Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

N11 Sipariş İptali

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Jon Snow
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jon Snow

Araştırmacı
Araştırmacı
Dun linkteki ürünü 649 TL indirimli fiyattan aldım tik hızı kuponla beraber bugün ise ürünüm iptal edilmiş satıcı n11 iptal etti diyor n11 ise satici bu durumda kimi şikayet edeceğim ben? Thh'tine

Satıcının soru soralımdaki cevabı: Sistem üzerinden kontrol ettiğimiz zaman bizim tarafımızdan herhangi bir işlem sağlanmamıştır. Sipariş iptal yetkimiz zaten bulunmamaktadır. N11 tarafından siparişiniz iptal edilmiştir. Dilerseniz n11 müşteri hizmetleri ile görüşme sağlayabilirsiniz.

@Adem Helvacı ben dahil herkesin iptal edildi ürünü bu ve benzer 4 5 ürün daha indirimi fiyattan satışa sunuldu

n11 satıcısı siparişi onaylamadan önce red edebiliyor,onayladıktan sonra red yapamıyor diye biliyorum.

Gerekli ekran görüntülerini alıp thh'e siparişin haksız yere tüketiciye sorulmadan iptali şeklinde bir şikayet yapabilirsin. Aynı ürünü satın aldığın tutardan sana temin etmelerini, aynı ürün stoklarında yoksa muadili veya misli ile ürünün aynı fiyattan sana özel satılmasını da isteyebilirsin. Ben n11 işte hepsiburada kapanmadan öncesi gittigidiyordan bu şekilde iptal olan siparişlerini hep thh'e verip kazanıp tekrar aynı fiyattan satın aldım.

Gerekli ekran görüntülerini alıp thh'e siparişin haksız yere tüketiciye sorulmadan iptali şeklinde bir şikayet yapabilirsin. Aynı ürünü satın aldığın tutardan sana temin etmelerini, aynı ürün stoklarında yoksa muadili veya misli ile ürünün aynı fiyattan sana özel satılmasını da isteyebilirsin. Ben n11 işte hepsiburada kapanmadan öncesi gittigidiyordan bu şekilde iptal olan siparişlerini hep thh'e verip kazanıp tekrar aynı fiyattan satın aldım.
Şikayet metni olarak örnek bir metin olsa benim dolduracagim çok güzel olur varmı benzer bir örnek metin hocam + görseldekilerden hangisini seçeyim?

1000001711.png

n11 iptal etti ise satıcı direkt göndersin o zaman aynı fiyattan. Siz de satıcıya ödeyin. Hatta aynı şehirde iseniz gidip satıcıdan kendiniz alın aynı fiyattan.

Alan memnun satan memnunsa N11 neden iptal etsinki ona ne? Bana satıcı güven vermedi açıkçası. İptal gerekçesi ve iptali yapanın detayını size yazması lazımdı, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa olmuş resmen. Ben olsan N11 size yazdığı cevabı ekran görüntüsüne ekleyerek satıcıdan şikayetçi olurdum.

Korayspor bilindik ve spor alanında orijinal ürün konusunda güvenilebilecek nadir firmalardan biridir.

Muhtemelen barkod veya ürün bilgisi yanlış girildiği için korayspor iptal etmiştir. N11 neden iptal etsin. onu ilgilendiren bir durum yok.

Aynı ayakkabının Erkek/kadın/çocuk versiyonları var. Görselde duran çocuk modeli ve nispeten bir tık daha ucuz olan model. Ama ilan kadın spor ayakkabı olarak açılmış. Bununla ilgili bir itirazı söz konusu olabilir firmanın.

Tabi bu durum sizi ilgilendiren bir durum değil. THH ye başvurun ve ürünü alın. Korayspor da devamlı stokta olan bir ürün. bi 10 sene daha bu ürün piyasada olur. Stok oluşturup gönderir. muhtemelen %5 indirim girileceğine %50 indirim girilmiş gibi duruyor.

649 TL ye aldıysanız sizi tebrik ediyorum. Keşke bana da denk gelseydi ve 3 farklı renk alsaydım :)

Bunu çok yazdık çizdik forumda ne yazık ki ve yine ne yazık ki oldukça yoruma açık (Bizim açımızdan değil Hukuki açıdan) bir konu.

THH olarak biz tüketiciyi haklı bulup lehte karar yazıyoruz, firma itiraz ediyor ve Hakim Bey Aleyhte karar ile firmayı haklı bulup bizim kararı bozuyor durumları ile çok karşılaştık.

Hakim Bey'e göre o ayakkabının 649TL ye satılması hayatın olağan akışına aykırı mesela :)

Şunun gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Halbuki videoda da görüldüğü üzere AYNI ÜRÜN bazılarına teslim edilmiş.
''Bunun delili ve ispatı arşivli'' diye gerekçeli kararımızda belirtmemize rağmen Hakim Bey ''O fiyata Laptop mu olur la'' dedi firmayı haklı buldu..

Bunu çok yazdık çizdik forumda ne yazık ki ve yine ne yazık ki oldukça yoruma açık (Bizim açımızdan değil Hukuki açıdan) bir konu.

THH olarak biz tüketiciyi haklı bulup lehte karar yazıyoruz, firma itiraz ediyor ve Hakim Bey Aleyhte karar ile firmayı haklı bulup bizim kararı bozuyor durumları ile çok karşılaştık.

Hakim Bey'e göre o ayakkabının 649TL ye satılması hayatın olağan akışına aykırı mesela :)

Şunun gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.

''Bunun delili ve ispatı arşivli'' diye gerekçeli kararımızda belirtmemize rağmen Hakim Bey ''O fiyata Laptop mu olur la'' dedi firmayı haklı buldu..
Bu hayatın olağan akışına aykırı durumu cidden çok enteresan bir durum.

Her yerde 10.000 TL ye satılan fiyatı da nispeten herkes tarafından tahmin edilebilecek bir ürünü, %50 kâr ile satan bir firmadan 15.000 TL ye satın aldığınız da ve fiyatın aslında 10.000 TL olduğunu öğrendiğinizde bunun adına serbest piyasa denirken. Yine aynı ürünü %50 indirimle (yanlışlıkla) satan satıcıya neden serbest piyasa diyemiyoruz. Belki farklı ürünlerden fazla kâr sağladığı için, diğer ürünlerde nispeten kendini kurtaracak kadar zarar ile satış yapıyor olamaz mı ?

Neden olması gerekenden daha ucuz olunca hayatın olağan akışına aykırı kararı çıkıyor....

Dükkan da 5.000 tane gözlük var. bunların 2.500 tanesini olması gereken fiyat yerine %100 kâr ile sattım. Peynir ekmek gibi de gidiyor. dükkan da yer açmam lazım ve kalan 2.500 tane gözlüğün 1.000 tanesini %50 indirim ile satıyorum. Böyle olunca akışa uygun değil mi ?

Ya da Madam Coco , englishhome mağazalarına bakın %70 indirim.... %50+%50 indirmler var. (tabi bindirilmiş fiyatlar üzerinden). Demek ki bir mağaza %70-75 indirim yapabiliyor.

Bu hayatın olağan akışına aykırı durumu cidden çok enteresan bir durum.

Her yerde 10.000 TL ye satılan fiyatı da nispeten herkes tarafından tahmin edilebilecek bir ürünü, %50 kâr ile satan bir firmadan 15.000 TL ye satın aldığınız da ve fiyatın aslında 10.000 TL olduğunu öğrendiğinizde bunun adına serbest piyasa denirken. Yine aynı ürünü %50 indirimle (yanlışlıkla) satan satıcıya neden serbest piyasa diyemiyoruz. Belki farklı ürünlerden fazla kâr sağladığı için, diğer ürünlerde nispeten kendini kurtaracak kadar zarar ile satış yapıyor olamaz mı ?

Neden olması gerekenden daha ucuz olunca hayatın olağan akışına aykırı kararı çıkıyor....

Dükkan da 5.000 tane gözlük var. bunların 2.500 tanesini olması gereken fiyat yerine %100 kâr ile sattım. Peynir ekmek gibi de gidiyor. dükkan da yer açmam lazım ve kalan 2.500 tane gözlüğün 1.000 tanesini %50 indirim ile satıyorum. Böyle olunca akışa uygun değil mi ?

Ya da Madam Coco , englishhome mağazalarına bakın %70 indirim.... %50+%50 indirmler var. (tabi bindirilmiş fiyatlar üzerinden). Demek ki bir mağaza %70-75 indirim yapabiliyor.
İşte bazı yorumları da buraya yazamıyoruz neyin nereye akıp, akışın neye göre belirlendiği ile ilgili.

Her şey yoruma açık, Mahkemenin (Hakim'in yorumlamasını ve onun doğru karar vermesini hedefleyen bir Hukuk sistemi)

Alan memnun satan memnunsa N11 neden iptal etsinki ona ne? Bana satıcı güven vermedi açıkçası. İptal gerekçesi ve iptali yapanın detayını size yazması lazımdı, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa olmuş resmen. Ben olsan N11 size yazdığı cevabı ekran görüntüsüne ekleyerek satıcıdan şikayetçi olurdum.
N11 iptal etmiş hocam teyit ettirdim 500 TL kupon verdiler şikayet edecektim vazgeçtim zaten birçok haklı olduğum konuda red yedikten sonra thh'den saldım belli başlı fiyatlı ürünlerde hakkımı arıyorum başvuru yapıp thh ama bu üründe saldım sazan sarmalı gibi n11 biz etmedik satıcı ben etmedik diyor ;)

Şunun gibi.

Abi bu biraz da diş geçirmekle alakalı, geçen yazmıştım malesef biliyorsun durumu adalet ve işleyişte çok büyük sıkıntılar var. Hakim otobüs camını elimizle tek yumrukla kırdığıma inanıp o şekilde karar çıkarttı. Baştan aşağı saçmalıktı ama böyle yani birşey yapamadık itiraz şu bu hiçbir çıkar yol bulamadık.

Abi bu biraz da diş geçirmekle alakalı, geçen yazmıştım malesef biliyorsun durumu adalet ve işleyişte çok büyük sıkıntılar var. Hakim otobüs camını elimizle tek yumrukla kırdığıma inanıp o şekilde karar çıkarttı. Baştan aşağı saçmalıktı ama böyle yani birşey yapamadık itiraz şu bu hiçbir çıkar yol bulamadık.
Abi Adalet artık kaç numarada onu bile bilmiyoruz o derece kayıp.

Abi Adalet artık kaç numarada onu bile bilmiyoruz o derece kayıp.
Öyle abi, duruşmaya girmeden beklenilen hol gibi bir yer vardı, biz orada bekliyoruz tabi e şimdi karşı tarafta var. Karşı taraftan şöförü onun kendi şahsi avukatı ondan sonra birde eshot muydu neydi onun kendi ayrı avukatı böyle bekliyoruz. Mübaşir çağırıyor giriyoruz falan öyle bir süreç. Eshot bizim cam kırıldı bunun masrafı var işte otobüs bilmemkaç saat hizmette olmadığı için bunun bir zararı var diye ekstra mevzuyu başka yere çekiyor. Şöförün şahsi avukatı başka yere çekiyor. Bizim derdimiz başka vs. otobüs bizi ezip öldürse demek ki ölecektik belki de şuan davasına ailemiz gidip gelecekti belki. Ona da otobüs kaza yaptı bilmemnesinde hasar oldu diye ailemizden o hasarın bedelini alacaklardı falan ama biz ölmüşüz tabi gitmişiz başka aleme. Orada kasap et derdinde koyunda can derdinde.

Yani THH verilebilir,kazanılabilir. Çok karşı dava ile uğraşacağını zannetmiyorum karşı tarafın.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri