İlk görüştüğümüz bayide 30.000-40.000 Nakit + 10 taksit demişlerdi. Daha sonradan araştırınca kampanyanın peşin fiyatına 10 taksit olduğunu görüp bayi ile görüşmekten vazgeçtik. Daha sonra bir diğer bayi ile görüştüğümüzde öyle bir şey yok
İlk görüştüğümüz bayide 30.000-40.000 Nakit + 10 taksit demişlerdi. Daha sonradan araştırınca kampanyanın peşin fiyatına 10 taksit olduğunu görüp bayi ile görüşmekten vazgeçtik. Daha sonra bir diğer bayi ile görüştüğümüzde öyle bir şey yok peşin fiyatı üzerinden 10 taksit yapılır diye konuştuk ve istediğimiz modeli ve fiyatları konuştuktan sonra ertesi gün keşfe çağırdık.
Keşfe gelmeden önce bayi Legendera baktığımızı zaten biliyordu. Keşfe gelince buraya Legendera gereksiz bizim bütün ürünlerimiz aynı kalitede, aynı soğutmayı yapıyor diyip 12.000 Noviro veya Hare'ye yönlendirme yaptılar. Özellikle "Benim kaliteye takıntım var, görüntüye takıntım var, Legendera istiyorum." gibi bir tepki verene kadar da stok olmadığını söylemediler. Daha sonra diğer bayilerde de stok olmadığını ve getirtemeyeceklerini söylediler. Sonra çıkarken bir anda 9.000 BTU'luk bir klima olduğunu anlayıp Noviro'dansa Legendera 9.000 daha iyi soğutur demeye başladılar. Çok mistik bir olay yaşadık son saniyede ve gittiler. Yarın hangi bayiye nasıl güveneceğimi ve vereceğimiz 80-90bin lira para ile kime rezil olacağımızı düşünüyorum açıkçası.
İlk yazdığınızda kampanya yoktu stok gerçekten varsa keşke alsaymışsınız
Müşteri hizmetlerini arayıp
Tekrar merhaba herkese, geçen hafta satın alma önerisi olarak açtığım konuda Legendera 12.000 BTU modelini alacağımdan bahsetmiştim. Ancak bugün işler değişti, Mitsubishi bayiyi keşif için eve çağırdık ve Krigamine Zen ile Legendera stoklarının problemli olduğu bilgisini aldık. Legendera Temmuz'a kadar gelmeyebilir şeklinde bilgi verdiler. Diğer bayilere de sorabileceklerini ama bu durumda 10 taksit kampanyasından yararlanamayacağımızı ve nakit ödeme isteyebileceklerini söylediler. Yaptıkları keşif esnasında da Noviro ME modeline yönelmemiz gerektiğini ve çok bir fark olmadığını söylediler. Ancak evden çıkarken Legendera 9.000 BTU Noviro 12.000 BTU'dan daha iyi soğutur dediler.
Şimdi soru şu; firmalar 10 taksit kampanyasından ürün satmak istemedikleri için ellerinde stok tutuyor olabilir mi? Krigamine Zen ve Legendera stokları genel olarak böyle sorunlu mu? Şu an gerçekten parayla rezil olma durumu yaşıyoruz, 3 hafta sonra düğün var boya badana işi yapılacak klimayı da yaza girmeden taktıralım delinecek olan yer delinsin dedik. Stoklar konusunda nasıl bir yol izleyebiliriz?
Sizin klimayı kuracağınız yerin btu su model farketmeksizin standarttır odaya uygun model için büyük veya küçük klima takılırsa hiç bir zaman rahat kullanım yapamazsınız
10 taksit kampanyasını distribütör yapıyor bayiler sadece aracı dolayısıyla bayi için finans yükü yok
Mitsubishi de şöyle bir durum var bütün bayiler fix hizmet vermek zorunda ama müşterinin prosedürü fark edememesinden durumu suistimal etmekten geri kalmıyorlar...
Üreticinin kendisi distribütör herangibi bir şey müşteriden yansıdığı da sonuna kadar ilgileniyorlar
Krigamazen veya Legendera stok alım konusunda şöyle tavsiye ediyorum ;
4447500 ü müşteri hizmetlerini arayın başınıza gelenleri anlatın ( keşke ilk sözleştiğiniz yerden alışverişi yapsaydınız siz yazdıktan bir veya iki gün sonra kampanya başladı)
Krigamazen veya Legendera ellerinde varsa keşif ve teklif istediğinizi belirtin, keşife gelen ikinci bayinin size aldatmaca yaptığını anlamlara onu üzerler
Kendi yaptığım alışverişten edindiğim intiba başlangıçta müşteri hizmetlerinden kayıt açılırsa süreç daha resmi ilerliyor ve herangibi lakayitlikle karşılaşılmıyor
Krigamazeni daha önce getirdikleri için ve dekorasyon amaçlı müşteri olursa zorunluluktan satmak istiyorlar ellerinde sürekli naviro oluyor hepsinde
İthal ürünler için ellerinde olup olmama gibi bir durum sorun değil distribütörden istiyorlar varsa geliyor
Yani başka bayiden bakalım yerlide kampanya var yabancıdan yok gibi bir şey yok
Ürün satamadığı isteme gibi durum olduğunda sanmıyorum ellerinde naviro boldur eritmeye çalışıyorlar
Sizin olayın anahtarı müşteri hizmetleri sonrası kolay
Ayrıca şöyle bir şey webdeki listeden yukarı fiyatta veremezler