Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

İphone 11 Güncel Ücret Alma Sürecim

emreekibarr

Yeni Üye
Yeni Üye
Cihazım Apple Türkiye'den alındı, garanti bitmeye yakın hoparlör ve ahizden boğuk
Ses gelmeye başladı. Garanti servisine gönderdim onlar da ücretli hizmet vereceklerini belirttiler. İtiraz ettim ama işi yokuşa sürdüler. Ben de servis raporunu alıp tüketici hakem heyeti'ne başvurdum.

Ürünümü bilirkişi inceledi, cihazımın hoparlör ve ahize parçalarının arızalı olduğunu söyledi, beni haklı buldular. Ayıpsız misli ile değişim kararı çıktı.

Daha sonra beni Apple'dan aradılar. Elimize karar ulaştı, en yakın garanti servisine cihazınızı bırakacaksınız, iki hafta sonra biz size yeni kutusuz bir cihaz vereceğiz, neden iki hafta dediğimde ise mevcut cihazınızın seri numarası IMEI numarası BTK kaydı yeni telefona yapılacaktır dediler. Ben de bu şekilde bir değişime onay vermediğimi kapalı kutu sıfır ürün istediğimi belirttim. Böyle bir prosedürümüz yok dediler.

Hakem kararının kesinleşmesini bekledim 15 gün, daha sonra bir avukata vekâlet verdim ve icra süreci başlattım. İlk aşamada sıfır kapalı kutu cihaz talep ettik fakat ellerinde bulunmadığın dolayı yaşadığım ilde bulunan ticaret odasından ürünün fiyat araştırmasını yapılmasını istediler. Ürünün satıcısı olmadığı için ticaret odası fiyat vermedi.

Daha sonra güncel değer tespiti için bilirkişi görevlendirilmesini talep ettik. Bilirkişi atandı, iPhone 11 64 GB red model cihazımın güncel değerini 28.000 Türk lirası olarak belirledi. Karşı taraf ücrete itiraz etmedi kabul etti.

3265 TL icra masrafım oldu bilirkişi ücreti ile birlikte, avukatlık ücretini karşı taraftan aldık. Velhasıl kelam iki parçayı yapmayıp toplamda 36.601 TL ödeme gerçekleştirdiler. Bana da ödenen ücret 30400 TL oldu, ben telefonu 2 yıl önce 8000 TL'ye almıştım. 4-5 ay kadar süreç oldu. Sizleride haklarnız hakkında aydınlatmak istedim.

Artık tamirle ilgilenmiyorlar halbuki parça olarak değiştirilip kullanımı sağlanacak cihazlar fakat onlar bu işle uğraşmayıp her şeyi kullanıcı hatasına bağlayıp ücretli onarım çıkarıyor milletin başına. Millet o kadar para veriyor ne için garantisiz telefondan farkı yok neredeyse. Herkes benim yaptığım gibi hakkını arasa firmalarda teknik servislerde kendilerine çeki düzen verir

Iphone 4 ler zamanı hatırlıyorum bir arıza oldumu direkt değiştiriyorlardı. Zannımca iPhone bu kadar tutulma sebeplerinden birisi de bu durumdu

Iphone 4 ler zamanı hatırlıyorum bir arıza oldumu direkt değiştiriyorlardı. Zannımca iPhone bu kadar tutulma sebeplerinden birisi de bu durumdu
Evet bende 4s vardı 2 kere değişmişlerdi sıfır kutulu ürün vermişlerdi. Daha sonra sony ve huawei kullanıcısı oldum Uzun bi aradan sonra tekrar iphone geçtimiştim ama teknik servis anlamında rezalet bir durumda. Hele pil sağlığı 85in altına düştü mü artık sarj dayanmıyor günde 2 sarj mutlaka yapmak gerekiyordu. Tabi bu durumda ne yapacağımızı öğrendik artık pil konusunuda dert etmiyorum

Sizinkine çok yakın bir deneyimi iki yıl önce ben de yaşadım. Tesadüfe bakın benim de telefonum iphone 11 Red idi ve mikrofonu bozuktu.THH kararı lehime sonuçlanınca sizdeki gibi aradılar, ben de iki haftalık değişim süresini kabul etmedim ve ikame telefon istedim. Olumsuz yanıt alınca THH kararını icraya koydum. İcra ödeme emri tebliğ edilince İrlanda’dan bir yetkili aradı ve ikame telefonumuz olmaz olur mu tabiki var dedi.😂 ve bu şekilde konu kapanmış oldu.

Sizinkine çok yakın bir deneyimi iki yıl önce ben de yaşadım. Tesadüfe bakın benim de telefonum iphone 11 Red idi ve mikrofonu bozuktu.THH kararı lehime sonuçlanınca sizdeki gibi aradılar, ben de iki haftalık değişim süresini kabul etmedim ve ikame telefon istedim. Olumsuz yanıt alınca THH kararını icraya koydum. İcra ödeme emri tebliğ edilince İrlanda’dan bir yetkili aradı ve ikame telefonumuz olmaz olur mu tabiki var dedi.😂 ve bu şekilde konu kapanmış oldu.
Aynı yetkili benide aradı neden kabul etmiyorsunuz dedi bende dedim ne olduğu belli olmayan bir ürünü alamam kusura bakmayın, 2 haftada cihazsız duramam sıfırını istediğimi söyledim varsa elimizde veririz yoksada icra süreci nasıl işliyorsa öyle hareket ederiz dedi bana mehdi Ozcinardi arayan kişi 😀

Peki diyelim buna benzer bir şey başıma gelse ve ürün stokta ise ama ben ürün değişimi değil ücret iadesini istesem nasıl olacak?
THH başvururken ücret iadesi istesem fatura bedeli baz alınacak, başvuru sonuçlandığında firma da seve seve fatura bedelindeki rakamı ödeyecek ama enflasyondan dolayı bu günümüz için çok düşük kalacak. Güncel ödeme alabilmenin yolu nedir?

Aynı yetkili benide aradı neden kabul etmiyorsunuz dedi bende dedim ne olduğu belli olmayan bir ürünü alamam kusura bakmayın, 2 haftada cihazsız duramam sıfırını istediğimi söyledim varsa elimizde veririz yoksada icra süreci nasıl işliyorsa öyle hareket ederiz dedi bana mehdi Ozcinardi arayan kişi 😀
Evet aynı kişi

Artık tamirle ilgilenmiyorlar halbuki parça olarak değiştirilip kullanımı sağlanacak cihazlar fakat onlar bu işle uğraşmayıp her şeyi kullanıcı hatasına bağlayıp ücretli onarım çıkarıyor milletin başına. Millet o kadar para veriyor ne için garantisiz telefondan farkı yok neredeyse. Herkes benim yaptığım gibi hakkını arasa firmalarda teknik servislerde kendilerine çeki düzen verir

her kelimesine katılıyorum. Tamam Apple olarak Tamirle vs. uğraşmak istemiyorsun, peki yurt dışında "bu telefon bozuk" deyince şak diye hemen yenisini verirken bu ülkede bunu niye yapmıyorsun?

Son zamanlarda bir de teknik servislerin sabotajı çok arttı. Taktik de hep aynı, iki vida sök, bir etiket sök sonra yetkisiz müdahale var garanti dışı de. Etiketi sökülmüş ya da vidaları eksik şekilde bir foto, tamam bitti.

Ben de bazı ürünlerimin garantisi var sanıyordum ta ki, bir gün arızalanıp "yahu bunun garantisi vardı servise verelim" diyene kadar. Anladım ki garantisi sadece kağıt üstünde varmış. Hiç kimse bunun bir elektronik alet olabileceğini ve bozulabileceğini düşünmüyor. Hep kullanıcı suçlu hep kullanıcı suçlu.

Birkaç teknik servis firması var çeşitli hileler hurdalar yapan. Hatta bir tane Apple servis ve satıcısı var ki artık bilmeyen kalmadı sanırım. Ben iddia ediyorum, gidelim bir Noter çağıralım, bir AVM'den elektronik mağazadan sıfır ürün alalım, sonra aynı AVM'de bulunan bu servise gidelim, kronik arızalardan birini söyleyip bunun böyle sorunu var diyelim, çok yüksek ihtimalle "cihaz anakart etiketi ve vidaları eksik, kasa vidaları eksik, yetkisiz müdahale var. garanti kapsamı dışı" diyecekler.

Peki diyelim buna benzer bir şey başıma gelse ve ürün stokta ise ama ben ürün değişimi değil ücret iadesini istesem nasıl olacak?
THH başvururken ücret iadesi istesem fatura bedeli baz alınacak, başvuru sonuçlandığında firma da seve seve fatura bedelindeki rakamı ödeyecek ama enflasyondan dolayı bu günümüz için çok düşük kalacak. Güncel ödeme alabilmenin yolu nedir?
Hocam bu konuda bilgim yok ama böyle durumda sıfır kapalı kutu ürünü alıp satmak mantıklı olanı ama belki hukuki bir yolu vardır sizin dediğiniz durumun bir avukat bunu daha iyi bilir

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri