Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• İnceleyenler Kulübü'nde her konuda deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu sayede "Bilinçli Tüketici Toplumu" oluşturma hedefimize katkı sağlayabilirsiniz. :)
  • inceleriz.com üzerinden inceleme ve haberlere ulaşabilirsiniz.

sahibinden.com hesap koruması açılması

evrenatabek

Süper Üye
Kadim Üye
Merhaba

1 haftadan sonra sahibinden.com hesabıma girmek için yola çıkmışken

Hesabınız, sizi ve hesabınızda yer alan bilgileri korumak için geçici olarak durdurulmuştur.​

Hesabınızın size ait olduğunu resmi kimlik belgelerinizden biri ile doğrulayarak hesabınızı aktifleştirebilirsiniz.

Doğrulama işlemi esnasında kamera kullanımına ihtiyacınız olacağından işleme mobil uygulamamızdan devam etmeniz size kolaylık sağlayacaktır.

bu mesaj ile karşılaştım.

Bu kadar yoğun bilgi istemi, dolandırıcıların kaybolmasını sağlayacak mı?

Çelik kapıda şu kadar önlem vardır derler, satıcıya sorarım çilingir gelip açabiliyor mu? evet dese ayrı problem, hayır dese ayrı problem :)

Bu kadar bilgiyi özellikle, kimlik kopyası üzerinden ilerlemesi beni hesabı aktifleştirmeyi ertelemeyi düşündürdü.

İlk site açıldığından beri olumsuz görüş bildirilmemiş hesabım için gereksiz bilgi paylaşımı olduğunu düşünüyorum. Bakalım sistemin içine ne zaman girerim.

Ekli dosyalar

• Screenshot 2023-03-24 at 18-46-49 Dijital Kimlik Doğrulama.png
    Screenshot 2023-03-24 at 18-46-49 Dijital Kimlik Doğrulama.png
    40.4 KB · Görüntüleme: 17
  • Screenshot 2023-03-24 at 18-46-31 Hesap Durdurma Bilgilendirme.png
    Screenshot 2023-03-24 at 18-46-31 Hesap Durdurma Bilgilendirme.png
    51.7 KB · Görüntüleme: 17
Ben ki genelde bilgi paylaşımı konusunda rahat insanımdır.
Bu ne kardeşim yahu evin tapusunu da verelim mi teminat olarak? :oops:

Kuşkulanmakta haklıymışım.
sahibinden.com giriş yapanlar var mı?
bu kimlik fotoğrafları da hacker tarafından mı toplanıyor, düşüncesi oluştu.

Türkiye'nin en büyük çevrimiçi platformlarından Sahibinden.com'un hacklendiği iddia edildi. Ele geçirildiği söylenen tüm verilerin ücretsiz olarak paylaşılacağı ifade edildi.

Henüz geçtiğimiz gün Getir ve BiTaksi’deki devasa veri sızıntısı iddiaları ortaya atılmışken, bugün bir başka dev hakkında daha paylaşım yapıldı. Sahibinden.com’un hacklendiği, yaklaşık 60 milyon kullanıcıya ait verilerin ele geçirildiği iddia edildi.
Bir hacker forumunda yapılan paylaşımda ele geçirildiği ifade edilen verilere ait örnek de paylaşıldı. Paylaşımı yapan kullanıcı, 100 teşekkür mesajı alması durumunda tüm verileri paylaşacağını öne sürdü.

"Türkiye'nin en çok ziyaret edilen sitesinin yaklaşık 60 milyon kullanıcısına ait isim, soyisim,
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.
numarası ve e-posta adresi gibi önemli verilerini paylaşıyorum. Yıllık 250 milyon dolar gelirlerinin büyük bölümünü oluşturan kurumsal üyelere ait bilgiler aşağıdaki bağlantıda yer alıyor.

Bu paylaşım altında 100 teşekkür mesajı alırsam tüm üyelerin verilerini paylaşacağım. 250 teşekkür mesajı alırsam sitenin kullanıcı verilerini sqlite formatında paylaşacağım. Şifreler SHA1 algoritmasıyla şifrelenmiş, dolayısıyla şifreleri kırmak için maden çiftliğine (birçok ekran kartının bulunduğu sistem) ihtiyacınız olabilir.

Bu verileri neden ücretsiz paylaşıyorum? Geçen yıl Antalya'da baktığım evin fiyatı bu site yüzünden dolar bazında ikiye katlandı! Artı, güvenlik açıklarını ücretsiz olarak ifşa edebileceğimi söyledim ama e-postamı okudular ve umursamadılar. Güvenlik açısından bu kadar rezil bir site görmedim.”

Ele geçirildiği iddia edilen veriler:​

• Ad, soyad
  • Telefon numarası
  • E-posta adresi
  • Kurumsal hesaplara ait bilgiler

Sahibinden.com’dan konu hakkında henüz bir açıklama gelmedi.

Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için Giriş yap veya üye ol.

Giriş yapabiliyorum.
Hesabımda bir sorun görünmedi, aynı ilanlarım duruyor. Hesap bilgilerimde değişiklik yok.

Bu bilgiler malum sepetin eski verileri. Onları karıştırıp şunu hackledik, bunu hackledik diye milletin önüne koyup duruyorlar.

Akbank içinde aynı şeyler söyleniyor
Akbank verileri de yalan. Akbank müşteri sayısı 17 milyon civarındayken, satılmaya konulan verilerde 23 milyon kişi vardı. Zaten bunları satılığa koyanlar dandik siteleri seçiyor çünkü büyük sitelerde bu tarz satış konusu açılmadan önce yönetim dosya içeriğini kontrol ediyor ve daha önce paylaşılan bilgilerle benzerliğine bakıyor.

Aylarca sistem IP ve MAC adresinden engellemeyi devam ettirdi.
Aralık 2023 ten sonra bilgisayarı engellemesi bittikten sonra hesap aktifleştirme devreye girdi.
Şimdi girişleri sorunsuz yapıyorum.

teoriler:
ya saldırı sonrasu işlemlerden IP adresim zararlı gözüktü.

ya da el aletlerinde orjinal ürün diye sahtelerinin ilanlarını şikayet etmiştim. en fazla 10 adettir.

birinden dolayı kullanamadım sanırım.

seneler önce gittigidiyor alım yaptığım hesabımı kitlemişti :)
Müşteri temsilcisi telefonda ben birşey göremiyorum. "boşver yeni hesap aç devam et" demişti

Sarı sitenin kendisi dolandırıcı 4000 TL verdin Laptop aldın diyelim 400 TL P.güvende hizmet bedeli komisyon kesilir gelen ürün farklı yada anlatıldığı gibi çıkmadı iade edersin iade olarak 4000 TL iade edilir 400 TL eksik dersin ha o mu? O bizim hakkımız 400 yerine 4000 TL kaybedeceksiniz biz sizi koruduk dolandırılmanızı önledik derler.
Satıcı satışı iptal ederse tam iade üründe sorun olursa alıcı iade ederse P.güvende hizmet bedeli iade edilmez.
Kargo bedeli kesilip kalan P.güvende tutarı iade edilse tüketici için makul olabilir ama öyle değil hepsi bizim diyorlar.

THH ye şikayet ettiğinizde biz tüccar değiliz iki kişi arasında o yüzden bu THH konusuna girmez taraf değiliz gibi savunma yapar.
THH karar verir Tüketici talebinin kabulune diye ertesi gün eksik tutarı iade ederler.
Tüketici hakkını arayacak yoksa komisyon öder sözleşme vs bizim hakkımız gibi sözlere inanmayın tek taraflı olan sözleşme tüketiciyi bağlamıyor.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz.

Zevkine göre renk kombinasyonunu belirle

Tam ekran yada dar ekran

Temanızın gövde büyüklüğünü sevkiniz, ihtiyacınıza göre dar yada geniş olarak kulana bilirsiniz.

Izgara yada normal mod

Temanızda forum listeleme yapısını ızgara yapısında yada normal yapıda listemek için kullanabilirsiniz.

Forum arkaplan resimleri

Forum arkaplanlarına eklenmiş olan resimlerinin kontrolü senin elinde, resimleri aç/kapat

Sidebar blogunu kapat/aç

Forumun kalabalığında kurtulmak için sidebar (kenar çubuğunu) açıp/kapatarak gereksiz kalabalıklardan kurtula bilirsiniz.

Yapışkan sidebar kapat/aç

Yapışkan sidebar ile sidebar alanını daha hızlı ve verimli kullanabilirsiniz.

Radius aç/kapat

Blok köşelerinde bulunan kıvrımları kapat/aç bu şekilde tarzını yansıt.

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Geri