Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Reydeko Halı Dolandırıcılığı

nokke

Yeni Üye
Yeni Üye
Yaklaşık 2 ay önce Reydeko Halı isminde Instagram'da karşıma çokça reklamı çıkan halıcıdan halı almıştım. O zamandan bu yana yüzlerce kişinin siparişini göndermedikleri gibi telefon numaralarını kapattılar. Takibi yapılamasın diye kendi internet sitelerindeki sipariş takibi kısmını ve telefon numaralarını sildiler. Instagram'daki fotoğraflarının altına gelen şikayet yorumlarını gizleyip siliyorlar. Whatsapp ve Instagram mesajlarına da kimse cevap vermiyor. Yüzlerce kişi mağdur oldu benim gibi. Ve halen utanmadan her gün Burak isimli şahıs bunların reklamına çıkıp hızlı teslimat yalanları söylüyor. Her yerden yorumları sildikleri için Sadece Google Maps yorumlarında diğer insanların mağduriyeti görülebiliyor. İşin içinde ciddi bir dolandırıcılık vakası olduğunu düşünerek Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım. Bu durumu ancak bu forumun insanlara duyurabileceğini düşündüğüm için yazmak istedim. Öneriniz varsa yapmak isterim. İyi günler dilerim.

THH işi zor, minareyi çalanlar kılıfı hazırlamış olacağı için tebligat adresi de sorun teşkil edecektir.

Yarın ofise geçince bir bakayım neler yapabiliriz.

İnternet sitesi üzerinden aldığınızı varsayarak, THH başvurusu yolunuz açık olur. Ama instagram üzerinden havale ile para gönderip ürün istediyseniz olay dolandırıcılık kapsamına girecek ve THH yolu kapalı, adli makamlar yolu açık olacak.

UNVAN : MEHMET ALPASLAN AYAN RH DIGITAL

MERSİS NO : 3116555556200001

ADRES : Ataşehir Atatürk Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi No:5

TELEFON : +90 531 925 29 86

E-POSTA :
[email protected]

Neredeyse her gün bu halıcının reklamları çıkıyordu. "Etkileyici ses tonuna sahip" olduğunu düşündükleri o arkadaş her gün ballandıra ballandıra anlatıyordu. Bir ara biz de alsak mı diye düşünmüştük. İyi ki bulaşmamışız. Evimin yakınındaki outlet halıcıda bile daha güzel ve uygun halılar var.

Halen şirketten hiçbir ses yok. 50 kere aradım yine açmıyorlar. Kim bilir ne kadar para cukkaladılar. İnternet sitelerinden aldığım için THH’ye ve savcılığa vereceğim. Herkese yanıtları için teşekkür ederim. Asla buradan halı almayın.

E-Fatura tarzı bandrollü bir fatura yerine mailime sipariş no, ürünler ve adresi içeren bir sayfa attılar.

THH sizden fatura no isteyecek.

doğrudan savcılığa ve aynı firmanın şikayetlerin toplandığı savcılığa sevkini isteyin.

Şimdi burada kritik bir soru var. Ürünleri yada siparişinizi eft havale ile mi aldınız ? yoksa kredi kartı mı ?

Eft havaleyse tek çözüm yolunuz savcılıktır. Ha ama kredi kartı ile alındıysa o zaman bankanıza harcama ihirazı bildireceksiniz ve alınan ürünün size gönderilmediğini bildireceksiniz. visa mastercard global kuralları gereği bu ücretin tarafınıza iadesini isteyebilirsiniz. Ve banka da bunu yapmak zorunda. Eğer ki yapmadı o zaman bankayı savcılığa şikayet edersiniz ama bu durumda da banka çıkarı olmadığını bildiği için size ücretinizi iade ederler.

Ama eft banka havalesi fast vb. gibi bir yöntemse dediğim gibi tek çareniz savcılık.

Kimmiş bu etkileyici ses tonu baktım ama pek bir şey anlamadım.
Birkaç influencer ile birlikte çalışmışlar sanırım.

Teşekkürler. Kredi kartı ile almıştım bankayla dediğiniz şekilde görüşmeyi bir deneyeyim. Olmazsa direkt savcılığa vereceğim.

Bu arada halen o Burak denen şahısla utanmadan Instagram’da paylaşıma devam ediyorlar. 100 yorum varsa hepsini gizledikleri için bakınca 4-5 övgü dolu fake yorumlar gözüküyor. İnanılmaz bir umursamazlık.

Teşekkürler. Kredi kartı ile almıştım bankayla dediğiniz şekilde görüşmeyi bir deneyeyim. Olmazsa direkt savcılığa vereceğim.

Bu arada halen o Burak denen şahısla utanmadan Instagram’da paylaşıma devam ediyorlar. 100 yorum varsa hepsini gizledikleri için bakınca 4-5 övgü dolu fake yorumlar gözüküyor. İnanılmaz bir umursamazlık.
Tamam bu süper oldu. bankaya harcama itiraz dilekçesi veriyorsunuz. https://assetsgarantibbva.com/assets/pdf/tr/diger/kart_hamili_itiraz_formu.pdf her bankanın böyle kendi dilekçesi var örnek olsun diye garantinin ekledim. Bu dilekçeyi doldurup şubeye teslim edebilirsiniz. Banka firmaya ulaşıp durumu teyit edecek ulaşamazsa da yada başka sorun varsa da paranızı iade ederler firmanın da artık hangi ödeme altyapısını kullanıyorsa da onu da bloke ederler.

19 Mayıs'ta reydeko.com üzerinden 3120 liralık sipariş verdim 3 ay oyaladılar şimdi de kimse cevap vermiyor ve hala benim yorumlarımı engelleyip ınstagram üzerinden reklam yapıp insanlara halı satıyorlar hızlı kargo diyerek. Tüketici hakem heyetine başvurdum.Sipariş üzerinden 3 ay geçti kredi kartı üzerinden almıştım bu bankaya itiraz dilekçesi işe yarar mı ?

Tamam bu süper oldu. bankaya harcama itiraz dilekçesi veriyorsunuz. https://assetsgarantibbva.com/assets/pdf/tr/diger/kart_hamili_itiraz_formu.pdf her bankanın böyle kendi dilekçesi var örnek olsun diye garantinin ekledim. Bu dilekçeyi doldurup şubeye teslim edebilirsiniz. Banka firmaya ulaşıp durumu teyit edecek ulaşamazsa da yada başka sorun varsa da paranızı iade ederler firmanın da artık hangi ödeme altyapısını kullanıyorsa da onu da bloke ederler.
Dün mobil banka uygulamasından kolayca itiraz dilekçesi oluşturdum. Sonuçlanırsa haberdar edeceğim. Yardımlarınız için sağolun.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri