İyi günler herkese, üyelik yeni ama 2 - 3 haftadır forumu didik didik araştırıp klima konusunda karar vermeye çalıştım. Mümkün olan her soru ve her tavsiye verildiği için yeni alım konusu açmaya gerek duymadım. Evim brüt 100 m2 civarında, ilk başta 18 binlik Airfel ya da Kaira düşündüm ama sonunda kendi evim almışken bir yeni nesil olsun ve Adem abinin dediği gibi ucuzsa vardır bir hikmeti diyerek 12 binlik midea xtreme save de karar kıldım. Adapazarı'nda Daikin, İklimsa, Mitsubishi ve Baymaktan da fiyat aldım ama ya internete göre çok pahalı fiyat verdiler (18 lik kaira 41 bin gibi) yada montaj süresi 15 gün sürer dediler.
Bende Midea yetkili bayii olan Sim Klimadan montaj dahil 30 bin TL ve vade farksız 6 taksite 12 binlik xtreme save için 11 Temmuz perşembe anlaştım, en geç cumartesi geliriz dediler ama bir işleri ertelenince aynı gün montaj yapıldı benim için baya sürpriz oldu ve memnun kaldım açıkcası. Anlaşmadan önce bakır boru, vakum(6 dk kadar yapıldı) vs. konuştuk bir tek takoz takmadıklarını söylediler onu da ricam üzerine taktılar içime sinen bir montaj oldu. Y boru olmadığı için kompresörden drenaja ek yapamadı hatırlatınca getireceğim dedi göreceğiz bakalım.
Gayet temiz çalıştılar işleri bitince çalıştıkları yerleri süpürüp gittiler. Elektrik bağlantısını prizden ben yaptım, buattan yapacaktım fakat evin içinde çok kablo gözükeceği için buna karar verdim, dışarda da elimden geldiğince gizlemeye çalıştım. 3x2.5 kablo ve 16A sigorta taktım ilerleyen günlerde watt metre takıp tüketimi takip etmek istiyorum.
Evim güney batı cephe bodrum kat üstü giriş kat ve yalıtımı iyi, kullanmadığım tuvalet banyo ve çalışma odasını kapatınca klima zorlanmadan soğutuyor. Açsam bile bir sorun yaratmadı. (dış sıcaklık 34 derece) Sakarya da 3 ay soğutmada kullanmak için 23 24 bine kaira vs. de alınabilirdi fakat kendi evimiz ve bir kere alıyoruz mantığıyla bunda karar kıldım, umarım birilerinin de işine yarar yazdıklarım.
Bende Midea yetkili bayii olan Sim Klimadan montaj dahil 30 bin TL ve vade farksız 6 taksite 12 binlik xtreme save için 11 Temmuz perşembe anlaştım, en geç cumartesi geliriz dediler ama bir işleri ertelenince aynı gün montaj yapıldı benim için baya sürpriz oldu ve memnun kaldım açıkcası. Anlaşmadan önce bakır boru, vakum(6 dk kadar yapıldı) vs. konuştuk bir tek takoz takmadıklarını söylediler onu da ricam üzerine taktılar içime sinen bir montaj oldu. Y boru olmadığı için kompresörden drenaja ek yapamadı hatırlatınca getireceğim dedi göreceğiz bakalım.

Evim güney batı cephe bodrum kat üstü giriş kat ve yalıtımı iyi, kullanmadığım tuvalet banyo ve çalışma odasını kapatınca klima zorlanmadan soğutuyor. Açsam bile bir sorun yaratmadı. (dış sıcaklık 34 derece) Sakarya da 3 ay soğutmada kullanmak için 23 24 bine kaira vs. de alınabilirdi fakat kendi evimiz ve bir kere alıyoruz mantığıyla bunda karar kıldım, umarım birilerinin de işine yarar yazdıklarım.