Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Midea Xtreme Save Tüketici İncelemesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan REMZİ96
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

REMZİ96

Klimatör
Gold Üye
Bugün Midea Gaziantep-Nizip ilçesi bayisi Hayat İklimlendirme isimli bayii Midea xtreme save cihazın montajını yaptılar annem gile. Son derece ilgili ve başarılı bir ekipti vakumsuz hiçbir şekilde montaj yapmadıklarını söyledi aynı zamanda hiçbir şekilde aleminyum boru kullanmadığını söyledi 15 dk vakum yaptılar hiçbir sorun yoktu Nizip ilçesinden Gaziantep merkezede montaja sürekli geldiklerini söylediler yani Karsan soğutma yerine buraya yönlendirme yapabiliriz herşey olumlu şuanlık klimada da sorun yok çok güzel çalışıyor boru olarak 5,5 metre kullandık yarım metre için ek şarj gerekmediğini söylediler ek şarj yapmadık senfe gerekir mi ? Bide gıcık yeşil bir filtresi vardı normalde böyle mi bu filtre anlamadım tel filtreyede takılırken çok zorlandım. @Adem Helvacı @muhammet göl

Ekli dosyalar

• IMG_0645.jpeg
    IMG_0645.jpeg
    87.1 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_0652.jpeg
    IMG_0652.jpeg
    96.5 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_0651.jpeg
    IMG_0651.jpeg
    127.4 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_0658.jpeg
    IMG_0658.jpeg
    104.3 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_0657.jpeg
    IMG_0657.jpeg
    107 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_0656.jpeg
    IMG_0656.jpeg
    52.1 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_0647.jpeg
    IMG_0647.jpeg
    90.6 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_0655.jpeg
    IMG_0655.jpeg
    59.1 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_0654.jpeg
    IMG_0654.jpeg
    60.9 KB · Görüntüleme: 21
  • IMG_0653.jpeg
    IMG_0653.jpeg
    50.4 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_0650.jpeg
    IMG_0650.jpeg
    89.5 KB · Görüntüleme: 25
  • IMG_0648.jpeg
    IMG_0648.jpeg
    72.2 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_0649.jpeg
    IMG_0649.jpeg
    81.3 KB · Görüntüleme: 32
Abi bugün geldi Midea Gaziantep-Nizip ilçesi bayisi Hayat İklimlendirme isimli bayii. Midea xtreme save cihazın montajını yaptılar annem gile son derece ilgili ve başarılı bir ekipti vakumsuz hiçbir şekilde montaj yapmadıklarını söyledi aynı zamanda hiçbir şekilde aleminyum boru kullanmadığını söyledi 15 dk vakum yaptılar hiçbir sorun yoktu Nizip ilçesinden Gaziantep merkezede montaja sürekli geldiklerini söylediler yani Karsan soğutma yerine buraya yönlendirme yapabiliriz herşey olumlu şuanlık klimada da sorun yok çok güzel çalışıyor boru olarak 5,5 metre kullandık yarım metre için ek şarj gerekmediğini söylediler ek şarj yapmadık senfe gerekir mi ? Bide gıcık yeşil bir filtresi vardı normalde böyle mi bu filtre anlamadım tel filtreyede takılırken çok zorlandım. @Adem Helvacı @muhammet göl
Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın kardeşim.

O elindeki filtrelerin takılma gibi bir zorunluluğu yok yardımcı filtreler aynısı bendede var ben kullanmıyorum bir köşede duruyor.

Ha ilk zamanlar taktım bir faydasını görmedim diyebilirim büyük filtre üzerinde tırnakları var oraya takmak zaman alabiliyor yumuşak olduğu için.

Ek sarj konusu kendi internet sitesinde 5 mt den sonra 12 gram şeklinde yazılmış o aradaki yarım metre boru farkı birşey ifade edermi onu inanki bilmiyorum.
Adem babaya danışmamız lazım Screenshot_2023-11-11-23-15-38-02_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Son düzenleme:
Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın kardeşim.

O elindeki filtrelerin takılma gibi bir zorunluluğu yok yardımcı filtreler aynısı bendede var ben kullanmıyorum bir köşede duruyor.

Ha ilk zamanlar taktım bir faydasını görmedim diyebilirim büyük filtre üzerinde tırnakları var oraya takmak zaman alabiliyor yumuşak olduğu için.

Ek sarj konusu kendi internet sitesinde 5.5 mt den sonra 12 gram şeklinde yazılmış o aradaki yarım metre boru farkı birşey ifade edermi onu inanki bilmiyorum.
Adem babaya danışmamız lazım Ekli dosyayı görüntüle 9322
Teşekkürler abi taktım filtreleri sökerim bende sonra. Yarım metreden sorun olmaz sanki banada öyle geldi adem abi musait olunca bilgilendirir bizi :)

Abi bugün geldi Midea Gaziantep-Nizip ilçesi bayisi Hayat İklimlendirme isimli bayii. Midea xtreme save cihazın montajını yaptılar annem gile son derece ilgili ve başarılı bir ekipti vakumsuz hiçbir şekilde montaj yapmadıklarını söyledi aynı zamanda hiçbir şekilde aleminyum boru kullanmadığını söyledi 15 dk vakum yaptılar hiçbir sorun yoktu Nizip ilçesinden Gaziantep merkezede montaja sürekli geldiklerini söylediler yani Karsan soğutma yerine buraya yönlendirme yapabiliriz herşey olumlu şuanlık klimada da sorun yok çok güzel çalışıyor boru olarak 5,5 metre kullandık yarım metre için ek şarj gerekmediğini söylediler ek şarj yapmadık senfe gerekir mi ? Bide gıcık yeşil bir filtresi vardı normalde böyle mi bu filtre anlamadım tel filtreyede takılırken çok zorlandım. @Adem Helvacı @muhammet göl
Adem abi ☺️ @Adem Helvacı

Klima da ufak bir sorun var klima termostada girdiğinde soğuk üflüyor ve karşıda oturanı rahatsız ediyor. Ve termostat modunda çıkarken klimadan 2 saniye süren bir ses geliyor kayda alamıyorum kısa sürüyor sanki pervane demire çarpıyor gibi bilyası dağılmış pervane gibi şuan 5 dk da 2 kere yaptı neden olabilir acaba @muhammet göl @Adem Helvacı

Wifi ile bağlandım cihazı kontrol edip kapattım şimdi wifi işareti böyle açık hep bunu nasıl kapatabilirim wifi ben wifi ile bağlandığımda açılsın istiyorum @Adem Helvacı @muhammet göl
Bildiğim kadarıyla simgenin kapanması için ya modem kapalı olacak yada klimayı hiç tanıtmamış olmak gerekiyor.

Kumanda dan wi-fi yi kapatma fonksiyonu yok diye biliyorum.

Ama senin dediğin gibi bir durum olursa wi-fi ile kontrol un önemi kalmıyor dışarda olduğumuz zaman klimayı açamayız yada uzaktan klimaya komut veremeyiz.
Uygulama direkt olarak modem ve ag ile iş birliği yaptığı için hep bağlı kalmak zorunda.

Klima da ufak bir sorun var klima termostada girdiğinde soğuk üflüyor ve karşıda oturanı rahatsız ediyor. Ve termostat modunda çıkarken klimadan 2 saniye süren bir ses geliyor kayda alamıyorum kısa sürüyor sanki pervane demire çarpıyor gibi bilyası dağılmış pervane gibi şuan 5 dk da 2 kere yaptı neden olabilir acaba @muhammet göl @Adem Helvacı
Evet termostat sırasında minimal fan döngüsüne geçip flap ı yukarı alsada fan nekadar en düşük seviyeye inse bile soğuk hissi veriyor bu durum bendede var.

Ama klima oda sıcaklığını sürekli kontrol etmek zorunda olduğu için bu durum normal.

Tek kusuru fan seviyesinin biraz yüksek olması.
Ben o serin gelen esinti den kurtulmak için flap ı tam aşağıya çektim dikey sağ sol kanatları da tam saga odanın boş köşesine çektim %80 kurtuldum bu durumdan.

Klimadan gelen sesin çözülmesi için kayıt yapabilme imkanın olursa daha çabuk çözüme kavuşur sesi yapmadan önce kayda başlasan ses kesilince kaydı kapatsan olur bence.

Evet termostat sırasında minimal fan döngüsüne geçip flap ı yukarı alsada fan nekadar en düşük seviyeye inse bile soğuk hissi veriyor bu durum bendede var.

Ama klima oda sıcaklığını sürekli kontrol etmek zorunda olduğu için bu durum normal.

Tek kusuru fan seviyesinin biraz yüksek olması.
Ben o serin gelen esinti den kurtulmak için flap ı tam aşağıya çektim dikey sağ sol kanatları da tam saga odanın boş köşesine çektim %80 kurtuldum bu durumdan.

Klimadan gelen sesin çözülmesi için kayıt yapabilme imkanın olursa daha çabuk çözüme kavuşur sesi yapmadan önce kayda başlasan ses kesilince kaydı kapatsan olur bence.
10 dk dır yapmadı abi sesi sanki böyle uçak kalkıyor gibi uuuuvv diyor pervane çalışmaya başlıyor gibi bir ses. G tech in kendini kapatması daha iyi bir durum ozaman gtechi hiç soğuk verirken yakalamadım :)

Bildiğim kadarıyla simgenin kapanması için ya modem kapalı olacak yada klimayı hiç tanıtmamış olmak gerekiyor.

Kumanda dan wi-fi yi kapatma fonksiyonu yok diye biliyorum.

Ama senin dediğin gibi bir durum olursa wi-fi ile kontrol un önemi kalmıyor dışarda olduğumuz zaman klimayı açamayız yada uzaktan klimaya komut veremeyiz.
Uygulama direkt olarak modem ve ag ile iş birliği yaptığı için hep bağlı kalmak zorunda.
G tech kumandasında wifi tuşu var ona basıyorum kapanıyor basıyorum açılıyor. Gece yatarken ben evde sinyal yayan herşeyi kapatıyorum uyku kalitesini arttırdığını düşünüyorum oyüzden sordum bunda da kapatma imkanımız var mı diye

10 dk dır yapmadı abi sesi sanki böyle uçak kalkıyor gibi uuuuvv diyor pervane çalışmaya başlıyor gibi bir ses. G tech in kendini kapatması daha iyi bir durum ozaman gtechi hiç soğuk verirken yakalamadım :)
Acaba kompresörün kalkış sesimi geliyor diyecem de.
Sizin klima arkalı önlü montaj değil:alala

İç ünite fanı bunlardada kapatılabiliyor ama işte bu seferde termostat sonrası geri çalışma gecikiyor

G tech kumandasında wifi tuşu var ona basıyorum kapanıyor basıyorum açılıyor. Gece yatarken ben evde sinyal yayan herşeyi kapatıyorum uyku kalitesini arttırdığını düşünüyorum oyüzden sordum bunda da kapatma imkanımız var mı diye
Bence de çok güzel bir düşünce.
Bunlardada varmı acaba bir kurcalayım bakim?

İç ünite fanı bunlardada kapatılabiliyor ama işte bu seferde termostat sonrası geri çalışma gecikiyor
Komprösör kalkış sesi gibi evet ama 5,5 metre boru var onu neden iletisin ki çok zor. Bide arkadaki duvara atılan 4 vidanın 2si kirişe 2 si duvara atıldı bununla alakası olabilir mi

İstese bu zalımlar o fanı da yapar bence en düşük seviyeye çekip sensör tolerans değerini de aşağı çekse neden olmasın.

Yada fanı kapatsalar iç sensör leri az daha hassas yapsalar gene olur.

Keşke klima lardada yazılım güncellemesi olsa hata varsa sonradan da giderilir.

Mühendis ler neden düşünemez bunu diye kendime soruyorum mis gibi klima yap ama böyle hassas şeyleri düşünme ?

Kumanda yap fonksiyon düğmesini eksik koy

uygulama yap yarı İngiliz ce yarı Türkçe hatalar bitmesin.

wi-fi yap kapatma yada biz bilmiyoruz kapatmayı
İç üniteye ekran yap hepsi beyaz ışık olsun
Lan madem kocaman firmasın sen düşünsene böyle şeyleri bu kadar mı acizsin.

Sinek küçük ama mide bulandırır derler ya böyle küçük detaylar taş gibi makinaya yakışmıyor.

Son düzenleme:
Komprösör kalkış sesi gibi evet ama 5,5 metre boru var onu neden iletisin ki çok zor. Bide arkadaki duvara atılan 4 vidanın 2si kirişe 2 si duvara atıldı bununla alakası olabilir mi
İşte dış ünite baya uzakta o ihtimal olmaz bencede.
Vidaların da alakası yoktur arkalı önlü montaj olmadığı için.

Benim Merak ettiğimde gree nin termostat sonrası geri kalkış zamanı
Termostat yapınca geri çalışma zamanını hiç hesapladın mı yada denk geldimi
O aradaki geçirdiği zaman nekadar onu çok merak ediyorum.

Benim Merak ettiğimde gree nin termostat sonrası geri kalkış zamanı
Termostat yapınca geri çalışma zamanını hiç hesapladın mı yada denk geldimi
O aradaki geçirdiği zaman nekadar onu çok merak ediyorum.
Zamanla değil sıcaklığa göre açması gerekmiyor mu ? Mesala 25e ayarlı 27 de termostat yaptı oda nezaman 23 olursa ozaman çalışmaya başlaması gerekmiyor mu bazı odalar 23 e 1 saatte düşerken bazıları 10 dk da düşer oyüzden bu zaman odanın sıcaklığı kaybı süresine bağlı değil mi

Zamanla değil sıcaklığa göre açması gerekmiyor mu ? Mesala 25e ayarlı 27 de termostat yaptı oda nezaman 23 olursa ozaman çalışmaya başlaması gerekmiyor mu bazı odalar 23 e 1 saatte düşerken bazıları 10 dk da düşer oyüzden bu zaman odanın sıcaklığı kaybı süresine bağlı değil mi
Klima elbette buna sıcaklığa göre bakıyor.

Demek istediğim biz mesela fanı kapatınca sensörü de geç okumuş oluyor fan kapalı olduğu için sensör geç soğumuş oluyor.

Buda mesela fan açıkken 20dk çalışıp 3dk boşta bekleyen klimada fanı kapatınca bu bekleme süresi atıyorum 6dk ya çıkıyor oda gecikmiş oluyor tekrar çalışma süresi olarak.

gree fanı kapatıyor ise soğuk vermiyorsa acaba bunu nasıl yapıyor aradaki toleransı nasıl sağlıyor bizimkiler gibimi davranıyor farklı mı davranıyor onu merak ediyorum.

Klima elbette buna sıcaklığa göre bakıyor.

Demek istediğim biz mesela fanı kapatınca sensörü de geç okumuş oluyor fan kapalı olduğu için sensör geç soğumuş oluyor.

Buda mesela fan açıkken 20dk çalışıp 3dk boşta bekleyen klimada fanı kapatınca bu bekleme süresi atıyorum 6dk ya çıkıyor oda gecikmiş oluyor tekrar çalışma süresi olarak.

gree fanı kapatıyor ise soğuk vermiyorsa acaba bunu nasıl yapıyor aradaki toleransı nasıl sağlıyor bizimkiler gibimi davranıyor farklı mı davranıyor onu merak ediyorum.
Onu hesaplamak için oda termometresi kullanmalıyım abi oda net doğru ölçüyor mu emin değilim cihazı çalıştırıp kaçta termostat yapıp kaçta tekrar çalıştığına bakmalıyım bu midelarda termostatda soğuk üfleme nasıl kapatılıyor

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri