Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Philips 50PUS8808 alındı

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

ali_zaladin

Yeni Üye
Yeni Üye
Herkese merhaba, İnceleriz forumda, Adem Helvacı Youtube kanalında ve başka forumlarda yaptığım araştırma sonrasında her ne kadar philips markasını servis sebebiyle almam diye düşünsem de, Sakarya Vatan Bilgisayar'a tv'leri bir de yakından göreyim diye gittiğimde, aklımın bir kenarında olan 50Pus8808 modelini fiyatının da görece uygun olması sebebiyle orada karar verip almak nasip oldu.

Öncelikle eve gelen Sakarya Philips yetkili servisinde çalışan emekçi abilerimize çok teşekkür ediyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Şükrü bey ve Halil bey geldiler işlerinin ehli orta yaşlı çok düzgün ve saygılı insanlar. Panel kontrolleri ile ilgili isteklerime hiçbir şekilde karşı çıkmadılar. Düzgün bir şekilde Tv'yi duvara takıp ayarlarını yapıp, kontrolleri bitirdikten sonra gittiler. Şu zamanda özellikle philips servis ön yargılarım sebebiyle beklediğimden çok daha iyiydiler.

Tv'de herhangi bir piksel hatası, ışık sızması veya sehim yoktu. Bulutlanma da yoktu fakat gündüz fark etmemiş olabilirim bu akşam karanlıkta tekrar bakacağım.

Hd kanal performansı çok iyi, insanların yüzleri doğal görünüyor.

Telefon ekranını menülerini vs direkt olarak yansıtmak istedim yapamadım ama kurcalayacak vaktim de yoktu. Bugün tekrar bakacağım.

Tv'den ilk izlenim olarak memnunum. Merak ettikleriniz varsa bakıp, inceleyip cevaplayabilirim.

Buradan videoları ile bizleri bilgilendiren @Adem Helvacı abimize ve bilgileriyle katkı sağlayan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. Philips 50PUS8808 almadan önce listenizdeki ürün neydi acaba?
Philipsi tercih etme sebebi ve kullanıcı konforu açısından satın almayı düşünenler için görüşlerinizi paylaşabilir misiniz ?

*Bildiğim kadarıyla VA panel kullanılıyor. Uydu yayın izleme kalitesi, TKGS, ürünün stabilitesi vb görüşlerinizi bekliyoruz.

Bende dün gece sonunda 31000 liraya 55 pus 8808 aldım teknosadan. LG 55 qned 816re arasında kaldım bunda karar kaldım. İnşallah pişman olmam.

hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. Philips 50PUS8808 almadan önce listenizdeki ürün neydi acaba?
Philipsi tercih etme sebebi ve kullanıcı konforu açısından satın almayı düşünenler için görüşlerinizi paylaşabilir misiniz ?

*Bildiğim kadarıyla VA panel kullanılıyor. Uydu yayın izleme kalitesi, TKGS, ürünün stabilitesi vb görüşlerinizi bekliyoruz.
Teşekkür ederim.
Philips'i özellikle tercih etmedim, listemdeki diğer ürün LG QNED816RE idi fakat 50 inç olanını trendyol haricinde bulamadım. Onlarda da iade edilen ürünlerin gönderilmesi gibi şikayetler vardı.

Bulsaydım muhtemelen LG'yi alacaktım.
Vatan'da çalışan tv'lere baktığımda tabii ki oled'ler hariç görüntüsü en güzel Philips gibi geldi bana. Birkaç ay öncesinde sadece bakmaya gittiğimde 50pus8508 modelini beğenip telefonuma not olarak yazmıştım. Aklımın bir köşesinde duruyordu ama servis ve ssh. sebebiyle markadan soğumuştum. Kararım mağazada değişti. Satış temsilcisinin Sakarya'da servis hizmetlerinin iyi olduğunu söylemesi ve fiyatın da sitesinde 30bin olmasına rağmen mağazada 25400 gibi bir rakam olduğunu görünce, 120hz - 40w gibi rakamlar gözümün önünde uçuştu ve almaya karar verdim :)

Tv ekranına vurup test etmedim ama VA panel olarak biliyorum. Yanlardan hafif renk solması var ama en fazla 45 derece açıdan izlenirse büyük bir problem değil.

Uydu yayın kalitesini HD kanallar için çok beğendim, upscale özelliği mi nedir bilmiyorum ama gayet net ve doğal renkler. Bana hiçbir rahatsızlık vermedi.

Bir günlük kullanımda stabiliteyi anlayabilir miyim bilmiyorum ama menü geçişleri, sesli komut vs. hızlı çalışıyor.

Bir defasında sesli komut algılamasına rağmen ekrana sonuçlar gelmedi, önceki sonuçlarda takılı kaldı. Bunu tekrar eder mi göreceğiz.

TKGS mevcut, kanal geçişleri 2-2,5 saniye kadar var sanırım, program akışlarını gösteriyor. Kanal sıralama videosunu izlemiştim ama ben olduğu gibi kalmasını tercih ediyorum.

Kumandasını hiç beğenmedim çocukken kullandığımız yeşil pelikan silgiler gibi bir şekli var. Ucuzlatılmış bir ürün bence. LG kumandası bundan çok daha iyi.

Şimdilik aktaracaklarım bunlar.

Teşekkür ederim.
Philips'i özellikle tercih etmedim, listemdeki diğer ürün LG QNED816RE idi fakat 50 inç olanını trendyol haricinde bulamadım. Onlarda da iade edilen ürünlerin gönderilmesi gibi şikayetler vardı.

Bulsaydım muhtemelen LG'yi alacaktım.
Vatan'da çalışan tv'lere baktığımda tabii ki oled'ler hariç görüntüsü en güzel Philips gibi geldi bana. Birkaç ay öncesinde sadece bakmaya gittiğimde 50pus8508 modelini beğenip telefonuma not olarak yazmıştım. Aklımın bir köşesinde duruyordu ama servis ve ssh. sebebiyle markadan soğumuştum. Kararım mağazada değişti. Satış temsilcisinin Sakarya'da servis hizmetlerinin iyi olduğunu söylemesi ve fiyatın da sitesinde 30bin olmasına rağmen mağazada 25400 gibi bir rakam olduğunu görünce, 120hz - 40w gibi rakamlar gözümün önünde uçuştu ve almaya karar verdim :)

Tv ekranına vurup test etmedim ama VA panel olarak biliyorum. Yanlardan hafif renk solması var ama en fazla 45 derece açıdan izlenirse büyük bir problem değil.

Uydu yayın kalitesini HD kanallar için çok beğendim, upscale özelliği mi nedir bilmiyorum ama gayet net ve doğal renkler. Bana hiçbir rahatsızlık vermedi.

Bir günlük kullanımda stabiliteyi anlayabilir miyim bilmiyorum ama menü geçişleri, sesli komut vs. hızlı çalışıyor.

Bir defasında sesli komut algılamasına rağmen ekrana sonuçlar gelmedi, önceki sonuçlarda takılı kaldı. Bunu tekrar eder mi göreceğiz.

TKGS mevcut, kanal geçişleri 2-2,5 saniye kadar var sanırım, program akışlarını gösteriyor. Kanal sıralama videosunu izlemiştim ama ben olduğu gibi kalmasını tercih ediyorum.

Kumandasını hiç beğenmedim çocukken kullandığımız yeşil pelikan silgiler gibi bir şekli var. Ucuzlatılmış bir ürün bence. LG kumandası bundan çok daha iyi.

Şimdilik aktaracaklarım bunlar.
Gerçekten vakit ayırıp yazmışsınız çok teşekkürler ur91 serisi tercih edeceğim galiba bütçeme hitap eden kendisi. Lakin qned81 tartışmasız çok iyiii segmenti için :)

Ben de kasım ayında 19000'e alanlardanım. Şimdilik halen çok memnunum.

Başka bir konuda anlatmıştım serüvenimi :)

Hocam, ben xbox series s ile birlikte kullanıyorum. Gerçekten konsol konularında 120 hz olması büyük artı. Bir de TCL modellerine göre artısı arkada ki ambilight kısmı. Oyunlarda da daha büyük hissettiriyor ekranı. 11 Kasımda almıştım 50PUS8808'i. 2 ayı yeni geçti. IPS olmadığı için konuda yazıldığı gibi siyah başarımı gerçekten iyi. Bir de şanslıysanız bulutlanma, sehim vs denk gelmezse gerçekten güzel keyif veriyor.

Yalnız bu televizyonun şöyle bir problemi var, gündüzleri ekranı çok yansıma yapıyor. İyi ışık alan bir yer ise ayna gibi kendinizi görüyorsunuz. Alırken ona dikkat etmek gerek. Ben neyse ki problem yaşamadım.
Kumandası biraz hantal ve kullanımına halen alışamadım. Karanlıkta tuşları bulmak çok zor, keşke üst seri philipslerde ki gibi ışıklı olsaydı.
Bir de kumandası illa ki tv ye bakmak zorunda. Yoksa komut almıyor.
Şimdilik gözüme takılan bazı eksileri bunlar. Ama artıların yanında çok rahat tolere edebiliyorum bunları.

Benim tv maceram 2 sene içinde şöyle yol aldı.

1- Mediamarktın kendi markası olan PEAQ 49 inç (çok ucuz diye almıştım.) baya zayıftı sattım. 2999 tlydi. :)
2- TCL 50C725G diğerinden sonra çok çok daha iyi gelmişti ama, bir türlü verim alamadım. Google tv kısmı çok yavaş çalışıyor aşırı donuyor kablo tv ile uyumlu çalışmıyordu. Görüntü kalitesinden de memnun kalmamıştım. Kasa kalitesi ve şıklığı, kumandası muazzamdı. Onkyo ses sistemi vardı ama kötüydü. 4-5 ayda ona katlanıp zararına sattım. 12 bin civarına almıştım.
3- LG 55NANO766Q, harika bir televizyondu. Görüntü kalitesi kumandası arayüzü gerçekten çok başarılıydı. IPS olduğu için gri ve siyahlarda aşırı gözüme battı. Özellikle geceleri izlerken. 3-4 ay da ona sabredebildim onu da sattım. :) Kasa kalitesi çok zayıftı. Ayakları vs stabil şekilde yere basmıyor gibiydi. Siyah problemi olmasa devam edebilirdim bu cihazla aslında. Serviste tabii ki normal diye salladı. 16.500 gibi almıştım.
4- Philips 50PUS8808. Oled almak için çıktığım yolda mağazada diğerlerinin yanında görünce çok hoşuma gitti görüntü kalitesi. Fiyat avantajı ile birlikte oldukça cezbediciydi. Aklımda olmamasına rağmen aldım. Şu an iyi ki de almışım diyorum. Gerçekten görüntü akıcılığı, renkleri, siyahları grileri çok başarılı.
P5 görüntü motoru ile birlikte de oldukça güzel görüntü işliyor. Ambilight başka bir dünya, gerçekten harika. Şimdilik iyi anlaşıyoruz, memnunum. 55 olanı sırf ips olduğu için almadım. Zaten mağazada yanyana gibilerdi ama (bence) bu cihazın görüntüsü daha iyi gibiydi. Belki de ayarları düzgün olmayabilir.
Philips de 19.000'e geldi.

Philips kanal sıralama sorununu çözdü mü, bizde philips 40pfk5500 var (8 10 yıllık android cihaz) şimdilik yeni tv alacağız, aklımdan 50pus8508 geçiyor, fakat kanal sıralama konusunda çekincelerim var.

Çünkü bizdeki 40pfk5500 modelinde kanal ayarlama sıralama resmen eziyet, 2 tane uyducu gelmişti onlar bile, evet philips in kanal ayarlaması berbat demişti.

Çünkü ana kanal listesinden kanalları sıralama yok, önce favori listesi yapacaksın kanalları favori listesine alacaksın, ondan sonra şu kanalı şu sıraya bu kanalı bu sıraya koy diye uğraşacaksın, 4 5 farklı markanın kanal sıralamasını yaptım, ben philips tv kadar rezil bir kanal sıralama arayüzü yazılımı görmedim, son tv lerinde bunu düzelttiler mi bilmiyorum

Philips kanal sıralama sorununu çözdü mü, bizde philips 40pfk5500 var (8 10 yıllık android cihaz) şimdilik yeni tv alacağız, aklımdan 50pus8508 geçiyor, fakat kanal sıralama konusunda çekincelerim var.

Çünkü bizdeki 40pfk5500 modelinde kanal ayarlama sıralama resmen eziyet, 2 tane uyducu gelmişti onlar bile, evet philips in kanal ayarlaması berbat demişti.

Çünkü ana kanal listesinden kanalları sıralama yok, önce favori listesi yapacaksın kanalları favori listesine alacaksın, ondan sonra şu kanalı şu sıraya bu kanalı bu sıraya koy diye uğraşacaksın, 4 5 farklı markanın kanal sıralamasını yaptım, ben philips tv kadar rezil bir kanal sıralama arayüzü yazılımı görmedim, son tv lerinde bunu düzelttiler mi bilmiyorum
Çözüldü:)

Innolux panel kullanılmış

Gold Üyelik ile hem reklamsız bir deneyim yaşa hem de İnceleriz'e destek ol! 📣
Hesabınızı Gold Üyeliğe Yükseltmek İçin Tıklayın

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri