Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Mitsubishi Electiric (ithal versiyon) İşletme Maliyeti

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

serkansenell

Yeni Üye
Yeni Üye
ME'nin Hare modeli Manisa montaj ama 20k BTU olan
msz-hr60vf (iç ünite)+muz-hr60vf (dış ünite) kombin ME'nin sitesinde ithal (Tayland) olarak görünüyor.
Şimdi size sorum bu ürün almaya değer mi ve Adem bey'in tabiri ile işletme maliyeti beni üzer mi?

Sadece soğutma amaçlı kullanacağım. Dış ünite için özel yer var hiç güneş görmüyor ve tesisatı duvar içinde hazır. Sadece almışken 3-5 ten kaçınmak istemiyorum uzun dönemli olsan sonuçta kiracı değilim söküp taşımayacağım.(Not: salon 40-50metrekare ve kuzey cephe güneş görmüyor) elektrik tüketimi muadillerine göre az ise aradaki fiyat farkını amorti eder diye düşünüyorum.

Sadece soğutma amaçlı kullanacağım. Dış ünite için özel yer var hiç güneş görmüyor ve tesisatı duvar içinde hazır. Sadece almışken 3-5 ten kaçınmak istemiyorum uzun dönemli olsan sonuçta kiracı değilim söküp taşımayacağım.(Not: salon 40-50metrekare ve kuzey cephe güneş görmüyor) elektrik tüketimi muadillerine göre az ise aradaki fiyat farkını amorti eder diye düşünüyorum.

Fabrika ortamında belli Avrupa standartlarına göre yapılan testlerdeki tüketim ve verim verileri var aslında hepsinin sitesinde. Onlara bakarak bile kabataslak bir hesaplama yapılabilir. Tüketim verilerinde pek bir fark yoksa aradaki fiyat farkını amorti etmesi yıllar sürebilir. Tam tersine bir marka var ki 9'luk klima ile 18'lik klimasında aynı kompresörü kullanan, o zaten tüketim verilerindeki yükseklikle kendini "beni alma" diye belli ediyor.

Fabrika ortamında belli Avrupa standartlarına göre yapılan testlerdeki tüketim ve verim verileri var aslında hepsinin sitesinde. Onlara bakarak bile kabataslak bir hesaplama yapılabilir. Tüketim verilerinde pek bir fark yoksa aradaki fiyat farkını amorti etmesi yıllar sürebilir. Tam tersine bir marka var ki 9'luk klima ile 18'lik klimasında aynı kompresörü kullanan, o zaten tüketim verilerindeki yükseklikle kendini "beni alma" diye belli ediyor.
Aslında sormamdaki amaç Mitsubishi Electiric markasında en çok önerilen modeller Krigamine Zen ile Legendera modelleri. Hare'nin ithal versiyonu bu öodellere yaklaşabilirmi soğutma ve verimlilik performansında.

Size örnek olması açısından kendi deneyimimi anlatayım. Bizim ofiste üç tane Enviro(MSZ-AP) model klima var. 12,15 ve 18.000 BTU şeklinde olmaları lazım. Bu klimalar 2020'de alındı. Ofis Antalya'da. En Büyük klimanın bulunduğu oda güney cephede gün boyu güneş alıyor. Dış ünite de gün boyu güneşin altında çalışıyor. Diğer iki klima kuzey cephede ve o odalar hiç güneş almıyor. Bina eski. Yalıtım yok. Klimaların en az ikisi haftanın 5 günü günde 8 saat civarında çalışıyor. Elektrik faturası haziran ayında 427 TL geldi. Ofiste klima haricinde elektrik harcayan buzdolabı, çay ve kahve makinesi, bulaşık makinesi gibi eşyalar da var ama bunlar yoğun bir şekilde kullanılmıyor.

Size örnek olması açısından kendi deneyimimi anlatayım. Bizim ofiste üç tane Enviro(MSZ-AP) model klima var. 12,15 ve 18.000 BTU şeklinde olmaları lazım. Bu klimalar 2020'de alındı. Ofis Antalya'da. En Büyük klimanın bulunduğu oda güney cephede gün boyu güneş alıyor. Dış ünite de gün boyu güneşin altında çalışıyor. Diğer iki klima kuzey cephede ve o odalar hiç güneş almıyor. Bina eski. Yalıtım yok. Klimaların en az ikisi haftanın 5 günü günde 8 saat civarında çalışıyor. Elektrik faturası haziran ayında 427 TL geldi. Ofiste klima haricinde elektrik harcayan buzdolabı, çay ve kahve makinesi, bulaşık makinesi gibi eşyalar da var ama bunlar yoğun bir şekilde kullanılmıyor.
Teşekkür ederim, cevabınızdan anladığım siz bu ürünleri tavsiye ediyorsunuz. Bende Denizli bayisi ile görüşüp temin edeyim

Valla hocam yanlış anlamayın, ticarethane elektrik tarifesi, antalya şehri, yalıtımsız bina, ikisi neredeyse her gün çalışan klima, buzdolabı vb bir sürü alet ile birlikte 427 lira fatura bana gerçek olmayacak kadar iyi geliyor.

En iyi ihtimalle sayaç bozuk veya fatura 2-3 haftalık falandır. Bence dağıtım şirketi duymasın bunu.

Ha klimalar o kadar verimli ise üste elektrik üretiyor deseler dahi inanırım.

Valla hocam yanlış anlamayın, ticarethane elektrik tarifesi, antalya şehri, yalıtımsız bina, ikisi neredeyse her gün çalışan klima, buzdolabı vb bir sürü alet ile birlikte 427 lira fatura bana gerçek olmayacak kadar iyi geliyor.

En iyi ihtimalle sayaç bozuk veya fatura 2-3 haftalık falandır. Bence dağıtım şirketi duymasın bunu.

ticari elektrikte imkansız bence arkadaşın verileri. bu ay 108 kw harcamama 483 tl fatura geldi . tek klima (aep 12) var / pc var / güvenlik sistemi var buzdolabı ve çay makinesi var. buzdolabı ve pc aktif değilken 60w harcamam var pc yi acınca +80w en az buzdolabı motoru çalışınca +250w çay makinesini kaynama yapmadan +1800 w kaynayınca +200 w civarı çekiyor.

Ticarethane tarifesi değil, mesken tarifesi. Fatura 26 günlük

ME noviro me cihazını şahsen kullanmış biri olarak ve hare cihazından 2-3 gömlek üst serisi bir cihaz olmasına rağmen ME kalitesini kesinlikle yaşamadım sizinde yaşama ihtimaliniz yok malesef. Normal bir klima almış olursunuz.

Sende kaçak elektirik vardır abi öyle birşey olamaz😂 2 tane Mitsubihi Legendera bağlı bizim mimar bir arkadaşın ofisinde sadece günde 8 saat açık sizde bulaşık makinesi falan varmış burda oda yok ofise ortalama 1000 elektrik geliyor ve çevremizde en az faturası gelen ofis onunkidir ME aldığı için diye şakalaşıyoruz

Sende kaçak elektirik vardır abi öyle birşey olamaz😂 2 tane Mitsubihi Legendera bağlı bizim mimar bir arkadaşın ofisinde sadece günde 8 saat açık sizde bulaşık makinesi falan varmış burda oda yok ofise ortalama 1000 elektrik geliyor ve çevremizde en az faturası gelen ofis onunkidir ME aldığı için diye şakalaşıyoruz
Valla demek ki ben yalan söylüyorum ne diyeyim artık.

29 Haziranda montajı yapılan ME Kirigaminezen 15000 BTU günde ortalama 18 saat 24 derecede "EcoCool" mode - Fan Gece modunda ya da 1. kademede elektirik sarfiyatı aşağıdaki gibidir. 1721911279868.png

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri