Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

İzmir Karşıyaka'da klima gaz kaçağı cihazda mı, sıva altı boruda mı tespit edecek teknik servis arıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Erdinç
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Erdinç

Yeni Üye
Yeni Üye
Baymak Elegant Prime 18 model klima başka eve taşınma sonrası az soğutmaya başladı. Taşınmadan önce klima sorunsuz çalışıyordu. Taşıma ve kurulum işlemlerini yapan servis daha sonra telefona ya da mesajlara cevap vermedi. Evde başka klima olmadığı için çok sıcaktı, bu yüzden hemen ikinci bir servis çağırdık. Bağlantıları iyi sıkılmamış dedi. Gaz ekledi. Bir gün boyunca iyi soğuttu. Sonra tekrar az soğutmaya başladı. Tekrar aradık. "Onun borusunda kaçak vardır, borusu değişmesi lazım, gelip yaparız ama yeniden ücret alırız" diyorlar.

Bu arada ev çok sıcak olduğu için yatak odasına bir Midea klima aldık. Onun kurulumunu yapan üçüncü servisten, gelmişken Baymak klimaya da bakmalarını rica ettik. Kaçağın nerede olduğunu bulamadılar, ancak gaz ilavesi yaptılar ve bizden ücret almadılar. Klima bir gün boyunca iyi çalıştı, fakat sonra tekrar eski haline döndü. Bu servisin yeri Buca'da olduğu için Karşıyaka'ya sık sık gelmiyorlar.

Biz bu dairede kiracıyız ve apartman yeni yapıldığı için sıva altı bakır boru vardı. Kurulum o boru kullanılarak yapıldı. Müteahhit, bakır boruda sorun varsa değişimini yapacağını söylüyor. Büyük ihtimalle bir yerde gaz kaçağı var ama nerede olduğu belli değil. Dış ünitede, iç ünitede ya da sıva altı boruda olabilir. Klima taşınırken zarar görmüş de olabilir. Dolayısıyla bir test yapılmadan, "sıva altı boruda kaçak var, onu değiştirin" diyemiyoruz.

İkinci servisle tekrar görüştük. tekrar gelip bakmalarını istedik. Tamam, gelip kaçak testi yaparız, dediler. Tahminimce onlar gaz basıncında değişiklik var mı diye basınç göstergesine birkaç dakika bakıp anlamaya çalışacaklar. Klimadaki kaçak küçük olduğu için anlayacaklarını sanmıyorum. Zaten kaçak olduğu anlaşılsa bile bizim için yeterli değil. Kaçağın cihazda mı yoksa sıva altı boruda mı olduğunu öğrenmemiz gerekiyor.

Araştırmalarıma göre işe yarayabilecek üç test yöntemi var:
  1. Sarı boya ve ultraviyole ışık kullanarak kaçak yerini tespit etmek.
  2. Elektronik dedektör yardımıyla kaçak bölgesini tespit etmek.
  3. Sıva altı boruyu kullanmadan, geçici olarak sıva üstü başka boru takıp birkaç gün öyle test etmek.

İzmir Karşıyaka bölgesine hizmet veren, tavsiye edebileceğiniz bir teknik servis var mı?

Son düzenleme:
Merhaba.
Bu kılcal kaçak değil belli ki. Aksi halde sadece 1 günde tam anlamı ile gaz kaçağı oluşmazdı ancak büyük kaçak da değil, yine aksi halde zaten şarj yapılırken konu çok net anlaşılırdı ve hatta gaza gerek yok , işten anlayan usta vakum esnasında da anlardı. Vakum sonrası hassas manometrede değişiklik var mı diye beklenip kontrol edilmesinin sebebi bu zaten.

Halen anam babam usulü 1970 model analog manometre yerine dijital manifold ve uygulama destekli kablosuz vakum probu gibi donanımlara sahip olanların bu sorunları tespit etmesi kısa sürelerini alır.

Anam babam usulüne itirazım yok, ama genç dostlar bu donanımları sadece alışılagelmiş dıurumlarda kullanmaya alışık, çoğu onu d akullanmıyor ayrı konu.

Sizin klimada bilinen bariz bir düşürme söz konusu olmadıysa sorun yoktur, sıva altı tesisatta bükülme ve o bükülme noktasında kaçak vardır. sıvanın altında olduğu için tespit işi kırımsız olmaz, size de sıkıntı olur. Klimanızı normal bir boru ile bağlayıp denemeleri daha makul seçenek.

Merhaba.
Bu kılcal kaçak değil belli ki. Aksi halde sadece 1 günde tam anlamı ile gaz kaçağı oluşmazdı ancak büyük kaçak da değil, yine aksi halde zaten şarj yapılırken konu çok net anlaşılırdı ve hatta gaza gerek yok , işten anlayan usta vakum esnasında da anlardı. Vakum sonrası hassas manometrede değişiklik var mı diye beklenip kontrol edilmesinin sebebi bu zaten.

Halen anam babam usulü 1970 model analog manometre yerine dijital manifold ve uygulama destekli kablosuz vakum probu gibi donanımlara sahip olanların bu sorunları tespit etmesi kısa sürelerini alır.

Anam babam usulüne itirazım yok, ama genç dostlar bu donanımları sadece alışılagelmiş dıurumlarda kullanmaya alışık, çoğu onu d akullanmıyor ayrı konu.

Sizin klimada bilinen bariz bir düşürme söz konusu olmadıysa sorun yoktur, sıva altı tesisatta bükülme ve o bükülme noktasında kaçak vardır. sıvanın altında olduğu için tespit işi kırımsız olmaz, size de sıkıntı olur. Klimanızı normal bir boru ile bağlayıp denemeleri daha makul seçenek.
Abi bizim kuzenin kliması pek soğutmuyordu üstünden bir 3 sene geçiyor bu olayın bu arada, neyse bir gittim baktım ama klima leş. Dedim hacı bune ya böyle sapsarı kahvehane kliması mı bu ne yani ? iç ünite bir açtım dağıttım komple rezalet. Altına komple duvardan çöp poşetini kesip biçip altına da kova koyup öyle hazne yaptım. Üstten başladım bulaşık fırçası birde sarı güç+ cif ile sık babam sık araları temizle fanın bilmemnesi derken bir baktım ki kaçak var. İnce ince ızgara kısmından kaçırıyor. Dedim buna servisi birşeyi çağıralım bu kaynaklık iş beni aşar. :D temizledim bembeyaz oldu ayna gibi falan parlıyor mis gibi kokuyor topladım. Neyse güya tamirci geliyor oksijen kaynağı ile herif orayı kaynaklıyor bazı ekliyor geçiyor. Gene 2 gün sonra soğutmamaya başlıyor. Adamı çağırıyor gelip bakıyor güya birde üstüne 3 sene evvelinin 250 tl parasını alıyor gidiyor. Hacı dedim bu dolandırıcı yani belli işi bilmiyordur. İşine gelmiyordur veya vs. dedim bak dış ünite de de belki kaçak olabilir. Neyse balkonun duvarının dibinde yani eğilerek görünüyor herşey. Sağı solu vs bir altına erişemiyoruz. Önce komple yıkadım sonra da sıvı sabunlu suyla sıktım radyatör ızgara vs boca ettim baktım bir yerden gene baloncuk var kaçak var yani gene başka usta bulup çağırtıp yaptırttı sorun çözüldü. İlk yapan dayının işçiliğe dedim bakayım, rezalet. Bana oksijen kaynağını versen daha iyi yaparım. Eritmiş iyice akıtmış garip sadece iş görsün kafasıyla iş yapılmış. Klima kasası ısıdan yamulmuş vs. ulan bari ön kısmını sök öyle yap ya, bu usta camiası abi anasına bacısına akrabalarına küfür ettirmekten zevk mi alıyor ? her halde zevk alıyorlar.

İşlerini instagram vb. Platformlardan görüp beğendiğim, hatta yerlerini falan da bildiğim ama hiç gerçekten hiç gidip nasıl insanlar neler yapıyorlar diye görmediğim Azra Teknik diye bir yer var. Genelde memnunlar müşteriler sağa sola sorduğum kadarıyla. Arayıp bilgi alabilirsiniz. Aklınıza yatarsa.

0232 332 22 52

Salondaki klimanın borusunda sızıntı yapan yer bulundu. Baymak servisinin dediğine göre, klimanın kurulumunu yapan diğer servis boruya zarar vermiş. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz ancak telefona veya mesajlara cevap vermiyorlar.

Baymak servisi boru değişmesi lazım, duvarı delmek gerekecek diyor.

Son düzenleme:
Arkadaşlar daha iyi bilir ama ek yapacak kadar duvardan çıkan boru mevcut gibi duruyor. Kesilip havşa yapılıp ek parça olur gibi . komple boruyu değiştirmek anlamsız bir durum . En kötü 5 cm kadar kırılıp işlem yapacak alan açılır. İç ünite söküldükten sonra orada çalışma alanı rahat olacaktır.

Boruda komple bakır boru gibi duruyor. Müteahhit paraya kıymış gibi

Ekran görüntüsü 2024-07-16 125416.png

Son düzenleme:
Arkadaşlar daha iyi bilir ama ek yapacak kadar duvardan çıkan boru mevcut gibi duruyor. Kesilip havşa yapılıp ek parça olur gibi . komple boruyu değiştirmek anlamsız bir durum . En kötü 5 cm kadar kırılıp işlem yapacak alan açılır. İç ünite söküldükten sonra orada çalışma alanı rahat olacaktır.

Ekli dosyayı görüntüle 17801
eğer alet edavata meraklı usta ise
eğik pense ve spin havşa açma ile ek yapılabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

İstenince alternatifler çoğalır.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri