Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Philips TV Garanti bitimi 3 ay sonra Panel Arızası

bkrcln

Yeni Üye
Yeni Üye
01.09.2024 tarihinde garantisi biten Philips 58PUS8506/62 TV 3 ay sonrasında hemen paneli arızalandı.
Garanti sonra hemen benzer durumlar mevcut.

Telefonla müşteri yetkisiyle konuşmamızda bana sadece garanti dışı ücretli olarak değişim yapılacağını ve herhangi bir çözüm desteği sunulmayacağını belirtti.
Panel değişimi yüksek bir fiyat. 400 dolar + KDV istiyor. Servis 6 ay garanti veriyor.

Resmen tüketime hizmet edilen bir sistem.Hukuksal açıdan bir yaptırım olmalı. Garanti bitti diyerek firmalar kurtuluyor.

Bu sorunun garanti bitimin hemen sonrası olması bedelinin çok yüksek olması tüketicileri mağdur edip markaya olan güveni tamamen bitirmiştir.
Her türlü mecrada sorunu duyurup benzer mağdurları hakkını aramasını istiyorum.

Philips 58PUS8506/06 (Arıza Video)

Forum içinde bu sorunu yaşayanlar ve çözümde mutlu sonuca ulaşanların mesajlarını okudunuz mu?

Forum içinde bu sorunu yaşayanlar ve çözümde mutlu sonuca ulaşanların mesajlarını okudunuz mu?
Merhabalar epey araştırdım. Maalesef Panel arızası varsa değiştirmek yerine Yeni TV al önerileri dışında bulamadım.

Siz biliyorsanız yönlendirirseniz sevinirim.

Ayrıca link'te videosu var.
Sorunun ilk başında
İlk başta sadece ses vardı görüntü yoktu. Led bar sanmıştım.
2 saat sonra titreme ve net olmayan görüntü şeklinde geri geldi. Yetkili Servis ve 1-2 firma panel değişimi dedi. Güç beslemesi vs ile ilgili bir durum söz konusu olabilir mi? @Adem Helvacı

Teşekkürler

Bakın aşağıdaki video da basit 1-2 yöntem denenmiş. Anladığım kadarıyla yorumlarda da bir çok kişi için çözüm olmuş. Önelikle bu yöntemleri teker teker deneyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bir başka yöntem ise by-pass yöntemlerini kullanmak, ama bunun için teknik konularda elinizden iş geliyor olması lazım.

Bu tv de sanırım toshiba ile aynı panel kullanılıyor. Bu da fiyat konusunda yarı yarıya fark ettiriyor. Toshiba dan da panel için fiyat alabilirsiniz. Gerçi o bile en kötü 7-8 binden aşağı olmayacaktır.

Tüm bunlara ek olarak 58" bir TV için 17bin tamir ücreti verip, buna 6 ay garanti vereceklerini kabul etmek saflık olur. Sonuç olarak garantiden yaptırmıyorsunuz. Kullanılacak malzeme elektronik bir malzeme olup faturası ile satın alıyorsunuz. Bu sebeple ilgili parçanın minumum 2 yıl garantisi olması gerektiğini düşünüyorum.

Son olarak, bu kadar paralar vermek yerine (tekrar bozulmayacağının garantisi olmadığı için) Orta segment aynı ölçülerde tamir parasına 2 yıl garantili yeni bir cihaz almak daha doğru bir çözüm olacaktır.
Bu sebeple mevcut TV yi iyi bir elektronikçiye (bu işlerden anlayan) gösterip by-pass konusundan bahsedip 2-3 bin liraya yaptırabilirsiniz. Riski olduğunu bilmenizi isterim. Bozulursa da zaten bozuktu izlenmiyordu der konuyu kapatırsınız. TV yi teslim alıp forumdan birine yollayıp en azından test inceleme vs konular için gönderebilirsiniz :)

Bakın aşağıdaki video da basit 1-2 yöntem denenmiş. Anladığım kadarıyla yorumlarda da bir çok kişi için çözüm olmuş. Önelikle bu yöntemleri teker teker deneyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Bir başka yöntem ise by-pass yöntemlerini kullanmak, ama bunun için teknik konularda elinizden iş geliyor olması lazım.

Bu tv de sanırım toshiba ile aynı panel kullanılıyor. Bu da fiyat konusunda yarı yarıya fark ettiriyor. Toshiba dan da panel için fiyat alabilirsiniz. Gerçi o bile en kötü 7-8 binden aşağı olmayacaktır.

Tüm bunlara ek olarak 58" bir TV için 17bin tamir ücreti verip, buna 6 ay garanti vereceklerini kabul etmek saflık olur. Sonuç olarak garantiden yaptırmıyorsunuz. Kullanılacak malzeme elektronik bir malzeme olup faturası ile satın alıyorsunuz. Bu sebeple ilgili parçanın minumum 2 yıl garantisi olması gerektiğini düşünüyorum.

Son olarak, bu kadar paralar vermek yerine (tekrar bozulmayacağının garantisi olmadığı için) Orta segment aynı ölçülerde tamir parasına 2 yıl garantili yeni bir cihaz almak daha doğru bir çözüm olacaktır.
Bu sebeple mevcut TV yi iyi bir elektronikçiye (bu işlerden anlayan) gösterip by-pass konusundan bahsedip 2-3 bin liraya yaptırabilirsiniz. Riski olduğunu bilmenizi isterim. Bozulursa da zaten bozuktu izlenmiyordu der konuyu kapatırsınız. TV yi teslim alıp forumdan birine yollayıp en azından test inceleme vs konular için gönderebilirsiniz :)

Bilgilendirme için teşekkürler. Yazılımsal kısımları yaptım ama değişmedi.

Aslında ben Bilişim Tek. öğretmeniyim elektronik vb konularda da elim yatkın ama şimdi sürekli yapan biri ile aynı olamam tabi :) Şimdilik beklemedeyim.

Çok ilginç anlayamadığım durumlar var

Açtığımda bu video daki gibi Arıza yatay çizgiler (video) bir müddet sonra titreme başlıyor. Kapatıp açıyorum. Tekrar düzeliyor. Titreme yok. Philips Demo Videoları açıyorum bazen çok net arıza yok gibi bazen titriyor. Yatay çizgiler var ama o kesin.

Panel arızalı olsa arıza şeklinin de stabil olması hep gerekmiyor mu?

Zero Elektronik değişim için 10.800 fiyat vermiş ama 6 ay garanti de düşündürücü.

Trend içerikler

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri