Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Teknik Soru Kombi sıcak su açınca peteklerin ısınması

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

muhammetaci

Yeni Üye
Yeni Üye
Marka Model Bilgisi
Ariston
Merhabalar sıcak suyu açınca sıcak su başlar da Kaynar geliyor ve giderek soğuyor başlar da musluk orta kademe de iken yakan su 2 3dk sonra en sıcakta soğuk gelmeye başlıyor ve petekler yavaş yavaş ısınıyor bunun sebebi sanırım 3 yollu vana kombi 10 15 senelik falan 3 yollu vanayi kendim değiştirebilir miyim değiştirirsem sorun çözülür mh kombi yaş olarak miadını tamamlamış yeni kombi almak daha mi mantıklı ve son olarak bu kombi kaçlık nasil öğrenebilirim önünde altında hiç bir yerinde yazmıyor

sıcak suyu acınca petekler ısınıyorsa 3 yollu tamir takımı arızası olabilir. sıcak su da dalgalanma oluyorsa plakalı esanjör değişimi/temizliği yapılmalı ntc sensörü veya su akış tribünü de değişenbilir yeni bir kombi 20 bin tl 3/1 fiyatına yaptırısanız kullanmaya devam 1/2 fiyatına çıkarsa yeni kombi mantıklı tamirci çağımanız iyi olur

sıcak suyu acınca petekler ısınıyorsa 3 yollu tamir takımı arızası olabilir. sıcak su da dalgalanma oluyorsa plakalı esanjör değişimi/temizliği yapılmalı ntc sensörü veya su akış tribünü de değişenbilir yeni bir kombi 20 bin tl 3/1 fiyatına yaptırısanız kullanmaya devam 1/2 fiyatına çıkarsa yeni kombi mantıklı tamirci çağımanız iyi olur
Usta çağırmayı düşünmüyorum açıkçası özellikle kombi ustalarının dolandırıcısı çok hatta büyük çoğunluğu dolandirici geçen 2 kombici konuşurken duydum ben senin tamir ettiğin kombiyr gittim adama sıfır demişsin cikma takmışsın ben seni gambazlamadim sen beni niye gambazliyorsun diye kavga ediyorlardı bozarsam sıfırını alırım sifir kombinin kurulumuna bile usta çağırmasam olur mu diye düşünüyorum 3 yollu vana tamir takımını kendim değiştiricem düzelmezse plakali eşanjörü değiştiririm yine duzelmezse ana eşanjörü değiştiririm yine düzelmezse söker çöpe atarım

Usta çağırmayı düşünmüyorum açıkçası özellikle kombi ustalarının dolandırıcısı çok hatta büyük çoğunluğu dolandirici geçen 2 kombici konuşurken duydum ben senin tamir ettiğin kombiyr gittim adama sıfır demişsin cikma takmışsın ben seni gambazlamadim sen beni niye gambazliyorsun diye kavga ediyorlardı bozarsam sıfırını alırım sifir kombinin kurulumuna bile usta çağırmasam olur mu diye düşünüyorum 3 yollu vana tamir takımını kendim değiştiricem düzelmezse plakali eşanjörü değiştiririm yine duzelmezse ana eşanjörü değiştiririm yine düzelmezse söker çöpe atarım
Face'de kombi grubunda kendine esnaf diyen kişiler "müşterilerin arızasına cevap vermeyin ekmeğimizle oynuyorsunuz" diye konu açıyorlardı 😃

bu mantıktıydsanız elektriği kesip her istediğinizi yapabilirsiniz

3 yollu tamir takımını yakın zamanda kendim değiştirmiştim, yapabilirsiniz. Tavsiyem bdr control markasının silikon gresini de almanız. Su gresidir ve paslanmayı engeller/geciktirir, yağlama sağladığı için de mekanizmanın ve motorun çok daha rahat çalışmasını sağlar, işini düzgün yapan kombiciler de kullanır bunu. Kombi tamir takımının hareketli kısımlarına, pimine vs her yerine sürersiniz ve uzun yıllar arıza tekrarlamaz. Ayrıca hazır almışken 3 yollu vana üzerindeki sıcak su NTC sensörünü de değiştirebilirsiniz, muhtemelen o da korozyon yapmıştır eskidir iyi algılamıyordur. Benimki geçen baktığımda öyleydi, benim de şuan ilkten çok sıcak geliyor su ve 1 dakika sonra normale dönüyor o yüzden NTC de aldım takicam onu da paslanmasın diye gresleyerek. Ntc ve bahsettiğim gres de ucuzdur ikisi 100 TL yi geçmez.

Gresleyince belki çok gerek olmaz ama yazın kombi yaz konumunda kalınca uzun süre 3 yollu mekanizma çalışmıyor ve kışın takılı kalabiliyor/bozulabiliyor. Yazın arada bir de olsa kısa süreli petek konumuna alıp yaz konumuna dönün ki mekanizma hareket etsin hem de yağlama yapsın.

Ek olarak vana motorunun da çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz lazım, motor bozuksa da yine tamir takımıyla birlikte değiştirin çünkü genelde bozulan tamir takımı sebebiyle de motor bozulabiliyor. Vana motorunu bloktan ayırın kablosu takılı kalsın, sıcak suyu açın motor pimi ileri geri hareket ediyorsa çalışıyordur. Pim ilerdeyken tornavidayla motor üstündeki pime biraz bastırın geri kaçmıyorsa hiç sorun yoktur motorda. Elektriğe de dikkat edin, elektrik açıkken diğer parçalara temas etmemeye çalışın.

Merhabalar sıcak suyu açınca sıcak su başlar da Kaynar geliyor ve giderek soğuyor başlar da musluk orta kademe de iken yakan su 2 3dk sonra en sıcakta soğuk gelmeye başlıyor ve petekler yavaş yavaş ısınıyor bunun sebebi sanırım 3 yollu vana kombi 10 15 senelik falan 3 yollu vanayi kendim değiştirebilir miyim değiştirirsem sorun çözülür mh kombi yaş olarak miadını tamamlamış yeni kombi almak daha mi mantıklı ve son olarak bu kombi kaçlık nasil öğrenebilirim önünde altında hiç bir yerinde yazmıyor
%99.9 üç yollu vana motoru ve tamir takımında problem. Elinizden geliyorsa sökün kontrol edin anlarsınız zaten parçanın durumundan arızalı mı değil mi diye. Üç yollu tamir takımının içinden su geliyorsa motoru da değiştirin. Motorun ucunu elinize doğru vurunca su gelirse zaten o grup komple arızalıdır değiştirirseniz problem düzelir. Bu arıza için kombi değiştirmeye gerek yok. Bu Aristonlarda gizli filtre var onu da iptal edin gitsin. Kombinin randımanını düşürmekten başka bir işe yaramıyor.

Birebir aynısını yaşadım kombi kontrol kartı üzerinde bulunan 3 adet röleyi tanesi yaklaşık 3 dolar olan yenileri ile değiştirdikten sonra problem çözüldü kontrol etmenizde fayda var.

Ek olarak vana motorunun da çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz lazım, motor bozuksa da yine tamir takımıyla birlikte değiştirin çünkü genelde bozulan tamir takımı sebebiyle de motor bozulabiliyor. Vana motorunu bloktan ayırın kablosu takılı kalsın, sıcak suyu açın motor pimi ileri geri hareket ediyorsa çalışıyordur. Pim ilerdeyken tornavidayla motor üstündeki pime biraz bastırın geri kaçmıyorsa hiç sorun yoktur motorda. Elektriğe de dikkat edin, elektrik açıkken diğer parçalara temas etmemeye çalışın.
Internetten baktım sıcak suyu acinca pim çıkması gerekiyor muş çıkmadı bende ben mi yanlış yapıyorum motor mu bozuk
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Internetten baktım sıcak suyu acinca pim çıkması gerekiyor muş çıkmadı bende ben mi yanlış yapıyorum motor mu bozuk
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.
Yok çıkmış da ilerde takılı kalmış zaten suyu kapatıp açtıkça içeri çekip tekrar dışarı vermesi lazımdı. Motor bozuk. Tesisat da baya paslı kirli galiba. Kimyasal kullanmadan darbeli kompresörlü makineyle temizlik yaptırabilirsiniz.

Son düzenleme:
Yeni motoru takana kadar idare etmek için eski motoru yine yerine takın, sıcak suda dalgalanma olmaması için banyo yapılacağı zaman kombi altından kalın olan petek dönüş vanasını kapatıp kullanın peteklere su gitmeyeceği için suda soğuma olmaz muhtemelen.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri