Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Satın Alma Önerisi Klima Tavsiyesi Multi veya Ayrı Şekilde

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan khanja
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

khanja

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
60000
Marka Model Bilgisi
Midea,TCL,Gree,Airfel,Bosch
Selamlar,

Kocaeli'de yaşıyorum. Klima almayı düşünüyorum ancak pek bilgim yok. Başlangıçta multi klima düşünüyordum 4+1 ancak yüksek güçte dış ünite ile tekli kullanımda olabilecek verimsizlikten dolayı araştırmalarım sonucu ev için mantıksız olduğuna karar verdim. Bu aralar ise 2 adet 2 +1 multi düşünüyorum. Salon ve yatak odası için bir set, çalışma odası ve çocuk odası için bir set. Mantığım ise şu şekilde;
Salondaysam yatmıyorumdur dolayısıyla salon ve yatak odasına bir set, çalışma odası ve çocuk odasına bir set şeklinde, evden çalıştığım için bir odayı ofis gibi kullanıyorum. Cocuklar okuldayken o oda boş ve ben çalışıyor oluyorum veya çocuklar salonda oluyorlar. Dolayısıyla oraya da bir set şeklinde düşündüm. Bu setlerden birini bu yıl diğerini gelecek yıl da alma durumum var bütceden kaynaklı. Suan bir set için max taksitle 50-60 civarı düşünüyorum

Ev güney cephe ve mor renkli olan odalara klima düşünüyorum, amacım sadece soğutmak kışın alttan ısıtma yeterli ısıyı sağlıyor.

Birde bazı konularda yüksek kapasite bir klima ile birden fazla odayı serinletenler olmuş bu geçerli bir yöntemmi benim senaryoma uygunmudur onuda bilmiyorum.

Bu konuda farklı fikirlere açığım, fazla bilgi sahibi değilim.

Ekli dosyalar

• altkat.webp
    altkat.webp
    15.5 KB · Görüntüleme: 18
  • ustkat.webp
    ustkat.webp
    19.5 KB · Görüntüleme: 18
Ek olarak benim bölgemde güvenilir bir servisde önemli okuduğum konularda montaj ve servisden kaynaklı sıkıntılar çok gördüm. Kocaelide belirli bir markanın iyi bir servisi varsa ona da yönelebilirim. Marka takıntım yok. Fiyat&performans penceresinde kaliteli ürünler tercih etmeye gayret ediyorum.

Gree fairy multi 18K btu ve 12kBtu tekli model aldım, gayet memnunum. Bu sıra kampanya varmış, ihtiyacı olanın bakmasında yarar var. Merak edilen bir soru olursa cevap vermeye çalışırım.

Gree fairy multi 18K btu ve 12kBtu tekli model aldım, gayet memnunum. Bu sıra kampanya varmış, ihtiyacı olanın bakmasında yarar var. Merak edilen bir soru olursa cevap vermeye çalışırım.
Klimalarınız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. Hizmet aldığınız servis ile ilgili olumlu/olumsuz görüşlerini ve cihazlarla ilgili ilk izlenimlerinizi paylaşabilirseniz memnun oluruz.

Aba Mekanik'ten satın aldım ve kurulumunu yaptılar. Herşeyi ile çok güzel oldu. Montajlar gönyeli ve borular vs gizli yapıldı mümkün mertebe.İşciliği beğendim acıkcası. Elektronik bir ölcü aleti ve kompresor ile vakumlama yaptılar 15er dk sürdü. Şimdilik herhangi bir sorunum yok.

Sadece garanti başlatma ile ilgili bir aksaklık var, onuda halledeceklerini söylediler. Henüz garanti başlamadı, söylenene göre.

Cihazlarda oldukca memnunum performansı ve sessizliği çok iyi. Forumda ses ile ilgili yorumlar gördüm ama bence gayet sessizler, özellikle dış uniteyi bu kadar sessiz beklemiyordum.

Multi olan iki unite tam yükte ortalama 1200w tüketiyor daha sonra 800lere kadar düşüyor. Detaylı ölçme fırsatım olmadı sigortaya direk bağlılar test için bağlantı yaptıklarında ancak ölçebildim.

Şimdilik paylaşabileceklerim bu kadar..

Aba Mekanik'ten satın aldım ve kurulumunu yaptılar. Herşeyi ile çok güzel oldu. Montajlar gönyeli ve borular vs gizli yapıldı mümkün mertebe.İşciliği beğendim acıkcası. Elektronik bir ölcü aleti ve kompresor ile vakumlama yaptılar 15er dk sürdü. Şimdilik herhangi bir sorunum yok.

Sadece garanti başlatma ile ilgili bir aksaklık var, onuda halledeceklerini söylediler. Henüz garanti başlamadı, söylenene göre.

Cihazlarda oldukca memnunum performansı ve sessizliği çok iyi. Forumda ses ile ilgili yorumlar gördüm ama bence gayet sessizler, özellikle dış uniteyi bu kadar sessiz beklemiyordum.

Multi olan iki unite tam yükte ortalama 1200w tüketiyor daha sonra 800lere kadar düşüyor. Detaylı ölçme fırsatım olmadı sigortaya direk bağlılar test için bağlantı yaptıklarında ancak ölçebildim.

Şimdilik paylaşabileceklerim bu kadar..
Geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Gree Fairy modelinin dış ünitesi, sizin de söylediğiniz gibi çok sessiz. İç ünitesi de normalde kabul edilebilir düzeyde ama yatak odası için biraz sesli denebilir. Diğer odalarda herhangi bir rahatsızlık hissettirmez. Aslında bu durum, cihazın hava üfleme debisinin muadil cihazlara göre daha yüksek olmasından kaynaklı. Odayı çok hızlı şekilde iklimlendirebiliyor ama dezavantaj olarak hava sesi duyuluyor.

Geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Gree Fairy modelinin dış ünitesi, sizin de söylediğiniz gibi çok sessiz. İç ünitesi de normalde kabul edilebilir düzeyde ama yatak odası için biraz sesli denebilir. Diğer odalarda herhangi bir rahatsızlık hissettirmez. Aslında bu durum, cihazın hava üfleme debisinin muadil cihazlara göre daha yüksek olmasından kaynaklı. Odayı çok hızlı şekilde iklimlendirebiliyor ama dezavantaj olarak hava sesi duyuluyor.
Kesinlikte oto modda çok hızlı soğutuyor ve daha sonra hızı düşüyor ve ses oldukça azalıyor. Uyumadan öncede "Quite" (Sessiz) moda alıyorum ses sorunu olmuyor. Kapı açık olsa veya vantilator bile olsa benzer ses yapacaktır zaten.

Kesinlikte oto modda çok hızlı soğutuyor ve daha sonra hızı düşüyor ve ses oldukça azalıyor. Uyumadan öncede "Quite" (Sessiz) moda alıyorum ses sorunu olmuyor. Kapı açık olsa veya vantilator bile olsa benzer ses yapacaktır zaten.
tcl almış olsaydınız o vantilatör sesini bile duymazdınız :D işte bizim türk halkının şu marka keyfi beni bitiriyor :D

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri