Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

İnanmayın! Dry Modu Sizi Sömürür

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Adem Helvacı

Everybody Lies
Yönetici
Administrator
Enerji Verimliliği Dernek Yetkilisini NTV ekranlarına çıkartıp ''DRY Modu %30 ile %50 daha az tüketir'' diyenlere selam olsun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Enerji Verimliliği Dernek Yetkilisini NTV ekranlarına çıkartıp ''DRY Modu %30 ile %50 daha az tüketir'' diyenlere selam olsun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Nem alma modunda 2 kata yakım elektrik tuketimim oldu normalde 5-6kw yakan klimam nem alma modunda 11kw yi buldu

Nem alma modunda 2 kata yakım elektrik tuketimim oldu normalde 5-6kw yakan klimam nem alma modunda 11kw yi buldu
Tam anlamı ile Alarko Carrier 24 saat DRY testlerinde 11kwh tüketim oldu.
Halbuki aynı 9000btu klima öncesinde 4,5kwh günlüktüketme sahipti.

1722936285823.jpeg

Tam anlamı ile Alarko Carrier 24 saat DRY testlerinde 11kwh tüketim oldu.
Halbuki aynı 9000btu klima öncesinde 4,5kwh günlüktüketme sahipti.

Ekli dosyayı görüntüle 18746
11kw nedir milleti yanlis yönlendirmeleri cok kotu. Hadi faturasini gectim ülkeye zarar elektriki disaridan aliyoruz az buz degil 10bin kisi nem alma modunda kullansa büyük rakamlara yol aciyor.

Sokaklarda trafolar yetersiz geliyor sürekli disaridan bir parca aliyoruz vs vs

Şu muhterem ne yazık ki tv ye çıkıp UZMAN sıfatı ile DRY modunun daha az elektrik tükettiğini söyledi insanlara.

Ukalalık etmek istemem de minicik bir araştırma yapsa bize ulaşır ve DOĞRU bilgiyi alırdı.

1722936547280.jpeg

Şu muhterem ne yazık ki tv ye çıkıp UZMAN sıfatı ile DRY modunun daha az elektrik tükettiğini söyledi insanlara.

Ukalalık etmek istemem de minicik bir araştırma yapsa bize ulaşır ve DOĞRU bilgiyi alırdı.

Ekli dosyayı görüntüle 18747
Bunlar yuzunden klimalar cok yakiyor deniyor babamlar annemler sirf klimayi cok yakiyor diye almiyor durumu anlatmaya calisiyorum yok gerek diyorlar halbuki bilseler ne kadar az tukettigini anlayacaklar. Birisi aliyor nem alma modunda bi fatura geliyor klima kotu alinmaz terlerim ama gene taktirmam psikolojisine giriyor.

Bunlar bizim işletmedede var. Bende gittim mitsubishi kurumsal ve daikin kurumsal cagirdim büyük bir toplanti yaptik klima sistemlerimize bakan insanlar bildigi bilgilerin yanlis oldugunu anladilar sonra yep yeni bir yapilanmaya gittik şuan herkes mutlu mesela araştirmak zor degil. Firmamiz büyük şuan toplanti istese tum herkes ile gorusebiliyor fikir almak ve bilgiyi tazelemek ayip saniyorlar

Bunlar yuzunden klimalar cok yakiyor deniyor babamlar annemler sirf klimayi cok yakiyor diye almiyor durumu anlatmaya calisiyorum yok gerek diyorlar halbuki bilseler ne kadar az tukettigini anlayacaklar. Birisi aliyor nem alma modunda bi fatura geliyor klima kotu alinmaz terlerim ama gene taktirmam psikolojisine giriyor.

Bunlar bizim işletmedede var. Bende gittim mitsubishi kurumsal ve daikin kurumsal cagirdim büyük bir toplanti yaptik klima sistemlerimize bakan insanlar bildigi bilgilerin yanlis oldugunu anladilar sonra yep yeni bir yapilanmaya gittik şuan herkes mutlu mesela araştirmak zor degil. Firmamiz büyük şuan toplanti istese tum herkes ile gorusebiliyor fikir almak ve bilgiyi tazelemek ayip saniyorlar
Bugün Toshiba Türkiye Teknik Genel Müdürü ile online görüşme yaptık. Bir bayi ziyaretinde benden konu açılmış, kulaklarımı çınlatınca Müdür Bey tanışmak istemiş, bayi arkadaş beni arayıp müsait olup olmadığımı sordu, bir planlama yaptık ve görüntülü görüştük tanıştık sohbet ettik.

Kendisine şu cümleyi YİNE kurdum. ''Ben klimacı değilim, uzman da değilim, kendimce bazı testler yapıp kendimce yorumluyorum ve insanlara da o şekilde anlatıyorum.''

En önemli kısım ise şuydu bana göre. ''Ben de tüketicilerden çok şey öğreniyorum''

Bizde bir BİLEN ADAM psikolojisi var, herkes bir konunun UZMANI olup o şekilde anılmak istiyor ama o konunun her şeyini bilmeyebilirsin abi, zamanla onu da öğrenirsin ne var yani. Samimiyet önemli bana göre.

Videoyu izlemeden de fikrimi beyan edeyim. Cool ile Dry arasındaki tek fark içerideki fanın yavaş olması ve dış ünitenin daha da hızlanması böyle bir senaryoda Dry modunun az yakacağını söylemek zaten saçmalık olurdu. kim söylüyorsa yani. testine bile gerek yoktu :)

Ama isteyenler olduğu için bende yapacağım TCL üzerinde.

Videoyu izlemeden de fikrimi beyan edeyim. Cool ile Dry arasındaki tek fark içerideki fanın yavaş olması ve dış ünitenin daha da hızlanması böyle bir senaryoda Dry modunun az yakacağını söylemek zaten saçmalık olurdu. kim söylüyorsa yani. testine bile gerek yoktu :)

Ama isteyenler olduğu için bende yapacağım TCL üzerinde.
Çok faydalı olur zira marka model genişletilmesi bilgiyi daha da doğrulayacaktır.

Bu adamlar 13 15 sene öncesi de vardı. O zamanda nem alma modunu açın daha az yakar diyorlardı. Asıl bunaltan nem sıcaklık değil klima sadece nemi alsın yeter soğutmasın diye ama sorun şu ki gene motor çalışıyordu. Ki eski dönemlerde inverter falan zaten yoktu, on off diye tabir edilen eski tiplerdi gene yakıyordu yani hiçbirşey değişmiyordu.

Ekli dosyayı görüntüle 18747
Ulaşmaz hocam bu ve türevlerinin derdi etkileşim almak, doğruyu yaymak değil. Sizin gibi oturup düzenekte hazırlamaz asla. Bunun benzerleri sürekli instagramda karşıma çıkıyor, şu şöyle yenmez, bu böyle içilmez, hamur açmadan mükemmel lahmacun, uğraşmadan makarna ile mantı…vs zilyon versiyonu çıkıyor bu tiplerin karşıma. İşin ilgincide hepsi videolarını sanki ilk defa kendi keşfetmişte millete akıl veriyor gibi paylaşıyorlar.

Ulaşmaz hocam bu ve türevlerinin derdi etkileşim almak, doğruyu yaymak değil. Sizin gibi oturup düzenekte hazırlamaz asla. Bunun benzerleri sürekli instagramda karşıma çıkıyor, şu şöyle yenmez, bu böyle içilmez, hamur açmadan mükemmel lahmacun, uğraşmadan makarna ile mantı…vs zilyon versiyonu çıkıyor bu tiplerin karşıma. İşin ilgincide hepsi videolarını sanki ilk defa kendi keşfetmişte millete akıl veriyor gibi paylaşıyorlar.
Olsun biz elimizden geldiği kadar doğrusu nedir içerikleri çekerek doğrusunu anlatacağız. :cool:

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri