Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

İlk Kez Yapı Kredili Olanlara Koçtaş 1 TL Kampanyası İade Edilmedi

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

yigitkaratas00

Yeni Üye
Yeni Üye
Merhaba,

“İlk Kez Yapı Kredili Olanlara Koçtaş 1 TL Kampanyası” na katıldım. Fakat, taahhüt edildiği gibi ücret iadesi tarafıma yansımadı. Bir tüketici olarak şu an hakkımı nasıl savunabilirim? Nasıl bir aksiyon almam gerekir? Bana yardımcı olur musunuz?

Konu ile alakalı daha detaylı bilgi için sikayetvar.com sitesine yazdığım şikayetimin linkini ekliyorum.

Saygılarımla,

Yiğit KARATAŞ

Ekli dosyalar

• koctas.jpg
    koctas.jpg
    122.9 KB · Görüntüleme: 25
  • koctas3.pdf
    koctas3.pdf
    234.3 KB · Görüntüleme: 18
Size kampanya detayında iade edilecek para için bir süre belirtmişler miydi? Genelde bu süre o kadar kısa olmuyor.

Muhtemelen ürün KOÇTAŞ satışlı değil o nedenle olabilir. Faturaya bakılırsa ürün Koçtaş satışlı değil. Farklı bir şirket tarafından satılmış. Koçtaş ile iletişime geçip şikayet kaydı bıraktığınızda herhangi bir cevap verdiler mi?

Şu sorulara cevap bulmak lazım ilk,
1 - Kampanya sadece Koçtaş satışlı ürünlerde mi geçerli?
2 - Bahsi geçen ürün kampanya kapsamındaki "seçili ürünlerden biri" mi?
3 - Tüm koşullar eksiksiz sağlandı mı?

Kampanya Koşulları:

• 1-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında, "KOCTAS1" kampanya kodunu kullanarak ilk defa Yapı Kredi müşterisi olanlar kampanyadan yararlanabilir.
  • Kampanyadan faydalanılabilmesi için Yapı Kredi Mobil'in indirip, "Yapı Kredi Müşterisi Ol" adımından ilerlenmesi gerekmektedir. Süreci bu şekilde tamamlamayan müşteriler ve Yapı Kredi Bankası’nda hesabı veya kredi kartı bulunanlar kampanyadan yararlanamaz. Yapı Kredi Mobil’i indirmek için tıklayın: https://koct.as/ykb-uyelik
  • Yapı Kredi Mobil üzerinden Yapı Kredi müşterisi olunduktan sonra bireysel kredi kartı başvurusunda bulunan müşterilerin başvurusu, Yapı Kredi tarafından değerlendirilecektir. Kampanyadan yararlanabilmek için bu değerlendirmenin olumlu sonuçlanması ve kartın kullanıma açılması gerekmektedir.
  • Kullanıcıların, Yapı Kredi müşteri olma adımında bulunan referans kodu alanına “KOCTAS1” kodunu girmeleri gerekmektedir. Kampanya kodu girilmeden müşteri olan kişiler kampanyadan yararlanamaz.
  • Kampanyaya katılacakların, Yapı Kredi Mobil'den referans kodu alanına kampanya kodunu girebilmeleri için iOS işletim sisteminde 4.0.12, Android işletim sisteminde ise 4.0.9 versiyonlarına veya üst sürümlere sahip olmaları gerekmektedir.
  • Onaylanan Yapı Kredi kredi kartlarıyla Koçtaş mağazalarından, www.koctas.com.tr veya Koçtaş mobil uygulaması üzerinden, seçili ürünlerden herhangi bir tanesinin satın alınması durumunda, 1.499 TL tutarına kadar iade ilgili kredi kartına yapılacaktır.
  • Kampanya; yalnızca seçili ürünlerde ve tek bir ürün alışverişinde geçerlidir.
  • Kampanya süreci içerisinde Yapı Kredi Mobil üzerinden ilk kez müşteri olan kişiler, 1-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında Koçtaş mağazalarından, www.koctas.com.tr veya Koçtaş mobil uygulaması üzerinden ürün satın alımı yapmalıdırlar. 31 Temmuz 2024 tarihinden sonra satın alınan ürünler için tutar iadesi gerçekleşmeyecektir.
  • Tutar iadeleri, 15 Ağustos 2024 tarihine kadar müşterinin alışveriş yaptığı açık statüdeki Yapı Kredi kredi kartına yüklenecektir. Alışverişin iade edilmesi halinde karta yüklenen artı bakiye geri alınacaktır.
  • Yapı Kredi müşterisi olduktan sonra, kredi kartı onaylanan müşteriler; Yapı Kredi Mobil üzerinden “Kredi Kartlarım” menüsü altındaki (+) butonuna basarak “Dijital Kart Tanımlama” seçeneği ile ya da kart seçimi yaptıktan sonra “Daha Fazlası” > “Dijital Kart İşlemleri” adımlarını izleyerek kurye sürecini beklemeden dijital kart oluşturabilir ve kampanyadan yararlanabilirler.
  • Bir müşteri kampanyadan yalnızca bir kez faydalanabilir.
  • Kampanya, bankanın başka indirim ve kampanyaları ile birleştirilemez.
  • Yapı Kredi kampanyada değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
  • Kampanya içeriği ve indirim iadesi kazanılmasına ilişkin tüm unsurlara dair sorumluluk Yapı Kredi’ye aittir. Koçtaş bu süreçten sorumlu tutulamaz.

Tüm kampanya şartlarını yerine getirdiyseniz 15 Ağustosa kadar beklemelisiniz.

"Tutar iadeleri, 15 Ağustos 2024 tarihine kadar müşterinin alışveriş yaptığı açık statüdeki Yapı Kredi kredi kartına yüklenecektir. Alışverişin iade edilmesi halinde karta yüklenen artı bakiye geri alınacaktır."

Maalesef kampanya koşulları sağlanmamış gözüküyor. Çamura yatılabilmesi olası bir durum. Bence zaman geçmeden iade edin. Sonrasında tekrar satın alabiliyorsanız alın.

Kampanya 1-31 Temmuz tarihleri arasında alınacak ürünler için geçerli .

Siz ürünü 30 Haziran tarihinde satın almışsınız.

Kısaca 1 ay bekletip, sonra ödeme yapmadan koşullar sağlanamamış deme lüksleri mevcut.

Muhtemelen ürün KOÇTAŞ satışlı değil o nedenle olabilir. Faturaya bakılırsa ürün Koçtaş satışlı değil. Farklı bir şirket tarafından satılmış. Koçtaş ile iletişime geçip şikayet kaydı bıraktığınızda herhangi bir cevap verdiler mi?

Şu sorulara cevap bulmak lazım ilk,
1 - Kampanya sadece Koçtaş satışlı ürünlerde mi geçerli?
2 - Bahsi geçen ürün kampanya kapsamındaki "seçili ürünlerden biri" mi?
3 - Tüm koşullar eksiksiz sağlandı mı?

Kampanya Koşulları:

• 1-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında, "KOCTAS1" kampanya kodunu kullanarak ilk defa Yapı Kredi müşterisi olanlar kampanyadan yararlanabilir.
  • Kampanyadan faydalanılabilmesi için Yapı Kredi Mobil'in indirip, "Yapı Kredi Müşterisi Ol" adımından ilerlenmesi gerekmektedir. Süreci bu şekilde tamamlamayan müşteriler ve Yapı Kredi Bankası’nda hesabı veya kredi kartı bulunanlar kampanyadan yararlanamaz. Yapı Kredi Mobil’i indirmek için tıklayın: https://koct.as/ykb-uyelik
  • Yapı Kredi Mobil üzerinden Yapı Kredi müşterisi olunduktan sonra bireysel kredi kartı başvurusunda bulunan müşterilerin başvurusu, Yapı Kredi tarafından değerlendirilecektir. Kampanyadan yararlanabilmek için bu değerlendirmenin olumlu sonuçlanması ve kartın kullanıma açılması gerekmektedir.
  • Kullanıcıların, Yapı Kredi müşteri olma adımında bulunan referans kodu alanına “KOCTAS1” kodunu girmeleri gerekmektedir. Kampanya kodu girilmeden müşteri olan kişiler kampanyadan yararlanamaz.
  • Kampanyaya katılacakların, Yapı Kredi Mobil'den referans kodu alanına kampanya kodunu girebilmeleri için iOS işletim sisteminde 4.0.12, Android işletim sisteminde ise 4.0.9 versiyonlarına veya üst sürümlere sahip olmaları gerekmektedir.
  • Onaylanan Yapı Kredi kredi kartlarıyla Koçtaş mağazalarından, www.koctas.com.tr veya Koçtaş mobil uygulaması üzerinden, seçili ürünlerden herhangi bir tanesinin satın alınması durumunda, 1.499 TL tutarına kadar iade ilgili kredi kartına yapılacaktır.
  • Kampanya; yalnızca seçili ürünlerde ve tek bir ürün alışverişinde geçerlidir.
  • Kampanya süreci içerisinde Yapı Kredi Mobil üzerinden ilk kez müşteri olan kişiler, 1-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında Koçtaş mağazalarından, www.koctas.com.tr veya Koçtaş mobil uygulaması üzerinden ürün satın alımı yapmalıdırlar. 31 Temmuz 2024 tarihinden sonra satın alınan ürünler için tutar iadesi gerçekleşmeyecektir.
  • Tutar iadeleri, 15 Ağustos 2024 tarihine kadar müşterinin alışveriş yaptığı açık statüdeki Yapı Kredi kredi kartına yüklenecektir. Alışverişin iade edilmesi halinde karta yüklenen artı bakiye geri alınacaktır.
  • Yapı Kredi müşterisi olduktan sonra, kredi kartı onaylanan müşteriler; Yapı Kredi Mobil üzerinden “Kredi Kartlarım” menüsü altındaki (+) butonuna basarak “Dijital Kart Tanımlama” seçeneği ile ya da kart seçimi yaptıktan sonra “Daha Fazlası” > “Dijital Kart İşlemleri” adımlarını izleyerek kurye sürecini beklemeden dijital kart oluşturabilir ve kampanyadan yararlanabilirler.
  • Bir müşteri kampanyadan yalnızca bir kez faydalanabilir.
  • Kampanya, bankanın başka indirim ve kampanyaları ile birleştirilemez.
  • Yapı Kredi kampanyada değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
  • Kampanya içeriği ve indirim iadesi kazanılmasına ilişkin tüm unsurlara dair sorumluluk Yapı Kredi’ye aittir. Koçtaş bu süreçten sorumlu tutulamaz.
Kampanya yenilendi. Yanlış kampanya koşullarına bakıyorsunuz. Kampanya 1-30 Haziran 2024 tarihleri arasında. Şikayet varda yazdığım ve eke eklediğim belgeleri dikkatli bir şekilde inceleyiniz.

1 -Sorduğumda kampanyanın altında seçili ürünler olmasının yeterli olduğunu illa Koçtaş tarafından satılmasının gerekmediğini belirttiler.
2 -Evet, seçili ürünlerden biriydi.
3 -Evet, tüm koşulları eksiksiz sağladığımdan eminim.

Tüm kampanya şartlarını yerine getirdiyseniz 15 Ağustosa kadar beklemelisiniz.

"Tutar iadeleri, 15 Ağustos 2024 tarihine kadar müşterinin alışveriş yaptığı açık statüdeki Yapı Kredi kredi kartına yüklenecektir. Alışverişin iade edilmesi halinde karta yüklenen artı bakiye geri alınacaktır."
Kampanya yenilendi. Yanlış kampanya koşullarına bakıyorsunuz. Şikayet varda yazdığım ve eke eklediğim video ve belgeler dikkatli bir şekilde inceleyiniz. Benim katıldığım kampanya 1-30 Haziran 2024 tarihleri arasında ve ben kampanyaya 30 Haziran 2024 tarihinde katıldım. 10 Temmuz 2024 tarihine kadar para iadesinin tarafıma yapılması için bekledim ve bir sonuç alamadım. Bugün müşteri hizmetlerini (Her iki firmenın da) son kez aradım. Bugün içinde dönüş yapmazlarsa ürünümü iade edeceğimi, bankadaki hesabımı ve kredi kartlarımı kapatacağımı ardından tüketici hakları hakem heyetine başvuracağımı belirttim. Gün sonuna kadar dönüşlerini bekliyorum.

Maalesef kampanya koşulları sağlanmamış gözüküyor. Çamura yatılabilmesi olası bir durum. Bence zaman geçmeden iade edin. Sonrasında tekrar satın alabiliyorsanız alın.

Kampanya 1-31 Temmuz tarihleri arasında alınacak ürünler için geçerli .

Siz ürünü 30 Haziran tarihinde satın almışsınız.

Kısaca 1 ay bekletip, sonra ödeme yapmadan koşullar sağlanamamış deme lüksleri mevcut.
Kampanya yenilendi. Yanlış kampanya koşullarına bakıyorsunuz. Şikayet varda yazdığım ve eke eklediğim video ve belgeler dikkatli bir şekilde inceleyiniz. Benim katıldığım kampanya 1-30 Haziran 2024 tarihleri arasında ve ben kampanyaya 30 Haziran 2024 tarihinde katıldım.

Şikayet varda yazdığım ve eke eklediğim video ve belgeler dikkatli bir şekilde inceleyiniz. ...... Bugün içinde dönüş yapmazlarsa ürünümü iade edeceğimi, bankadaki hesabımı ve kredi kartlarımı kapatacağımı ardından tüketici hakları hakem heyetine başvuracağımı belirttim. Gün sonuna kadar dönüşlerini bekliyorum.
Şikayet var ı burada pek makbül sayılmadığından sayfaya bakmak es geçilebilir.
forumda şikayet var işleyişi hakkında yazılar bulunuyor.

Eğer ürünü iade ederseniz ne için hakem heyetine başvuracaksınız. Paranız ödendikten sonra kendiniz fes etmiş oluyorsunuz. Büyük ihtimal heyette red çıkar. Diğer argümanınız yani müşteri kaybedersiniz daha sağlam vurgu olmuş.

Kampanya yenilendi. Yanlış kampanya koşullarına bakıyorsunuz. Şikayet varda yazdığım ve eke eklediğim video ve belgeler dikkatli bir şekilde inceleyiniz. Benim katıldığım kampanya 1-30 Haziran 2024 tarihleri arasında ve ben kampanyaya 30 Haziran 2024 tarihinde katıldım.
Biz güncel kampanyayı gördüğümüz için bir yanlış anlaşılma olmuş.

Hafta sonu ve dün resmi tatil olması sebebiyle bugün yansıması söz konusu olabilir.

Genelde böyle kampanyalarda ücret iadesi ya puan olarak, ya da hesap kartına yatırılır. onları da kontrol etmeniz faydalı olacaktır.

Hem Koçtaş'ın hem Yapı kredi'nin müşteri hizmetleriyle telefon görüşmelerim aralıksız olarak devam etmesi sonucunda 19.07.2024 Sabah 11 saatlerinde 9 gün geç olarak ( En geç 10/07/2024 tarihine kadar yapılması gerekiyordu) para iadem tarafıma yapılmıştır. Burdan yardımcı olmaya çalışan tüm üyelere teşekkür ederim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri