Belgelere baktım Orada MM nin 10.12.2022 tarihli bir belgesi var ve bunu arızanın bildirim tarihi olarak kabul edebiliriz. Yasa da bunu bu şekilde yorumlar.
Sözleşmenize baktım, genelde pek yazmayan kısmın sizde yazıyor olması çok ciddi bir avantaj. Madde 2 de açıkça belirtildiği üzere onarım hizmetinin sunulamadığı durumlarda bedel iadesi veya değişim diye açık açık yazılmış.
Sizin iki ayrı avantajınız var, birincisi ortada onarılamayan bir ürün bulunması, ikincisi ise azami onarım süre sınırının aşılmış olması. Her şekilde sizin seçimlik haklarınızı kullanabiliyor olmanız sizin malın ayıpsz misli ile değişimi seçeneğini seçmenizde hiçbir sakınca olmaması sayesinde siz direkt olarak değişim talep ederek hakem heyetine başvurabilirsiniz.
Televizyonu iade almayın zaten.
Dilekçenizde değinmeniz gereken hususlar ile ilgili sitemizde bir örnek dilekçe yazısı yayınladım mutlaka okuyun.
Kafanıza takılan bir husus olursa çekinmeden yazın lütfen.
Dikkat! Stokta Olmayan Ürün Değişimlerinde Dilekçe Örneği ! Aşağıdaki dilekçe örneğini, Malın Ayıpsız Misli ile Değişimi taleplerinizde dikkate almanızı
www.inceleriz.com