Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru İkinci El Alışverişlerde Fatura Durumu

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Caner Ergin

Süper Üye
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Merhaba. Diyelim ki ben ikinci el garantisi devam eden bir ürün aldım. Haliyle bu ürünün faturası benim adıma değil. Fakat aldığım kişiden bu faturayı da teslim aldım.
Yarım bir gün arıza oldu ve servise işim düştü.

1) Bu durumda fatura benim acıma olmadığı için ürün değişimi karar verildiğinde bir sorun oluyor mı?
2) Ürünün para iadesi yapılacaksa bu durumda ne oluyor? Sipariş verilen kredi kartına geri iade edilirse satın aldığım kişiye ödeme gitmiş olmaz mı?
3) THH başvurmam gerekirse ve faturayı sisteme yüklediğim zaman başvuru sahibi ile faturadaki isim farklı olacağından sıkıntı olur mu?

@Adem Helvacı

Teşekkürler.

Merhaba. Diyelim ki ben ikinci el garantisi devam eden bir ürün aldım. Haliyle bu ürünün faturası benim adıma değil. Fakat aldığım kişiden bu faturayı da teslim aldım.

1) Bu durumda fatura benim acıma olmadığı için ürün değişimi karar verildiğinde bir sorun oluyor mı?
2) Ürünün para iadesi yapılacaksa bu durumda ne oluyor? Sipariş verilen kredi kartına geri iade edilirse satın aldığım kişiye ödeme gitmiş olmaz mı?
3) THH başvurmam gerekirse ve faturayı sisteme yüklediğim zaman başvuru sahibi ile faturadaki isim farklı olacağından sıkıntı olur mu?

@Adem Helvacı

Teşekkürler.
İkinci el satış sözleşmesi yapılsa yeterlidir. Şu seri numaralı şu cihazı aldım/sattım isimler imza. Bu kadar başka hiçbir şey lazım değil, noterden ya da belli kriterleri olan bir durum yok çok basit bir işlem, geçen ay telefon sattım mesela, bunu yapmayı unuttum sonradan pişmanlık geldi, alıcıyla aynı şehirde olsak verecektim böyle bir belge, çünkü onun işine yarayacak yarın servise götürürse. Bunda korkacak çekinecek durum da yok, iki isim iki imza bir satır yazı yeterli. İsteyen detay da yazabilir tabi, fiyatı, özellikleri vs. THH'ye de bunu gösterirseniz herhangi bir sorun oluşmaz. Yoksa da whatsapp'taki konuşmalar, gönderilen paranın açıklama kısmı, sahibinden ya da letgo mesajları da bu satış işleminin yapıldığına işarettir.

Ama konu telefon gibi bir cihazsa iki satır yazı yazıp imza atmak, bir nüsha satıcıda bir nüsha alıcıda kalacak şekilde, iki tarafın da kendini garantiye almasını sağlar.

Fatura ya da resmi gider olarak gösterilebilecek belgeyi ise sadece ticari olarak yapılırsa olabilir, bir spotcu ya da al-sat işleri yapan elektronikçi mesela ikinci el ürüne de fatura kesebilir elbette, o zaman da ortaya vergi çıkıyor.

@Adem Helvacı

Teşekkürler.
Şunu açıklığa kavuşturalım.

Yasal süreç sonunda firma bir para iadesi yapacaksa kesinlikle fatura sahibine ödeme yapılır, sizin kendi aranızda yaptığınız sözleşme firmaları bağlamaz.
Biz başvuruları alırız fatur abaşksı, başvuran başkası olsa dahi fakat fatura iadesinde işin bir kısmı VUK231 e dayanır o yüzden fatura sahibi dışında birisine iade yapmayı kabul etmezler.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri