Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

LG ekran sehim problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ibro09
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ibro09

Meraklı
Meraklı
Geçen sene almış olduğum LG televizyonumda sol üst köşede ışık sızması gibi birşey var.sizce normal midir bu durum ?

Ekli dosyalar

• IMG_20230403_225538.jpg
    IMG_20230403_225538.jpg
    40.5 KB · Görüntüleme: 35
Merhaba, Panelde bir oynama olmuş.
TV yer değişikliği, silerken bir tık fazla bastırma gibi gerekçelerle de bu tarz durumlarla karşılaşılabiliyor yeni nesil üretimlerde.
Arıza değil, sorun da olmaz ancak keyfe keder oluşturur.

Peki garantisi devam ediyor servis durumu halleder mi garantiden? Kullanıcı kaynaklı problem diyip ücret talep edebilirler mi ?

Peki garantisi devam ediyor servis durumu halleder mi garantiden? Kullanıcı kaynaklı problem diyip ücret talep edebilirler mi ?
Temelde bu bir kullanıcı hatası olmaz, onlar kullanıcı hatası diyecek olursa karşı hamle olarak AYIPLI MAL kozumuzu kullanırız tüketici olarak.
Ben ise bunun normal olduğunu söyleyeceklerini veya ''Panel teknolojisinden dolayı bu modeller böyle'' diyeceklerini düşünüyorum.

LG müşteri hizmetlerinin vermiş olduğu cevap

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-04-04-14-05-00-339_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2023-04-04-14-05-00-339_com.whatsapp.jpg
    47 KB · Görüntüleme: 31

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-04-04-14-05-23-441_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2023-04-04-14-05-23-441_com.whatsapp.jpg
    66.9 KB · Görüntüleme: 31

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-04-04-14-05-50-634_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2023-04-04-14-05-50-634_com.whatsapp.jpg
    64.5 KB · Görüntüleme: 21
Yasal olarak neyapabilirim ? Servis kaydı açtırıp garantiden problemi halletirsem mi ? Yada servisten sonra daha da kötü olup başka problemlere sebebiyet verir mi TV nin açılması. Çünkü daha önce başıma Vestel televizyonda geldi bu durum.sifir almış olduğum Vestel LED TV nin hoparlörü bozuk çıktı yaptırdım arkasından panel tozlandi servis panel toz perdesini değiştirdi akabinde ledleri bozuldu değiştirdim enson ekranda dikey bazen yatay cizgiler çıktı panel arızalanmış denildi.tv bir kere açıldı mı iflah olmuyor sanki

şimdi tekil sorunlar çoğul olacak diye kaide yok, doktora diş çektimek için gidip ölende var, şimdi bu durumda dişçiler olmamaı lazım. bunu kenaraaldık
sizin televizyonun tamirinin olacağını sanmıyorum. zaten yazdım ya pek şey edemedim; ne sorun anlamında, ne onarım anlamında.

Yasal olarak neyapabilirim ? Servis kaydı açtırıp garantiden problemi halletirsem mi ? Yada servisten sonra daha da kötü olup başka problemlere sebebiyet verir mi TV nin açılması. Çünkü daha önce başıma Vestel televizyonda geldi bu durum.sifir almış olduğum Vestel LED TV nin hoparlörü bozuk çıktı yaptırdım arkasından panel tozlandi servis panel toz perdesini değiştirdi akabinde ledleri bozuldu değiştirdim enson ekranda dikey bazen yatay cizgiler çıktı panel arızalanmış denildi.tv bir kere açıldı mı iflah olmuyor sanki
Sizin vestel tv zaten yapması gerekeni yapmış o arızaların tamamı bilinen ve her vestelde olan arızalar yani servisin açması ile ilgili değil fakat bu tv servise giderse eğer, bu minik sorun ile giden tv başka sorunlar ile geri gelebilir zira difüzör katmanlar esnek ve hareketlidir. Nakliye esnasında dahi oynadıklarını biliyoruz.
Bu nedenle size kesin cümleler kurmak istemiyorum. aslında iki kişi tv yi olduğu yerden alıp, 10 saniyeliğine yüzüstü çevirip (bir yere koymadan tabi) yerine alsanız düzelme olasılığı dahi var. (Sadece olabilirlikten bahsediyorum, siz bunu yaparken bir terslik olur tv düşer panel kırılır vs aman zan altında kalmayalım)

şimdi tekil sorunlar çoğul olacak diye kaide yok, doktora diş çektimek için gidip ölende var, şimdi bu durumda dişçiler olmamaı lazım. bunu kenaraaldık
sizin televizyonun tamirinin olacağını sanmıyorum. zaten yazdım ya pek şey edemedim; ne sorun anlamında, ne onarım anlamında.
Tabiki keyfe keder yaptırırsam diye Vestel den yaşamış olduğum problemi örnek verdim. Yani en başta yetkili servis kurulumda haporloru bozuk çıktığında ayıplı mal diye iade yada değişimin yaptirmadigima pişmanım çünkü yetkili servis degistiririz hallederiz garantiden problem olmaz diyip, geldiğim sonuç büyük mağduriyet(Vestel LED TV)

Tabiki keyfe keder yaptırırsam diye Vestel den yaşamış olduğum problemi örnek verdim. Yani en başta yetkili servis kurulumda haporloru bozuk çıktığında ayıplı mal diye iade yada değişimin yaptirmadigima pişmanım çünkü yetkili servis degistiririz hallederiz garantiden problem olmaz diyip, geldiğim sonuç büyük mağduriyet(Vestel LED TV)
oluyor işte o yüzden tekil örnekler genel olmaz diye belirttim.

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri