ebatlarında dış ünitesi olan da 12.000btu

yukarıdakilerin 3 ü de 12.000btu fakat hepsinin vereceği sonuçlar farklı.

Bizler bu nedenle mümkün olduğunca çok sayıda ürün testi yapmaya gayret ediyoruz.

Verdiğiniz değerlere aslında sizin en zorladığınız zaman dilimindeki tüketim verisini de eklemeniz gerekir.

Benim 12.000btu olan ve yukarıdaki 3 klimanın en vasıfsız olanı bile 24m2 MUTFAK gibi bir alanda 24 saatin sonunda, içerideki ısı yüklerine rağmen 23.4 dereceyi görmüştü ben testlerini yaptığım zaman diliminde. (Temmuz veya Ağustostu sanırım)

Sizde üfleme değerlerine baktığımda klima sanki en üst frekansa çıkmamış gibi düşündüm, 8.8 dereceyi de biraz zorlama ile yani fanı vs kısarak almışsınız, aslında önce tırbo ateşleyip ürünü en üst frekansa çıkartıp , içerisi iklimlendikten sonra turboyu kapatıp en düşük fandaki ölçümde 5-6 dereceleri görmeniz gerekir.

Tamam bu üfleme değerlerini klimalarda biz istemiyoruz, mühendisler de istemiyor ve uzun süre burada kalmasına izin vermez yazılım sistemi fakat bize referans veriyor bu yaptığımız uygulamalar.

Bu test, günün en sıcak saatinde yapın ki dış ünite sıcaklık basıncını algılayıp kompresörü en üst frekansa çıkarsın. Bu şekilde üfleme değerlerini alıp bize yazın ki evinizde izolasyon zafiyeti mi var yoksa klimaya mı odaklanalım onu anlayalım.

Merhaba Adem bey değerli cevabınız için teşekkürler.
Bu testler dün ev boş iken günün en sıcak saatlerinde yapıldı, klimayı sadece akşam işten geldiğimde saat 18:00'dan gece yatana kadar kullanıyoruz. Bu akşam eve ilk girdiğimde 15 dk turbo modda çalıştırıp sonrasında orta düşük fana alıp sizle üfleme değerlerini paylaşacağım. Haftasonu evde olduğum için en sıcak saatlerde yine dediğiniz yöntemi uygulayıp değerleri alacağım.
Birde klimayı yeni kullanan birisi olarak, klimayı nasıl kullanırsak en verimli etkiyi elde ederiz fan ayarı ve sıcaklık derecesi olarak.

Çalışma sıcaklığı aralığı nedir?
Katalogta eksi15 , 43 derece arası diyor. 45 derece ortamda zorlanıyor gibi.
Dış ünitenin tam karşısına konumlandırdım cihazı akşam 18:00 dan 21:00 a kadar ölçtüğümde 44 - 45 arası çıktı ortam sıcaklığı, balkon fırın gibi oluyor tüm camlar açık fakat yüksek bir rüzgar esintisi olmadığı için sanırım hava tahliyesi biraz zor oluyor.

Merhaba Adem bey değerli cevabınız için teşekkürler.
Bu testler dün ev boş iken günün en sıcak saatlerinde yapıldı, klimayı sadece akşam işten geldiğimde saat 18:00'dan gece yatana kadar kullanıyoruz. Bu akşam eve ilk girdiğimde 15 dk turbo modda çalıştırıp sonrasında orta düşük fana alıp sizle üfleme değerlerini paylaşacağım. Haftasonu evde olduğum için en sıcak saatlerde yine dediğiniz yöntemi uygulayıp değerleri alacağım.
Birde klimayı yeni kullanan birisi olarak, klimayı nasıl kullanırsak en verimli etkiyi elde ederiz fan ayarı ve sıcaklık derecesi olarak.
Hayırlı olsun
servis 24 saat çalıştırın demedi mi?
3 gün devamlı çalıştırdıktan sonraki değerleri de ölçme imkanı var mı?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
ve diğer videolarda duvar sıcaklığınin önemini belirtiyor.

Dış ünitenin tam karşısına konumlandırdım cihazı akşam 18:00 dan 21:00 a kadar ölçtüğümde 44 - 45 arası çıktı ortam sıcaklığı, balkon fırın gibi oluyor tüm camlar açık fakat yüksek bir rüzgar esintisi olmadığı için sanırım hava tahliyesi biraz zor oluyor.
Dış ünite konumu gereği hava alamadıgından performans düşüklüğü ihtimali yüksek gibi geldi bana. Zaten alanın küçük olduğunu ve motoru sığdırmak için çok uğraştılar yazmışsınız, hava sirkülasyonunu engelleyecek şekilde montaj sebebi muhtemelen. Balkondan ve dış üniteden birkaç fotoğraf paylaşırsanız iyi olur.

Hayırlı olsun
servis 24 saat çalıştırın demedi mi?
3 gün devamlı çalıştırdıktan sonraki değerleri de ölçme imkanı var mı?
ve diğer videolarda duvar sıcaklığınin önemini belirtiyor.
Teşekkür ederim, servis böyle bir bilgi vermedi ve 24 saat aralıksız hiç çalışmadı cihaz eğer performansı için önemli ise haftasonu 24 saat çalıştırabilirim, orta fan ve 23 24 derece ayarları yeterli olur mu bu uygulama için, ayrıca paylaştığınız linkler için bağlantı hatası veriyor.

tam karşısı sıcak olur zaten. fan rüzgarından uzak bir yerde ölçüm yapılması daha iyi olur
İlk fırsatta onu da gerçekleştireceğim.

Dış ünite konumu gereği hava alamadıgından performans düşüklüğü ihtimali yüksek gibi geldi bana. Zaten alanın küçük olduğunu ve motoru sığdırmak için çok uğraştılar yazmışsınız, hava sirkülasyonunu engelleyecek şekilde montaj sebebi muhtemelen. Balkondan ve dış üniteden birkaç fotoğraf paylaşırsanız iyi olur.
Dış ünitenin yerinin, balkonun video ve fotoğraflarını iletiyorum.

Ekli dosyalar

• bu camların hepsi açık kullanıyorum.jpeg
    bu camların hepsi açık kullanıyorum.jpeg
    222.8 KB · Görüntüleme: 57
  • dış ünite yerleşmeden önceki hali.jpeg
    dış ünite yerleşmeden önceki hali.jpeg
    202.2 KB · Görüntüleme: 52
  • 1.jpeg
    1.jpeg
    233.9 KB · Görüntüleme: 54
  • dış ünite konumu.mp4
    2.4 MB
Teşekkür ederim, servis böyle bir bilgi vermedi ve 24 saat aralıksız hiç çalışmadı cihaz eğer performansı için önemli ise haftasonu 24 saat çalıştırabilirim, orta fan ve 23 24 derece ayarları yeterli olur mu bu uygulama için, ayrıca paylaştığınız linkler için bağlantı hatası veriyor.

Balkon çok küçük ve dışarıya değil içeriye üflemesi nedeniyle fanla ufledigi sıcak havayı sürekli içerde çeviriyor atamıyor bence. Benzer küçüklükte balkonda aynı şekilde farklı markalarla aynı sorunu yaşayanları görmüştüm. Dış ünitenin başka yere montajının mumkunatı yok sanırım. Öyleyse tüm camlar açıkken kullanıp bir de üzerine dışarıya ufleyen bir vantilatör konulsa oradaki havayı atsa diye saçma bir fikir geldi aklıma ama 🙂 Evinizde varsa bir vantilatörle deneyin isterseniz bunu. Faydalı olursa sebebini kesinleştirmiş olursunuz.

video link olarak

Duvardaki Sıcaklığı Klima ile Atmak Kaç Saat Sürer?
İnverter Klima Kapatılır mı Kapatılmaz mı. Hangisi Ekonomik?
Gündüz çalıştırmasanız bile cambalkon açık tutsanız daha verimli olur.
Camlar sürekli açık hiç kapatmıyorum.

Balkon çok küçük ve dışarıya değil içeriye üflemesi nedeniyle fanla ufledigi sıcak havayı sürekli içerde çeviriyor atamıyor bence. Benzer küçüklükte balkonda aynı şekilde farklı markalarla aynı sorunu yaşayanları görmüştüm. Dış ünitenin başka yere montajının mumkunatı yok sanırım. Öyleyse tüm camlar açıkken kullanıp bir de üzerine dışarıya ufleyen bir vantilatör konulsa oradaki havayı atsa diye saçma bir fikir geldi aklıma ama 🙂 Evinizde varsa bir vantilatörle deneyin isterseniz bunu. Faydalı olursa sebebini kesinleştirmiş olursunuz.

Aslında şu cam tarafında boşta olan kesik bölüme ufak bir elektrik li fan takayım diyorum tahliye için çok etkili olurmu acaba 😊

Abi klima dış ünitesi nerde ben göremiyorum yada o kombi gibi olan şey dış ünite mi

Camlar sürekli açık hiç kapatmıyorum.

Aslında şu cam tarafında boşta olan kesik bölüme ufak bir elektrik li fan takayım diyorum tahliye için çok etkili olurmu acaba 😊
Ufak fanın faydası olacağını sanmıyorum ciddi sıcak çünkü 45 derece. Süsler 1620 duvar tipi vantilatör öneririm eğer çözümü bu şekilde bulmayı düşünüyorsanız. Hatta bunun sanayi tipi olan metal pervaneli olan orası için daha uygun aslında çünkü sıcakta çalışacak ama metal olan ses yapar biraz.1620 plastik. Uygun bir yere monte edip klimayı kullanırken açarsınız.

Merak ettim nerde bu dış ünite :)
Resim olarak ekliyorum hocam 😊
Ufak fanın faydası olacağını sanmıyorum ciddi sıcak çünkü 45 derece. Süsler 1620 duvar tipi vantilatör öneririm eğer çözümü bu şekilde bulmayı düşünüyorsanız. Hatta bunun sanayi tipi olan metal pervaneli olan orası için daha uygun aslında çünkü sıcakta çalışacak ama metal olan ses yapar biraz.1620 plastik. Uygun bir yere monte edip klimayı kullanırken açarsınız.
Desenize bu iş astarı yüzünü geçecek yada böyle idare edeceğiz uzun vadede dış üniteye zararı olurmu acaba bu şekilde çalışmasının ? Yada diyorum ki camların hepsini değilde ikisini açsam filmli camlar dışdan gelen güneşi keser bir nebze etki edermi

Ekli dosyalar

• IMG_9866.png
    IMG_9866.png
    861.6 KB · Görüntüleme: 18
Resim olarak ekliyorum hocam 😊

Desenize bu iş astarı yüzünü geçecek yada böyle idare edeceğiz uzun vadede dış üniteye zararı olurmu acaba bu şekilde çalışmasının ? Yada diyorum ki camların hepsini değilde ikisini açsam filmli camlar dışdan gelen güneşi keser bir nebze etki edermi
Zararı olup olmamasının dışında cihazdan bu şekilde verim alamıyorsunuz.

Camla güneşi engellerken bu sefer hava çıkışını daha da kısıtlamış olacaksınız, kısırdöngüye girmiş olacak olay yani, faydası olmaz bence.

Sanıyorum ki vantilatörün dışında sorunu çözmenin bir ihtimali yok gibi. Tabi onu da denemediğimden garanti veremiyorum düz mantık faydalı olur gibi geliyor. Üstatlar degerlendirirse daha iyi olur.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri