Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Klima Önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan napolyon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

napolyon

Yeni Üye
Yeni Üye
Öncelikle net 60 m2 bir daireye klima taktırmak istiyorum ve evin genelini soğutmasını bekliyorum. Ancak 18000 ile 24000 btu arasında kararsız kaldım. Ya da iki 12000 btu klima mı önerirsiniz.klimayı salonunu holü gören kısmına taktırmayı düşünüyorum. Evin yalıtımı var ancak 3 cepheden de bütün güneş alıyor ve çok sıcak oluyor. salonum 22m2 yatak odası ise 13m2.Değerli üstatlarımın tavsiyelerini bekliyorum.

Günaydın.
Her zaman olduğu gibi yine itirazımı yazayım.
Tek noktadan büyük BTU ile geel iklimlendirme özellikle sizin gibi güneşe uzun soluklu direkt maruz kalınan bölgelerde kesinlikle başarısız olur zira ısı yükü hesabı tutmaz o sebeple alan hakimiyetini ve hava sirkülasyonunu arttırmanız adına Saloına 1 adet 12.000btu ve Yatak odasına da 1 adet 12.000btu klimayı iç üniteleri mutlaka odaların kapısına bakacak şekilde montaj yaptırtmanız gerekir.
Yine de 60m2 alanın tamamına hükmedemezsiniz o nedenle öncelikli yaşam alanı belirleyip geri kalan kısımların kapısını kapatmanızı tavsiye ederim. Taaa ki genel anlamda ilk 2-3 gün boyunca eviniz sizin istediğiniz iklimlendirme koşullarını yakalayana kadar, Snra kapıların birisini açınh, ertesi gün diğerini açın falat klimaların fan değerleri hep yüksek olmalı. Tahmin ediyorum ki yatak odası klimasını ses konforu anlamında gece yatttığınızda düşürürsünüz ancak gündüzleri yine yükseltmeniz gerekir.

Ayrıca her 12000btu klima aynı performansı vermez biliyorsunuz bu nedenle özellikle nominal kompresör btu değeri yüksek olan ürünleri tercih etmelisiniz. Nominal derken, klimaları size 12.000btu diye satıyor olsalar da kompresörlerin nominal değerleri 10.000 - 10.500 - 11.000 vs şeklinde değişiyor. Arçelik vs gibi markaları tercih etmeniz bu anlamda büyük hata olur.

Günaydın.
Her zaman olduğu gibi yine itirazımı yazayım.
Tek noktadan büyük BTU ile geel iklimlendirme özellikle sizin gibi güneşe uzun soluklu direkt maruz kalınan bölgelerde kesinlikle başarısız olur zira ısı yükü hesabı tutmaz o sebeple alan hakimiyetini ve hava sirkülasyonunu arttırmanız adına Saloına 1 adet 12.000btu ve Yatak odasına da 1 adet 12.000btu klimayı iç üniteleri mutlaka odaların kapısına bakacak şekilde montaj yaptırtmanız gerekir.
Yine de 60m2 alanın tamamına hükmedemezsiniz o nedenle öncelikli yaşam alanı belirleyip geri kalan kısımların kapısını kapatmanızı tavsiye ederim. Taaa ki genel anlamda ilk 2-3 gün boyunca eviniz sizin istediğiniz iklimlendirme koşullarını yakalayana kadar, Snra kapıların birisini açınh, ertesi gün diğerini açın falat klimaların fan değerleri hep yüksek olmalı. Tahmin ediyorum ki yatak odası klimasını ses konforu anlamında gece yatttığınızda düşürürsünüz ancak gündüzleri yine yükseltmeniz gerekir.

Ayrıca her 12000btu klima aynı performansı vermez biliyorsunuz bu nedenle özellikle nominal kompresör btu değeri yüksek olan ürünleri tercih etmelisiniz. Nominal derken, klimaları size 12.000btu diye satıyor olsalar da kompresörlerin nominal değerleri 10.000 - 10.500 - 11.000 vs şeklinde değişiyor. Arçelik vs gibi markaları tercih etmeniz bu anlamda büyük hata olur.
Verdiğiniz bilgiler çok teşekkür ederim üstadım. marka model olarak ne önerirsiniz peki

Verdiğiniz bilgiler çok teşekkür ederim üstadım. marka model olarak ne önerirsiniz peki
Bunu belirlemek için il ilçe bilgisi de önemli.
Hem satış sonrasını da öngörebilmek hem de dış ortam sıcaklık basıncını değerlendirebilmek için.
Sonrasında markaya ve modele odaklanırız :ok

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri