Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Kaira Klima Dış Ünite Sesli Çalışıyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Caner Ergin

Süper Üye
Araştırmacı
Marka Model Bilgisi
Kaira 12000 BTU
Videoda ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama dış ünitemin sesli çalıştığını düşünüyorum. İç ve dış ünite sırt sırta. Dış ünite balkonda olduğu için yalıtım zayıf, duvardan içeriye sesi daha yoğun alıyor. Sanki vakum motoru çalışıyor gibi bir uğultu var içerde.
Dikkatimi çekti fanı 1. Kademeye alınca sanki daha da bir uğultuya başlıyor. Sizce normal mi? @Adem Helvacı

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Yüksek frekansta çalışırken bu sesi yapması normal ve bu ses esnasında duvar kaynaklı içeriye ses alması da normal. Ama çok uzun sürmez bu durum. Ortama/koşullara göre, klimayı ilk açtığınızdan itibaren 20-30 dakika veya en kötü bir saate kadar sürebilir sonrasında ayarladığınız derece ortam sıcaklığına yaklaştıkça adım adım kısar kendini kompresör ve ses azalır, tabi ortam kapısı kapalıysa... Bu sesi yaptığı zaman uygulamadan iç ünite emiş sıcaklığı ve odadaki harici termometrede ortam derecesi kaçtı o esnada bilginiz var mı? Dediğim gibi klimayı yeni açtıysanız özellikle ilk yarım saat bu ses normal. Sürekli kapatmadan kullananlarda bu ses neredeyse hiç olmaz çünkü ortam sıcaklığı hep sabittir, motor bu kadar gazlamaya ihtiyaç duymaz. Bu ses 1-2 saat geçmesine rağmen devam ediyor olamaz, eğer öyleyse bir sorun vardır.

Ayrıca fan en düşükteyken sesin daha da yükselmesi yine normal, çünkü ortamı soğutması daha uzun sürüyor, motor daha da zorlanıyor diyebiliriz. Tavsiyem klimayı ilk açtığınızda yüksek fanla çalıştırın, ortam istediğiniz dereceye 1 derece kala yaklaştığında tahminim ortamın soğutulup kompresörün kendini düşük moda alıp sessiz çalışması yarım saat veya 1 saat sürer en fazla, o zaman düşük fana alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Yüksek frekansta çalışırken bu sesi yapması normal ve bu ses esnasında duvar kaynaklı içeriye ses alması da normal. Ama çok uzun sürmez bu durum. Ortama/koşullara göre, klimayı ilk açtığınızdan itibaren 20-30 dakika veya en kötü bir saate kadar sürebilir sonrasında ayarladığınız derece ortam sıcaklığına yaklaştıkça adım adım kısar kendini kompresör ve ses azalır, tabi ortam kapısı kapalıysa... Bu sesi yaptığı zaman uygulamadan iç ünite emiş sıcaklığı ve odadaki harici termometrede ortam derecesi kaçtı o esnada bilginiz var mı? Dediğim gibi klimayı yeni açtıysanız özellikle ilk yarım saat bu ses normal. Sürekli kapatmadan kullananlarda bu ses neredeyse hiç olmaz çünkü ortam sıcaklığı hep sabittir, motor bu kadar gazlamaya ihtiyaç duymaz. Bu ses 1-2 saat geçmesine rağmen devam ediyor olamaz, eğer öyleyse bir sorun vardır.

Ayrıca fan en düşükteyken sesin daha da yükselmesi yine normal, çünkü ortamı soğutması daha uzun sürüyor, motor daha da zorlanıyor diyebiliriz. Tavsiyem klimayı ilk açtığınızda yüksek fanla çalıştırın, ortam istediğiniz dereceye 1 derece kala yaklaştığında tahminim ortamın soğutulup kompresörün kendini düşük moda alıp sessiz çalışması yarım saat veya 1 saat sürer en fazla, o zaman düşük fana alabilirsiniz.
Hep bu zırıltı mevcut. Oda kapısı açık diye mi hep bu frekansta bilemiyorum.

Hep bu zırıltı mevcut. Oda kapısı açık diye mi hep bu frekansta bilemiyorum.
Ondandır deneyin isterseniz, her zaman böyle birden fazla alan için kullanacaksanız 7/24 kapatmadan kullanmanız kompresör ömrü için daha iyi. Bu şekilde klimaya yazık ya kompresör yanar veya başka bir arıza verebilir. Benim kaira koridorda takılı. 7/24 kapatmadan kullanırım 3+1 daire için. 250-450 watt arasında zorlanmadan çalışır, ses yapmaz. Sürekli klimayı aç kapa yapmaya değmez ki bu kullanım şeklinde zararı bile olur dediğim gibi. Hele düşük fanda hiç kullanmayın o kadar geniş alanda mümkün değil sogutamaz, susmaz klima.

Klima sürekli mi çalışıyor yoksa kapatıp açıyor musunuz gün içinde?

Ondandır deneyin isterseniz, her zaman böyle birden fazla alan için kullanacaksanız 7/24 kapatmadan kullanmanız kompresör ömrü için daha iyi. Bu şekilde klimaya yazık ya kompresör yanar veya başka bir arıza verebilir. Benim kaira koridorda takılı. 7/24 kapatmadan kullanırım 3+1 daire için. 250-450 watt arasında zorlanmadan çalışır, ses yapmaz. Sürekli klimayı aç kapa yapmaya değmez ki bu kullanım şeklinde zararı bile olur dediğim gibi. Hele düşük fanda hiç kullanmayın o kadar geniş alanda mümkün değil sogutamaz, susmaz klima.

Klima sürekli mi çalışıyor yoksa kapatıp açıyor musunuz gün içinde?
Gün içinde kapatılmadan 15-16 saat çalıştırıyoruz. Ama uğultu devam ediyor. Diğer odamda Daikin var onun motoru sessiz. Bunun motoru biraz sesli çalışıyor. Balkonda yalıtım yok diye ses de içeriye uğultu yapıyor.
Pencere altı dış cephede olsa yapmazdı çünkü hem mantolama var hem izocam yalıtım süngeri var.
Bir de klimayı kaptırken yani motor dururken “gürrrr” diye bir ses de çıkarıyor motor dururken tam.

Yani olabilir ama Daikin’a göre Kaira klimanın motoru daha gürültülü
Daikinla arasında fark olabilir ama normalde genel olarak sessizdir kaira, sizinki kullanım şeklinizden veya klimadaki bir sorundan dolayı yüksek frekansta çalışıyor olabilir dediğim gibi. Kapıyı kapatıp yüksek fanda deneyin 1 saate kadar sessiz çalışmaya geçmesi lazım. Ona rağmen ses devam ediyorsa sorun var diyebiliriz, mesela o zaman iç ünite sensöründe sorun olabilir ortamı algilamiyor olabilir vs. Servis çağırırsınız en azından aklınızda şüphe kalmaz sensör, kart veya klima değiştirilir belki.

Daikini da oda kapısı açık mı kullanıyorsunuz? Kairayı ve daikini kaça ayarliyorsunuz bir de?

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri